Die Zeit im Krankenhaus

Başlatan Nazire, Haziran 21, 2006, 12:48:20 ÖS

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nazire

Hallo Freunde schreibt hier bitte eure Erfahrungen im Krankenhaus oder bei der Ärzte.

Gecmis olsun diyen herkese tesekkür ederim. Ben bir saattir evdeyim ilk isim tabiiki Almancax a girmek oldu, okadar yenilikler var nereyi okuyacagimi sasirdim. Suan daha ilaclarin etkisindeyim yani kafam biraz sersem. ve yemek de yapiyorum ayni zamanda (almancaxa bakicam diye yemegimide yaktim :)).

Meine Erfahrungen im Krankenhaus

Ich war einsam, und hatte immer das Gefühl "nimmt hier jemand mich auch ernst?". Das Essen war sehr schlecht, vor allem die Information hatte gefehlt, zum Beispiel, dürfte ich vieles nicht essen, aber sie sagten mir nur, ich darf saures und Gewürz und scharfes, heißes nicht essen, naja später merkte ich, ich konnte vieles nicht essen. Jede Krankenschwester war anders die eine reagierte sofort die eine war schlecht gelauhnt, die eine sagte ich komme gleich, und kam nie. Ich hatte vier nächte Schmerzen, konnte nicht schlafen, nichts trinken, tagsüber waren die Schmerzen nicht so schlimm wie am Abend aber ich konnte trotzdem nichts essen und trinken. Und wenn ich etwas für die Schmerzen wollte eine sagte das geht nicht eine gab irgend etwas, die wirkte nicht, zum Schluss habe ich nur noch geweint vor Schmerzen, und erst dann merkten sie es das es mir wirklich schlecht geht, danach ging es mir besser (morphium) ich habe geschlafen, geschlafen, geschlafen,..... und seit 9.30 bin ich aus dem Krankenhaus entlassen, und die Schmerzmittel wirkt immer noch, aber von Heuteabend habe ich einbischen Angst.
Also Leute schreibt hier eure Erfahrungen im Krankenhaus oder beim Ärzte.

Nazire

Simdide türkce

Hastaneye cocuk yasimdan sonra ilk defa yattim, Allahda bir daha yatirmasin. Sizinde hastaneyle ilgili örnekleriniz  varmi mesela neler hosunuza gitti veya gitmedi. Veya almanyada hastaneyi nasil buluyorsunuz, Türkiyedeki hastanelerin durumlari nasil. Hadi arkadaslar "Hastanede yatan yokmu hic icinizden"

yazyagmuru001

nazire kayinpederim yatti ama almancam suan pek ileri degil istersen turkce anlatayim isvicre hastanelerini?

Nazire

Merakla bekliyorum, sormamin sebebi ise Almanyada yabancilarin ve özellikle türklerin tedavilerde geri kalindigini cok okudum bu yüzden merak ediyorum acaba gercekten böyle olaylarla karsilasanlar varmi, Suan zaten Almanyada Privat hastalar bir numara, normal hastalar ise ikinci sinif durumuna düstüler, acaba yabancilarin durumu nasil, Ben mesela bir olay gördüm yattigim sürece. Bir türk ailesiyle tanistim, ufak kizi 6-8 arasi, ameliyat oldugundan beri, hicbirsey yememis, ve kiz zayifladigi gibi (kuru kemikdi) bogazlari iltapta toplamis, bu kizi eve gönderdiler, ailesi endise icindeydi, bademcik ameliyatinin tehlikesi ise, birsey yemedigin sürece hem iltap hemde kanama durumlari  oluyor kanamada olunca tehlikesi cok büyük, bu ufak kizin ailesine demislerki, eger kanama olursa hemen gelin, düsünüyorumda bu anne baba nasil takip edicek kizinin bogazlari kaniyormu diye, neyse bu tip durumlari merak ediyorum, acaba alman olsa veya privat hastasi olsaydi ayni durumlar olurmuydu diye?.

NalanW

Su zamana kadar hastanede hic yatmadim insAllahta yatmam..Privat larin hastanelerde önceligini esimin ailesinden biliyorum onalrda privat ve hic beklemeden her isleri halloluyor...Ama sanirim bu dünyaynin her yerinde böyle...

Benim sadece cok ilgimi ceken...Türkiyedeki insanalrin yeterli doktor kontrolleri olmayisi...Mesela türkiyede yasayan cogu insanin asi karnesi yok...Bu zamana kadar hangi asilari oldugunu kimse bilemez..en son türkyiede biri ölmüstü dogum sirasinda tetenoz olup öldü..

Veya türkiyede pek kadin tanimyiorum her alti ayda bir düzenli kadin doktoruna giden...Türkiyede saglik cok ihmal ediliyor...Belkide bu özel doktorlarin cok pahali olmasindan ve sosyal saglik kurumlarinin yeterli veya temiz olmayisindan...Benim düsüncem bu kimse yanlis anlamasin belkide yaniliyorumdur..

Nazire

Dogruyu söylüyeyim Almanyada Türkiyede en iyi Doktorlarin oldugunu söylüyorlar, fakat ben hic bir zaman türkiyedeki doktorlara güvenemiyorum Doktor iyi olabilir. Yinede buradaki titizlik ve düzen türkiyedede varmi acaba. Veya insanlara olan önemsizlik (parasi olmayanin zaten isi harap). Bilmem türkiyede pek Doktora gitmedim bilmiyorum. Ben burdakilerine bile güvenemiyorum, suan özellikle sadece Privatlar önemli. Ve hastalara olan davranislari hic hosuma gitmiyor, ilgisizlik önemsememe cok cogaldi.

NalanW

Bilmiyorum ve burda karsitlik yaratmakta istemyiorum ama bence almanyadaki doktor ve hemsireler (hepsi olmasa bile cogu) daha güleryüzlü türkiyeye nazaran...

Cünkü türkiyede defalarca tanik oldum...Bir soru sordugunda yüzüne bile bakmadan basindan atiyorlar...Veya biri güleryüzle hal hatir sorup ondan sonra dert dinlemiyor....Ben burdaki en azindan benim doktorlarimdan cok cook memnunum...

Nazire

Güler yüzlülükleri her bakimdan dogru. Herhalde ben isin icinde oldugum icin, insan siniflandirmalarini görüyorum, fakat türkiyedeki doktorlarinda fakir insanlara davranislarinin buradan daha kötü olduguna eminim. (Her Doktor ayni degildir tabiiki)

sanem

Ben burdaki hastanelerle buraya yeni geldigimde tanistim zorlu bir hamileleik donemim gecti 1 ay hic kalkmaksizin hastanede yattim sadece tuvalete ve bazen 5 dakika gezinmeye kalkiyodum tabiki almancam hic yoktu geleli buraya daha 6 ay falan olmustu dusuk tehlikesi yasiyordum bebek bobreklerimi sIkistirmisti ve en onemlisi surekli istifra ediyordum ve bunun sebebini bir turlu bulamadilar doktorlar en sonunda psikolojik deyip esime karin takintili biri dediler tabi hemsirelerin aldirmamazligi da cabasi agrilarim karsisinda hepsi degildi ama geneli oyleydi tabi ben hasta´neden ciktim ve cocuk dogdu dogumdan 6 ay sonra ben tekrar cok hastalandim ve kusmalarim devam etti cok zayiflamistim neyse gene hastaneye yattim dediler bobrekleri cocuk cok SIkistirmis ve ameliyat dediler kadin hastaliklari var dediler neyse ameliyat oldum halbuki kadin yollarimda su patlamis tam bende bilmiyorum ve ondan sonra ne kusma kaldi ne bisey dusunsenize kusmama bisey bulamayip psikolojik dediler fakat oyle cikmadi beni sucladiklarida cabasi ben yaklasik 4 yildir burdayim ve evlenmeden once doktor nedir bilmezken 4 yildir o doktor bu doktor dolasiyorum bir gun burasi bir gun orasi bisey olup duruyor cok yazdim galiba ama inanin buranin evet hastaneleri guzel en azindan turkiyeden ama sinif ayrimi cok fazla ben almanca bilmedigim icin cok zorluk cektim ve asalandim

Nazire

Aynisi ben düsünüyorum, iste tamam türkiyede insanlara karsi davranislarinin iyi olmadigini biliyorum, kendimde bunlari gördüm. Ama almanyada ne rahatsizligin olursa olsun aramaya pes edip hemen hersey piskolojik oluyor, bunlari bende hep duydum, bu durum benim sinirimi bozuyor, yada alerji, benim bir gün sag gözümde bir agri ve gözyasi durmadan akiyordu, göz doktor ozamanlar calistigim doktorun üstündeydi hemen oraya gittim, bir sey yok dedi sadece alerji olabilir, (sadece tek göz yasariyor aglarcasina) ben hemen ev doktoruna gittim, oda alerji dedi, ja dedim alerji tek gözdemi oluyor, benim agri cogaldi alamamda cogaldi, gene dayanamayip göz doktoruna gittim. Sadece bir gözde alerjimi olur dedim, en sonunda kendide aynisini düsündü herhalde gözümün kapagini kaldirdi, Gözümün kapaginin altina bir diken gibi bir sey batmis gözümü acip kapadikca gözüme batip cizip duruyor, düsünün bunu önceden düzgün aramadigi gibi hemen alerji dendi. Ben Buradaki siniflandirmaya sinir oluyorum, tamam türkiyedede var, türkiyedede cesit cesit insanlar var. Parali parasiz onlara göre siniflandirma olabilir. Almanyada üc cesit insan var parali orta ve Sozialhilfe alanlar, yanliz bunlarin hepsindende doktorlar parasini aliyor. Sadece Privatlardan daha cok kazanabiliyorlar. Yinede benim dikkat ettigim doktorlar kendilerini bir sey zannediyorlar sanki doktor olduklari icin bizlerden iyimisler gibi. Neyse bende cok yazdim.

aybastili ekrem

sikayetlerinize ben de katiliyorum.Ayagima bir cisim düstü,bir hastahaneye gittim film cektiler bir sey yok dediler ve yinede alciya aldilar.ayagim cok sismisti.Doktor hicbir sey vermedi.yani ayagimi kendi haline birakti bay doktor.bu sekilde iki hafta doktora iki üc günde bir gittim.fakat ayagimin sisi inmedi yine de hic ilac vermediler.neyseki arkadasin birtanesi bana bir kocakari ilaci derler ya öyle birsey tavsiye etti aksam uyguladim inanirmisiniz,sabaha hicbir seyim kalmadi.Demek istedigim buranin doktorlari hicbir seyden anlamiyorlar.oysaki Türkiyenin doktorlari bana daha bilgili geliyor. Gözünü seveyim memleketimin.

sanem

Arkadaslar yeni basima gelen biseyi anlatayim bundan 7 ay once ayak parmagim iki yerinden kirilmisti ve alciyida cok erken cikardilar ayagimdan aradan 3 ay falan gecti benim ayagim hala duzelmedi doktora gittim yok bisey dedi zamanla dedi aradan 1 ay daha gecti ayagimda muthis bir sanci basladi gene gittim gene ayni cevap yok bisey dedi ve bana ayakkabimin icine koymam icin bisey yazdi ben de onu unuttum yada almadim neyse bundan 1 ay once gene gittim ve bana recete bidaha yazmam ben aptalmiyim dedi neyse ben ayni gun baska bir doktora gittim ve hic ne rontgen ne bisey cekmeden hemen ayagimin icinde iltahap oldugunu soyledi ve ayni gun ufak bir operasyon gecirdim yaram iyi oldu ama hala duzelmedi ayagim kiviramiyorum parmagimi bugun gene gittim ve rontgen cekme zahmetinde bulundu ve parmagimin kirilan ikinci yerinin yamuk kaynadigini soyledi uzgunuz yapilcak bisey yok dedi ayrica ilk gittigimde bana dedigi sey kafani ortecegine almanca ogren sen once dedi bide doktor olucak ben napayim simdi soyluycek tek kelime bile bulamiyorum

aybastili ekrem

Önce sana gecmis olsun Allahtan acil sifa diliyorum.ve sana bu olanlara karsi Allah sabir versin.
Haklisin buranin doktorlari bir acayip.sanki bize bedava bakiyorlar,her ay bir sürü para kesiyorlar o hastaliklar icin. >:(

turkan

´´´ bana dedigi sey kafani ortecegine almanca ogren sen once dedi bide doktor olucak ben napayim simdi soyluycek tek kelime bile bulamiyorum´´

......................... ............. .............................. ........ .............................. .......................... ................. .............    .................. .......... ...................  ............. ......................... .............. .......................... .... .......... .. ................   ................. ....................... ............... ............. ..... ............. ........ ........................ ......... ............. ......................... ..           .................... .... ................ ........ .
............  .... ...........yorumsuz!
               Allah akil fikir ihsan etsin söz konusu doktor a!ne diyelim?Akil fikir dagitilirken demek ki bu doktor ünüversite sinavlarina hazirlaniyordu...

: PpPpPp ;D

mufuso

hiç ileri derecede kötü bir hastalığım olmadı ama babamın ve annemin emekli sandığı sayesinde devlet hastaneleri ve sözleşmeli hastanelerde tedavi oluyorum belki mükemmel değil ama iyi idare eder işte.
ben de hep almanyadakileri merak ederdim hani hep avrupayla kıyaslarız ya kendimizi hakikaten süper mi oranın hastaneleri

Nazire

Bakis acisi ve aliskanliga bagli bence. Privat hastaneler kesin türkiyedede güzeldir. Türkiyedeki privat hastaneler kesinkes burdaki gibi. Parasi olan heryerde kraldir.

yazyagmuru001