Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

şems

Alıntı yapılan: Sidal_Yaren - Mart 05, 2008, 07:42:20 ÖS
Selam arkadaslar vizem 1 hafta önce cıktı..Allah sizede yardımcı olsun:)
hayırlı olsun arkadaşım darısı başımıza.ne kadar zamanda çıktı vizeniz.

haticeyildiz

Alıntı yapılan: kramp - Mart 05, 2008, 08:17:29 ÖS
selam arkadaslar benım sorunum nişanlım daha önceki evlılıgını Almanyada 3 sene öncesınde bitirmesine ragmen buradada tanınma davası acması gerekıyormus ve bızde tanınma davasını actık 4 ay oldu ve hala 2 ay sonrasında görulecek dava bu dava ne kadar uzun sürer bilginiz varsa paylaşırsanız sevınırım

slm
bizde aynı şeyi yaşadık, tenviz davası sanırım adı. aralık ayında tek duruşmada bitti. ama kağıtların dolaşması uzun sürüyor. en az 2 ay beklersiniz mahkemeden sonra, ama uzamassa.
kolay gelsin

ozlemin

Nişanlınızın eski eşi dava için vekalet vermiş ise 1-2 ayda biter tenfiz,eğer vekalet vermemiş ise avukata 1 seneye yakın  sürer.Uluslararası dolaşımlar,tebligatlar uzun sürüyor.:(

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: yusuf_ss - Mart 04, 2008, 03:30:57 ÖS
merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.benim eşim turk vatandası ve benden eşime ait oturum musadesi istediler eşim bu belgeyi yabancılar polisi yada belediye gibi yerlerden mi temin etmesi gerekiyor yoksa sadece pasaportunda bulunan bilgi yeri yeterlimi yardım ederseniz sevinirim tşkler

yabancilar polisinden

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: Parola62-58 - Mart 03, 2008, 08:29:55 ÖS
slm arkadaslar bi sorum olacaktı... esime ve bana aynı günde ve aynı saate randevu verildi..
sanırım alnasmalı evlılıkten süpeleniyorlar. benim bilmek istedigim bu sorgulamadan nekdara süre sonra cevab alırım. tecrübeli arkadasların cevaplarını bekliyorum.

bu sorularin coguna ayni cevaplari verirseniz vizeniz normal bir surede cikar

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: reyhangul - Şubat 29, 2008, 10:21:40 ÖS
esım alman vatandası aıle bırlesımı vızesı ıcın basvurdugumuzda maası konu bıle olmadı.eger 1300e falan olmak zorunda olsaydı bızım vızemız hıc cıkmazdı heralde.herkese kolay gelsın.

alman vatandasi olanlarin maas sorunu yok herzaman solüyorum ama hala bu konuya takiliyorsunuz Turk vatandaslarindada kira+670€ maas gerekiyor

werderm

inşAllah dediğin gibi alman vatandaşlarına maaş sorunu yoktur

warum?

Arkadaşlar bişey soacaktım ticari vize ile yurt dışına gidip geliyorum ama orada nikah yapabilirmiyim gittiğimde bilgisi olan varmı bide eğer oluyorsa ne evraklar götürmem gerekiyor yanıma almanyaya giderken? lütfen yardımcı olurmusunuz khoLpa$aLı kardeş sen iyi bir araştırmacısın eğer bilgisi olan yoksa sana zahmet bi bilgi edinebilirmisin? çok teşekkürler.

ozlemin

Evet oraya gittiğinizde nikah yapabilirsiniz bende öyle yapmıştım,konsoloslukta evlendim, ama oturum almak için tekrar Türkiyeye dönüp aile birleşiminden vize başvurusu yapmanız gerekecek.

Almanya'da evlilik;

Taraflarin biri Alman veya çifte vatandas ise, evlilik belediyelerde yapilir. Basvuru esnasinda
Türk vatandaslari için gerekli olan belgeler
-Pasaport ve nüfus cüzdanlarinin asillari ve fotokopileri
-Ikametgah belgesi (Anmeldung)
-Evlenme ehliyet belgesi(Ehefähigkeitszeugnisses) uluslararasi
-Nüfus kayit belgesi(Formül 3)
-Bosanmis ise, bosanma kararinin(kesinlesmis karar olmasi gerekir - Rechtskräftige Scheidungsurteil)
-Valilik veya kaymakamliktan alinan Apostille belgesi
-Vukuatli nüfus kayit belgesi
-Fotograf(1 adet)

Alman vatandaslari için gerekli belgeler
-Personalausweis asli ve fotokopisi
-„Bescheinigung aus Melderegister“ (mahalle polisinden)
-„Geburtsurkunde“ nin bir fotokopisi
-Bosanmis ise „Rechtskräftige Scheidungsurteil“ (kesinlesmis bosanma karari)
-Fotograf (1 adet)

warum?

kardeş cevabın için çok teşekkür ederim  bende öyle yaptım diyosun sendemi ticari vize ile gittin ? bide nişanlım alman vatandaşı orda ben gitmeden evlilik için biyere müracat etmesi gerekiyormu yoksa birliktemi gidip müracat ediyoruz? son olarakta burdan benim götüreceğim belgeleri (senin yazdıklarını) almancaya çevirtirmem falan gereklimi noter tastikli mi   olması gerekiyor yoksa olduğu gibimi götürmeliyim tekrar çok teşekkürler başarılar.

werderm

testikleri orada yaptır.diğerlerini bilmiyorum

ozlemin

Rica ederim.Ben Turist vizesi ile gitmiştim.Eşim Türk vatandaşı.Türkiyeden almış olduğunuz evraklar uluslararası oluyor(belirtin aldığınız kuruma)Noter tasdiğine gerek yok.Beraber başvuruyorsunuz.Daha önce bir boşanma gerçekleşmiş ise kesin mahkeme kararını almanca tercümesi ile götürebilirsiniz yada oradada yaptırabilirsiniz.Sağlık tetkiki için beraber gideceksiniz  ve evleneceğiniz yerde yaptıracaksınız.Yinede nişanlınız, teyid olması açısından oradaki kurumdan bilgi almalı.

werderm

arkadaşlar alman vatandaşının illede en az 3 ay çalışıyor olmasımı lazım,şuan nişanlım 2 aylık işçi.şuan başvursak 1 ay sonramı gelin derler?bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum.

hunkarus

arkadaşlar sayflar çok oldugu için araştıramadım size bir sorum olacak nişanlım alman vatandaşı ve 1 aya kadar nikah yapmayı düşünüyoruz sırasıyla neler yapmam gerek bununla ilgili beni, biraz bilgilendirrseniz sevinirim veya link varsa alabilirmiyim

mertboy

kardaşlar yabancılarpolisi nişanlıma mektub yollamış  ve ondan birlikteliğimizi kanıtlıyıcak dediller getirmesini istemiş. telefon ekstresi. .. e-mail .resimmm . vs. vs.. bunlarıı götürdükten sonraki aşamayıı  merak ediyorum :(

bunlaa ilgilii tecrübesii olan arkadaşlarr varsa.. ve bunu  paylaşırlarsaa  çok sevinirim.

Allah herkesii sevdigine kavuştursun..

werderm

nişanlın alman vatandaşımı?

mertboy