vize sonucunu almaya gitmek

Başlatan Fehail, Ocak 31, 2008, 11:08:41 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kesmeşeker

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 17, 2008, 07:16:07 ÖS
Alıntı yapılan: Ceyhunn - Nisan 17, 2008, 07:01:11 ÖS
Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 17, 2008, 04:11:26 ÖS
Alıntı yapılan: Ceyhunn - Nisan 16, 2008, 08:02:12 ÖS
Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 16, 2008, 07:19:12 ÖS
Alıntı yapılan: Ceyhunn - Nisan 16, 2008, 07:14:36 ÖS
Konsolosluğun internet sitesinde barkod numaramızı nasıl takip ediyoruz İst Konsolosluğu için ?
ceyhun senin barkot numaran makbuz fişinde yazılan (küçük beyaz bir fiş) numaramı?
Vize harcı makbuzunda işlem numarası mevcut.Acaba bu no ile konsolosluktan evraklarımızın durumunu takip edebiliyormuyuz duygu[/b]
CEYHUN www.ups.com.tr ye gir. pasaport sorgula de ve sayfa açıldıktan sonra en sağda takip numaranızı giriniz diyor. numaranı gir ve enter de. ama ben yapıyorum benim pasaportum ile ilgili hiçbirişlem yazmıyorlar. bu forma üye olan birkaç arkadaşlar da aynı durumdan şikayetçi. hiçbirşey işlenmemiş. yani o sayfayı açınca açıklayıcı birbilgi yazmıyor. istersen sende bir dene bakalım sende ne yazıyor ::)

Duygu bu sistemden ben de haberdarım :) Benimde birşey görünmüyor maalesef hata veriyor :(
ceyhun sen ankara konsolosluğunamı başvurmuştun? ben ankarada başvurmuştum ama şimdi bir arkadaş msj attı. sadece izmir ve istanbuldaki konsolosluklarda pasaportunu takip edebiliyormuşsun ama ankaranın böyle bir sayfası yokmuş yani biz takip edemiyoruz :(

selam duygu istanbul konsolosluğundaki pasaportu nasıl takip ediyoruz bilgin var mı? böyle birşey olduğunu ilk defa duyuyorumda ;D

zaferustun

peki acaba sınavlar nasıl oluyor. anladığım kadarıyla gayet kolaymış önemli olna heyecanlanmamak diyor arkadaslar ve hocam. konu olarak genel bi anlatım yapabilirmisiniz acaba. kartlardan, mektuptan vs bahsedermisiniz ?

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: zaferustun - Nisan 17, 2008, 08:58:26 ÖS
anladım. önceden tarih belirlemeler başlıyor yani.ama olsun
dediklerinden diş macunu hariç hepsi aklımda :D tarih tarih aklımda hemde. demekki sevince böyle oluyor heralde. içimi rahatlattığın için teşekkür ederim. mutlu bir vize haberini bende yazmak istiyorum kısmetse buraya.
aaaa zafer nekadar ayıpp eşinin diş macununu bilmiyormusunn  ;D  ;D  ;D
bukadar önemlii , bukadar hayatii bir meseleyi nasıl bilmezsinnn  kınıyorumm seniii  :P  ;D
yyaaaaa işte arkadaşşş böyle saçma şeylerle uğraşır olduk. bu konsolosluklar artık ne yapacağınıı ne soracağını şaşırdıııı  :D   ;D

fatihduygu915

ee şimdi ben ipana dedim diyeli  eşim alman diş macunu adı söylerse bana vize vermiyceklermii ayy ne komikkk:))))

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: fatihduygu915 - Nisan 17, 2008, 10:16:39 ÖS
ee şimdi ben ipana dedim diyeli  eşim alman diş macunu adı söylerse bana vize vermiyceklermii ayy ne komikkk:))))
ya işte böyle saçma bişee. bizim arkadaşa aynen böle sordular. tabi kız şok oldu. ve dedği tek şey eşimin marka takıntısı yok , hangisi ucuzsa onu alırr  ;D  ;D  ;D

zaferustun

o da güzeldi valla. artık abartıyorlar belki ama bence bu güzel bişey. zorlanacak kişiler biz oluyoruz ama bu şekilde en azından sahte evlilik yapanların önü kesilecek ve gercekten severek evlenenlerin işi kolay olacak. bize sadece biraz sıkıntı cekmek kalıyor artık. sonucta bizim gibilere vize çıkıyor er ya da geç. en güzel i de heralde o mutlu haberi alıp pasaporta yazılan bi onay kağıdı olsa gerek şu durumda. bu arada duygu bişey soracam macun konusunda ciddi misiniz ? :D

imeci

iyi aksamlar arkadaslar ben 1.5 yil önce almanyaya geldim ve 1 yil sonra b1 almanca kursuna basladim.Suanda kursu bitirmek icin 3ay daha kursa gitme sansi tanidilar bu üc aya baslamadan a2 sinavina girmemiz gerekiyormus yada bu haktan yararlanmak istemiyenler b1 sinavina girmeliymis ben üc ayda gitmek istedim
cünkü almanca 6 ayda ögrenilecek bisey degil a2 sinavi benim icin hicbirsey degil diye düsünüyodum ama sinavda sorulari görünce sok oldum sanki b1 gibi sormuslardi.Yinede sinavin sonucunu merak ediyorum
ama aslinda sorun  3aylik vizeden sonra 3 senelik vize aldim. simdide süresiz vise istiyorum bunun icin hangi sinavi gecmem gerekiyo a1 yada b1 mi?bu konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim .tesekürler

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: zaferustun - Nisan 17, 2008, 10:39:50 ÖS
o da güzeldi valla. artık abartıyorlar belki ama bence bu güzel bişey. zorlanacak kişiler biz oluyoruz ama bu şekilde en azından sahte evlilik yapanların önü kesilecek ve gercekten severek evlenenlerin işi kolay olacak. bize sadece biraz sıkıntı cekmek kalıyor artık. sonucta bizim gibilere vize çıkıyor er ya da geç. en güzel i de heralde o mutlu haberi alıp pasaporta yazılan bi onay kağıdı olsa gerek şu durumda. bu arada duygu bişey soracam macun konusunda ciddi misiniz ? :D
şaka gibi demi?  ;D
bende ilk duyduğumda şok olmuştum
acııı amaaa gerçekkkkk  ???  :o  ;D
ama bana değil arkadaşıma sordularrrr  :D

zaferustun

sağlık olsun, sorsunlar artık ne yapalım. herşey köprüyü gecene kadar.bizler gectikten sonra onlar övünsünler dayıyım diye. sonuc önemli. dizinin birinde ne diyordu. "zafer e giden yolda çekilen çile kutsaldır" :D benim adıma da uydu ha :):)

mikail

İşte buu, Sevgili Zafer! Kutlarım seni! ;)

fatihduygu915

imeci yardımcı olmak isterdim ama hiç bir fikrim yok istersen bu konuyu başka başlık altındada bir yaz bilen arkadaşlar varsa zaten sana gerekli acıklama yaparlar

zaferustun

arkadaslar daha önce bi arkadasımız yazmış gerci bunları ama faydası olacağına inanarak ben tekrar buraya geçiyorum.

https://mydictionary.dyndns.org/dict/seek/translator?input=möchte&translateDirective=10&translateMode=10&userLanguage=tr&dictionaryLanguage=10 online bi web sözlüğü

https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/deindex.htm  malum sınavın bi örneği (A1)

https://tr.sevenload.com/yayinlar/cafe-deutsch/bolumler/eBRgBIy-1-Folge-Streit almanca bişeyler dinleyin buradan

https://www.viyanaturk.com/tr/kategorie.asp?kat_nr=12 sesli kurs. çok faydalı olur.

zaferustun

Alıntı yapılan: mikail - Nisan 17, 2008, 11:11:16 ÖS

İşte buu, Sevgili Zafer! Kutlarım seni! ;)

teşekkür ederim mikail lehrer im. yapılması gerekenin bu olduğuna inanıyorum.

imeci

iyi aksamlar fatih arkadasim  yinede yardimci olmaya calistigin icin sana cok tesekür ederim :)

zaferustun

bi de arkadaşlar bu sözlüğü eklemede fayda var. pratik ve kullanışlı, umarım işinize yarar. daha önce verildi sanırım ama arada bir adresi yenilemekte fayda var ;) 8)
https://www.exasystem.com/sozluk/index

seymayy

meraba arkadaşlar. ben bugün vizemi aldım ama 3 aylık olarak geçiyo pasaportta. normali bu mu acaba? bunu uzatmak için ne yapabilirim?

zaferustun

Alıntı yapılan: seymayy - Nisan 18, 2008, 11:23:25 ÖÖ
meraba arkadaşlar. ben bugün vizemi aldım ama 3 aylık olarak geçiyo pasaportta. normali bu mu acaba? bunu uzatmak için ne yapabilirim?

bu standart prosedürmüş ve de benimde araştırdığım kadarıyla almanya da süresini uzattırabiliyormussun. hayırlı olsun bu arada. ne kadar sürede çıktı vizen?