Ders 14: Artikeller İçin Tüyolar

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 02:36:57 ÖÖ

0 Üyeler ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emosh

ya hayır bende sorun yok tek sorun var almancacı ;D

nachtigall

Yakida bu artikellerle ilgili bir tablo koyacam buraya

insAllah hic bir eksik klamayacak.

bis  bald  [LOL]

nachtigall

Alıntı yapılan: nachtigall - Ocak 15, 2008, 12:30:24 ÖÖ
Yakida bu artikellerle ilgili bir tablo koyacam buraya

insAllah hic bir eksik klamayacak.

bis  bald  [LOL]

bu tabloya bakabilirsniz.

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=4357.0

vvslm

sgurbet

cok yardimci bilgiler herkese cok tesekkurler

mintam

artikel alan isimlerin artikellerini ayırmanın en kolay yolu bu tabloda görüldüğü gibidir umarım yardımı dokunur

burcu_curcu

gerçekten çok güsel bi site!!! istediğim herşey var özellikle artikeller kafamı çk karıştırıodu...çok teşkkürler.....

gorko123

gerçektende müthiş bir site hazılamışsınız tebrik ediyoorum. derste anlamadıklarımı burdan okuyarak anladın size çok teşekkür ederim

smc-403

saol hocam ya çok işime yarayacağından en az adım kadar eminim

raskolnikov

TEşEKÜRLER KONU ANALTIMI İÇİN YALNIZ AKLIMA BİR SORU TAKILDI "ERCAN" ADLI ARKADAşIMIZ LİRAYA DİE LİRA DEMİş AMA ÖĞRETMENİMİZ PARA BİRİMLERİNDE DER ARTİKELİ KULLANILICAK DEDİ KÜÇÜK BİR şEY BELKİDE KİMSEYE YARAMAYACAK HAYATI BOYUNCA DİE ODER DER LİRA AMA MERAK İşTE TEşşEKÜRLER ERCAN ARKADAşIMIZI VE HOCALARIMAZ

nachtigall

Alıntı yapılan: raskolnikov - Nisan 25, 2008, 03:46:07 ÖS
TEşEKÜRLER KONU ANALTIMI İÇİN YALNIZ AKLIMA BİR SORU TAKILDI "ERCAN" ADLI ARKADAşIMIZ LİRAYA DİE LİRA DEMİş AMA ÖĞRETMENİMİZ PARA BİRİMLERİNDE DER ARTİKELİ KULLANILICAK DEDİ KÜÇÜK BİR şEY BELKİDE KİMSEYE YARAMAYACAK HAYATI BOYUNCA DİE ODER DER LİRA AMA MERAK İşTE TEşşEKÜRLER ERCAN ARKADAşIMIZI VE HOCALARIMAZ

das ist richtig.

MAnche gelden  haben "die" artikel.

deswegen das heisst die Lira

bitah

Merhaba yeni üyenizim.. ve ben daha yolunn çooook başındayım şimdi burda yazılanlar ve verilen emek için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.. ben daha hiç birşey bilmediğim için burda yazan kelimeleri okuyorum ama telaffuzlarını bilmiyorum.. bunun için sesli çalışacağım bir yöntem bana gösterebilir misiniz?

nachtigall

babylon ve www.leo.org  sözlükleri ni sesli olarak kullan.

ayrica cd satin al

vsslm

emre0_3

tuelin81

nachtigall

IsPaNak

Slm arkadaslar, Artikel konusunda vermis oldugunuz bir cok yardimci kural icin öncelikle tsk ama yinede bu kurallari bagli kalmanin dogru olmadigini düsünüyorum, bu kurallar ile catisan o kadar cok istisna varki o nedenle uygulanabilecek en basit yöntem "Substantiv´leri" ezberlerken mutlaka "Artikel´leri" ile ezberlemek...

gucci-envyme

artikel konularını inceledim fakat ne zaman almanca sözcükleri ögrenmeye baslamaliyim?