Almanca A1 Aile Birleşimi Sınavına Girenlerin Tecrübeleri

Başlatan mavigece, Kasım 07, 2007, 06:48:03 ÖS

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serseri_61

rica ederim lara70,elimden geldiği kadarıyla her zaman bilgi vermeye açığım.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: fevziş - Nisan 01, 2008, 08:44:58 ÖS
slm arkadaşlar
ben 28 mart cuma günü sabah 9 da sınava girdim
ama hala sonuçlar elime geçmedi
aynı gün ankarada sınava giren varmı sonuçlar eline geldimi ??? :'(
MERHABA VEFSİZ. merak etme yarına yada birgüne alırsın. sınav sonuçları 5 günde geliyor. ok? sıkma canını hadi hayırlısı inşAllahhhhh.....

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: fevziş - Nisan 01, 2008, 10:24:44 ÖS
sağol ünlüfrau senin sonuçlar kaç günde geldi
ve kazandınmı bizde arkadaşımla aynı gün girdik ne onunki ne benimki gelmedi arkadaşım bana ben ona soruyorum beklemek çok sinir bozucu ve geç gelenlerin kaybettiğini söylüyorlar ya arkadaşlar umudumuzu kaybediyoruz bizde bu ikinci sınav olmazsa üçüncüsüne gireceğiz :'( ???
fevziş sakın öle düşünme. kazanamayanların geç geldiği felan yok. herkesin aynı günde geliyor. belkii sınava girdiğin şehrin adresini verdiysen örneğin ankarada girip ankaradan herhangi bir adres verdinse belki 1gün daha öncesinden erken ulaşabilir.ama sanmıyorum benimle birlikte igiren arkadaşlar hepimiz aynı günde aldık

fevziş

sağol duygu_0354_duygu bugün akşam üstü msj gönderdiler yarın geliyor diye inşAllah sonuçta hayırlı olur rabbim hepimizin gönlüne göre versin

fevziş

eveeeeeeeeeeeeeetttttttttt mutlu son kazandım arkadaşlar bitti bukadar oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyy çok mutluyum herkes kazansın  harika bi duygu  ;D :D :laugh:

aticevik

Alıntı yapılan: fevziş - Nisan 03, 2008, 04:15:19 ÖS
eveeeeeeeeeeeeeetttttttttt mutlu son kazandım arkadaşlar bitti bukadar oleyyyyyyyyyyyyyyyyyyy çok mutluyum herkes kazansın  harika bi duygu  ;D :D :laugh:

Kutlarım. Gözün aydın arkadaşım.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: fevziş - Nisan 03, 2008, 04:15:19 ÖS
merhaba fevziş inan bana çok sevindim... :)

ozlemin

Bravo bundan sonraki süreç için Allah kolaylık versin ;)

kesmeşeker

moral bozmuş gibi olmayım ama bu yaşadığım stresin yanında sınav stresi bişey değilmiş  :-\ asıl sınav şimdi başlıyor..

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Nisan 03, 2008, 10:26:26 ÖS
moral bozmuş gibi olmayım ama bu yaşadığım stresin yanında sınav stresi bişey değilmiş  :-\ asıl sınav şimdi başlıyor..
ARKADAşIM VALLA SANA KATILIYORUM. ne bu ya çektiğimiz. inan vize ha çıktı ha çıkacak diye kendimizi unutur olduk.... :(

zorro

bugun a1 sınavına gırdım.burda anlatılanlarla aynı davte mektubu
danke nıcht kommen andere termın ben hıc kursa gıtmedım evde calıstım toplam 20 saat bıle degıldır ama karamsar degılım kursa gıtmeye gerek yok bence ıkıncısınde kazanırım ınsAllah sadece dınlemede zorlandım kelıme ezberleyın bol bol

apres

arkadaşlar selam 07 nisan sabah 9 da ankarada sınava girdim.hören biraz zordu.lesen ve schreiben daha kolaydı schreiben' da ise bir kış tatili (winterurlaub) yapmak istiyorsunuz gideceğiniz yerde sehenswürdigkeit , wintersports , vb. gibi neler yapabilirsiniz yazıyordu."Sie möchten Winterurlaub machen." diye başlıyordu.Sınav toplam 15 adet hören , 15 adet lesen , bir adet form doldurma ve mektuptan oluşuyordu.form doldurma ve mektup kolaydı.sprechen konuşmada ise standart ad-soyad-yaş-meslek-oturduğun yer-ve hobbyleriniz soruluyor arkasından adını veya soyadını hecelemeni istiyorlar en sonada kartlar çekin üzerindeki resime veya yazıya göre 2 soru 2 cevap verin sınav bitiyor.sorularınız olursa yardımcı olurum elimden geldiği kadar, bu vesile ile moderatör Muhammet beye teşekkürlerimi iletiyorum.

smc-403

dikkat etmemiz gereken başka bişi yokmu konuşurken falan yada hocalara bişi derken dikkat ettikleri noktalar varsa neler??? ve umarım başarı olurda bir an önce istediğine kavuşursun apres

jaluji

apres arkadasım gecmış olsun insAllah kazanırsın  eger  hatırlıyorsan emaili nasıl yazdın detaylı bıraz anlatsana soruları falan bende 14 unde gırıyorum.

apres

Arkadaşlar mektubu yazdım ama çokta doğru olduğunu sanmıyorum.ama önem verdikleri giriş kelimesi ve sonda teşekkür etmeniz sonunada imza dedikleri isminizi yazın.Zaten mektubun sorusunda cevabıda veriyor.Yani "Sie möchten Winterurlaub machen" diye başlıyor siz "ich möchte Winterurlaub machen" diye yazacaksınız sonra geriye kalan sorulara cevap yazın sonunada bitiş cümlesi ve imzanızı yazın.start 1 kitapçığında schlüsselwörter denilen anahtar kelimeler var mektupta bunlar winterurlaub , wintersports , sehenswürdigkeit kelimeleri idi bunları mutlaka mektup içinde kullanın.diğerbir konu form doldurma oradada arkadaşınız italyadan almanyaya kurs görmeye gelmek istiyor ona yardımcı olmak için formu siz dolduruyorsunuz 10 adet form sorusunun 5 adedini siz dolduruyorsunuz zaten soruların cevapları metinde var basit yani.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: smc-403 - Nisan 08, 2008, 04:15:11 ÖS
dikkat etmemiz gereken başka bişi yokmu konuşurken falan yada hocalara bişi derken dikkat ettikleri noktalar varsa neler??? ve umarım başarı olurda bir an önce istediğine kavuşursun apres
[/quote
merhaba arkadaşım. bir önemli noktada ben söyleyim. sözlüde rica cümlelerinde karşınızdaki kişiya siz diye hitab edin. yani kannst du bitte DEĞİL, können sie bitte deyin. ve sakın ha sakın size soru soran kişi eğerki o an cümle kuramazsa sakın müdahele etmeyin yardımcı olmaya çalışmayın. çünkü senin ve onun puanı direkt siliniyor. diğer önemli bir husus isebki BU ÇOK ÖNEMLİ ARKADAşLAR mesela karşıınzdaki arkadaş bir kart çekti ama sorunun çekmiş olduğu o kağıtla hiçbir ilgisi yok. o halde siz o hangi soruyu sorarsa ona cevap verceksiniz. örneğin arkadaşınızın kartında balık çıktı ama size soru sorarken balık severmisin yerine , ekmek yermisin sordu . sen o halde onun kartında balık görsen bile CEVABINNNN ekmekle ilgili olcak. yani hangi soruyu sorarsa o soruya cevap verceksin. umarım yardımcı olmuşumdur arkadaşlar AMAAAAAA UNUTMAYIN bu ayrıntı çok önemliiiiii.....

duygu_0354_duygu

merhaba arkadaşım. bir önemli noktada ben söyleyim. sözlüde rica cümlelerinde karşınızdaki kişiya siz diye hitab edin. yani kannst du bitte DEĞİL, können sie bitte deyin. ve sakın ha sakın size soru soran kişi eğerki o an cümle kuramazsa sakın müdahele etmeyin yardımcı olmaya çalışmayın. çünkü senin ve onun puanı direkt siliniyor. diğer önemli bir husus isebki BU ÇOK ÖNEMLİ ARKADAşLAR mesela karşıınzdaki arkadaş bir kart çekti ama sorunun çekmiş olduğu o kağıtla hiçbir ilgisi yok. o halde siz o hangi soruyu sorarsa ona cevap verceksiniz. örneğin arkadaşınızın kartında balık çıktı ama size soru sorarken balık severmisin yerine , ekmek yermisin sordu . sen o halde onun kartında balık görsen bile CEVABINNNN ekmekle ilgili olcak. yani hangi soruyu sorarsa o soruya cevap verceksin. umarım yardımcı olmuşumdur arkadaşlar AMAAAAAA UNUTMAYIN bu ayrıntı çok önemliiiiii.....