Zecke -Keneler

Başlatan NalanW, Mayıs 23, 2006, 03:14:14 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nazire

Bu cakmagi yakin hemen cikiyor dogru degil, nezaman disardan bir zorluk gelirse, yani aci, veya cikarmak isterken biraz siddetli ugrasirsan, onlar virus kusuyorlar icine, bu da en kötüsü Zecke leri sakin bir sekilde cimbizla dibinden tutup yavasca cikarman gerekiyor. Almanyada Zeckeyi doktora götürüp, labora gönderebiliyorsun (her Doktor yapmiyabilir), o Bazi viruslari arastiriyor, eyer varsa, sana ona göre antibiotik veriyor, yinede zecke isirdiktan sonra, 3-4 hafta sonra kanini belirli viruslara karsi kontrol ettirirsen daha iyi olur.

toraman

Alıntı yapılan: Nazire - Mayıs 23, 2006, 09:08:56 ÖS
Saugende Zecke auf der Haut

sanırım bundandı taştan bir köy evinde kalıyordum ve sanırım 13 yaşındaydım beni ısırmış ve çoktan kendi yoluna ayrılmıştı. şans eseri uyandığımda bacağımın üst kısmında bi ısırık gördüm. annemi çağırıp sordum. o an annem keneyi duvarda gördü  ve icabina baktı. o kene yayatıma giren ilk keneydi.

sEyTaN21

eee sonra nasıl oldu hastalık bırakmadımı kene :s

ayrıca bi belgeselde izledim
keni kanıda emiyor
emerken gövdesi gözle görülebilecek sekilde oldukça büyüyor

toraman

evet aynen dediğin gibi kanı emiyorlar ama bunu hissetmiyorsun kolay kolay. ayrıca geri de bıraktığı iz kocaman bir morluk oluyor ama çok fazla kalmıyor birkaç gün içinde izi küçülüyor yani ilk halinden oldukça küçük oluyor.

annem kenenin icabina baktığında baya bi kan çıkmıştı.

nasıl oluyorda öyle bişeyin ısırığını daha doğrusu kafasını bedenin içine sokmasını hissetmiyoruz bilmiyorum ama farelerin nefeslerini üfleyerek uyuşturduklarına dair bişey duymuştum yani belki bunlarda ona benzer bi yol izliyo olabilir.

ama ısırılan hayvanlar huzursuz ouyor buna da şahit oldum hatta gözlerimin önünde kadının biri köpeğin üzerindeki keneleri tamizlamişti köpekte öylece önüne uzanıp sesini bil çıkarmadı

NalanW

Sunu önemle bildirmek isterim normal kene isiriginda eger büyükce bir sekilde kirmizilik veya morluk olusursa bu onun bizim icin cok tehlike virus tasidigi anlamina geliyor....Nazire arkadasimiz burda yazmisti hangi virusler ve sonuclari....Burda bir arkadasimin bacagindada morluk olustu ve arkadasim önemsemedi ve malesef oradaki et ölmüs orasi kazinarak alindi ve suan bacaginda koca bir yara izi iel dolasiyor....ve buda iyisiydi cünkü eger beyin iltihaplanmasina kadar yol acan bu ufak yaratiklar ilerdeki hayatinizi titreyerek veya bir tarafiniz felc gecirerek yasamaniza enden olabilir,....Sakin kenleri önemsememezlik yapmayin...

toricelli

nazire ve nalanW gerçekten genç ve dinamik arkadaşlar onları gönülden kutluyorum.
keneler konusundaysa enteresan bir bilgiyi aktarmak istiyorum.nerede okuduğumu hatırlayamasamda olay şöyle.
kenelerde yılanlar gibi sıcaklık farklarını duyan (hisseden) canlılar. Afrikada bir cins kenenin yaprak üzerinde 16-17 sene hiç bir besin almadan bekleyebildiği, ağacın altına sıcak kanlı bir hayvan geldiği zaman kendini onun üzerine bırakarak tekrar aktif hale gelebildiği tespit edilmiş. ve bu bilgi öyle çok yeni bir bilgi değil.

toricelli

şimdi tekrar okuyunca aklıma enteresan bir şey geldi bu konuda sizinle paylaşmak isterim.
Anadoluda bazen, haşarat gece uyurken gelmesin diye karyolanın ayaklarını içi su dolu tabakların içine oturturlar ki, kene, tahtakurusu gibi veya zıplayamayan diğer böcekler suyu aşıp yatağa tırmanamasınlar,  ( tabii bunlar seneler önce yapılan şeyler ) ama keneler ve tahtakuruları duvardan tavana tırmanıp, tam uyuyanın üzerine gelince kendilerini aşağıya bırakarak bu sorunu da hallediyorlarmış. Ben herhalde sıcaklık sensorlarıyla bunu başardıklarını düşünüyorum.
Ayrıca Anadoluda kırsal kesimde bir kene ısırığıyla Almanya gibi bir yerde kene ısırığı arasında, insanların bağışıklık durumlarıyla ilgili farklar olabilir. Bağışıklığı olan kişiyi pek fazla etkilemeyen ısırık, bu konuda bağışıklığı olmayanı etkileyebilir.Ayrıca her kene ısırığının da beyin zarı iltihabına yol açacağı düşünülemez ama tedbiri elden bırakmamak gerekir. Sağlıklı günler!

gece

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.