A1 almanca aile birleşimi sınavı için mektup örnekleri

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 07, 2008, 09:59:09 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

khoLpa$aLı

teşekkürler hocam inşAllah arkadaşlara yardımı olur arkadaşlar buyrun konu bu buna göre mektuplarınızı yazabilirsiniz yanlış olur diye çekinmeyin yanlışları Kayahan hocam düzeltir.

mbarmeno

Lieber,mathias                                                                                                                         du wirdst denn,wir haben letzte woche einen termin.ich muss letzte Woche für meine Firma nach Berlin fahren.Es tut mir sehr leid.entschuldigung!ich kann nicht letzte Woche kommen.wir können am Montagabend ins cafe gehen?ok?ist das gut idee?  Bitte rufe mich an!ich warte auf dich! bis                    bald....tschüss! Herzliche Grüsse...                                            Mehmet ÖZBEK            

mbarmeno

kayahan 32 hocam yazmaya çalıştım bişeyler.hıı bide ögrencileriniz cok iyi bahsediolar sizden.işinizi iyi yaptıgınızı düşünüyorum.bende kendi hocamdan bahsedebilirim gönül rahatlığıyla o da işinde mükemmel bizimle aynı heyecanları paylaşıyo,aynı stresi yaşiyo bizimle.ben bu işe  başlarken önce kendim için sonra eşim için sonrada almanyada yaşiyacagım o sıkıntıları giderebilmek parolasıyla başladım.ama şimdi öyle bi sorumluluk hissetmeye başladım ki kazanamazsam kendimi ve eşimi degil önce hocamı üzdügüm ve hayal kırıklıgına ugrattıgım için üzülücem.o kadar cok ilgileniyo ve vakit ayırıyo ki  bize.işte böyle bi yük ve sorumluluk getirdi hocamın bu kadar iyi olması bana.siz almanca hocaları hep böyle iyimisiniz:)  hep böyle kalın:)

mbarmeno

yazdıgım ektupta satır kaymaları var pc ye olan yabancılıgımdan:(   kayahan32 hocanın yazdıgı konuya ilşkin bu mektup....

mavi_deniz

herkese selamlar...
16 sında sınaava girdim ve oradaki mektubu sizlerle paylaşmak istedim....

''sie möchten ihrer freunden am wochenende deutsch lernen.....
  _wann haben sie zeit?
  _wo können sie treffen?
  _was möchten sie spater am abend zusammen machen?

aynen bu
ama maalesef ben bunu anladığım ve ne yazmam gerektiğini bildiğim halde heyecandan yazamadım:(:(:(:(:(:(:(:(::(:
hayırlısı inşAllah

mavi_deniz

liebe nina,

ja, ich möchte mit dich zusammen deutsch lernen. ich habe am wochenende zeit.
du kannst am wochenende kommen. wir können uns bei dir oder bei mir treffen.
wir können spater uns am abend zusammen ins kino gehen.
ich warte sofort antworten
können sie bitte mir e-mail senden

viele grüsse
dein.........
e-mail..............................

kayahan32

barmeno kardes guzel yazmissin ama cümlelerin karişmis biraz daha dikkat edersen daha iyi cümleler cikarirsin umarim emekleriniz boşa cikmazda herkes kazanir ben e-mail cvb yaziyorum simdi
   Liebe Petra,
    İch möchte mich für den Termin am Samstag entschuldigen.İch muss am Wochenende arbeiten.Deswegen kann ich nicht kommen.Am Montagabend können wir uns in Cafe treffen.İch hoffe das du  am Montagabend zeit hast.Bis bald
    Deine Sandra
herkese saygılar

suzan

danke für deine einladung ;) ...... cok ozledım ya mektup yazmayı bu soze bayılıyorum ayrıca hıc unutmuyacam. arkdaslar :laugh: mektuptan tırsmayın hocam burda halleder  kolay gelsın

suzan

Arkadaslar foruma bi baktımda bazılarının  email ve mektuptan  bile haberı yok olanlarda nasıl yazacaklarını bılmıyo bız sınavdayken mektup nasıl olur dıyen arkadaslar bıle vardı ınanırmısınız hocaya soyledık hatta ıyı bılır ben sıze yardım etmeyı cok ısterım elimden geldıgı hocam daha ıyı bılır ama onun bıze ogrettıklerını sızınle paylasmak ısterız elımızdekı mektup ogneklerını yazmak isterım ben bu saatlerde geldıgım ıcın vaktım cok cunkı bu aralar kosusturma ıcındeyım mein mann kommt aus deutschland cok heyecanlı ve mutluyum nıkahımız var beklerız gelmek ısteyen buyursun..   

umut hayatta ilk adımdır ne o ilk adımdan nede hayatın kendısınden vazgecın.....
SUZAN

kayahan32

suzan su e-mail konularini vaktin olursa butun yazilari bana toplarmisin bi inceleme firsatim olsun sonra onlarla ilgili ayri ayri konular üretebiliriz ve burdaki arkadaslara da faydamiz olur

suzan

Alıntı yapılan: kayahan32 - Ocak 19, 2008, 01:22:18 ÖS
suzan su e-mail konularini vaktin olursa butun yazilari bana toplarmisin bi inceleme firsatim olsun sonra onlarla ilgili ayri ayri konular üretebiliriz ve burdaki arkadaslara da faydamiz olur
hallo hocam
su an elımde hemen hemen ısledgımız butun a mail konuları var vaktım olursa neden olmasın yardım etmeyı cok ısterım arkadaslara zaten belırtmıstım ben yarın yazmaya baslıyacam bı aksılık olmazsa corbada bızımde katkımız olsun... selamlar

Guven

Arkadaslar ben on (10) cesit sinav var A1 sinavina cok benzeyen, yani bunlarla pratik yapabilirsiniz. Bunlari almak icin a1_test@live.nl ye mail attin. Bu benim mail adressim bende size bu testleri yollarim. Bu testler PDF formatinda. Icinde schreiben ve lesen var. Hóren sprechen tabiki yok. Yani cok az sprechen var. Bu testlerin icinde cevaplarida var tabiki. Herkeze bol sans! a1_test@live.nl a sadece test isteginizi yazin ve yollayin ayni gun size yollarim testleri. Isinize cok yarayabilir. Ayrica goethede ki ornek sinavin farkli cesidide var, ama bunu cevaplari yok. Ve ayrica karisik olan 7 tane test daha var. YANI 17 cesit TEST VAR ve BIR BASKA ORNEK SINAV!!! a1_test@live.nl
          Please note, although no boardcode and smiley buttons are shown, they are still useable

suzan

herkese gunaydın

Sie haben zahnschmerzen,können aber im moment nicht zum zahnarzt;weil sie einen dringenden termin haben ,den sie einhalten müssen.rufen sie den zahnarzt an .sagen sie;

_wie lange sie die schmerzen schon haben
_was sie im moment machen können
_wann sie einen termin bekommen können
_wann sie zeit haben

ich habe seit 2 tagen schreckliche zahnschmerzen.was kann ich im moment für die schmerzen machen,weil ich kann jetzt nicht kommen.ich habe morgen zait können sie bitte ein termin für morgen geben.

suzan

AS arkdasım mail  gondermıs bana gırdıgımız sınavın mail konusunu sormus ( 6 ocak)ok

suzan

sie haben morgen abend ein termin mit ihre freundin vikcy aber sie sind karnak und muss im bett bleiben. schreiben sie eine e mail zur ıhrer freundin

_entschuldıgen für termin
_das sie im bett bleiben müssen
_den termin in einen anderen tag verschiben(für einen neue termin bitte)
_sofort um einen antwort bitten

liebe vicky

ich kann morgen abend nicht zur veabredung kommen.ich bin serh krank und muss im bett bleiben.können wir uns samstagabend im caffe  teteffen,wenn ich gesund bin ,bitte schreibt mir schnell eine antwort.bis bald
deine suzan

suzan

bugunlük bunlar yeterli sanirim anlayarak calisin derim cümlelerin kurulusuna dıkkat edin bis morgen
tschüsss

as

Alıntı yapılan: suzan - Ocak 20, 2008, 10:53:32 ÖÖ
bugunlük bunlar yeterli sanirim anlayarak calisin derim cümlelerin kurulusuna dıkkat edin bis morgen
tschüsss
tşklr suzan