İnsan esini neden aldatir ?

Başlatan esma 41, Mart 14, 2008, 10:56:50 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Icg
4 (6.7%)
Toplumun verdigi rahatliktan
3 (5%)
Rutinligi sevmemesinden
3 (5%)
8 (13.3%)
Ilgi EKSIKLIGINDEN
21 (35%)
Intikam
1 (1.7%)
Yeni heyecan ,macera
14 (23.3%)
Diger ....
6 (10%)

Toplam Oy Verenler: 51

esma 41

Alıntı yapılan: emosh - Mart 15, 2008, 01:01:03 ÖÖ
Alıntı yapılan: tusem - Mart 15, 2008, 12:54:12 ÖÖ
farkındamısınız bayanlar erkeklerden çıt yok bu konu hakkında  ;D   ;Ddemekki en çok onlar aldatıyor?ne dersiniz? ;)
genelleme yapmayalım bence ;D ama şunu da unutmamak lazım marifet aldatmak ya da aldatılmak değil aldatmamak ve aldatılmamaktır...

emosh haklisin  :) ama bence  aldatilmamak bir magrifet degil dir.
Yani  bu
senin elinde olmayan bir davranisdir.
Karsindakinin sana yapmis oldugu yanlis bir davranis . ;)

Sonsuzluk Yolcusu

Bence aldatanlar dinini iyi yasamiyanlardir.

esma 41

Alıntı yapılan: Sonsuzluk Yolcusu - Mart 18, 2008, 12:32:32 ÖÖ
Bence aldatanlar dinini iyi yasamiyanlardir.

Sevgili Sonsuzluk yolcusu  yazdiklarina aynen katiliyorum.
Ama dinini kendince dogru yasayan cok insan aldatiyor.
Aci ama  maalesef dogru bir gercek.

Sonsuzluk Yolcusu

Evet haklisin esma. Din insanlara uydurulmaz, insanlar dini uyar. Biz dinimizi kendi nefislerimize göre uydurdugumuzdan ve sahte hocalarin fetvalar vermeleri yüzünden bozulduk. Hicbir alanda huzur bulamaz olduk. Özümüze dönmezsek baticaz. Allah sonumuzu hayir etsin.

esma 41

Alıntı yapılan: Sonsuzluk Yolcusu - Mart 18, 2008, 12:54:15 ÖÖ
Evet haklisin esma. Din insanlara uydurulmaz, insanlar dini uyar. Biz dinimizi kendi nefislerimize göre uydurdugumuzdan ve sahte hocalarin fetvalar vermeleri yüzünden bozulduk. Hicbir alanda huzur bulamaz olduk. Özümüze dönmezsek baticaz. Allah sonumuzu hayir etsin.

Amin .

En iyi ilim kaynagimiz Kurani Kerim .
Kitabimizi dogru anlamda  okuyup ,anliyarak yasaya bilsek
ne mutlu bize.
O zaman Huzurlu bir yasam yasayabilecegimizden de  eminim.

a_ysche

Ne güzel söylemişsiniz arkadaşlar.İnşAllah söyledikleriniz dua niyetine geçer ve kabul olur...

(Amin)

Sonsuzluk Yolcusu

Cok halisin esma41. Cabamiz bu yönde olursa Allah bütün kolayliklari vericektir.

Sonsuzluk Yolcusu

Ya arkadaslar! Ben eskiki günlerimi özlüyorum. Bizden once yasayanlarin da kütürlerini okudugumda ve simdiki zamanla karsilastirdimda ki farki gördüm. Simdi daha iyi anliyom neden aldatmalarin, dolandiricilarin vb. cogaldigini. Toplum cökmüs ve cökmek üzere. Nedense bu konuda cok karamsarim ve korkuyorum. Kendime bakiyorum ve bendeki desikligi görünce korkularim dahada artiyor. Toplumu ne hale getirdiler. Koca bir kültür cöktü cöküyor. :embarassed:

esma 41

Alıntı yapılan: Sonsuzluk Yolcusu - Mart 18, 2008, 01:21:31 ÖÖ
Ya arkadaslar! Ben eskiki günlerimi özlüyorum. Bizden once yasayanlarin da kütürlerini okudugumda ve simdiki zamanla karsilastirdimda ki farki gördüm. Simdi daha iyi anliyom neden aldatmalarin, dolandiricilarin vb. cogaldigini. Toplum cökmüs ve cökmek üzere. Nedense bu konuda cok karamsarim ve korkuyorum. Kendime bakiyorum ve bendeki desikligi görünce korkularim dahada artiyor. Toplumu ne hale getirdiler. Koca bir kültür cöktü cöküyor. :embarassed:

Evet sonsuzluk yolcusu,
maalesef yazdiklarin dogru ama

s.y  :)  der ki: Toplumu ne hale getirdiler

Bence Toplumu ne hale getirdik de diyebiliriz.
Cünkü bazi yanlislari görüp ,görmemzlikten gelirsek bu yanlisda bizim de
payimizin oldugunu düsünüyorum.
Sözüm Meclisten disari ,sadece bir Misal vermek istedim o kadar .

Sonsuzluk Yolcusu

Haklisin esma, sucu kendimizde aramamiz gerek. Biz düzelirsek baskalarinida düzeltebiliriz yada baskalari bize bakarak örnek alir düzelirler. Ama toplumun etkisi cok büyük. Toplumu ne hale getirdiler derken birden Tv ler aklima gelince oyle yazdim.

esma 41

Alıntı yapılan: Sonsuzluk Yolcusu - Mart 18, 2008, 01:48:33 ÖÖ
Haklisin esma, sucu kendimizde aramamiz gerek. Biz düzelirsek baskalarinida düzeltebiliriz yada baskalari bize bakarak örnek alir düzelirler. Ama toplumun etkisi cok büyük. Toplumu ne hale getirdiler derken birden Tv ler aklima gelince oyle yazdim.

Evet ,

bizde Tepkimizi göstermemiz gerekiyor.
Yanlis olan  bir seyi görmemzlikten gelebiliyorsak eger
bizde de hata vardir diye düsünüyorum.

Ama bir Toplum icinde herkes ayni fikirdeyse (yanlis fikir de olsa)
biz insanlar gercek düsüncemizi söylemeye cekiniyoruz.
Nedenide bence , dislanmamak  ve hor görülmemek icin.
Bu yanlista olsa, bile bile bu "yanlisi"  yapabiliyoruz.
Artik su yüzümüzdeki maskeleri cikartip gercek kisiligimizi
ortaya koyabilsek  ve herkez bunu yapa bilse bu sorunlari
yavas yavas cözebilecegimizi düsünüyorum.
Bunlar benim düsüncem.  :) tabiki.

Sonsuzluk Yolcusu

Esma, senin düncelerine katiliyorum. Anlattiklarin özelliklerden bazilari bendede var cekinmek gibi, ne derler gibi... O zaman bugünden itibaren elimizden geldigince uygulamaya basliyalim ne dersin. Zararin neresinden dönersek kardir.

esma 41

Bu gercekten icinden geliyorsa,  süper derim. ;)

Sonsuzluk Yolcusu

Evet icimden gelerek söyledim. Laf olsun diye yazmadim. Benim hassas oldugum konu. Ahlak konusu önensedigim konu.

kirsehir7

ben 22 yasindayim 4senelik evliyim kocam beni 30 yasinda bi kadinla aldatti.hemde kadinkocamin evli oldugunu beni biliyodu.cok aci bisey aldatilmak.neden yapiyolar bunu anlamiyorum.ben kocami öyle ilgisizde birakmadim.anlöamiyorum yaaaaaa!

jentzsch

Alıntı yapılan: kirsehir7 - Mart 18, 2008, 01:27:48 ÖS
ben 22 yasindayim 4senelik evliyim kocam beni 30 yasinda bi kadinla aldatti.hemde kadinkocamin evli oldugunu beni biliyodu.cok aci bisey aldatilmak.neden yapiyolar bunu anlamiyorum.ben kocami öyle ilgisizde birakmadim.anlöamiyorum yaaaaaa!
Üzüldüm senin adina.Umarim bir daha böyle bir sey yasamazsin.. :-\

tusem

canım,sen kendini asla üzme.Eğer kendini yargılayıp bir hata görmediysen bu hata eşinin zayıflığından ileri gelir.Bir gün o da anlar ama sen kendinden geçmiş olursun.Buna fırsat verme...Herşeyden önce sen özelsin... ;)
Alıntı yapılan: kirsehir7 - Mart 18, 2008, 01:27:48 ÖS