Askerlik Konusu

Başlatan kesmeşeker, Nisan 09, 2008, 01:29:32 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kesmeşeker

arkadaşlar askerliğin tecilli olması yurtdışına çıkışta sorun çıkarır mı? ben askerliğimi daha yapmadım bazı kişiler yurtdışına çıkamazsın diyor  :-\ bu konuda bilgisi olan var mı?

smc-403

kesin öle bişi yokmuş ama dediğim gibi herşey onların keyfine bağlı çıkarabilirlerde genelde tecilli olanlar açık öğretime kayıt oluolar öğreenciyim diolar bu şekilde bi sorun çıkmıomuş genel olarak

yücel

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Nisan 09, 2008, 01:29:32 ÖS
arkadaşlar askerliğin tecilli olması yurtdışına çıkışta sorun çıkarır mı? ben askerliğimi daha yapmadım bazı kişiler yurtdışına çıkamazsın diyor  :-\ bu konuda bilgisi olan var mı?

2002 yilinda ben 2 yillik Üniversiteyi bitirdikten sonra - almanya ya gelirken Askerligimi (1 veya 2 yil simdi tam hatirlamiyorum) Tecil ettirmistim.  Bir problem cikmadi.

Eger tecilliyse Askerligin, Yurtdisina cikista problem olacagini zannetmiyorum...

jentzsch

Evet.Bende öyle biliyorum.Yani bir sorun olmaz..

kesmeşeker

çok teşekkür ederim arkadaşlar rahatladım şimdi :angel: baya korkmaya başlamıştım çünkü  :-\ sonuçta tecilliyim asker kaçağı falan değilim..

jentzsch

Ben yoklama kacagiydim.Yine de bir sey olmadi.Rahat ol sen..  ;D

kesmeşeker

jentzsch

:angel: ama su an bende tecilliyim.. :)

smc-403

ben kurtuldum o dertten çok şükür  şubat ayında geldim askerden :D ha bu arada kıskananlar çatlayabilir :D

jentzsch

Alıntı yapılan: smc-403 - Nisan 09, 2008, 03:13:26 ÖS
ben kurtuldum o dertten çok şükür  şubat ayında geldim askerden :D ha bu arada kıskananlar çatlayabilir :D
Hayirli olsun kahraman asker. ;) Ya ben kiskanmiyorum desem yalan olur.. Kiskandim simdi seni ama dert olarak görmüyorum.Askerlik yapasim var.. ;D

smc-403

gitmeden önce aynen bende senin gibi düşünüodum ama insan görünce anlıyor bazı şeleri :D

kesmeşeker

ya askerliği netten sanal olarak yapamıyor muyuz :P ;D şaka bir yana vatan için nereye gönderirlrse seve seve giderim!

jentzsch

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Nisan 14, 2008, 06:45:38 ÖS
ya askerliği netten sanal olarak yapamıyor muyuz :P ;D şaka bir yana vatan için nereye gönderirlrse seve seve giderim!
Yeni kanuna göre (bizim meclisten bu da gecer..) 5 ay boyunca günde 2 saat counter-strike oynaman gerekiyor..Askerlik tamamdir..  ;D

kesmeşeker

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 15, 2008, 02:27:17 ÖÖ
Alıntı yapılan: kesmeşeker - Nisan 14, 2008, 06:45:38 ÖS
Yeni kanuna göre (bizim meclisten bu da gecer..) 5 ay boyunca günde 2 saat counter-strike oynaman gerekiyor..Askerlik tamamdir..  ;D
ben oynayamıyorum onu ya :-\ desene bitmez bu askerlik

ATAAN

Pasaport Kanunu’nda askerlik hizmeti çağında olanlara pasaport verilebilmesi için bazı ek şartlar öngörülmüştür. Pasaport Kanunu’nun 17. maddesinin B bendine göre, askerlik hizmeti çağında bulunanlara pasaport verilebilmesi, kural olarak, askerlik şubelerinden alınan ve yurt dışına çıkmalarına herhangi bir engel bulunmadığını belirten bir belge
ibraz etmeleri şartına bağlanmıştır
. Anayasa’nın 23.maddesinde, vatandaşların yurt dışına çıkma özgürlüğü vatandaşlık ödevi ile sınırlanabilir dendiğine göre Pasaport Kanunu’nun bu hükmü Anayasa’ya uygundur. Çünkü yine Anayasa’ya göre vatan hizmeti, her Türkün hakkı ve ödevidir (m. 72) ve bu ödev, vergi borcundan farklı olarak yükümlünün malvarlığı ile değil, bedeni ile yerine getirilmesi gereken bir nitelik taşır.Bu hüküm askerlik yapmayanların yurt dışına çıkmalarını mutlak olarak yasaklayan bir nitelik taşımamaktadır. Bununla birlikte, askerlik çağında olup yurt dışına çıkmak isteyen bir kişinin, askerlik şubesince yurt dışına çıkmasının uygun bulunmaması halinde, doğal olarak, yurt dışına seyahat özgürlüğü engellenmiş olacaktır.

İşin özü; Askerlik şubenden ''yurt dışına çıkmana herhangi bir engel bulunmadığını belirten bir belge'' alıp pasaport ve vize işlemlerinde bu belgeyi ibraz ediyorsun.

ATAAN

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.