Wo leben Sie? (Almanca pratik yapalım)

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 08, 2008, 11:46:19 ÖS

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gece

Ich bin in Holland aus Enschede  geboren ,dann in  die  Türkei aus  Izmir bin ich  aufwachsen.
Aber  lebe  ich  sei fast 8 jahren in Deutschland /Köln.  :)

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 28, 2008, 01:49:57 ÖS
Alıntı yapılan: zaferustun - Nisan 28, 2008, 01:29:12 ÖS
arkadaşlar bişey soracam. aile birleşimi olayını tamamladık vizeyi aldık diyelim. kafamıza göre avrupa ülkelerini gezebilecez mi ? yoksa nasıl bi prosedür var bunun için?
Benim bildigim kadariyla gezebiliyorsun.Yasamak olarak degil tabiki ama Isvicre haric diger Avrupa Birligi ülkeleri icinde dolasim hakkin oluyor ki zaten arada bir sinir yok.Yolda gidiyorsun arabayla misal.Yaninda bir tabele Avusturya yaziyor,sonra bakiyorsun italya yaziyor..Yani Tr de ilceleri illeri nasil geciyorsan burdada ülkeleri öyle geciyorsun.. ;D

Jentzsch bu güzel aciklaman icin tesekkürler.
Bizi coook aydinlattin.  ;D

Ben isvicreye de vizesiz girebiliyorum.
Sadece arabaya 50 euroluk bir  " Vignette " almamiz gerekiyor.
Vignette yi arabanin camina yapistirmamiz  gerekiyor.  ;D ( jentzsch kadar da olmasa aciklamalarim fena sayilmaz )  ;D

Birde isvicrede "Araba kurallarina" cok dikkat edin , cok agir cezasi var ( para cezasi ) .
100 km/h yazan yerde 120 km/h ile giderseniz , ayvayi pardon cezayi aninda  yiyorsunuz.  ;D

jentzsch

Yaw ne gülüyon Esma41 ..Arkadas sormus,bende söyledim.. ;D Yalan mi yani  :D

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 28, 2008, 02:15:37 ÖS

Yok ya yalan degil.
Aciklaman cok güzel olmus diyorum ya...  ;D
Sende cok alingan oldu heee....  ;D hahah

jentzsch

Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 28, 2008, 02:21:00 ÖS

Yok ya yalan degil.
Haklisin ya alingan jentzsch  oldum ;D  Senin aciklamada fena degil .. :P  ;D Ya abimlerle bir gün isvicre sinirina kadar gitmistik.Bizde alman pasaportu var ama yengeminki türktü.Abim giremeyiz falan dedi.Geri döndük..Demek cimrilikten bize yalan söyledi.. ;D ;D ;D 50 euro vermemek icinmis..Sagol Esma41,ögrendigim iyi oldu.. ;D

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Nisan 28, 2008, 02:24:22 ÖS
Alıntı yapılan: esma 41 - Nisan 28, 2008, 02:21:00 ÖS

Yok ya yalan degil.
Haklisin ya alingan jentzsch  oldum ;D  Senin aciklamada fena degil .. :P  ;D Ya abimlerle bir gün isvicre sinirina kadar gitmistik.Bizde alman pasaportu var ama yengeminki türktü.Abim giremeyiz falan dedi.Geri döndük..Demek cimrilikten bize yalan söyledi.. ;D ;D ;D 50 euro vermemek icinmis..Sagol Esma41,ögrendigim iyi oldu.. ;D

Tesekkür edebilirsin .. istersen .  ;D

zaferustun

eyvallaaah. iyi oldu öğrendiğim. hollandaya gitmeyi düşünüyordum vizeyi alınca. bi gezerim artık kısmetse :) bu arada jentzsch iyi açıklama :D tabela gibi ha ;)güzeldi.

aa bişey daha soracam. benim kayıdı silmiş birileri (?) bende yeniden açtım bu sefer özel mesaj felan yazamıyorum. ne zaman açılır bu iş acaba ???

kirsehir7

Alıntı yapılan: zaferustun - Nisan 28, 2008, 02:31:05 ÖS
eyvallaaah. iyi oldu öğrendiğim. hollandaya gitmeyi düşünüyordum vizeyi alınca. bi gezerim artık kısmetse :) bu arada jentzsch iyi açıklama :D tabela gibi ha ;)güzeldi
almanyaya gidiyorsun saniyordum seni.hollandayami gidiyorsun?

zaferustun

Alıntı yapılan: kirsehir7 - Nisan 28, 2008, 02:33:14 ÖS
Alıntı yapılan: zaferustun - Nisan 28, 2008, 02:31:05 ÖS
eyvallaaah. iyi oldu öğrendiğim. hollandaya gitmeyi düşünüyordum vizeyi alınca. bi gezerim artık kısmetse :) bu arada jentzsch iyi açıklama :D tabela gibi ha ;)güzeldi
Almanyaya gidiyorsun saniyordum seni.hollandayami gidiyorsun?

Almanya dostum ya. hollandaya gezme amaclı
hısım akraba işleri işte. ya ben gezmeyi çok seviyorum o yüzden almanya da çok durmam heralde :D ha bire gezerim yani :)para yeterse tabi

kirsehir7

hollanda bize cok yakin her hafta gideriz esimle oraya sorun olmuyor.benim de teyzemler,görümcem orda.rahatlikla gidebilirsin.

zaferustun

berlin amsterdam kolay olur mu sence. benimda dayım amsterdam da. özledim onları kuzenlerimi felan. bende sık sık giderim artık kısmetse :) ama önce şu almanya içindekiler bi gezecem. hamburg düseldorf :D felan buraları halletmem lazım

kirsehir7

Alıntı yapılan: zaferustun - Nisan 28, 2008, 02:40:10 ÖS
berlin amsterdam kolay olur mu sence. benimda dayım amsterdam da. özledim onları kuzenlerimi felan. bende sık sık giderim artık kısmetse :) ama önce şu Almanya içindekiler bi gezecem. hamburg düseldorf :D felan buraları halletmem lazım
baya bi ara var ama sorun cikarmiyolar rahatlikla gezebiliyosun..insAllah  gelirsinde gezersin arkadasim.

zaferustun

inşAllah dostum ya. bakalım artık. mayısın son haftası sınava giriyorum. hocamın demesi çabuk olurmuş benim işlerim. iyi gidiyormus almancam :D bi de meslek olarak uygunmuş bizim brans. bakalım varsa bi avantajı artık görecez.

gece

Bence  bu konu basligi  nerde  yasiyorsunuz  degilde  nereye  seyehet etmek istiyorsunuz  olmaliydi.
Konusulanlara  bakilirsa yoksa benmi  yanlis  anladim??????

jentzsch

Haklisin konuyu biraz dagittik..konu wo leben Sie?  ;D

kirsehir7

Alıntı yapılan: gece - Nisan 28, 2008, 02:57:41 ÖS
Bence  bu konu basligi  nerde  yasiyorsunuz  degilde  nereye  seyehet etmek istiyorsunuz  olmaliydi.
Konusulanlara  bakilirsa yoksa benmi  yanlis  anladim??????
konu basligi dogruda biz yine katlettik konuyu. ;D

zaferustun

ich lebe in Ordu in Fatsa :D