Sigara ve Zararları Dinimizeki Yeri

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 12, 2008, 05:32:59 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gütig

Ya benim bilgisayarim, bayagi bi yavas galiba arkadaslar. Siz konuyu bitirmissiniz bile, bana cevaplar daha yeni geldi...Neyse...Gec oldu ama fikrimi belirtmis oldum...

emosh

gerçekten çok doğru millet olarak genelleme yapmak istemiorum ama çoğunluğumuz yasaklar çiğnenmek içindir lafını kendimize hedef belirlemiş bir şekilde ilerliyoruz malesefffff!!! Üzücü bi durum en basit örnekte bile gözlemlenebilecek bi davranış.

şems

sigara artık yenı çıkan yasayla beraber tum kapalı kamu alanları kahvehane hatta dışarıda içimi bile yasaklandı...sadece evlerınde içebilecekler artık....hatta çok sigara içildiği gerekçesıyle dun bır ınternet cafe kapatıldı...

khoLpa$aLı

abartı oldu bence kahvehane zaten sigara içilcek bir mekan öbürleri neyse ama bu yanlış oldu bee.

busra581

anneme 1000 kere söylesemde beyinde bitmedikçe bırakılmıyor !!

Sparta

Benim bir arkadaşım var. Kendisi çok güzel birisi. Aşırı güzel diyebilirim.. hiçbir kötü huyu yok.Herşeyi 4/4 lük... Fakat sigara illetini kullanıyor.Geçte olsa acı gerçeği öğrendim. İçiyor.Günde 5 tane içiyormuş.Onu caydırmak için elimden gelen herşeyi yaptım. Sigara hakkında kötü olduguna dair 50 kere konu açtım.Belki kavga bile çıkardım.Ya ben yada sigara diyemedim.Çünkü sigarayı seçerdi sanırım.

İnsanlar neden tadı acı olan ,yada bir kerei içince her gün dumana para vereceğini bile bile,sağlıklarının gideceğini bile bile buna başlıyorlar.ASlında en kötüsü arkadaşlar, özenti olarak başlıyor,sonra kurtulamıyorlar.

Bazan onu görüyorum. Bİr gül gibi güzel, Fakat o gülün topragına her gün bir damla zehirin karıştıgını bilmek inanın çok düşündürüyor. Allah güzel olarak yaratmış ,ceylan gibi gözler ,kalem gibi kaşlar , bakınca doyulmaz bir güzelliği layık görmüş ,ama bu sigara içince elleri tütün kokar, dişleri sararır,30 lu yaşlarda gözleri kanlanır ,yüzü erken kırışır, en önemlisi ilerdeki soyuna ihanet etmiş olacağını düşünmek? Asla vazgeçilmiyor.Bunları anlattıgım halde vazgeçmiyorlar.

Toplumda şu gibi yanlış bir üdşünce var.. Sigara içen akciger kanseri olur,yada olma riski  bilmem kaç kat artar. Hayır... Bu doğru ama asıl bilimesi gereken Daha kanser olmadan 50 yaşına gelmeden kalp damar hastalıklarına yakalanma riskinin çoooooooooooook yüksek oldugudur.
   Ben geçen ay midemde yanma oldu. Kızartma yada tatlı tuzlu şeyleri yiyemedim.3 gün perhiz yapmak zorunda kaldım. Bİr şeyi yemek isteyip yiyemmemek gerçekten çok kötü.şu anda sağlığım Allah"a şükür yerinde.. Ama neden ilerde o durumlara düşeyim ki.
   Bırakalım sağlığı bir kenara ,Türkiyede o kadar çok çocuk okula harçlıksız gidiyor ki,yırtık ayakkabı ile gidiyor, arkadaşları okulda gezilere giderken onlar parasızlık yüzünden onların arkasından bakıyorlar,diğerleri kantinlerde  karnını doyuyurken onlar kantinden gelen kokuyu duyup ordan uzaklaşıyorlar.. Fakat bunlara sebep olan velileri çocugunun rızkından kestiği parayı dumana veriyor... Binlerce ailenin evine Et giremiyor..kilosu 15-20 YTL. Fakat  bu et giremeyen evde ayda en az 100 ytl sigaraya veriliyor... 5-6 kilo et yapar.. Sanırım bu kadar et lüx yaşayanların evine bile girmiyordur..

Sİgara içen bir kişi akşam eve giderken 5 YTL sigaraya verene kadar.. yavrusuna bir çikolata, yada 1 kilo dondurma ,yada ayda 100 ytl taksitle bir ev eşyası  v.s alsa fena mı olur..5 senede ev yenilenir. Hem bunları yapacak hemde 20-30 yıl sonra tertemiz cigerler ,damarlar ,sağlıklı bir vucut...
    Daha çok yazacak şey var... ama sanırım bu kadar yeter..okuyanlar inşAllah bırakırlar... O güzel kıza gelince... Sİgara içince kendimi çok mutlu hissediyorum diyor.10 sene sonra,elinde sigara ile aynada kendini görünce mutsuzluğunu sigara bastıracak mı aceba...?

khoLpa$aLı

çok güzel şeyler yazmışsın teşekkür ederim ilgin için.

esma 41

Sparta cok güzel yazmissin .
Umarim o güzel arkadasin sigarayi birakir.
Sen ona yardimci olmaya calis.

Paylasim icin tesekkürler...

Sparta

Maalesef kendisi ne desem tam tersini yapmaya bayılır. o yüzden üstüne düşmeyeceğim. Herkes kendi yaşamından mesul .Ben görevimi yapıp doğru yolu gösterdim o ise hala bildiği yanlış yolda yürümeye devam ediyor.
  Bir şeyi ne kadar üstelersek insan tam tersini yapar derler ya... Bence doğru bir söz...

khoLpa$aLı

haklısın arkadaşım sana tamamiyle katılıyorum.

jentzsch

sparta!!!

52411413...??? Geceleri gözüme uyku girmiyor,beni bu azaptan kurtar noluurrrrrrr....

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Ocak 29, 2008, 02:48:57 ÖÖ
sparta!!!

52411413...??? Geceleri gözüme uyku girmiyor,beni bu azaptan kurtar noluurrrrrrr....

Hahahahahaah  ;D.

esma 41

Alıntı yapılan: Sparta - Ocak 29, 2008, 02:44:42 ÖÖ

Maalesef kendisi ne desem tam tersini yapmaya bayılır. o yüzden üstüne düşmeyeceğim. Herkes kendi yaşamından mesul .Ben görevimi yapıp doğru yolu gösterdim o ise hala bildiği yanlış yolda yürümeye devam ediyor.
  Bir şeyi ne kadar üstelersek insan tam tersini yapar derler ya... Bence doğru bir söz...

Evet bencede.
Herekesin kendi akli var.
Siz elinizden geldigi kadar yardmici olmussunuz.
Sigarayi birakmak öyle laflarla degil de ,kendi istegi ile anca birakilabilir.

Sparta

Evet herkesin aklı var. Ama o aklı yanlış ve zararlı şeylerde kullanmamalı... O akıl o insanlara git sigara iç diye verilmedi. Yararlı bişey olsa bende içerdim.

Ben size katılmıyorum. sigarayı bırakmak lafla olur. Ben kaç kişiye bıraktırdım... Anladıgım kadarıyla sizde sigarayı savundugunuza göre içme ihtimaliniz yüksek... Bence sizde  etrafınızı bir dinleyin... Sizin iyiliğiniz için neler diyorlar..?

jentzsch

Ben 10 sene gunde 1 paket sigara ictim ve 4,5 ay önce sigarayi biraktim..Sanirim cimrilikten biraktim ise baslayip kendi parami sigaraya vermem gerektigini farkedince ilk deneyisimde biraktim ;D insAllah bir daha baslamam...

esma 41

Alıntı yapılan: Sparta - Ocak 29, 2008, 03:02:19 ÖÖ
Evet herkesin aklı var. Ama o aklı yanlış ve zararlı şeylerde kullanmamalı... O akıl o insanlara git sigara iç diye verilmedi. Yararlı bişey olsa bende içerdim.

Ben size katılmıyorum. sigarayı bırakmak lafla olur. Ben kaç kişiye bıraktırdım... Anladıgım kadarıyla sizde sigarayı savundugunuza göre içme ihtimaliniz yüksek... Bence sizde  etrafınızı bir dinleyin... Sizin iyiliğiniz için neler diyorlar..?

Sparta derki: anladıgım kadarıyla sizde sigarayı savundugunuza göre içme ihtimaliniz yüksek.

Bence benim adima düsünmeyin.
Ben burada sigarayi degil baska biseyi savunuyorum.
Sigarayi birakmak öyle kolay olsaydi .. bu dünyada sigara icen insan olmazdi herhalde.
Evet ALLAH insana akil vermis ,ve o akili yanlis yerlerde kullanmamiz hata   ,hatta günahtir da.
Benim ne demek  istedigimi tam olarak anlamadiniz sanirim.

Keske kimse icmese bu zehiri.

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Ocak 29, 2008, 03:09:11 ÖÖ
Ben 10 sene gunde 1 paket sigara ictim ve 4,5 ay önce sigarayi biraktim..Sanirim cimrilikten biraktim ise baslayip kendi parami sigaraya vermem gerektigini farkedince ilk deneyisimde biraktim ;D insAllah bir daha baslamam...

Sana basarilar diliyorum jentzsch.
InsAllah baslamazsin.
Bak Sparta arkadasimiz bu konu hakkinda ne güzel seyler yazmis. ;D