Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakisikli_star

selam yusuf_ss  arkadasım evet esının maası eyer yetmıyorsa ucuncu bır sahıstan da yardım alabılıyorsun ama bu sahsın sana baya guvenmesı lazım cunkı somrumluluk onun ustunde olucak.bende aynısını yapıyorum cunkı esımın maası yetmıyr 9 aylık oglum oldugu ıcın tam bır ıste calısamadıgı ıcın az maas alıyor .esımın aılesı takvıye ederek cagrıyorlar benı .yapancılar polısının dedıgı bu ucuncu sahısta devet edebılıyormus ama her eyaletın kuralları farklımıdır bılmıyorum ben dusseldorftan bas vuru yapıyorum bakalım yarın hanımın termını var ne olucak .ben gene buraya yazarım nasıl ıslemler oldugunu ogrenınce.sygılar

kesmeşeker

eşim bugün yabancılar polisine gitti, çağırmışlardı çünkü. resmen dalga geçmişler eşimle :( maaş bodrosunu istemişler :-\ işe birkaç hafta önce başlamıştı bodrosunu bekleyeceğiz artık :-\eşim alman vatandaşı, alman vatandaşlarına kolaylık yapılıyor ve maaş sorun olmuyor diyenlere duyrulur!

yürgenim

kesmeşeker selam bende alman vatandaşı olan eşlerinin sınava girme zorunluluğu yok diye duydum. siz sınava girdiniz mi?

kesmeşeker

Alıntı yapılan: yürgenim - Mart 25, 2008, 06:10:43 ÖS
kesmeşeker selam bende alman vatandaşı olan eşlerinin sınava girme zorunluluğu yok diye duydum. siz sınava girdiniz mi?
selam arkadaşım, yanlış duymuşsun maalesef. sınava girmek zorundasın ama korkulacak bir sınav değil kolay yani

CAPKIN

slm öncelikle benim eşim alman vize icin ondan istenen evrakların almanca kelimesi yok mu ya ben anlatamadım bu tam vukatlı aile nufus kayıt ornegini filan bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum  bide bu sınavı cok abartmayın ben 2 ay kurs gördüm  bikerede aldım yanicok bassit benide korkuttular cok zor heyacanlı filan diyerek ama cok basit kazanamicak insan yok  herkesin alllah yolunu acık etsin

kesmeşeker

Alıntı yapılan: CAPKIN - Mart 25, 2008, 06:22:53 ÖS
slm öncelikle benim eşim alman vize icin ondan istenen evrakların almanca kelimesi yok mu ya ben anlatamadım bu tam vukatlı aile nufus kayıt ornegini filan bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum  bide bu sınavı cok abartmayın ben 2 ay kurs gördüm  bikerede aldım yanicok bassit benide korkuttular cok zor heyacanlı filan diyerek ama cok basit kazanamicak insan yok  herkesin alllah yolunu acık etsin

alman eşinizden niye nüfus kayıt örneği isteniyorki anlamdım :-/

yakisikli_star

selam arkadaslar esım bugun yabancılar polısıne gıttı evrakları teslım etmıs cok sukur sorun yok yarın ıstanbula evrakları yoluyacaklarmıs yabancılar polısı bakamlım kac gunde gelıcek vızem .maası yetmıyen arkadaslar ucuncu sahısta devet edebılıyor sızı benımde oyleydı sorun cıkmadı.bılen varmı evraklar ıst konsoloslluguna geldıgınde bana kac gunde vızem ulasır acaba ?saygılar

kesmeşeker

alman vatandaşı olan kişilerde  maaş yetmemesi gibi bir durum oluyor mu?

kesmeşeker

Alıntı yapılan: yakisikli_star - Mart 25, 2008, 07:37:35 ÖS
selam arkadaslar esım bugun yabancılar polısıne gıttı evrakları teslım etmıs cok sukur sorun yok yarın ıstanbula evrakları yoluyacaklarmıs yabancılar polısı bakamlım kac gunde gelıcek vızem .maası yetmıyen arkadaslar ucuncu sahısta devet edebılıyor sızı benımde oyleydı sorun cıkmadı.bılen varmı evraklar ıst konsoloslluguna geldıgınde bana kac gunde vızem ulasır acaba ?saygılar
eşiniz bugün giderken yanında evrak götürmüş mü? daha doğrusu gelirken yanınızda bu evrakları getirin demişler  mi?

CAPKIN

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Mart 25, 2008, 06:28:49 ÖS
Alıntı yapılan: CAPKIN - Mart 25, 2008, 06:22:53 ÖS
alman eşinizden niye nüfus kayıt örneği isteniyorki anlamdım :-/
yani ben tam anlamadım kimi istiyo diyolar kimi istemiyo diyolar peki ne istiyolar bi bilgin var mı

CAPKIN

kesmeşeker tam olarak ne istiyolar ve benden bu konsolozluk ne ister  sınavı kazandım o sorun bitti pasaport var formul b var  başka

sakalli07

Arkadaslar selam benim ilk mesajim:D.11 aydir evliyim.eşim almanyada yasayan türk.yasadigi yer kücük oldugu için.iş bulması sorun oldu.ama 5 aydir calisiyor.ama maas yetmedi diye (en az net 1000 euro olmali demişler yabancı polisi)4 ay bosuna gitmiş oldu bu ay ve bundan sonraki aylar ücreti yetmiş olucak insAllah:D.daha hayatı boyunca konsoloslugun önünden geçmemiş biri olarak.1.ilk basvuruyu kim yapacak ben burdanmı yapacagim yoksa eşim ordanmı yapacak.2.bide oturum müsadesini istiyorlar evrak olarak onu nereye göndermesi laızm yanı benım ev adresimemi yoksa konsoloslugamı.3.almancam yeterince var yinede o sertifikayi almak sartmı.4.randevu için bu banka hesabini numarasını nerden alacagım.5.en az son 3 aylıgı 1000 euro olması lazım diyelimki o son 3 ayın içinde bi tanesinde 800 falan gelmişsse.sorun cıkarmı yoksa son bardroyamı bakarlar...bide ben antalyada evlendim ama şu an da antepte ikamet ediyorum basvurumu hangi konsolosluga yapmam laızm.antalya izmire antep ankaraya baglı.ben herhangi biyere gitsem olurmu?sonucta nerden geldigimi bilceklermi?yoksa nüfüs kütügünün balgı oldugu yeremi yani ankarayamı müracaat edecegiz.şimdiden bilgileriniz için teşekkürler.VE ARKADASLAR BU PROSEDÜRLER İCİN BİİZM GİBİ AYRILIK ACISI CEKEN ARKADASLARA şÖYLE DİYİM ERKEKLERSE BEN ASKERIM DESIN.BAYANSA ASKER YOLU BEKLİYOM DESİN.biz öyle yapiyok:DDnapak.herkese bol sans...

kesmeşeker

şimdi eşimle konuştum da bu almanların yaptığı yazık günah ya :( eşim alman vatandaşı olmasa bir derece hak veririm beki ama eşim alman vatandaşı.. alman da olsanız yabancı da olsanız buraya yabancı birini getiremeyeceksiniz demişler >:( sırf moral bozmaya çalışıyorlar >:( vizenin nezama çıkacağını bilmediğimizden boşuna ev kirası vermemek için ev tutmamıştık, eşimin ailesiyle kaldığı ev yetiyor. ben önceleri orda kalacaktım sonra kiraya çıkacaktık düşüncemiz bu. ama yabancılar polisindeki alman evinizde yabancı birini tutmanız yasak demiş  >:( olur mu böyle şey ya ben onu kocası oluyorum! eşimin oturduğu belediyeyi bile aramışlar belediyedekiler de biz kefiliz kalabilir demişler, bu defa da git belediyeden imzalı kağıt al demişler :-\ bir de maaş bodrosunu istemişler aylığın yetiyor mu bakacağız demişler. amaçları sırf moral bozmak.. diğer arkadaşaların yazdıklarını okuyunca böyle bişey olacağını hiç tahmin etmiyordum  :(

yusuf_ss

hayırlısı kesmeşeker.....

yakışıklı_star senin msn adresini ekledim umarım kabul edersin.sen benden bir adım öndesin senin bilgilerine ihtiyacım olabilir görüşmek üzere....

kesmeşeker

Alıntı yapılan: yusuf_ss - Mart 25, 2008, 10:01:03 ÖS
hayırlısı kesmeşeker.....
herşeyin hayırlısı demekten başka birşey gelmiyor elimizden..

taifa77

Alıntı yapılan: yakisikli_star - Mart 25, 2008, 07:37:35 ÖS

benim kagıtlarım döneli 10 gün oluyor bir ses soluk yok... yabancılar polisi onay vermis. kagıtlarım istanbul konsoloslugunda. aradım bana kara aşamasında dediler..simdi istanbul konsoloslugunun onay vermesini bekliyorum...

taifa77

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Mart 25, 2008, 09:51:33 ÖS
şimdi eşimle konuştum da bu almanların yaptığı yazık günah ya :( eşim alman vatandaşı olmasa bir derece hak veririm beki ama eşim alman vatandaşı.. alman da olsanız yabancı da olsanız buraya yabancı birini getiremeyeceksiniz demişler >:( sırf moral bozmaya çalışıyorlar >:( vizenin nezama çıkacağını bilmediğimizden boşuna ev kirası vermemek için ev tutmamıştık, eşimin ailesiyle kaldığı ev yetiyor. ben önceleri orda kalacaktım sonra kiraya çıkacaktık düşüncemiz bu. ama yabancılar polisindeki alman evinizde yabancı birini tutmanız yasak demiş  >:( olur mu böyle şey ya ben onu kocası oluyorum! eşimin oturduğu belediyeyi bile aramışlar belediyedekiler de biz kefiliz kalabilir demişler, bu defa da git belediyeden imzalı kağıt al demişler :-\ bir de maaş bodrosunu istemişler aylığın yetiyor mu bakacağız demişler. amaçları sırf moral bozmak.. diğer arkadaşaların yazdıklarını okuyunca böyle bişey olacağını hiç tahmin etmiyordum  :(

Herkes aynı seyleri yasıyor.. biz 1 senedir bosu bosuna kira ödüyoruz almanyada. ev hazır hersey dizili ama ben yokum... Aynı belgeleri benim esimdende istediler.. suana kadar herseyi yaptık... hiç bi eksik yok inşAllah en kısa zamanda cıkar..