Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wersader

dostum ben bu sınava sadece buradan çalıştım kursa gitmedim..
daha önce alanyada çalıştığım için tarzanca bir almancam vardı :)
ama burdan sistematik olarak hergün çalıştım sonundada sınavdan 98 aldım ve geçtim..
burdadaki mektup örneğinin aynısı çıktı bana..
ich bin krank und ich muss im bed bleiben..
ich kann nicht kommen gibi birşeydi şubatta sınava girdim ve geçtim..
önemli olan iyice sınava konsantre olman ve gerçekten çok çalışman gerekiyor aslında çokda zor bir sınav değil..
bu sitedeki dökümanları takip et mutlaka çok faydasını göreceksin..

werdermm

arkadaşlar vizem sonunda çıktı.darısı bekleyenlerin başına.

werdermm

Alıntı yapılan: wersader - Mayıs 20, 2008, 03:19:57 ÖS
evet nişanlım alman vatandaşı, ev sözleşmeside var ama aylık 800 euro kazanıyor...
inşAllah olur yaa..
ilgilendiğiniz ve cevap yazdığınız için çok çok teşekkür ederim...

eğer kira 400/500 euroysa ve maaş 800 euroysa alman vatandaşıda olsa sorun çıkarabilirler.

pasaklikontes

meraba arkadaşlar ben siteye biraz önce üye oldum almanca öğrenmem lazım aile birleşimi için almanca hakkında en ufak bi bilgim yok aile birleşimii nasıl oluyo ve neler istiyolar biriniz bana cvp verirseniz çok mutlu olurum burdan çalışsam yeterli olurmu yada kursamı gitmem gerekiyor bide bu a1 sınavı için sadece konsoloslukta sınava girsen yeterlimi yoksa goethe enstütüsü diye bi yer duydum ordamı sınava girmek gerekiyo bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

nisanur

werdermm

erdal_06

werderm hayırlı olsun kardeş vizen bi sorum olcak sana yada bilgisi olan ark lara yabancılar polisi ok leyip mail atmış ank konsolosluguna bi 10 gün önce felan pasapotumu ne zaman gönderirler be bana

yalcin55

Alıntı yapılan: erdal_06 - Mayıs 20, 2008, 09:01:13 ÖS
werderm hayırlı olsun kardeş vizen bi sorum olcak sana yada bilgisi olan ark lara yabancılar polisi ok leyip mail atmış ank konsolosluguna bi 10 gün önce felan pasapotumu ne zaman gönderirler be bana
sen kapıyı gözle kardesim heran zil calabilir ve ups girebilir içeri :D saka bir yana da dediğim gibi heran gelebilir

cihangir

Alıntı yapılan: burcukafadar - Mayıs 19, 2008, 01:41:56 ÖS
az önce verdiğiniz numarayı aradım, işlem numarasını verdim kadın söylememek için resmen İNAT etti.''evrakalrınız muhakkak gider, 2-3 ay sürebilir'' diye laf ebesi yaptı. anlıycanız, benim evrakların durumu meçhull....
takma kafana gider her işin başı sabırdır.zaten evrakların direk kölne gidecek ve orda dağıtılıyor  bölgelere.benim evrak bir haftada gitti

cihangir

Alıntı yapılan: werdermm - Mayıs 20, 2008, 07:44:53 ÖS
Alıntı yapılan: wersader - Mayıs 20, 2008, 03:19:57 ÖS
evet nişanlım alman vatandaşı, ev sözleşmeside var ama aylık 800 euro kazanıyor...
inşAllah olur yaa..
ilgilendiğiniz ve cevap yazdığınız için çok çok teşekkür ederim...

eğer kira 400/500 euroysa ve maaş 800 euroysa alman vatandaşıda olsa sorun çıkarabilirler.hayır ilgisi yok eşin alman vatandaşıysa sorun çıkmaz.ama türk ise 3aylık maş bordusu ve kira kontratı istiyorlar

cihangir

Alıntı yapılan: wersader - Mayıs 20, 2008, 03:25:32 ÖS
şimdi kızdan evrakları istemişler ikimizde bişey bilmiyoruz bu konu hakkında ben evraklarımı ist. alman konsolosluğuna vermiştim zaten..
şimdide ondan kira kontratını ve aylık gelir beyannemesi ikametgah gibi şeyle ristemişler valla korkuyoruz baya neolacak bilmiyoruz...
kızcağızda orda bişeyler yapmaya çalışıyor.. kefil göstermesekde olur mu ?
yada abisi var onun işyeri var kendine ait o kefil olsun mu acaba ?
kız alman vatandaşı ama bilmiyoruz ki gerekir mi..
dostum takma kafana her türlü vize verirler sana çünkü eşiniz alman vatandaşıdır ve eşinin kanunen hakları var.ve maaş bordusunu istemezler

cihangir

Alıntı yapılan: werdermm - Mayıs 20, 2008, 07:40:53 ÖS
arkadaşlar vizem sonunda çıktı.darısı bekleyenlerin başına.
kardeş bir hafta önce senmiydin sabırsız olan dedimya sana vizen çıkar rahat ol.gelde ıslatalım taksim türkü evinde

kadriye_01

slm werdermm hayırlı olsun bir sorum olacaktı acaba eşimin maaşı ne kadar olmalı eşim alman vatandaşı değil bende 2 haziranda evraklarımı teslim edecem ankara konsolosluğuna

werdermm

Alıntı yapılan: kadriye_01 - Mayıs 20, 2008, 11:05:43 ÖS
slm werdermm hayırlı olsun bir sorum olacaktı acaba eşimin maaşı ne kadar olmalı eşim alman vatandaşı değil bende 2 haziranda evraklarımı teslim edecem ankara konsolosluğuna
teşekkürler.ev kiramı?net ne kadar kazanacak bilmiyorum.kimini fazla sıkıştırmıyolar.beni bi arkadaş vardı eşi türktü ve evi kendine aitti.maaşı 1200 euro falandı bi sorun çıkmadı.

werdermm

Alıntı yapılan: cihangir - Mayıs 20, 2008, 10:06:07 ÖS
Alıntı yapılan: wersader - Mayıs 20, 2008, 03:25:32 ÖS
şimdi kızdan evrakları istemişler ikimizde bişey bilmiyoruz bu konu hakkında ben evraklarımı ist. alman konsolosluğuna vermiştim zaten..
şimdide ondan kira kontratını ve aylık gelir beyannemesi ikametgah gibi şeyle ristemişler valla korkuyoruz baya neolacak bilmiyoruz...
kızcağızda orda bişeyler yapmaya çalışıyor.. kefil göstermesekde olur mu ?
yada abisi var onun işyeri var kendine ait o kefil olsun mu acaba ?
kız alman vatandaşı ama bilmiyoruz ki gerekir mi..
dostum takma kafana her türlü vize verirler sana çünkü eşiniz alman vatandaşıdır ve eşinin kanunen hakları var.ve maaş bordusunu istemezler
cihangir kanunen isteyemezler ama istiyorlar.benim eşimde alman vatandaşı ama istediler.saygılar.

kadriye_01

evet ev kira nisan ayında 1200 aldı bu ay şansımıza mesai oldu mayısda 1375 maaş aldı ev kirasıda 2 oda ve şirket evi olduğu için 290 ödüyor cvbın için tşkrler

werdermm

Alıntı yapılan: kadriye_01 - Mayıs 21, 2008, 12:13:34 ÖÖ
evet ev kira nisan ayında 1200 aldı bu ay şansımıza mesai oldu mayısda 1375 maaş aldı ev kirasıda 2 oda ve şirket evi olduğu için 290 ödüyor cvbın için tşkrler
bir sorun çıkacağını sanmıyorum.şartlar iyi.