Almanca Seviyeniz? [ ANKET ]

Başlatan yücel, Aralık 10, 2007, 02:13:55 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Was ist Ihr Sprachniveau?    Sizin  Almanca Seviyeniz nedir?  

A1   (Grundstufe)
A2   (Grundstufe)
B1   (Mittelstufe)
B2   (Mittelstufe)
C1   (Oberstufe)
C2   (Oberstufe)

thankii

seviye tespit bölümüne giremiyorum.

hans2008

ben de henüz seviye yok:d
olacak inş. inanıyorum...

nachtigall

Eslao

B1 oldugunu dusunuyorum 3 yıldır görüyorum ama yetersiz oldugumu dusunuyorum

ceko

yücel

nachtigall

akin

jentzsch

B2 seviyesinde dersler bana agir geldi ya sanirim.Tecrubeli arkadaslar okursa mesajimi yardimci olurlarsa sevinirim.Özellikle yücel,nachtigall.. b1 seviyesinde kurs var mi bilmiorum ama ben a2 den sora direk b2 ye basladim ve eski kursum cok kotuydu 4. ayda hala ich bin du bist leri ogretmeye calisiyorlardi arlkadaslara,bi anda burda ilk dersten ''Mobilität im globalen Dorf'' adli themada göcebeligi tartismaya basladik. Benim agzim acik bakiorum millete..Sorun bende mi yoksa diger arkadaslar mi cok gelistirmis kendini?? Suan benim bu konuda takir takir fikirlerimi soyleyebilmem gerekiyor mu?? Valla canim cok slkkln bu konuda... :-\

gütig

Jentzsch kardes, ben de bir kursa baslamistim burada ve A1 seviyesini bile daha tamamlayamadan kurs yarida kesilmisti. Ondan sonra, cevremde dogru düzgün bir almanca kursu bulamadigim icin baska hicbir kursa malesef katilamadim...Ama ben pes etmedim ve elimden geldigi kadar almancayi kendi kendime ögrenmeye devam ettim...Bu konuda yardim görebilecegim almancayi dogru düzgün konusan bir tek Esim vardi cevremde. Fakat bu konuda Esim`den bile cok fazla yardim görmedim...Buna ragmen ben yine pes etmedim. Almanca ögrenebilecegim tek imkanim evimdeki alman televizyon kanallari ve bazi kitaplardi (Bu Almanya`da yasadigim halde malesef böyleydi.)...Onca zorluga ragmen hep kendi kendime calistim..Yaklasik bir yil öncesine kadar internet yoktu evimizde...Yani bu konuda internetten yararlanabilme imkanim bile yoktu...Neyse...Internet baglaninca Almanca seviyemi test edebilmek icin birkac kaliteli site buldum ve almancami bir kac kez test ettim...Sonuc; kendi kendime onca zorluga ragmen ögrenmis oldugum almancada B1 seviyesini sorunsuz , rahat bi sekilde basarabildigimi gördüm. Su an halen kendi kendime ögrenmeye calisiyorum ve B2 ida yakinda basarabilecegimi saniyorum...

Senin su anda Kursta isledigin "Mobilität im globalen Dorf" konusunu, kendim kurs sistematiginde ögrenmedigim icin tanimiyorum. Ama sunu söylemek istiyorum. Kendi kendime ögrenen biri olarak bu konuyu anlamakta sanirim ben bile zorlanmazdim (Bu benim kendime olan güvenimle de alakali sanirim.)...Dolayisiyla eger sen kursta su an islenilen konulari anlamadigini düsünüyorsan, daha pürüzsüz ögrenmen acisindan bence B1 seviyesini tekrarlamalisin...B2 yi basarip ileriki seviyelere gecsen bile ufak tefekte olsa sürekli grammatik sorunlarla karsilasabilirsin (B1 i görmemis olman nedeniyle)...Ben böyle düsünüyorum...

Ama eger B1 itekrarlamak istemiyorsan derslerine iki misli fazla calisip, sinif arkadaslarina yetismeye gayret etmelisin. Aksi durumda sorun sürekli devam eder...Bence B2 seviyesinde fikirlerini rahatlikla ifade edebilir durumda olman gerekir...(Ufak tefek konusma hatalarin olsa bile..)

jentzsch

Sevgili Gütig,yapmis oldugun yorum ve tavsiyelerin icin cok tesekkürler.Sanirim ben biraz erken heyecan yaptim.Ilk günün kötü gecmesi nedeniyle sinirlerim cok bozuktu.Mesaji yazdigim günden sonraki dersler cok güzeldi ve derslerde yeteri kadar aktiftim  ;D ama yinede ben hala kendimi yetersiz görüyorum.Yapmis oldugun tavsiyeyi (b1 e gitmek) bende düsünmüstüm ama ben bu b1 (zertifikat Deutsch) sinavini cok rahat gectim.Yazili bölümlerde de konusma bölümlerinde de...Simdi dönüp b1 seviyesinde kursa gitmem sacma gelmisti ama düsünmedim de degil.Su ana gelince haklisin herkesten cok daha fazla calismam gerekir ama malesef o imkanim da yok.Hafta ici (su ana bakma bu gün kurs yok) hic vaktim yok.Kurstan sonra calismak zorundayim.Bakalim ne olcak..?Pek umudum yok  ama Allah büyük..

Yardimlarin icin tekraradan tesekkürler... :)

kardelen 68

BURDA VERILEN SEVIYE TEST SITESINE GIRIS YAPAMIYORUM.
bildiginiz baska bir site varmi acaba??
rica etsem:)

nachtigall

Jentsch kardes hatirlarsan ben de ayni seyleri söylemistim sana.

Ayni durunla simdi sen karsilasiyorsun.

Ama zamanla alisiyon zaten.

B2 seviyesinde pek  fazla grammatik yok bizim edebiyat ve güzel konusma yazma veya anlatim bozuklugu konularina benziyor.

YAni tutup da ( nominativ, akkusativ  ......... vb ) konulara bakilmiyor.

Anliycan artik metinleri anlamaya ve hizli bir sekilde konusmaya baslamis oluyorsun.

Kolay gelsin

Tavsiyem ( kesinlikle umutsuz olma, illaki senin de diger lerinden fazla bir yönün vardir onu ön planda tutaarak moralini bozma)

Bol bol kitap oku ( almanca ilkokul kitaplari)

her gün düzenli olarak bulunduugn bölgenin haberlerini veya herhangi bir intetnet gaztesi oku online sözlük acik olsun bu arada.

imkan buldukca almanca tv izle.

(Ben yapamiyom ama yapildiginda basarilabileceginer inaniyorum).

;) 

vsslm

gütig

Alıntı yapılan: jentzsch - Şubat 13, 2008, 01:30:51 ÖS
Sevgili Gütig,yapmis oldugun yorum ve tavsiyelerin icin cok tesekkürler.Sanirim ben biraz erken heyecan yaptim.Ilk günün kötü gecmesi nedeniyle sinirlerim cok bozuktu.Mesaji yazdigim günden sonraki dersler cok güzeldi ve derslerde yeteri kadar aktiftim  ;D ama yinede ben hala kendimi yetersiz görüyorum.Yapmis oldugun tavsiyeyi (b1 e gitmek) bende düsünmüstüm ama ben bu b1 (zertifikat Deutsch) sinavini cok rahat gectim.Yazili bölümlerde de konusma bölümlerinde de...Simdi dönüp b1 seviyesinde kursa gitmem sacma gelmisti ama düsünmedim de degil.Su ana gelince haklisin herkesten cok daha fazla calismam gerekir ama malesef o imkanim da yok.Hafta ici (su ana bakma bu gün kurs yok) hic vaktim yok.Kurstan sonra calismak zorundayim.Bakalim ne olcak..?Pek umudum yok  ama Allah büyük..

Yardimlarin icin tekraradan tesekkürler... :)

Senin adina sevindim Jentzsch kardes... InsAllah sorunsuz bir sekilde son seviyelere kadar ilerletirsin de, bizimle de paylasirsin ögrendiklerini...

Ich wünsche Dir noch viel Glück beim Lernen...

eslem

ben avusturyada yasiyorum 1,5 yil oldu kendime yeecek kadar var ama burda sinava girdim hörenden kaldim yardim istiyorum birde wohnung icinde yardim ederseniz sevinirim soru soruyorlar ev kiralama icin april 4 sinavim var tskler

jentzsch

Alıntı yapılan: nachtigall - Şubat 13, 2008, 05:09:31 ÖS
Jentsch kardes hatirlarsan ben de ayni seyleri söylemistim sana.

Ayni durunla simdi sen karsilasiyorsun.

Ama zamanla alisiyon zaten.

B2 seviyesinde pek  fazla grammatik yok bizim edebiyat ve güzel konusma yazma veya anlatim bozuklugu konularina benziyor.

YAni tutup da ( nominativ, akkusativ  ......... vb ) konulara bakilmiyor.

Anliycan artik metinleri anlamaya ve hizli bir sekilde konusmaya baslamis oluyorsun.

Kolay gelsin

Tavsiyem ( kesinlikle umutsuz olma, illaki senin de diger lerinden fazla bir yönün vardir onu ön planda tutaarak moralini bozma)

Bol bol kitap oku ( almanca ilkokul kitaplari)

her gün düzenli olarak bulunduugn bölgenin haberlerini veya herhangi bir intetnet gaztesi oku online sözlük acik olsun bu arada.

imkan buldukca almanca tv izle.

(Ben yapamiyom ama yapildiginda basarilabileceginer inaniyorum).

;) 

vsslm
Nachtigall kardes evet hatirliyorum söylediklerini..Yardimin icin tekrar tesekkürler ve ilgilendigin icin..Tavsiyelerin aklimda.Gün boyunca sadece almancayla ilgilenemedigim icin söylediklerini pek yapamiyorum ama bos zamanlarimda insAllah yapacagim..Tekrardan tesekkürler.. ;)