Laf Lafı Açıyor

Başlatan esma 41, Şubat 11, 2008, 01:10:36 ÖÖ

0 Üyeler ve 61 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gece

Alıntı yapılan: Aşil - Mayıs 03, 2008, 07:25:03 ÖS
gece çok sağol ya iyiki varsın bana 2 paket yeter  :D

ok hani adres ;)

Sparta

Kaynak yapmayalım lütfen :)   

TÜrkiyede bu laf çok kullanılır... Belki gurbetçilerimiz bilmeyebilirler. Oralarda pek kuyruk yada sıra olmadığı için bu laf yabancı gelebilir..

Kaynak yapmak işte bir iş için ( işte para yarırmak, fatura ödemek ) Sırada beklerken biris gelip sıranın önüne geçer..  Arkadan bir ses gelir.. Aloooo kaynak yapmayalım :D

:)

gece

Alıntı yapılan: Sparta - Mayıs 03, 2008, 07:34:00 ÖS

Kavga etmayin yav 5 olmazda 10 paket olur ne olucak canimmmmmmmmmmmm ;)

gece

Sparta  dörtlük yada siirlerini bekliyorum bu sayfada ."Sizinle bu sayfada Dörlüklerimizi ve siirlerimizi paylasalimmi? "

Sparta

Tamam şimdi yazıyorum...

Aşil

TÜrkiyede bu laf çok kullanılır... Belki gurbetçilerimiz bilmeyebilirler. Oralarda pek kuyruk yada sıra olmadığı için bu laf yabancı gelebilir..

Kaynak yapmak işte bir iş için ( işte para yarırmak, fatura ödemek ) Sırada beklerken biris gelip sıranın önüne geçer..  Arkadan bir ses gelir.. Aloooo kaynak yapmayalım :D

haklısın sparta biraz kaynak oldu  ben çekiliyorum aradan gece sana yollasın.

sende bana  ;D ;D

burcukafadar

Kaynak yapmak işte bir iş için ( işte para yarırmak, fatura ödemek ) Sırada beklerken biris gelip sıranın önüne geçer..  Arkadan bir ses gelir.. Aloooo kaynak yapmayalım :D :)
bende türkiyedeyim ama daha önce hiç bir toplulukta bu lafı duymadım :D

gece

Alıntı yapılan: Aşil - Mayıs 03, 2008, 07:45:51 ÖS

haklısın sparta biraz kaynak oldu  ben çekiliyorum aradan gece sana yollasın.

sende bana  ;D ;D

;D  ;D  ;D

Aşil

Alıntı yapılan: burcukafadar - Mayıs 03, 2008, 07:47:37 ÖS

Kaynak yapmak işte bir iş için ( işte para yarırmak, fatura ödemek ) Sırada beklerken biris gelip sıranın önüne geçer..  Arkadan bir ses gelir.. Aloooo kaynak yapmayalım :D :)
bende Türkiyedeyim ama daha önce hiç bir toplulukta bu lafı duymadım :D

sana denk gelmemiştir duygu pek kuyruklara takılmamışsındır.takılanlar bilir bu lafı.aloo kaynak yapmayalım. :D :D

emosh

burcukafadar

haklısın, olabilir...
ama ben duygu değilim, burcuyum... Allah Allah ya herkes bana duygu diyor, burda bile..
ismimimi değiştirsem ne

Sparta

Sırada beklemeyenler belli oluyor. :)

Genelde bu laftan sonra kavga çıkar sıralarda.. ( % 80 )  .. Bu lafı duyarsanız ve kaynak yapan kişi duymazlıktan geliyorsa oradan uzaklaşın :)

gece

Evet ya Türkiye`deki o bitmek bilmez kuyruklar fatura ödeyenler bilir.Bende cok bekledim o kuyruklarda. Cok duydugum bir söz . ;)

burcukafadar

ben genelde kuyrukta bekleyen değil, bekleten olurdum, yani veznede ;D
ama genede duymamışım.
kaynak yapmaya çalışanlar hep olurdu ama hatırlıyorum(herzaman olurdu) kızardık onlara :D

Aşil

Alıntı yapılan: gece - Mayıs 03, 2008, 07:55:15 ÖS
Evet ya Türkiye`deki o bitmek bilmez kuyruklar fatura ödeyenler bilir.Bende cok bekledim o kuyruklarda. Cok duydugum bir söz . ;)

peki her bu lafı duyduğunda kavga çıkıyormuydu gece? :laugh:

Sparta

Ben burada   bir konuyu  yazacağım.. Türkçeye yeni giren kelimeler var...  Bunlar ne fransızca ne almanca nede ingilizce..

Mesela Alo kelimesi... Gün geçtikçe daha çok kullanılıyor.. Ve artık dilimize girmiş istemedende.. Artık bu kelime bakarmısınız anlamına geliyor gibi.. Ama bu yanlış bence.. Artık birisi uzaktaki birisini çağırırken bakarmısınız diyeceği yerde, ALOOoo diye bağırıyor. Herkeste dönüp bakıyor...Belki bakarmısınız demek  çok kibarca ama birşey kaybetmeyiz..

Unutmayalım....
Türkçede en Az kullanılan 3 kelime  şunlardır..
1- Lütfen
2- Özür dilerim.
3- Bilmiyorum

Mesela, Almancada o kadar çok bitte kelimesi kullanılıyor ki... Türkçe karşılığını günlük Türkiye"deki konuşmalarımızda hiç kullanmıyoruz...

burcukafadar

evet katılıyorum, güzelim türkçemizi argo kelimelerle mahvediyorlar.
yazdığın kelimelerin dışında daha onlarcası var bunun gibi ve en önemliside günümüz çocukları, kulaklarına alıştırılan bu kelimelerle türkçemizi öğreniyorlar, çok yazık