Neden Almanca Öğreniyorsunuz?

Başlatan SERIF, Ocak 18, 2008, 01:06:52 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SERIF

Arkadaslar Almanca ögrenmenizin herhangi bir özel sebebi varmi?

Yani kimisi hobi olarak ögreniyor.
Kimisi Almanyada egitim Almak icin ögreniyor,
Kimisi damat veya Gelin adayi olarak Almanyaya gelecegi icin ögreniyor.
vesayre.

Siz neden ögreniyorsunuz? 

dafne

ben alamanca mütercim tercümanlık bölümü okuyorum lisede de görmüştük hocamız da sevdirdi alamncayı bu yüzden almanca öğrenmeyi tercih ettim(öss ve yds de aldığım puan ingilizceye yetmediği için de bu dili seçtim ;D)

SERIF

Alıntı yapılan: dafne - Ocak 18, 2008, 01:41:09 ÖS
ben alamanca mütercim tercümanlık bölümü okuyorum lisede de görmüştük hocamız da sevdirdi alamncayı bu yüzden almanca öğrenmeyi tercih ettim(öss ve yds de aldığım puan ingilizceye yetmediği için de bu dili seçtim ;D)

Basarilar diliyorum sana

dorf

SERiF sen almanyada üniversite mi okuyorsun arkadaşım ... ben de barmenlik yapıyorum da alanyada alman turistlere karşı almanca bilmediğin zaman olmuyor da ben de o yüzden dolayı almancayı geliştirmek istiyorum ama almanca biraz zor be dostum...(ben de avusturya ya gidicektim ama gidemedim geç kaldım askerlikten dolayı inşaAllah iyyi olmuştur herhal de demi...)

SERIF

Benim Üniversite hemen hemen bitmek üzere, vermedigim bir kac matematik dersleri var, onlarida veryim, sonra bolbol alanyaya geliriz. bir Tequila ismarlarsin artik. :-)

Arzt

Okul derslerimin yüksek olması lazım dil bilmek güzel belki ilerde almayaya bile giderim öğrenebilirsem.

dorf

ne demek lafı mı olur bol bol ısmarlarız ben barmenim ama alkol almıyorum serif....

Schicksal

Ailemin %80 avrupada.. Ve kardeşlerim dahil, yigenlerim dahası genç kuzenlerim benimle almanca konuşuyorlar.. Ama çoğunu anlamıyorum. Bu sürecin nezamana kadar gideceğini soruyorum. Almancayı öğrenene kadar diyorlar:) Yani almancayı öğrnemezsem, türkçe konuşamıyacağım:) (onların esas niyeti, imkanları değerlendirmem. Çünkü pratik yapmam için, seçeneklerim çok)

hartrock

ben turizm ve seyahat bölümünde okuyorum ilk yıl hazırlık almanca benimki biraz mecburiyetten
zor ama güzel bir dil almanca

Arzt

Alıntı yapılan: hartrock - Ocak 19, 2008, 01:10:36 ÖS
ben turizm ve seyahat bölümünde okuyorum ilk yıl hazırlık almanca benimki biraz mecburiyetten
zor ama güzel bir dil almanca

hemde çok güzel :)

halegul

bende  Almanyada  yasıyorum  bu  yüzden  mecburum  iyi Almanca  ögrenmeye

NAMEKANIM

sevdiğime biran önce kavuşmak için öğreniyorum almancayı :)

dafne

Alıntı yapılan: SERIF - Ocak 18, 2008, 01:55:56 ÖS
Alıntı yapılan: dafne - Ocak 18, 2008, 01:41:09 ÖS

Basarilar diliyorum sana
teşekkür ederim

ilkra

ingilizcem var ama tek yabancı dil yeterli olmuyor.ben de almancaya heves ettim.bakalım nasıl olacak?:)

zmerve

almanca öğretmenliğinde okuyorum ve doğal olarak öğrendiğim dil ile ilgili gündemi de takip etmek istiyorum.hem buradan farlı kaynaklara da ulaşabiliyorum...

NEPTÜN

EĞER TAM ALMANCA ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ  ÖNCE KELİME HAZNENİZİ GENİşLETMENİZ GEREKLİ.GRAMER İLE İLGİLİ TÜM UYGULAMALARI KULLANMALI VE SÜREKLİ YA DA ZAMAN ZAMAN YAZILIM VE SÖZLÜ PEKİşTİRME VE DE ALMANCA KONUşABİLECEĞİNİZ  ALMAN ARKADAşLAR AİLELER DE EDİNMELİSİNİZ.MSN'DEN OLABİLİR SANAL ORTAM WEB SİTELEİNDEN OLABİLİR.
     ALMANCA AĞIR BİR DİLDİR SÜREKLİ KELİME EZBERİ GRAMER BİLGİSİ PRATİK  BU ÜÇÜ BİR ARADA OLDUĞU SÜRE İÇİNDE ALMANCANIZI PÖRFEKT HALE GETİREBİLİRSİNİZ