A1 almanca aile birleşimi sınavı için mektup örnekleri

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 07, 2008, 09:59:09 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smc-403

kendini tanıtma kısmında peki bi sorunn olcağını sanmıyorum

smc-403

fiil çekimlerinde klasik fiilleremi ağırlık veriyolar machen gibi yoksa özel fiilleremi können gibi

burcukafadar

artikel ilk almancaya başlayanların en büyük kabusu oluyor ne yazıkki, artikelleri ayrı değilde cümleyle birlikte ezberlemeye çalış. örneğin brot derken onu brot ayrı das ayrı değil de, das brot olarak aklında tutmaya çalış. ben örneğin şöyle yapadım, aklıma gelen ilk olarak der balkon. der erkek ya, bende şöyle düşünürdüm erkekler genelde göbekli olur, evde balkonsuz olmaz gibi bağdaştırırdım. komik belki ama gerçekten akılda kaıcı:)

burcukafadar

hani bu konuda çok ta kasma kendini, kimse seni das yerine der dediğin için puan kırmaz

smc-403

bu öğrenme yolunu bilimsel olarakta açıkladılar zaten böle  yaparsan çok kalıcı oluyormuş daha öncede duymuştum teşşekkürler

burcukafadar

gerekli olan hepsi var. mesela beş kardeş var, bunlar; können, müssen, sollen, dürfen ve wollen. bunları çekimleriyle bilmelisinki, en çok mektupta sana yardımcı olan fillerdir.

smc-403

ewt o 5 kardeşten ingilizcedede vardı modal fiiller die geçmesi lazım

burcukafadar

smc-403

geniş zamanla şimdiki zaman  geçmiş zamana bir göz atmıştım ama  göz atmamla kaldı anlıyacağın bilmiyorum

smc-403

burcukafadar

geçmiş zaman aslında ikiye ayrılıyor. sein fiili ile kullanılan fiiller; gehen-gegangen, fahren-gefahren, kommen-gekommen, laufen-gelaufen, fliegen-geflagen, schwimmen-geschwommen, passieren-passiert, bleiben-gebleiben, sein-gewesen, sterben-gestorben, rennen-gerannt, steigen-gestiegen, klettern-geklettern, fallen-gefallen, reisen-gereist, aufstehen-aufgestanden, ve aufwachen-aufgewacht. bunlar sein fiilleriyle kullanılıyorlar. geri kalan bütün fiiller geçmişte haben fiilleriyle kullanılır. örn; ich bin gestern nicht zum Deutschkurs gegangen'de sein fiilini kullandım ama ich habe bis 23.00 uhr getanzt derken haben fiilini kullandm. aklını bir köşesinde bulunsun.

smc-403

saol bunları çalışmıştık şimdi hatırladım  kafamın karıştığı yerler

burcukafadar

benim şimdi çıkamam lazım, sormak istediğin birşey olursa yine yazarsın ben cevaplamaya çalışırım. sana kolay gelsin.

smc-403

sakalli07

selam arkadaslar.burayı okuyana kadar sınav stresim yoktu.artık var!!!ne o mektup falan hikayeleri.bu yastan sonra ögrenci olduk.bari fiş dagitsalar.ali gel,emel ılık süt iç , merkel bana at al.ta sizin ülkenizin diycem ....diyemiyorum ozaman ne işin var diycekler.ama işin özü şu resmen dalga gecilme bu durumlar.kendi ülkemizde yabancı dil zorunluglu bak hele bah bah bah.neyse biraz içimi boşaltiyim dedim.7 mayıs 2008 de ankarada sınava girecek arkadas varsa tanısalım.kopya cekmeyi düsünüyorum alman usullerine türk tarzı çözüm umarım basarili olurum

halecim

mrb arkadaşım sakın kopya gibi bişe düşünme derim.Sınavda 6 hoca başında sınavdakileri gözetliyor yakalanman senin için pek hoş bişe olmaz...bence bişeyler öğrenmeye bak

lara70

valla bizim sınava sdace tek bayan hoca girdi ama o bile yetti sürekli ayakta  dolaşıp durdu sınav boyunca
hatta sınıfta bir kişi öndekine bakıyomuş  yerlerini değiştirdi tabii bu işin sınav sonrasıda var orda bişey söylemeselerde puanınınzı etkiliyor.bencede kopya olayını kimse düşünmesin arkadaşlar.