Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

werdermm

Alıntı yapılan: ibocannooglu - Mayıs 13, 2008, 10:53:47 ÖS
arkadaşlar üniversite mezunu olupta aile birleşimi yapmak isteyen arkadaşlarımız olabilir.bende onlardan biriyim.yasaya göre üniversite mezunlarından dil bilgisini ispatlamalarını istemiyorlar.ama konsolosluklarda problem çıkarıyorlar üniversite mezunu arkadaşlarım bunun üzerinde duralım.aşağıdaki linke tıklayıp sizde okuyabilirsiniz arkadaşlar.izmir alman konsolosluğunun sayfasıdır.https://www.izmir.diplo.de/Vertretung/izmir/tr/BAMF,property=Daten.pdf                      
ne alaka kardeşim.üniversite mezunusun diye herşeyden muhafmı kalacaksın.askerlikden yırtarsınız bide bundan yırtın iyi valla.gidenler enayimi?böyle bir ayrımcılık yok.sizde bu sınava giriyorsunuz!

burcukafadar

Alıntı yapılan: ibocannooglu - Mayıs 13, 2008, 10:53:47 ÖS
arkadaşlar üniversite mezunu olupta aile birleşimi yapmak isteyen arkadaşlarımız olabilir.bende onlardan biriyim.yasaya göre üniversite mezunlarından dil bilgisini ispatlamalarını istemiyorlar.ama konsolosluklarda problem çıkarıyorlar üniversite mezunu arkadaşlarım bunun üzerinde duralım.aşağıdaki linke tıklayıp sizde okuyabilirsiniz arkadaşlar.izmir alman konsolosluğunun sayfasıdır.https://www.izmir.diplo.de/Vertretung/izmir/tr/BAMF,property=Daten.pdf                      
merhaba, bende üniversite mezunuyum ve bu işi araştırdım ama ne yazıkki paşalar gibi sınavada giriyorsun, sertifikanıda alıyorsun arkadaşım. çünkü, üniversite mezunundan kasıtları, biz lisans mezunları değil, prof. doktor gibi üst düzeydeki şahıslar için geçerli bu sistem.

isakosar

ne yazık ki paşa paşa belgenizi alıyosunuz.ben ingilizce öğretmeniyim.memura söylediğimde bana dediği şu oldu"Almanyada inglizce konusulmuyoki".bende gittim pasa pasa belgemi iyi bir puanla aldım.belgeyi almak daha kolay.bunun için uğrasın daha iyi

sertanla

Alıntı yapılan: umutzehra - Mayıs 09, 2008, 05:21:30 ÖS
yok sadece eski evlenip boşanma var sa sadece onların almanca tercumesini istiyolar başka birşeyin almanca tercumesi gerekmiyor umarım yardım cı olmuşumdur
tesekür ederim kardes....peki eski evlilikler yoksa yinedemi tercüme edioz

umutzehra

sertanla kardeşim yok tercüme etmiyorsun ama ben ankara konsoloslugu için söledim zaten randevü alırken sana neyin terüme olacagını sölüyorlar sadece ankara kons. ikinci evlilik ise hangi eşin ikinci evligigi ise onun tercümesini yapıyorsun ve noter taslikli olması şart umarım yardımcı olmuşumdur

capkın

slm arkadaşlar ben vize icin gün aldım hazirazn 3 de kısmetse gidecem de bu evraklardan hangileri tercüme oluyo bunu bilmiyom  konsolozlugun sitesinde toplu nüfüs kagıtı almanca tercümeli olması gerekiyo yazıyo ama  herkes gerekmiyo diyo kararsızlıklar icerisindeyim yardımcı olursanız sevinirim

yalcin55

Alıntı yapılan: capkın - Mayıs 14, 2008, 08:21:30 ÖS
slm arkadaşlar ben vize icin gün aldım hazirazn 3 de kısmetse gidecem de bu evraklardan hangileri tercüme oluyo bunu bilmiyom  konsolozlugun sitesinde toplu nüfüs kagıtı almanca tercümeli olması gerekiyo yazıyo ama  herkes gerekmiyo diyo kararsızlıklar icerisindeyim yardımcı olursanız sevinirim
arkadasım sana dediler mi telefonda belgeleri söylerken bunu tercüme ettir diye felan demedilerse gerekmiyo ama gittiginde isteyebilirlerde şansına kalmış bişe bu,benden istemediler

capkın

tlfonda demediler en iyisi ben tercüme ettirim zaten vermek için ugraşmıyolar vermemek için ugraşıyolar vizeyi

limonn

Alıntı yapılan: capkın - Mayıs 14, 2008, 08:21:30 ÖS
tekrar aynı noyu arayıp sorabilirsin aynı pin numaranla herşehir farklı çünkü o yüzden farklı yorumlar geliyo

kesmeşeker

arkadaşlar ankara konsolosluğu tercüme istemiyor.zaten telefonda da söylüyorlar nelerin gerektiğini, en doğru bilgi telefonda veriliyor

ferdilantord

arkadaşlar bişey sormak istiyorum amlan vatandaşı biriyle türkiyede evlenmek için yani nikah yapmak için ne yapmam gerekiyor

muzikisyen

bulundugun ılın  evlendırme  memurlugundan  gereklı  tum belgelerı  öğrenebılırsın.

muzikisyen

hı  bu arada  önce  evlenme teklıif  etmen  gerekiyo :-)

jentzsch

Alıntı yapılan: ferdilantord - Mayıs 15, 2008, 12:01:09 ÖÖ
arkadaşlar bişey sormak istiyorum amlan vatandaşı biriyle Türkiyede evlenmek için yani nikah yapmak için ne yapmam gerekiyor

Ben alman vatandasiyim.2 ay önce Türkiye'de evlendim.2 Türk vatandasi evlenirken ne yapiyorlarsa ne eksigini ne de fazlasini yaptik.Yani hic bir sey yapman gerekmiyor..

jentzsch

Alıntı yapılan: jentzsch - Mayıs 15, 2008, 01:03:37 ÖÖ
Alıntı yapılan: ferdilantord - Mayıs 15, 2008, 12:01:09 ÖÖ
arkadaşlar bişey sormak istiyorum amlan vatandaşı biriyle Türkiyede evlenmek için yani nikah yapmak için ne yapmam gerekiyor

Ben alman vatandasiyim.2 ay önce Türkiye'de evlendim.2 Türk vatandasi evlenirken ne yapiyorlarsa ne eksigini ne de fazlasini yaptik.Yani hic bir sey yapman gerekmiyor..
Kendi kendimi düzeltmek istriyorum.Ben hem Alman vatandasiyim,hemde Türk.Müstakbel esinde ayni benim gibiyse yukarida yazdiklarim gecerlidir. ;)

ferdilantord

ama benim eşiim olacak kişi bir  bayan ve  alaman konsoluslugundan ona evlenme tekligi etmem gerekıyormuş oyle bişey varmı ya saol yardımın için

jentzsch

Yanlis mi anladim? Alman konsoloslugunda evlenme teklif etmen gerekiyor..Ben böyle bir seyi ilk defa duyuyorum. :o