Sigara ve Zararları Dinimizeki Yeri

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 12, 2008, 05:32:59 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Ocak 29, 2008, 03:52:24 ÖÖ
Sparta arkadas,sanirim sen bu konuda baya bir hassassin ve yanlis anliyorsun sanirim.Ben esma41'in yazdiklarini en basindan mera edip okdum ve böyle bir anlam iceren cümle falan yok.Ama bende sunu cok iyi biliyorum,bagimlilik yasamamis insanlar bunun nasil bir sey oldugunu bilmedikleri icin cok kolaymis gibi geliyor.Cünkü böyle bir duygu yasamamislar.Ben espriyle karisik cimrilikten biraktim dedim ama tabiki böyle degil ve birakmam hic kolay olmadi..Ben inandim,istedim ve 1 kere de oldu.Eger gercekten istemezsen ki ben buna cok sahit oldum birkman cok zor.Insanin nefsiyle mücadele etmesi gerekiyor ve bu hic kolay degil...malesef senin düsündügün gibi degil arkadasim.
Sen ''birakmasi cok zor'' cümlesine insanlari tesvik ediyorsunuz diyorsan eger,ben de senin;

''biramasi cok kolay'' cümlenle insanlari nasilsa kolay birakilir diyerek sigaradan korkmamalarini dusundurdugunu soylerim...Ama iki düsüncede tabiki yanlis...

Jentzsch tesekkür ederim,bu güzel aciklaman icin.
Baska insanlarin adina düsünmek ne kadar da kolay.
Umarim sparta arkadasimiz da
asil ne demek istedigimizi simdi anlamis olur.
Size bir tavsiyem , insanlarin yazmis   oldugu yazilari  "saptirmadan"
yorum yapmaniz.Bu cok yanlis bisey bence.

Saygilar ...

esma 41

Alıntı yapılan: Sparta - Ocak 29, 2008, 03:57:01 ÖÖ

Yazdıgınız yazılardan sigara içtiğinizi tahmin ettim.Ve içiyormusunuz diye sordum.. Bunu  kırmızı yazılarla yazacak kadar büyüttünüz. Özel soru değildi zaten.. Yanıtlamak istemiyorum yazabilirdiniz..

Ben sizi sizinle başbaşa bırakıyorum. Bir sigara yakıp düşünün, belki çok mu tepki verdim diye...

Ayrıca insanlara sert bir şekilde hitap edip sonuna saygılar diye yazılmaz...Bunuda öğrenin.

Cahilliğinize sıgınarak yazdıgınız yazıyı çok abarttığınızın farkına varırsınız inşAllah...

InsAllah sizde  bazi seylerin farkina varirsiniz.

Sparta

Ayrıca abartmamak lazım bazı şeyleri. Bİr kişiye soru sorunca  "vay efendim bana neden özel soru sordun " diye ortalığı ayağa kaldırmamak gerekir...

Sordugum sora ise sigara içiyormusunuz? Çoook özel bir soru...

Aslında yazdıklarım yerine gitmiş. şimdi çok sevindim. İçiyorum demek bile utanılacak birşey olmuş. Demek ki 2 saattir lafla bir yerlere gelmişim...

esma 41

Alıntı yapılan: Sparta - Ocak 29, 2008, 04:05:29 ÖÖ
Ayrıca abartmamak lazım bazı şeyleri. Bİr kişiye soru sorunca  "vay efendim bana neden özel soru sordun " diye ortalığı ayağa kaldırmamak gerekir...

Sordugum sora ise sigara içiyormusunuz? Çoook özel bir soru...

Aslında yazdıklarım yerine gitmiş. şimdi çok sevindim. İçiyorum demek bile utanılacak birşey olmuş. Demek ki 2 saattir lafla bir yerlere gelmişim...

Evet siz cok zeki bir insansiniz,sizi tebrik ediyorum.
Ve yenilgiyi kabul ediyorum.
Umarim simdi az da olsa iciniz biraz rahattir.
Siz gercekten bana dersimi verdiniz,ne diyim.
Evet Demek ki 2 saattir lafla bir yerlere gelmişim...
Ben bu günden itibaren sigarayi birakiyorum.
Size cok tesekkür ederim.