Tanışalım...

Başlatan Nazire, Şubat 07, 2006, 02:31:47 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yazyagmuru001

aramiza hos geldiniz deniz arkadasim ilk once sitenin basindaki ilk konudan basla okuyarak anliyarak ogrenerek asagiya dogru zamanla in saten ders sayilari var sirayi takip et  umarim yardimci olmusumdur

gül cıcek

Gökhan hosgekdın hangi radyoda çalışıyosun bende Uşaklıyım almanyaya yenı geldım

DJ GOKHAN

gülcicek ben bursada bi barda calisiyorum kislari ama suan usaktayim..usakta calismiyorum yani..

sEyTaN21

mdeniz

nazire ekrem yazyagmuru cok tesekkur ederim ilginize oglumdan dolayi pek firsat bulup giremiyorum nete girdigimdede siradan bakmaya basladim simdi benim bi sorunum daha ortaya cikti bilmem burda yazmam alakalimi ama nereye yazayim bilemedimde 3 yil once gelirken fono nun acikogretiminden almanca kitaplar almistim firsat buldukca  onlari calistim simdi burda siradan bakinca ben coguna bunlari biliyorum dedim ee iyi biliyosam niye almanca konusamiyorum yani kendi kendime oturup okumaktan kitap gibi ezberlemisim ama konus anla diyince tik yok bende zaten tr deki kitaplarda buranin pratik konusmasiyla uzaktan yakindan alakali diil alisveriste konu komsuyla konusurken havadan sudan bisiler anliyorum ama yaz buraya diyin yazamam ben iki ara bi dere de kalmisim bu durumuma bi fikir verecek olan varmi?

Nazire

Merhaba mdeniz, Düsünki bir Araba sürmesini (teori) olarak ögrendigini düsün. sonra kalk praktikde araba kullan bakalim nasil kullanicaksin, dilde öyle birsey teori haricinde pratik en önemlisidir. Suan sesli sesli konusup buna alisman gerekiyor. En güzel ögrenme CD veya kaset dinliyerek, ve sesli sesli tekrarlamakdir. Ayrica Gazete, mesela Bild Gazetesi en basit gazetelerdin biridir. Bunlari okumaya calis. Faydalarini göreceksin, yada komik kitaplar, Taschenbücher bunlar basit yazilmistir genelde.

Basarilar.

yazyagmuru

deniz benim karimda almancaya basladigimda bana dediki sen gel git temel cumleleri ogren yeter dedi ben hayir temeline inip en bastan ogrenecem dedim dusunsene sen adama bu ne kadar demeyi biliyorsun almanca onu ezberledin ama adama bunda aksiyon varmi diyemiyorsun buda bole bise konusuyorsun ama sinirli yani ayagi prangalarla bagli bi insan ne kadar ileri gidebilirki deniz bence en bastan al herseyi sifirdan basla bildiklerin sana klavuzluk edecektir yeri geldiginde

sEyTaN21

zaten insan belli bi süreden sonra konusma kalıplarını çevresinden duyarak aklının bi köşesine kayıt ediyor
söylüyor söylemesinede nasıl söylediğini ve hangi kurala dayalı olduğunun farkına varmıyor
ve düşündüğüm gibi
grameri iyi tutarsan çevrendeki konusma kalıplarına bağlı kalmadan öğrene biliyor ve kendin konusma kalıbı çıkarabiliyorsun
Yani önemli olan bel kemiği
bir inşaatın temelini sağlam atmaz ve malzemeden kaçarsan
eninde sonunda bu inşaat yıkılacaktır..!!
sana tavsiyem 0 dan basla ;)

mufuso

ben mustafa furkan istanbulda yaşıyorum istanbul üniversitesi maliye'de okuyorum.18 yaşındayım bölümümle ilgili derslerden çok genelde dil konularını çalışıyorum.. almancayı sadece konuşması güzel olduğu için tercih ediyorum. kavga eder gibi konuşmak çok çekici geliyor. bir de eski nazi filmlerini izledikçe gerçi her ne kadar nazilik kötü olsa da almanca konuşurlarken onları izlemek bana çok hoş geliyor. almanyanın en kültürlü en ileri aksanı hangisiyse onu öğrenmek ve o tarzda konuşmak istiyorum mesela istanbul türkçesi gibi. ayrıca tekrar tekrar teşekkürler bu site için.

Nazire

Hosgeldiniz munfuso! Burada ögreneceginiz Almanca istanbulda konusulan kibar türkce gibidir. Basarilar.

mufuso

evet haklısın tam anlatamadım amacımı ben yani o kelimelerdeki tonlama hoşuma gidiyor öyle diyeyim öyle olsun burada munfuso güzeldi ;D

sevdiyes

selamlaaaarrr :-*
ben sevdiyes...ve almanca öğrenmeye accayıp heveslıyım :D
siteyı araştırma yaparken buldum,oldukca samimi bi ortama benziyor ve sanırım bana almanca konusunda oldukca tardımı olucak ;)
şimdiden bu siteyı hazırlayan herkese teşekkür edıyorum 8)
forumda görüşmek üzere,
umarım ilerde almanca da ifade edebilirim kendımı ;D :-*

Nazire

sesar

Hoşgeldiniz Arkadaşlar!!!! ;D

Shadow

Servus, bin neu hier. Ich kann sehr gut Deutsch, aber sehr wenig türkisch. Ich werde versuchen euch beim Deutsch lernen zu helfen, wenn ihr mir beim türkisch lernen hilft.

Nazire

aybastili ekrem

Hosgeldiniz Sevdiyes und Shadow! Umarim bu sitede aradiklarinizi bulursunuz. Shadow senin de yardimlarini bekliyoruz.