Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adnan38

arkadaşlar bu a1 sertifikasını konsoloslugu müracat yapmadanda alabiliyormuyuz,aldıktan sonra başvuru için belirli süre varmı,teşekkürler.

khoLpa$aLı

konsolosluğa başvurmadanda a1 belgesi alabilirsin almanca bilmiyorsan öğrenipte eğerki almanca biliyorsan hemen goethe enstitüsünde sınava girip a1 sertifikası alabilirsin. Başvuru süresini bilmiyorum valla ne desem yanlış olur. kolay gelsin.

efekentli_09

Alıntı yapılan: adnan38 - Ocak 26, 2008, 03:35:22 ÖÖ
arkadaşlar bu a1 sertifikasını konsoloslugu müracat yapmadanda alabiliyormuyuz,aldıktan sonra başvuru için belirli süre varmı,teşekkürler.

Ben bizzat İzmir konsolosluğuna aramıştım bu konuda ve bana A1 sertifikanı almadan hiç bi evrağı bize teslim edemiyorsun dediler. Önce A1 sınavını kazanıp öyle getireceksin evrakları dediler. Zamandan kazanmak düşüncesiyle önce evraklarımı teslim etsem en son A1 i alınca onuda yollasam diye düşünmüştüm ama görevliler buna hayır dedi.

kübüş

pazartesi günü Ankarada sınava girecegğim çok heycanlıyım ve açıkçası korkuyorum ilk kez girecek olmanın heycanı sanırım Allah hepimizin yardımcısı olsun bu foruma "Elhamdülillah sınavı geçtim darısı başınıza diye yazmayı" çok isterim dualarınızı bekliyorum Allah'a emanet olun

khoLpa$aLı

Dualarımız senin için başarılar.

fevnur

Kübüş sana başarılar bende çarşamba günü sınava gireceğim bende çok heyecanlıyım ve bunun sınavda daha çoğalmasından korkuyorum RABBİM hepimizin yardımcısı olsun ve bir an önce sevdiklerimizin yanında oluruz AMİNNNNN

hakan001

ben iki kere start 1 sınavına girdim kazanamadım kursa gitsem sınavı kazırmıyım birde sertifikayı aldıktan sonra konsolosluğa yine randevu mu alacağım ve orda bana yine soru sorarlar mı yardımcı olursanız sevinirim

hakan001

ben iki kere start 1 sınavına girdim kazanamadım çat pat biliyoruz ama kursa gitsem sınavı kazanabilirmiyim.yardımcı olursanız sevinirim

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: hakan001 - Ocak 26, 2008, 10:58:17 ÖS
ben iki kere start 1 sınavına girdim kazanamadım çat pat biliyoruz ama kursa gitsem sınavı kazanabilirmiyim.yardımcı olursanız sevinirim

o sana kalmış arkadaşım kimse bilemezki bu durumu

hunkarus

selam arakdaşlar forumda bu ilk mesajım nişanlı oldugum bayan alman ve türkiyede nikah yapıcaz ona ve bana gereken evraklar nelerdir şimdiden tşkler yardımınız için

efekentli_09

Alıntı yapılan: hunkarus - Ocak 29, 2008, 11:42:12 ÖÖ
selam arakdaşlar forumda bu ilk mesajım nişanlı oldugum bayan alman ve türkiyede nikah yapıcaz ona ve bana gereken evraklar nelerdir şimdiden tşkler yardımınız için

Forum da bu konuda yeterince konuşuldu araştırırsan bulursun

hunkarus

Alıntı yapılan: efekentli_09 - Ocak 29, 2008, 11:48:57 ÖÖ
Alıntı yapılan: hunkarus - Ocak 29, 2008, 11:42:12 ÖÖ

Forum da bu konuda yeterince konuşuldu araştırırsan bulursun
şimdi buldum teşkkürler

lewo_58

RABİA schafer

günaydınlar millet bakıyorumda hiç kimse yok lewo_58 dediği gibi herkes nerede yoksa piyangodan şans vize çıktıda herkes almanyadamı yeni haberleri olan yoköu kholpaşalı devamlı sen kapalısın msn de bakıyorum ama yeni gelişmelerden haberi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim iyi günler

khoLpa$aLı

evet Rabia bu aralar msnem kapalı ama sitede nerdeyse 15 saat onlinem var burdan isteyen herkese yardımcı olurum yazmanız yeterli.

mustafa_atik

merhaba arkadaslar subat 25 e ankara goethe den randevu aldim iki ay kadar ozel ders aldim simdi evde kendimde tekrarliyorum ama kendime guvenimi bi kazanamadim gitti neyse hayirlisi olsun bakalim butun arkadaslarima basarilar diliyorum umarim herkes muvaffak olur emlinde ama is gitgide zorlasiyor a1 sinavi ilk ciktigi siralar sertifikayi verene bir haftada vizesi veriliyordu simdi eski sistem gibi aylarca salliyorlar bence bu zman kazanma taktigi sinavi kazanan bir kisinin bir kac ay sonra almancasinin zayiflayacagi dusuncesi olusmus olabilir kafalarinda aslinda dusnunce mantiklida adami sinava sok kazansin 1 ay sonra tekrar cagir konsolosluga sorular sor almanca zaten sinavi kazanan kisi daha calismazki almanca zaten bunalmis herseyi alehimize ceirmeye calsiyorlar bilmiyorum belkide ben felaket senaryolari uretiyorumdur ocak 25 2008 de konsloslukta aile birlesimi yapmak isteyen bir arkadasim sertifikasiz gitmek istemis cokta guzel almanca ogrenmis bunu felaket almanca soru yagmuruna tutmuslar hepsini cevaplamis son olarak (heute gedatum) demisler oda dogum tarihi anlamis heycandan ne deseler begenirsiniz ezberleyip gelmissiniz yetersiz sinava girin demisler sertifikasiz alabilmeniz icin vize a2 duzeyinde almanca istiyoruz demisler yollamislar evrakalrini almislar sinav sonucu getir beni bul demis gorevli memur arkadasta sinava girmicegini soyledi onlarin dayatmasiyla boyle bisy yapmicakmis esiyle arasinda tartismalar cikmis sonunda esi turkiyeye gelecekmis hayirlisi olsun bikmak yok arkadaslar yilmayin yildirin

mustafa_atik

arkadas bide sorum olacak cok kafam karisti istanbul konsolosluguyla ankara konsoloslugunun istedigi evraklar farklimi istabuluda

Müracaatçıya ait, nüfus dairesinden alınacak, tüm evliliklerin ve çocukların
belirtildiği, eksiksiz, açıklamalı ve yeni tarihli bir „Toplu Nüfus Kayıt Örneği“ ve 1
fotokopisi, Almanca tercümesi ile birlikte

almanca tercumesi ile birlikte diyor ama ankara konsloslugunda boyle bisy yok sadece bosanma varsa o belgenin almanca tercumesi deniyor ankaraninkinde yazan ise

Tam tekmil vukuuatli nufus kayit ornegi her ikisi icin (Alman esin daha once turk uyruklu olmasi icinde gecerli )Nufus kayit orneginde ozellikle dusunceler bolumunun tam doldurulmus olduguna ve butun nufus olaylarinin yazili olduguna dikkat ediniz

seklinde ankarada yakin zamanda basvuru yapan arkaslardan birisi boyle bir tercumenin gerekip gerekmedigini soyleyebilirmi