SİGARAYA HAYIR..!

Başlatan ozlemin, Mart 10, 2008, 12:20:23 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozlemin

Sigara üreticisi şirketlerin yönetici ve avukatlarının dehşet verici itirafı. şirketler, 5 yaşından itibaren ilköğretim ve lisedeki gençleri hedef kitle olarak görüyorlar.

Sigara ve tütün üreticisi yabancı şirketler, hazırladıkları raporlarda özellikle gençleri hedef müşteri olarak seçtiklerini itiraf ediyorlar. Sigarayla Savaşanlar Derneği tarafından yapılan açıklamada şirketlerin pazarlama stratejilerinin, 5 yaşından başlayarak 12-18 yaş grubundaki gençler üzerine kurulduğu belirtildi. İşte yabancı şirketlerin gençler üzerine kurdukları pazarlama stratejisi ve itiraf niteliğindeki araştırma raporları:

Philip Morris: 13-19 yaş bizim için çok önemli

Philip Morris'in Richmond'daki Pazarlama Müdürü Robert B. Seligman'a Araştırmacı Myron E. Johnston tarafından yollanan rapor (1981): "Bugün 13-19 yaş arasında olanlar, yarın için potansiyel ve sürekli müşteri olacaklardır ve sigara tiryakilerinin çok büyük bir yüzdesi bu yaşlarda sigaraya başlamaktadırlar. Kırmızı Marlboro'nun başarısı büyük ölçüde bu yaş grubundaki müşterilerine bağlıdır. Kırmızı Marlboro büyüme çabası içinde olan çocukların büyüklük göstergesi haline gelmiştir. 13-19 yaş grubunun sigara içeme alışkanlığı Philip Morris için çok önemlidir."

Brown & Williamson: Asıl hedefimiz liseliler

Brown & Williamson Sigara Firması'nın avukatı Addison Yeaman'ın, sigara şekerleri üreten bir fabrikaya yazdığı 1946 tarihli mektupta şu ifadeler yer alıyor: "şimdiye kadar, bizim markamızın kullanılıyor olmasından hiçbir rahatsızlık duymadık. Bizim reklamımız için hiç de kötü değil. Bizim işimizin temel hedefi lise öğrencileridir."

Çocuklar için ballı sigara üretilmeli

Brown & Wilkinson Araştırma Raporu: "Ergenlik çağındaki çocukların tatlı sevdikleri bilinen bir gerçektir. Bu durumda sigaralara bal konulması düşünülebilir."

Lorilard Raporu: "Araştırmalara göre, gençler sigara markası seçimlerini daha çocukluklarında, beş yaşından itibaren belirliyorlar. Genç sigara kullanıcılarının bağımlılığı hakkındaki araştırmalar, onların ilk başta bağımlı olmayacaklarını düşündüklerini, ancak pişman olduklarında ise çoktan bağımlı olduklarını gösteriyor."

R. J. Reynolds'un 1977-1986 Pazarlama Hedefleri Raporu: "Araştırmalar, 14-18 yaş grubunun giderek artan bir oranda sigara içtiğini göstermektedir. R. J. Reynolds bu pazarı iyi değerlendirmeli ve bu gruba yönelik yeni bir ürün piyasaya sürmelidir, böylece endüstrideki payımız uzun bir süre büyüyecektir."

1975 R. J. Reynolds Raporu: "Camel büyümesini garantiye almak için, yeniliklere açık olan ve geleceğin sigara işini temsil eden, 14-24 yaş grubunu hedeflemelidir." Imperial Tobacco: Reklamlar gençlere yönelik yapılmalı Imperial Tobacco şirketi'nin Raporu 18 Ekim 1977: "Ergenlik çağındaki çocuklar, özgürlüklerini bir sembolle ortaya koyma eğilimindedirler, sigara yetişkinlikle özdeşleştiği için ve yetişkinler sigarayı çocuklara yasakladığı için, en önemli semboldür. Sigaraya yeni başlayanların bugün hissettikleri, endüstrinin geleceği için bir göstergedir, araştırmanın bu bölümüne çok dikkat edilmesi gereklidir. Proje 16 sigara alışkanlığının oluşumuyla ilgili her şeyi öğrenmeyi hedeflemektedir. Lise öğrencilerinin sigara için bugün düşündükleri gelecekteki tütün kullanımları için bir öngörüdür. Özellikle 12-13 yaş grubunun bu konu hakkındaki görüşlerine önem verilmelidir. Ergenlik çağındakilere yönelik reklamlar yapılmalıdır, bu reklamlar yapaylıktan uzak ve dürüstçe yapılmalıdır."

emosh

sankiii vardı böle bi konu hatta yanlış hatrlamıosam khoLpa$aLı açmıştı

ozlemin

tekrar gündem yapmış oldum :D

emosh

:( biraz konu fazlalığı gibi geldi bana ama öyle diyosan bilemem.... doğrudur ne diyeyim

ozlemin

paylaşmak istedim sadece, var forumda diye ne yapabilirimki çokmu büyük bir sorun

emosh

öyle demek istemedim yanlış anlaşıldı sanırım ama arama yapabilirdiniz yapılacak şey çok basit ayrıca yeniden gündeme getirmek istiyorsanızda forumu inceleyip o konuya o konu hakkındaki yorumlarınızı yazabilirdiniz sizi kırmak istemedim  ama bunu yaptıysamda özür dilerim sadece uyarmak istedim iyi günler

ozlemin

Arama yaptım "sigara bırakma" ile ilgili yazısı var arkadaşın,benim yazıda içerik farklı.Bu yazıda sigara üreticilerinin amaçları anlatılıyor.Benim anlayamadığım ha burada ha o yazının altında ne farkedecek.İkiside konu dışı muhabbet forumunun içinde değilmi :D.Siz önceki sigara ile ilgili konuyu tam hatırlayamadınız sanırım

Sparta

Bugün iş arkadaşlarımdan 2 tanesi içti odayı dumanla doldurdular... :(

emosh

benim bahsettiğim bırakma ile ilgili olan değil zararları ile ilgili olandı aşağı yukarı aynı konu bence ve ben görüşlerimi belirttim yanlış  da hatırlamıyorum ama içerik farklıymış biraz buna da dikkat etmemiştim https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=4307.0 bahsettiğim konu buydu

ozlemin

Sparta arkadaşım sigara kullanmayan kişiler dumandan daha fazla etkileniyorlarmış,İçen kişiden daha çok olumsuz etkileniyorlarmış...Dikkat etmek lazım...

tusem

bir gün ben de bırakacağım inşAllah,dua edin arkadaşlar.Gerçekten çok istiyorum ama olmuyor daha doğrusu denemeye korkuyorum.hem sağlık hem de maddi anlamda zararlı ama bir gençlik hatası hayatımı mahvediyo.Her gün offff diyerek bir sigara yakmak ne demektir bilemezsiniz :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

ozlemin

Sadece irade arkadaşım denemekte fayda var ;)  umarım bırakırsın.Ben hiç kullanmadım toplasan 10 taneyi aşmaz oda arkadaşlarla ortamda içmişimdir.

sevval

Alıntı yapılan: tusem - Mart 11, 2008, 12:14:31 ÖÖ
bir gün ben de bırakacağım inşAllah,dua edin arkadaşlar.Gerçekten çok istiyorum ama olmuyor daha doğrusu denemeye korkuyorum.hem sağlık hem de maddi anlamda zararlı ama bir gençlik hatası hayatımı mahvediyo.Her gün offff diyerek bir sigara yakmak ne demektir bilemezsiniz :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
InsAllah birakabilirsin Tusem.. Allah da yardimcin olsun birakmak icin.
Bide bisey söylemek istiyorum bu sigara neden bende aliskanklik yapmiyo yani icmesem 5 6 gun icemem.Bana biraz garip geliyo ama neyse.. Cünkü bi alisan bi daha kurtulamiyo diyolar ??? ::)

Sparta

GÜnde 10 adet sigara içen bir kişi ,yılda 300 adet röntgen filmi çekilmiş kadar Radrasyon alıyormuş... ( Bunu dün öğrendim)... Neredeyse her gün bir Röntgen filmi eder..

İçenlere Duyurulur....

tusem

Alıntı yapılan: sevval - Mart 11, 2008, 02:51:51 ÖS

InsAllah birakabilirsin Tusem.. Allah da yardimcin olsun birakmak icin.
Bide bisey söylemek istiyorum bu sigara neden bende aliskanklik yapmiyo yani icmesem 5 6 gun icemem.Bana biraz garip geliyo ama neyse.. Cünkü bi alisan bi daha kurtulamiyo diyolar ??? ::)
[/quote]

aman arkadaşım sen sen olsakın öyle bi hataya düşme,benim arkadaşım benle dalga geçerdi nasıl bırakamaz bir insan ben canım ne zaman isterse içmem 5-6 gün aramıyorum diyorduuu;derken şu an benden tiryaki.
Ve hak veriyor bana bu sigara bir kez dudaklarına değdimii gerisi çorap söküğü ben sana şunu söylüyorum.o arada bir dediğin an hiç gelmesin onu da unut gitsin,şaka değil ben gerçekten her gün vicdan azabı ile yatıyorum keşke lere çare olsaaaa,başladığım güne şimdiki aklım ile geri dönerdim