AİLE BİRLEşİMİ ile ilgili gereken belgeler

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 07, 2008, 11:42:53 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kadirr67

Müracaatçıya ait, nüfus dairesinden alınacak, tüm evliliklerin ve çocukların belirtildiği, eksiksiz, açıklamalı ve yeni tarihli bir „Toplu Nüfus Kayıt Örneği“ ve 1 fotokopisi, Almanca tercümesi ile birlikte

bunu  yazan  arkadaşım  toplu nufus kayıt örneğini demi almanca tercümesini yapaacğız..... acıklarmısın  lütfen

khoLpa$aLı

kadirr67

telefonda randevu alırken  böyle birşey  söylenmedi   bize....  eminmisin..?

nujin

Alıntı yapılan: cihanjc - Ocak 09, 2008, 12:12:08 ÖS
ankara konsolosluk internet sitesinde diyorki,
"TAM TEKMİL VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ" (Her ikisi için) (Alman eşin daha önce Türk olması durumu içinde geçerli)...
Ben kendi adıma bu kağıdı aldım ama eşim Alman vatandaşı (daha önce Türk vatandaşıydı) olduğu için ona alamadım. Sadece kendime ait olan nüfus kayıt örneği yeterli oluyor mu? Bu konuda bilgilendirebilirsen beni sevinirim arkadaşım. İstanbulla Ankara da ki konsolosluklar arasında bi farkmı var da böyle diyor anlamadım...

alman olan eşin içinde vatandaşlıktan çıktığına dair sadece ona ait bir nufüs kayıt örneği alırsın .biraz zorlarsan verirler .onu da istiyorlar kesinlikle...sakın almamazlık etme...

nujin

Alıntı yapılan: kadirr67 - Ocak 23, 2008, 09:36:53 ÖS
telefonda randevu alırken  böyle birşey  söylenmedi   bize....  eminmisin..?

hayır böyle bir şey yok .ben kendim dün başvuru yaptım .evraklarda bri sorun çıkmadı .
tercüme edilecek bir durum olursa zaten söylerler sana

reyhangul

arkadaslar sızden ne ıstenıyorsa sadece onlar yeterlı tercume ıstenmıyor.evrak konusunda telas yapmayın nufustan alınıyor hepsı.alman vatandaslıgına gecenı bıraz zor verıyorlar kapalı kayıt dıye ama  almak zorundayım dıyın verırler.kolay gelsın

khoLpa$aLı

evet haklı olabilirsiniz evrak konusunda çünkü hergün bişeyleri deiştiriyolar ama tam ve kesin bilgi için üşenmeyin konsolosluğa kadar gidin ve aile birleşimi ile hangi belgeleri istiyosunuz diye bir sorun bence sevgiler.

muzikisyen

arkadaşlar;sonradan  alman vatandaşı olanların kayıtları,türkiyede nufus mudurlukerınde  kapalı kayıt  olarak bulunmkatadır.kimlik bilgileri ile bu kişilerin nufus kayıt örneklerı alınabılmektedır.

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: muzikisyen - Ocak 29, 2008, 02:22:26 ÖÖ
arkadaşlar;sonradan  alman vatandaşı olanların kayıtları,türkiyede nufus mudurlukerınde  kapalı kayıt  olarak bulunmkatadır.kimlik bilgileri ile bu kişilerin nufus kayıt örneklerı alınabılmektedır.

evet haklısın.

dero

aile birleşimi için evraklarımı hazırlamaya çalışıyorum.evlenme cüzdanı eşimin kimlik fotokopisi gibi belgeler istenmedi telefon görüşmemde peki bunlar isrenebilirmi sizce arkadaşlar bilgisi olan varmı istanbula hazırlıksız gitmeyelim

khoLpa$aLı

bence fotokopilerinide yanına alsan iyi olur al götür istemezlerse verme

NAMEKANIM

benimde bi sorum olacak,benim eşim almanya doğumlu ve süresiz oturum izni var,eşim yabancılar polisine gitse,ve eşimin burda yani almanyada kursa gitmesini istiyoruz dese,acaba kabul edilir mi.çünkü eşimin ordaki bi akrabası türkiyeden bir beyle evlendi ve nikah türkiye'de oldu 2007 nisan  ayında almanya 'ya gitti ve şuan almanya'da kursa gidiyor.

khoLpa$aLı

Namekanım arkadaşım seni üzmek istemem ama bu yasa kesin.Almanca bilmeyen,a1 belgesi olmayan ve bunu kanıtlayamayan kesinlikle Almanya da oturum alamaz.Dediğin kişi 2007 nisanda gitmiş o zaman bu yasa daha yoktu.

NAMEKANIM

:( sağol arkadaşım :(ben gittikçe daha çok stres oluyorum.kursa git tamam sınavada gir oda tamam ,kazanamadın diyelim birdaha sınav,onada tamam.kazandın diyelim bu sefer vize işleri aylarca bekle sonuç gelsin kabul edildi yada edilmedi,bu nasıl iş Allah'ım .seviyorsun ,yanında olmak istiyorsun ,özlüyorsun artık dayanamıcak duruma geliyorsun ama bir sürü engel,şu almanlar birazcıkta duygusal yandan baksalar keşke :)  (almanlarında başka işi gücü yoktu zaten duygusal yandan baksınlar dimi hehe)

NAMEKANIM

ben en iyisi temmuz aynında düğünümün olacağını unutayım...uzadıkça uzayacak biliyorum :-[

khoLpa$aLı

Gülümbenim

Arkadaslar bir sorum daha olacak size. gecende cok yardimci olmustunuz. esim persembe günü ankaraya gidecek vize islemlerini baslatmaya. yanliz benim buradan gönderdigim fotokopiler daha eline ulasmadi. nüfus cüzdani, evlilik cüzdani fotokopisi falan vardi. simdi ben bu belgeleri fax ile yada bilgisayara tarayipta göndersem e-mail yolulya olurmu aceba. yoksa randevuya gidemeyecek eline belgeler ulasmayinca.