Gurbetçiler...

Başlatan Sparta, Nisan 28, 2008, 09:34:56 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sparta

Merhaba ;

Yıllar önce  binbir umutla gidildi gurbet ellere , kimisi acı vatan dedi, kimisi son çarem, Kimisi  umutların yeşerdiği ağacın en üst noktası ,
   Ali amcanın hayalinde  bir mercedes vardı onla dönecekti  , Hüseyin abi sevdiğine daha çabuk kavuşmak için başlık parası peşine , ayşe teyze gitti ama niye gittiğini hala bilmez eşi gitmişti oralara; oda peşinden...
  Bazısı tutundu oralara, bazısı boynu bükük geri geldi. Zordu oralar , yabancıydı ,memleket kokmuyordu, yenilen hiçbirşeyin  tadı memleket toprağında yetişmişe benzemiyordu. Ne Dometesin kokusu nede Elmanın tadı, Nede havanın kokusu
  Onların gençliği Makina gürültüsü arasında bir toz gibi kaybolup gitti.Sabahın karanlığında  uykulu gözlerle bazan memleketi ,bazan sevdiğini , bazan umutlarını düşünerek yola koyuldular... Hep aynı filmi hergün izlediler.Bıkmadan usanmadan....
  Fİlm arası gelince büyük bir coşku ile hediyeler hazırlanırdı,bütün yüzler bir başka gülmeye başlardı.  içlerinde büyük bir özlem meşalesi memkelet havasını alana kadar yanar tutuşur , mis gibi yurt havasını koklayınca  derin bir ohhhh çekip sönerdi...
  Fİlm arası kısa sürerdi Araba sanki hiç gitmek istemezdi gurbete. Tekerlekleri zorla dönerdi sanki arabanın.. Arka koltukta gizlice ağlayan  Fatma teyze değil miydi?  Herkesin bozazında bir düğüm....Daha gurbete varmadan, gelecek sene izinde ne yapılacağının planları hayalleri alııırr götürürdü herkesi uzaklara...

Sparta

Evet arkadaşlar... Biraz duygusal bir giriş yaptım sanırım ,ama işte bu duyguları yaşayan akrabalarımız ,kardeşlerimiz  dostlarımız Tr ye geldiğinde  ne yapıyoruz? Yani bizler misafir seven insanlarız.Gurbetçilerimizin başımızın üstünde yeri var. Ben birkaç şeyi yaşadım yaşıyorumda..
  Bir yakınımız Almanya'dan gelince mesela sanki her zaman bir hediye getirmesi gerekliymiş gibi düşünürüz. Onları sanki şartlandırmışız.Az hediye ile gelince yada getiremeyince onlar mahçup oluyorlar gibi hissediyorlar.
Bir yere gezmeye yemek yemeye gidince  hesabı onların ödemesini bekleriz.Onlarla yapılan herşeyde  hep onların eli cüzdana gidiyor. Almanyadan bir arkadaş  gelince hemen  uzat bir Marlboro deniliyor. Yani bu durum hakkındaki görüşleriniz nedir?  Anılarınız var mı?

gece

Heyyyyyyy
ben bir gurbetci  cocuguydum  annemler  her türkiyeye  geldiklerinde dönüslerini hatirladikca  hala  icimden biseyler kopar.
Aman be ne garip biz Türkiyede büyüdük onlar  yoktu ama sonra  biz onlari birakip gurbetin kendisi olduk .
Bana bir dokun bin ah isit :(
bu konuya sayfalar doldurabilirim..........

Aşil

haklısın dostum bu konuda  benim halamlarımda almanyada onlar da her geldiğinde bu duyguları yaşıyorlar bizde küçükken az çikolata beklemezdik. ama hep getirirlerdi sağolsunlar.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: gece - Nisan 28, 2008, 10:01:57 ÖS
Heyyyyyyy
ben bir gurbetci  cocuguydum  annemler  her Türkiyeye  geldiklerinde dönüslerini hatirladikca  hala  icimden biseyler kopar.
Aman be ne garip biz Türkiyede büyüdük onlar  yoktu ama sonra  biz onlari birakip gurbetin kendisi olduk .
offfffffffff offfffffff gece deşmeee yaramıııı  :-[   :'(  :-[

gece

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 28, 2008, 11:08:49 ÖS
Alıntı yapılan: gece - Nisan 28, 2008, 10:01:57 ÖS
Heyyyyyyy
ben bir gurbetci  cocuguydum  annemler  her Türkiyeye  geldiklerinde dönüslerini hatirladikca  hala  icimden biseyler kopar.
offfffffffff offfffffff gece deşmeee yaramıııı  :-[   :'(  :-[

sendemi  sevgili  Duygu  ???
bir ara dertleselimmi???

kirsehir7

yaa arkadaslar gurbet gercektende cok zor yaaa simdi annem babam aklima geldi.onlari cok özledim. :'(

duygu_0354_duygu

ya valla mayısın 9 u almanyaya gitcem ama 1 aylığına sonra temmuzda düğün olcak ve artık oralı gibi bişeyim arkadaşım . nasıl ayrılcam vatanımdan hadi onuda geç ailemdennn   :-[  :'(   :'(  :-\

Aşil

Alıntı yapılan: kirsehir7 - Nisan 28, 2008, 11:13:01 ÖS
yaa arkadaslar gurbet gercektende cok zor yaaa simdi annem babam aklima geldi.onlari cok özledim. :'(

evet arkadaşım gurbet gibisi var mı ya insanı bitirir .ama ne yapacan işte kaderimiz böyle.

tusem

Spartacıım,evet başlığı görünce hikaye sandım önce sonra okudum....
İşte benim almancı hatıram.senin dediklerine katılıyorum ama her ailede ve her ortamda doğru değil.
Mesela bizimkiler gelir ve bizim cepler tamamen boşalır,yemeklere çıkılır,hesabı biz öderiz,alışverişler yapılır,aldıklarını biz öderiz.Yani kısaca onlar geldiği zaman bizdeki misafirperverlik diz boyunu aşar...
şaşırma;çünkü biz ağabeyiz,yani evin büyüğüyüz ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Sparta

Bende bir anımı anlatayım...

Dayım Almanyada yaşıyor. Birkaç sene önce cep telefonu istedim. Bana ".ucuz mu pahalı mı ? olsun dedi"

Bende aynen şöyle dedim.. "Hediyenin ucuzu pahalısı olmaz".. :angel: 

Yukarıda yazdım ama bende dahil yukarıda yazdığım gibi davranıyoruz  sanırım... Herkes demiyorum tabiki ama genelde öyle diyim.. Ben bile Forumda ismini Vermeyim Reklam olur bir kaç kişiden RAfaello Çikolata getirmelerini istemiştim ... ;D ;)

şems

yaşamadan anlıyamıyor ınsan heralde...2 haftam kaldı gıdeceğim...ama şimdıden uzülemıyorum nedense ailemede bır o kadar bağımlı bırıyım...

tusem

Benim rafaello geldi prag tan..yarın yiycem,sizin konuşmalardan canım çekmişti,ilk gidenden istedim.(pardon bu konu itiraf köşesine ait) :P ;D ;D ;D

Sparta

Gidince o gönderdiğin yazılardan bizi mahrum bırakma... Olaya iyi yönden bakarsak .. Artık 2 kutu Rafaello Getirirsin arkadaşına ( ben)  :):)  ;D

duygu_0354_duygu

ya arkadaşlar geçekten de öyle . gören herkess eee artıkkk alamanyalı oldun diyo.inşAllah 8 gün sonra gitcem şimdiiden herkes hediyelerini istiyo. yok şunu getir yok bunu getirr  ;D   ;D  ;D
kimse güle güle  git, sen sağ salim gelde biz bişey istemiyoruz diyen çıkmadııı vallaaa  ;D  ;D  ;D  :o

Sparta

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 29, 2008, 12:16:24 ÖÖ
ya arkadaşlar geçekten de öyle . gören herkess eee artıkkk alamanyalı oldun diyo.inşAllah 8 gün sonra gitcem şimdiiden herkes hediyelerini istiyo. yok şunu getir yok bunu getirr  ;D   ;D  ;D
kimse güle güle  git, sen sağ salim gelde biz bişey istemiyoruz diyen çıkmadııı vallaaa  ;D  ;D  ;D  :o

Bende o yüzden açtım konuyu...  Sanırım genelde böyle :)

Aşil

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 29, 2008, 12:16:24 ÖÖ
ya arkadaşlar geçekten de öyle . gören herkess eee artıkkk alamanyalı oldun diyo.inşAllah 8 gün sonra gitcem şimdiiden herkes hediyelerini istiyo. yok şunu getir yok bunu getirr  ;D   ;D  ;D

malesef durum bu.bizde alışcaz herhalde.

Aşil

Alıntı yapılan: Sparta - Nisan 29, 2008, 12:11:22 ÖÖ
Gidince o gönderdiğin yazılardan bizi mahrum bırakma... Olaya iyi yönden bakarsak .. Artık 2 kutu Rafaello Getirirsin arkadaşına ( ben)  :):)  ;D

ya sparta  bu rafaello iyi bir şey se bizde getirttirelim :D