Almanya'ya Gittiğinizde İlk Ne Yapacaksınız?

Başlatan burcukafadar, Nisan 14, 2008, 02:08:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tusem

walla çocukluğum münih te geçti ama ambulans ve parktan başka bi şey hatırlamıyorum... ;D ;D(haa bide kindergarten daki arkadaşın kafasını sandalye ile kırmıştım onu ;D :P ::)   )

Sparta

Almanyaya gitsem ilk beni karşılayan arkadaşıma sarılırım...sonra beni akşama kadar gezdir derim.. Hatta sabaha kadar gezeriz.

jaluji

valla ben ilk gittiğimde 2002 de bir kuruyemiş yemiştim harika bir şeydi bademe benziyor ama değil daha iri  ve tadı güzel herkese tavsiye ederim gidince deneyin.

şems

28 gun sonra gideceğim inşAllah.yaptıklarımı sizlere anlatırım:)

burcukafadar

Alıntı yapılan: jaluji - Nisan 17, 2008, 01:22:55 ÖS
valla ben ilk gittiğimde 2002 de bir kuruyemiş yemiştim harika bir şeydi bademe benziyor ama değil daha iri  ve tadı güzel herkese tavsiye ederim gidince deneyin.
aa ah... biz bi gidebilsek....

jaluji

Alıntı yapılan: burcukafadar - Nisan 17, 2008, 08:17:48 ÖS
Alıntı yapılan: jaluji - Nisan 17, 2008, 01:22:55 ÖS
aa ah... biz bi gidebilsek..
gidersin arkadaşım inşAllah bu kadar derin ah çekme üzme bizi :laugh:

burcukafadar

ayyy... nebileyim arkadaşım, baksana zorluk üstüne zorluk, nasıl üstesinden gelicez bilmem. bi de bu böyle vize almakla kalmıycak, oraya gidince 6 ay kursa gidicem, ehliyetimi almancaya çeviricem(nasıl olucanı bilmiyorum ama), diplomam için sınavlara giricem. sonra iş bulup çalışıcam(inşAllah).. daha çok işim var çoooookkkkkkkkkkkk............ ???  sanırım ben gittiğim gibi hemen vakit kaybetmeden işlemlere başlıycam:)

smc-403

Alıntı yapılan: burcukafadar - Nisan 18, 2008, 03:08:36 ÖS
ayyy... nebileyim arkadaşım, baksana zorluk üstüne zorluk, nasıl üstesinden gelicez bilmem. bi de bu böyle vize almakla kalmıycak, oraya gidince 6 ay kursa gidicem, ehliyetimi almancaya çeviricem(nasıl olucanı bilmiyorum ama), diplomam için sınavlara giricem. sonra iş bulup çalışıcam(inşAllah).. daha çok işim var çoooookkkkkkkkkkkk............ ???  sanırım ben gittiğim gibi hemen vakit kaybetmeden işlemlere başlıycam:)

ehliyet içinmi 6 ay kursa gideceksin ?

burcukafadar

:) yok hayır ehliyet için değil, almanca kursuna devam edicem, a2,b1 seviyeleri için, onlarda 6 ay sürüyormuş, hocam öyle söylemişti ama tam bilmiyorum araştırmadım.

jaluji

türk ehliyeti orada 6 ay geçerli zaten yanılmıyorsam

burcukafadar

bak ben onu bilmiyordum, hiç geçmiyor sanıyordum, meğer 6 ay geçiyormuş:)

jaluji

ya bu vize başvurusu için gerekli dilekçe örneğini burada bulabilirmiyim burcu sen biliyormusun ?

burcukafadar

buradada onunla ilgili açıklamalar var ama tabi dilekçe örneği hiç görmedim. alman konsolosluğunun sitesinden bulabilirsin ama, oraya baktın mı? ordan döküm alabilirsin. ama birde beyanname var onuda indirmeyi unutma, tabi beyannamenin olup olmadığını bilmiyorum o sitede  ama bi bak istersen.

kesmeşeker

ilk gittiğimde havaalanını göreceğim herhalde ;D

jaluji

alman konsolosluğunun sitesinde var ama açılmıyor

burcukafadar

evet bendede açılmıyor, ama ben başka birisinin bilgisayarından bakmıştım, çıkmıştı. açılmama nedenini bilmiyorum tabi...

kesmeşeker

Alıntı yapılan: burcukafadar - Nisan 18, 2008, 09:05:27 ÖS
evet bendede açılmıyor, ama ben başka birisinin bilgisayarından bakmıştım, çıkmıştı. açılmama nedenini bilmiyorum tabi...
vize formu mu açacaksınız?