EVLENECEK GENCLERIN DIKKATINE!

Başlatan mucizemsin, Mayıs 27, 2007, 12:14:47 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mucizemsin

EVLENECEK
GENCLERIN DIKKATINE!
Her genc hayaller kurarak evlenir.Kimi ´´kalbine mukabil bir kalb´´bularak mutlulugu yakalar,kimi
yakalayamaz.Hayat arkadasina ´´iyiki evlendim´´.diyenler oldugu gibi;´´Ah keske evlenmeseydim..´´diye feryad ü figan edenlerde vardir...Yeni evlenecek olan gencler sonradan ´´keske´´ demek istemiyorlarsa su noktalar dikkat etmelidirler:

1)KENDINIZI TANIYIN
Einizi tanimadan once kendinizi taniyin.Evlilikten ne bekliyorsunuz?Evlilik sizin icin ne ifade ediyor?Neden evleniyorsunuz?
Evlili bir fantezi mi?Yoksa hayat arkadasligi mi?

2)RUHEN OLGUNLASIN
Belirli bir ruhi olgunluga gelmeden evlilige yanasmayin.Cünkü evlilik ,evcilik oyunudegil.´´Biraz oynar usanirsam esyalarimi alip eve donerim.´´diyemezsiniz.Evlenirken her zorluga ve fedekarliga katlanmayi goze alin.

3)EGITIMINIZI TAMAMLAYIN
Mesleki egitiminizi yada kariyerinizi tamamlamaya özen gösterin.

4)REALIST OLUN
Gözunuzdeki pembe gozlugu bir tarafa birakip,realist olmaya calisin.Cünku hayal uzerine kurulan evlilik.ilk hayal kirikligiyla yikilabilir.

5)´DEGISTIRIRIM´ DIYE DUSUNMEYIN
Bazi seyleri icime katlarim ,begenmedigim huylarini degistiririm diye dusunmeyin.O zaman evliliginiz birseyleri savasina donusur.Sürekli ´´Neden öyle yaptin?Niye böyle yapmiyorsun ?Ben sundan hoslanmiyorum.Ama sen yapmaya devam ediyorsun .Su huyundan vazgec .´´demekle gecer.

6)INANCLARINIZA UYGUN OLANI SECIN
Kendi dini inaclariniza uygun birisini tercih edin.Kadin namaz kilar kocasi icki masasi hazirlatirsa,yada erkek namaz kilarken esi tersini yaparsa mutluluk orani o ölcüdae azalir.Esler surekli´´sen yanlis yapiyorsun ,ben dogru yapiyorum ´´tartismasi yapar.

7)HUY,AHLAK VE MIZACA DIKKAT
Huy ,ahlak ,mizac ve hatta zevklerde bile uyum icinde olan kisileri tercih etmek evlilikte mutluluga bir adim atmis olmak demektir.

8)SEVGI ONEMLI
Asik olmadan evlenmem demek nekadar yanlissa ;
sevginin sifir oldugu bir evliligide mantik evliligi yapiyorum diye yapmak yanlistir.Sevmediginiz,icinizin isinmadigi komsunuzla bilie yapamazken hayat arkadasiyla hic yapamazsiniz.

9)AILENIZIN GORUSUNE ÖNEM VERIN
Sonradan ´´Ben nerede yanlis yaptim?´´dememek icin ilk anda yanlis yapmayin .cünkü kimi gencler ailelerin denk gormedigi eslerle evleniyorlar.O an hisleri mantiklarini örtüp aileyi dinlemiyorlar .

NalanW

5)´DEGISTIRIRIM´ DIYE DUSUNMEYIN
Bazi seyleri icime katlarim ,begenmedigim huylarini degistiririm diye dusunmeyin.O zaman evliliginiz birseyleri savasina donusur.Sürekli ´´Neden öyle yaptin?Niye böyle yapmiyorsun ?Ben sundan hoslanmiyorum.Ama sen yapmaya devam ediyorsun .Su huyundan vazgec .´´demekle gecer.

Burasi cok dogru,insnalari degistirmek cok zordur yillarca benimdesigi bir karakteri siz iki yilda degistiremezsiniz ,degistirmeye calisirsanizda sizin yillarina mal olur..

regall

Çok güzel bi konuya deginmişiniz teşekkürler.Bende aynı konudan muzdaribim.İnş hayatım benim için hayırlı bi şekilde şekillenir.Herkesinde doğru kararlar vermesi temennisiyle........

Nazire

Bence ck önemli olan bir noktada evliklikte "Sen yaptin, sen ettin" gibi konusmalardir, bu tip basliklarla konu baslandiginda herzaman karsi tarafa kendini korumasina sebeb olur, önemli olan bazi durumlarda kendi hislerinin nasil oldugunu karsi tarafa anlatabilmektir.
Mesela "bana hic yardim etmiyorsun, artik biktim, kendimi hizmetci gibi hissediyorum, bu evde sadece ben oturmuyorum, sende oturuyorsun,vs. vs. böyle konusmalar sadece suclama oluyor ve karsi tarafda kendini otomatikman koruma haline geciyor suclandigi icin.
Bunun yerine konusma hislerini anlatma olursa, karsi taraf esinin hislerini anliyabilir, mesela ev isleri bana artik cok geliyor bitiremiyorum, eyer birlikte yaparsak hergün biraz, benimde hem sana daha cok vaktim olur, hem bukadar sinirlerimde gergin olmaz, (pek perfekt olmadi) ama buna benzer konusmalar karsi tarafin dinlemesine yol acar ve esler birbirlerini dinleyip anlamasini sahlar.

schatz

Bende aynı derten muzdaribim. Evlilik düşünüldüğü vakit çiftlerin birbirlerini çok iyi tanımaları gerekmektedir. Arkadaşımız yukardaki maddelerde çok iyi belirtmiş. LUTFEN EVLENECEĞİMİZ VAKİT ÇOK İYİ DÜşÜNELİM. SONRADAN KEşKE DEMEMEK İÇİN.

egazel

Merhaba arkadaşlar. Gündelik beraberliklerin ve de saatlik evliliklerin yaşandığı şu günümüzde çok yerinde bir konu. Ben 28 yaşındayım ve daha 4 ay oldu evleneli. Kendimi evliliğe hazır hissettiğim bir dönemde ne tesadüftür ki hayatımın erkeğini de buldum. Ama hayatım boyunca tek dikkat ettiğim şey bir erkeğin sorumluluk sahibi olması idi. Çok insanla tanıştım ama o kararı alabileceğim insan yani o sorumlulukta biri çıkmadı karşıma. Bayanlara hatta baylara da burdan sesleniyorum karşınızdaki insanın sizin için başta en önemli özelliği sorumluluk sahibi biri olması olsun. Eğer bu özellik varsa diğer herşey çözüme ulaşır. Çünkü sorumluluk hayatın her alanını kapsıyor. Bu özelliğe sahip birini buluncaya kadar da sakın evet demeyin. Ben inanın çok mutluyum. Eşimle çok iyi anlaşıyoruz ama her ikimizde sorumluluklarımızın farkındayız. Umarım Allah yanıltmaz. Hepinize iyi bayramlar diliyorum ve bir ömür sürecek birliktelikler temenni ediyorum. Hoşçakalın...

QUELLE35

8)SEVGI ONEMLI
Asik olmadan evlenmem demek nekadar yanlissa ;
sevginin sifir oldugu bir evliligide mantik evliligi yapiyorum diye yapmak yanlistir.Sevmediginiz,icinizin isinmadigi komsunuzla bilie yapamazken hayat arkadasiyla hic yapamazsiniz.

Ben de bu kuralı dikkate almayanlardanım mantık evliliği diye birşey yokmuş öğrendim.Tam sekiz yıl çaba harcadım ama sonu hüsran oldu.Sevgisiz evlilik yürümüyor mantık evliliği yada görücü usulü evlilik yapmayı düşünen arkadaşlara düşünmeden hareket etmemelerini tavsiye ederim.

mucizemsin

benim evliligimde gorucu usulu oldu zorlugundan cok gulunc yanlarini dusunuyorum ayyyyyyyyyyyy hic tanimadiginiz bir insan o viyanadan geldi ben konyanin bir ilcesinden ama oda bizim oradan hic gormedim sadece istediklerinde iste oradada bakislar altindan ne kestirirsen iste sonuc evliyim ve 1 yas 3 aylik bi kizim var sorun yokmu tabiki var ama bana normal geliyor herseyle karsilasabilirsin onemli olan surdurebilmek zoru basarmak ben zaten bisey olunca hemen aglarim oda dayanamaz kendini suclu hisseder  ;D bide herhangi bi sorunla karsilasinca gorucu usulu veya mantik evliligi diyemi bunlar oluyo diye dusunmeyin severek evlenenleride goruyoruz
kendimi nasil avutuyorum ama  :P

QUELLE35

Bazı evliliklerde zoru başarmak ve sürdürmek bu kadar kolay olmuyor arkadaşım . Tek taraflı çaba ve özveri yeterli değil .Kimse mutsuz olmak için evlenmez ama herkes doğru insanla karşılaşmıyor.Bu yüzden iyi evliliği olanların eşlerinin kıymetini bilmesi gerek.  :-[

khoLpa$aLı

bu saydığınız maddelere tam uyan birini bulursanız bana haber vermeyi unutmayın ha.

nachtigall

Alıntı yapılan: khoLpa$aLı - Ocak 14, 2008, 01:23:50 ÖÖ
bu saydığınız maddelere tam uyan birini bulursanız bana haber vermeyi unutmayın ha.

bir de bana  :D

weil, ich noch Ledig bin.

:D

jentzsch

Demek ben sansli olanlardanim.Cünkü böyle birine sahibim cok sükür...  :)

jentzsch

eebru

bencede en önemlisi kendini ve karşısındakini tanımak.ben ne istiyorum  karşı tarafa ne verebilirim.aşk ne kadar olursa olsun  öncelikle evlilik hayatını yaşamak isteyen bir insanla evlenilmeliki  aşk bitince elinde birşeyler kalsın

nachtigall

Alıntı yapılan: eebru - Ocak 17, 2008, 08:02:55 ÖÖ
bencede en önemlisi kendini ve karşısındakini tanımak.ben ne istiyorum  karşı tarafa ne verebilirim.aşk ne kadar olursa olsun  öncelikle evlilik hayatını yaşamak isteyen bir insanla evlenilmeliki  aşk bitince elinde birşeyler kalsın

Gute Bestimmung.

ICh gratuliere dir   !!!!

şems

ya genelleme yapamayız aslında....
4 yıldır bir avukatın yanında çalışıyorum.boşanma davaları en çok görülen davalar arasında....
belkı söylemesi güç ama boşanmak isteyen müvekkillerin çoğu severek buyuk bır aşk yaşayarak evlenenler...anlayamıyorum...