Yalani nasil anlariz ??

Başlatan esma 41, Nisan 25, 2008, 12:08:22 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burcukafadar

yalan yapan insanlar abartılı hareketler yaparlar, elini kolunu nereye koyacağını bilemez ve gözlerini kaçırır.
ben en çok abartmalarından anlarım ve içimden '' ahanda yakaladım, bu yalan söylüyo'' derim. yalanı anlamak kolay aslında, anlamamak anlayamanların tecrübesizliği ;D

gece

Alıntı yapılan: burcukafadar - Mayıs 04, 2008, 07:08:42 ÖS
yalan yapan insanlar abartılı hareketler yaparlar, elini kolunu nereye koyacağını bilemez ve gözlerini kaçırır.
ben en çok abartmalarından anlarım ve içimden '' ahanda yakaladım, bu yalan söylüyo'' derim. yalanı anlamak kolay aslında, anlamamak anlayamanların tecrübesizliği ;D

Bencede belirgin bir kac özellik yalanci insani anlamak cok zor degil .
Ama anlayamayan arkadaslar bence daha yalanci biriyle muhatab olmamislardir.
Ögle olsaydi eger bir anlamadin,iki anlamadin ,ücüncüde muhakkak anlarlardi degilmi yaniliyormuyum acaba.
Birde su var bu saydiklarimiz ikili iliskilerde gecerli bence.
internette biraz daha zor anlamasi, ben internette zorlandim acikcasi  ......

burcukafadar

tabiki internet ortamında yalan çok farklı. anlayabilmen çok ama çok zor. ama internet ortamındda çok fazla güvenmeyeceksin(yani burası için söylemiyorum ama burdada kendini bilmezler çıkıyor ama çok şükürki bi şekilde kendilerini ele veriyorlar ve sonucu hepimiz görüyoruz. onlarda yalan söyledikleri için değil, farklı görüşe sahip oldukları için siliniyorlar zaten. o mevzuu derin birazcık)

Aşil

yalanı anlamanın bir yoluda bence,adama söylediğinin yalan olduğunu söylersin eğer sinirlenip asabileşirse yalandır sakınce doğruluğunu anlatmaya çalışırsa doğrudur...

gece

Alıntı yapılan: Aşil - Mayıs 05, 2008, 11:14:35 ÖS
yalanı anlamanın bir yoluda bence,adama söylediğinin yalan olduğunu söylersin eğer sinirlenip asabileşirse yalandır sakınce doğruluğunu anlatmaya çalışırsa doğrudur...

Gardimizi alalim  ama ne olur ne olmaz demi.Aksam aksam dayak yemiyelim.
;D ;D ;D

Kasus

Internette yalani nasil anlariz?
Benim bir tavsiyem var. Hemde yalanci birinden bizzat ögrendim:
"Yalanci arkadasim seni en cok ne zorluyor?" diye sordum.
"Ayni sorulari tekrar tekrar sorduklarinda zorlaniyorum" dedi.

Sparta

Alıntı yapılan: Kasus - Mayıs 13, 2008, 10:54:19 ÖS
Internette yalani nasil anlariz?
Benim bir tavsiyem var. Hemde yalanci birinden bizzat ögrendim:
"Yalanci arkadasim seni en cok ne zorluyor?" diye sordum.
"Ayni sorulari tekrar tekrar sorduklarinda zorlaniyorum" dedi.

Aynı soruları sora sora bunaltıyorsun yani.. :D   .. Karşındakide ayyy off tamam pess.. Söleyecem gerçekleri der... :D   Ne varsa söler... Sorada kaçar gider ... :)

Ben bu taktiği biliyorum yaaaa :D :D :D
Sen yenimi öğrendin? :) :) :)

şems

yalan soyleyen  kişi kesıklıkle unutkan olmamalı....

Sparta

Hahhahaha..
Her yalanı bir yere yazmalı mı? O defteri çok iyi bir yere saklamalı :D 

şems

Alıntı yapılan: Sparta - Mayıs 14, 2008, 12:32:21 ÖÖ
Hahhahaha..
Her yalanı bir yere yazmalı mı? O defteri çok iyi bir yere saklamalı :D 
yanı yalan soyluyor ve unutkansak bu tarz yollara başvurulmalı....:)

Sparta

En iyisi hiç sölememek...   Defterim olmasada, cebinde ufak bir not defteri taşımak gerekebilir. Arada lazım oluyor :D

esma 41

Bugün is yerinde cok zor gün gecirdim , onun icin stresliydim ...... yalan
Nasilsininiz ... iyiyim ...... yalan
Senin gibi bir insanla daha önce hic karsilasmadim .... yalan
Kac kilosunuz 50 ...... yalan
Sen benim en yakin arkadasimsin ...... yalan

Iste insanlar bu tür yalanlari hergün söylüyorlar .....
bizde inaniyoruz ....

jentzsch

Nasilsiniz? iyiyim yalanini her gun solerim. ;D Simdi kötüyüm desem karsidaki pisman olacak sorduguna.Neden oldugunu soracak,ben iki saat anlaticam.Cok gereksiz.Onun icinde benim icinde en iyisi iyiyim diyip gitmek.Zaten hepimiz oyle yapiyoruz. ;D

gece

Alıntı yapılan: jentzsch - Mayıs 14, 2008, 02:15:56 ÖÖ
Nasilsiniz? iyiyim yalanini her gun solerim. ;D Simdi kötüyüm desem karsidaki pisman olacak sorduguna.Neden oldugunu soracak,ben iki saat anlaticam.Cok gereksiz.Onun icinde benim icinde en iyisi iyiyim diyip gitmek.Zaten hepimiz oyle yapiyoruz. ;D

Nasilsiniz?sorusunu sorana  iyiyimdir insAllah derim ;)
bence yalan olmaz o zaman .

Sparta

Nen iyisem iyiyim, köyüysem kötüyüm diyorum...  :)

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Mayıs 14, 2008, 02:15:56 ÖÖ

Evet jentzsch aynen öyle ... bende yapiyorum .
Cünkü aglanmayi pek sevmemde. :-\
Dert anlatmayi da cok sevmem , daha cok dinlemeyi severim.
Akil vermeyi hic sevmem...

Sonucta yalan söylüyoruz... ama bunlar "beyaz yalanlar " ....  :) ( kendimizi böyle avutalim ) . :)

jentzsch

Bence kötü bir yalan degil.Ben icim rahat bir sekilde kötü olsam da iyiyim derim..Sonradan da oturup ''ya ben yalan söyledim'' diye de hic düsünmedim daha.. ;D