Yaşamın değerini ne kadar biliyoruz?

Başlatan ozlemin, Mart 14, 2008, 10:47:59 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozlemin

Bu yazıyı okumak bile bir olumluluk yaratıyor...

Hayatta bu kadar mutlu olmayı gerektiren şeyler varken
Üzülmek niye, kendimize eziyet çektirmek niye
Bir düşünün sizi mutlu edebilecek ne kadar çok şey var
Bir bebeğin gülüşü, sevdiğiniz insanın sizi sımsıkı sarması
Annenizin şefkatli kucağı
Daha yüzlerce küçük olay sizi mutlu edebiliyor
Hayatı sevin, her dakikanızı, her saniyenizi doya doya yaşayın
Çünkü hayat ulaşılmak istenen bir yoldur ve
Bu yolun uzunluğu hiç bilinmez , siz bu yolda ilerlersiniz
Karşınıza bir engel çıkar , siz bu engeli aşıp
Yolunuza devam edersiniz,
Yada, bu engeli aşamazsınız
Ve bu sizin yolunuzun sonu olur yani ÖLÜM
Hayatınızın anlamını, ölümden dönen bir insana sorun
Yada ölmeyi bekleyen
O zaman düşünün !! ,Değer mi üzülmeye
Bu güzelim hayatı doya doya yaşamak varken
Artık üzülmeyi bırakın ve GÜLÜN !!!! 

Dostoyevski'nin hayatini degistiren olay neydi ?

Kendi idam sahnesi...

Çar'in baski döneminde, arkadaslariyla bir sohbet grubu kurmustu.Yakalandi. 28 yasinda idam istegiyle yargilandi. Mahkemenin sonucunu bekledigi gece hücresinden alindi. Ölüm karari yüzüne karsi okundu.Papaz günah çikarttirdi. Gözleri kapali olarak bir direge baglanip,müfreze karsisina geçirildi. "Ates" emrini beklerken gerçek kararbildirildi kendisine...
Aslinda mahkeme 8 yil hapis vermis, Çar bunu 4 yila indirmisti;ama ona ders olsun diye böyle bir gösteri planlanmisti.
Böylece "ölüm"le tanisti; oysa bu sefil oyunda asil kesfettigi sey,"yasam"di.
Stefan Zweig'a göre 4 yil sonra yarali parmaklarindan zincirleri çikardiklari zaman sagligi bozulmus, söhreti uçup gitmisti, ama kirik dökük bedeninden her zamankinden daha parlak fiskiran tek bir sey vardi:
Yasama sevinci...

emosh

tmm çok güzel anlatılmış ama burada üzülmenin sebepleri sanki çok küçük ve hayatımızı etkilemeyecek gibi anlatılmış yani bence öyle ama öyle zmanlar oluyo ki üzüntün mutlu olmana karşı kocaman bir engelle çıkıo ve sen o engeli aşamıyosunnn....

a_ysche

bence mühim olan karşımıza çıkan o kocaman engellere rağmen hayata tutunabilmek...
en azından bunun için çabalamak.çünkü geçen hiç bir anımız geri gelmiyor ve asla hiç bir acıyı ilk anındaki şiddetiyle hissetmiyoruz.zaman herşeyi unutturuyor.üzüntülerimizi de malesef bazen mutluluklarımızı da..

emosh

Alıntı yapılan: a_ysche - Mart 15, 2008, 12:07:31 ÖÖ
bence mühim olan karşımıza çıkan o kocaman engellere rağmen hayata tutunabilmek...
en azından bunun için çabalamak.çünkü geçen hiç bir anımız geri gelmiyor ve asla hiç bir acıyı ilk anındaki şiddetiyle hissetmiyoruz.zaman herşeyi unutturuyor.üzüntülerimizi de malesef bazen mutluluklarımızı da..

bazen tam senin düşündüğün gibi düşünüyorum ama mutluluk bazen insanın elinde olmuyor

a_ysche

bende normalde pozitif biri sayılmam ama sakin kafayla düşününce aslında üzüldüğüm şeylerin o kadar da mühim şeyler olmadığını farkediyorum.tamam, o an cidden canımı yakıyor ama geçiyor daha sonra.az öncede demiştim asla bir acıyı ilk anki şiddetiyle hissetmiyoruz.ölüme dahi alışıyoruz bizler ki bundan daha ötesi yoktur bence..bir tek ona çare yok diğer herşeye bir şekilde alternatif üretiyoruz.

emosh

Alıntı yapılan: a_ysche - Mart 15, 2008, 12:20:55 ÖÖ
bende normalde pozitif biri sayılmam ama sakin kafayla düşününce aslında üzüldüğüm şeylerin o kadar da mühim şeyler olmadığını farkediyorum.tamam, o an cidden canımı yakıyor ama geçiyor daha sonra.az öncede demiştim asla bir acıyı ilk anki şiddetiyle hissetmiyoruz.ölüme dahi alışıyoru bizler ki bundan daha ötesi yoktur bence..bir tek ona çare yok diğer herşeye bir şekilde alternatif üretiyoruz.
haklısın ama esas olanda zaten o anda kendien sahip olmak değilmi ben bunu yapamıyorum

ozlemin

ölüme dahi alışıyoru bizler ki bundan daha ötesi yoktur bence..

Katılıyorum arkadaşım ama tabi emosch arkadaşımın söylediği tarzda olaylarda gerçekleşebiliyor.Bazen bazı şeyler insanın kendi elinde olamayabiliyor.İşte bu durumda biz küçücükte olsa salise kadar olsada biraz olsun olumlu bakmaya yönelebilelim..yoksa insan düşüne düşüne çıldırır

emosh

Alıntı yapılan: ozlemin - Mart 15, 2008, 12:32:12 ÖÖ
ölüme dahi alışıyoru bizler ki bundan daha ötesi yoktur bence..

Katılıyorum arkadaşım ama tabi emosch arkadaşımın söylediği tarzda olaylarda gerçekleşebiliyor.Bazen bazı şeyler insanın kendi elinde olamayabiliyor.İşte bu durumda biz küçücükte olsa salise kadar olsada biraz olsun olumlu bakmaya yönelebilelim..yoksa insan düşüne düşüne çıldırır
işte bu durumlarda ben kendimi frenleyemiyorum ve kırıp döküyorum çevremdeki insanlara ve kendime zarar veriyorum

a_ysche

tabi emosha da hak veriyorum ve dediğim gibi bende pek pozitif değilimdir malesef.Ama olmamız gerekiyor ve emoshun da dediği gibi tam da bu anlarda kendimize hakim olmayı öğrenmeliyiz.ve sanırım bu tecrübeyle alakalı birazda.
Yani ne kadar çok acı o kadar çok soğukkanlılık   :embarassed:

ozlemin

Evet,yaşaya yaşaya nasırlaşıyor yüreğimiz artık acı vermemeye başlıyor bazı şeyler..tecrübeler olgunlaştırıyor insanı..

a_ysche

işte bu durumlarda ben kendimi frenleyemiyorum ve kırıp döküyorum çevremdeki insanlara ve kendime zarar veriyorum

sevgili emosh insan en büyük zararı kendine verir bence.eğer birini kırarsan bir şekilde kendini affettirmenin yolunu bulursun.eskisi gibi olmaz belki ama yinede affedilirsin.ancak zararı kendine verirsen bir ömür boyu o zararla yaşarsın..
kişinin kendine verdiği zararı diğer insanlar ne kadar uğraşsada veremez..

sakin olmak lazım.

emosh

Alıntı yapılan: a_ysche - Mart 15, 2008, 12:53:17 ÖÖ

sevgili emosh insan en büyük zararı kendine verir bence.eğer birini kırarsan bir şekilde kendini affettirmenin yolunu bulursun.eskisi gibi olmaz belki ama yinede affedilirsin.ancak zararı kendine verirsen bir ömür boyu o zararla yaşarsın..
kişinin kendine verdiği zararı diğer insanlar ne kadar uğraşsada veremez..

sakin olmak lazım.

evet çok haklısın ama sanırım kendini kontrol etmek bu kadar kolay değil hele 16 yaşındaysanız hiç değil yani kendimi kontrol altına alabilmek için sanırım tecrübeye ihtiyacım var :(

a_ysche

::)
zamanla olacaktır merak etme,fazla acele de etme.
Sen şimdi sen neden tecrübesizim diye de kendini üzersin,yaşamın değerini bilmezsin  ;D  ;D

emosh

Alıntı yapılan: a_ysche - Mart 15, 2008, 01:09:56 ÖÖ
::)
zamanla olacaktır merak etme,fazla acele de etme.
Sen şimdi sen neden tecrübesizim diye de kendini üzersin,yaşamın değerini bilmezsin  ;D  ;D
yok yok ya :D o kadar da değil cnm :D yani kendimi üzmem için daha önemli sebeplerim var ;D hem tecrübesiz olsam da şimdilik sorun değil sizinkileriden yararlanırım :D mahsuru yoksa ;D

a_ysche

ne mahsuru olacak sevgili emosh.( tecrübeli birini bulursan bana da haber ver olurmu,bende çaylak sayılırım  ;D  ;D )

emosh

Alıntı yapılan: a_ysche - Mart 15, 2008, 01:20:19 ÖÖ
ne mahsuru olacak sevgili emosh.( tecrübeli birini bulursan bana da haber ver olurmu,bende çaylak sayılırım  ;D  ;D )
tamam :D tecrübeli eleman aranıyor şeklinde bi ilan mı versek acaba:D

a_ysche

şöyle ana sayfaya hemde.en renklisinden   ;D