Yalan söyler misiniz?

Başlatan 197, Nisan 27, 2008, 07:20:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yalan s

Hayatimda yalan s
Coookk nadiren, mecbur kaldigimda
Bazen
Genelde
G

Aşil

işte o yüzden diyorum ya ilişkide dahil küçük bir yalanla başlıyor ilerde o yalan başka bir yalanı doğuruyor derken kar topu olmuş sonra çık işin içinden çıkabilirsen sonuç ilişkide veya başka bir işte  mutsuz son.

197

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 28, 2008, 11:52:58 ÖS
YALANA HAYIR !  :laugh:
işte bu yaaaa.... ! yanındayım arkadaşım katılıyorum sanaaa :)

Aşil

evet yeni slogan yalana hayır  ........

197

:) :)  Yanimda olmaniz beni sevindirdi dostlar! :)

burcukafadar

şems

yalan söylemeyen bıri yoktur heralde aramızda ama....yalanın ne şekılde ve hangı durumlarda soylendiği önemli.....

197

Simdiden itibaren hicbir yalan söylemeyecegim diyen var mi aranizda??? Ya da olabildigine az yalan söylemeye?? Ben varim, hayatimizdan atamayagimiz seylerden birisi de YALAN bence. Ama azaltmak da bizim elimizde olmali degil mi??

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: 197 - Nisan 29, 2008, 12:06:42 ÖÖ
    Simdiden itibaren hicbir yalan söylemeyecegim diyen var mi aranizda??? Ya da olabildigine az yalan söylemeye?? Ben varim, hayatimizdan atamayagimiz seylerden birisi de YALAN bence. Ama azaltmak da bizim elimizde olmali degil mi??
evet varım arkadaşımmmmmmmmm.....
şimdi gören sankii duygu hep yalan konuşuoo zannedecekk  ::)  ;D   ;D  ;D
valla arkadaşlar öyle bi insan deilimmm  ;D   ;D  ;D vallaaaa
sadece 197 nin yanında olmak istedimm  ;)

Aşil

evet ama bu da aynı sigara gibi azaltırsın ama bırakamazsın o yuzden söylenmeyecekse hiç söylenmeyecek sigara gibi tek tek içerseniz hiç bırakamazsınız öyle değilmi acaba arkadaşlar. yoksa ben mı yanlıs düşünüyorum

197

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Nisan 29, 2008, 12:09:22 ÖÖevet varım arkadaşımmmmmmmmm.....
şimdi gören sankii duygu hep yalan konuşuoo zannedecekk  ::)  ;D   ;D  ;D
valla arkadaşlar öyle bi insan deilimmm  ;D   ;D  ;D vallaaaa
sadece 197 nin yanında olmak istedimm  ;)

Bir tesekkürü hak ediyorsun! :) :) :D Bastim bile butona.. ;)

197

Alıntı yapılan: Aşil - Nisan 29, 2008, 12:09:42 ÖÖ
evet ama bu da aynı sigara gibi azaltırsın ama bırakamazsın o yuzden söylenmeyecekse hiç söylenmeyecek sigara gibi tek tek içerseniz hiç bırakamazsınız öyle değilmi acaba arkadaşlar. yoksa ben mı yanlıs düşünüyorum

Yanlis degil aslinda, ama birakamiyorsan bile azaltman iyi olur, sence de öyle degil mi??

Aşil

abicim azaltmak tabiki iyi ama belli bir zaman sonra kesin çözüm hiç söylemek.yanlışmı?

197

Alıntı yapılan: Aşil - Nisan 29, 2008, 12:15:23 ÖÖ
abicim azaltmak tabiki iyi ama belli bir zaman sonra kesin çözüm hiç söylemek.yanlışmı?

Zaten yas ilerledikce azaltiriz benim görüsümce, yani dogrulari söylemek o kadar zor olmaz o zaman... :)

burcukafadar

Peygamber efendimizin döneminde bu konuyla ilgili yeni duyduğum bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle.
bir adam, Peygamber efendimizin yanına gitmiş ve şunları söylemiş,'' efendimiz, ben evliyim ama eşimi aldatırım, ticaretle uğraşırım ama  bu yolla tanıdığım insanları aldatırım, dolandırırım ve çok büyük bir yalancıyım. sen ise herkesi iyi olmaya teşvik edensin. bana yardım etmeni istiyorum ama çok büyük şeyler yapıyorum, bunlardan nasıl kurtulurum'', Peygamber efendimiz sadece şunu söylemiş,''yala söyleme, sadece yalan söyleme, yalan söylemek çok kötüdür, yalanı bırak, gerisi mutlaka yola koyulur, bir süre sonra bu kötü emellerden kurtulursun, ama bana söz ver, sadece yalanı bırak''. adam bir daha yalan söylememeye söz vermiş.
bir gün eşini aldatıcakmış, dışarı çıkarken eşine yalan söylemesi gerekiyormuş, ama söz verdiği için yalan söylememiş ve bu huyundan bir süre sonra vazgeçmiş, ticaret işinde yapacağı dolandırıcılıklarda hep yalan söylemesi gerekiyormuş, ama söz verdiği için bir süre sonra bundan da vazgeçmiş, tövbe etmiş, adam bir yıl içinde yalan söylemediği için yaptığı bütün kötülüklerden sıyrılmış, tövbekar olmuş.
yani, yalan bir çok şeyin başlangıcıdır, insan küçük yalanlarla büyüğüne alışır, büyüyen yalanlar zmanla okuldan atılan bir öğrencinin hayatına, yıkılan bir yuvaya, hatta bir cana mal olabilir.

ben zaten büyük yalanlar söyleyen biri değilim çok şükür, umarımda olmam. sadece karşı tarafı korumak veya onu incitmemek için söylemediğim şeyler olmuştur, onada yalan denirse. o yüzden bende size varım arkadaşlar....

197

Alıntı yapılan: burcukafadar - Nisan 29, 2008, 12:23:43 ÖÖ
Peygamber efendimizin döneminde bu konuyla ilgili yeni duyduğum bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle.
bir adam, Peygamber efendimizin yanına gitmiş ve şunları söylemiş,'' efendimiz, ben evliyim ama eşimi aldatırım, ticaretle uğraşırım ama  bu yolla tanıdığım insanları aldatırım, dolandırırım ve çok büyük bir yalancıyım. sen ise herkesi iyi olmaya teşvik edensin. bana yardım etmeni istiyorum ama çok büyük şeyler yapıyorum, bunlardan nasıl kurtulurum'', Peygamber efendimiz sadece şunu söylemiş,''yala söyleme, sadece yalan söyleme, yalan söylemek çok kötüdür, yalanı bırak, gerisi mutlaka yola koyulur, bir süre sonra bu kötü emellerden kurtulursun, ama bana söz ver, sadece yalanı bırak''. adam bir daha yalan söylememeye söz vermiş.
bir gün eşini aldatıcakmış, dışarı çıkarken eşine yalan söylemesi gerekiyormuş, ama söz verdiği için yalan söylememiş ve bu huyundan bir süre sonra vazgeçmiş, ticaret işinde yapacağı dolandırıcılıklarda hep yalan söylemesi gerekiyormuş, ama söz verdiği için bir süre sonra bundan da vazgeçmiş, tövbe etmiş, adam bir yıl içinde yalan söylemediği için yaptığı bütün kötülüklerden sıyrılmış, tövbekar olmuş.
yani, yalan bir çok şeyin başlangıcıdır, insan küçük yalanlarla büyüğüne alışır, büyüyen yalanlar zmanla okuldan atılan bir öğrencinin hayatına, yıkılan bir yuvaya, hatta bir cana mal olabilir.

ben zaten büyük yalanlar söyleyen biri değilim çok şükür, umarımda olmam. sadece karşı tarafı korumak veya onu incitmemek için söylemediğim şeyler olmuştur, onada yalan denirse. o yüzden bende size varım arkadaşlar....

Bu paylasimla bir tesekkürü daha hak ettin arkadasim! :) :D Ama borcum olsun daha sonra tiklayayim, simdi olmuyor da.. :-\  Daha önce de tesekkür butonuna basmistim ya.. :D :D

197

Veresiye yaziyor musun bu arda?? ;D ;D ;D

Ayrica iyi ki sen de varsin! :) :)