Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burcukafadar

Alıntı yapılan: werdermm - Mayıs 20, 2008, 07:40:53 ÖS
arkadaşlar vizem sonunda çıktı.darısı bekleyenlerin başına.
hayırlısı olsun werderm, ne güzel ya hayırlısıyla bu işten kurtukdun, darısı bize inşakllah.

werdermm

Alıntı yapılan: burcukafadar - Mayıs 21, 2008, 12:16:26 ÖS
Alıntı yapılan: werdermm - Mayıs 20, 2008, 07:40:53 ÖS
arkadaşlar vizem sonunda çıktı.darısı bekleyenlerin başına.
hayırlısı olsun werderm, ne güzel ya hayırlısıyla bu işten kurtukdun, darısı bize inşakllah.
inşAllah burcu.

sertanla

Alıntı yapılan: mrv_mrt - Nisan 17, 2007, 05:33:46 ÖS
bugün randevuma gittim eğer istenilen belgeleri hazırlarsanız evraklarınızı işleme koyuyorlar bu belgeler hakkında kısa bir bilgi vereyim;
-en az 1 yıl geçerli T.C pasaportu
-iki adet dilekçe formu almanca olarak doldurulmuş
-3 adet biometrik resim (bu resimlerde dikkatli olun her yerde çektirmeyin çünkü biometrik olmayanları kabul etmiyorlar inceliyorlar.)
-kendine ve eşine ait nüfus kayıt örneği ayrıca kendinin anne,baba ve kardeşlerinle olan nüfus kayıt örneği-açıklamaklı olacak ve almanca tercümeleri( bunun da iyi bir tercümandan olmasına dikkat edin yeminli ve noter tasdikli)
-uluslararası evlenme kayıt örneği nüfus müdürlüğüne gidince öyle söylerseniz veriyorlar.

bana pek bişey sormadılar sadece kaç yıldır tanışıyorsunuz,nasıl tanıştınız,akraba mısınız diye sordular ve almanca bilip bilmediğimi sordular evraklarınız tamamsa işleminiz başlıyor gerisi eşinizin araştırılmasına kalmış tüm bu saydıklarım eşi T.C. vatandaşı olanlar için geçerli

inşAllah benim ve vize için bekleyen tüm arkadaşların vizeleri en kısa zamanda çıkar ve eşlerinin yanında olurlar.
alman vatandası olanalrdan peki??

umutzehra

werdremm gözün aydın kardeş sonunda uzun maratonun sonuna geldin umarım seni sorunsuz bir hayat bekler Allah yolunu açık etsin kardeş. bu arada sen hangi şehire gidecektin werdermm

kesmeşeker

sonunda kira sözleşmemiz geldi, yarın da tatilmiş sanırım :-\ eşim haftaya kağıtları yabancılar polisine götürecek. mutlu sona az kaldı inşAllah :D

werdermm

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Mayıs 21, 2008, 02:36:59 ÖS
sonunda kira sözleşmemiz geldi, yarın da tatilmiş sanırım :-\ eşim haftaya kağıtları yabancılar polisine götürecek. mutlu sona az kaldı inşAllah :D
evet yarın tatil

burcukafadar

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Mayıs 21, 2008, 02:36:59 ÖS
inşAllah

muzikisyen

werdermm hayırlı olsun kardeş.darısı bekleyenlerın başına

werdermm

Alıntı yapılan: muzikisyen - Mayıs 21, 2008, 11:49:21 ÖS
werdermm hayırlı olsun kardeş.darısı bekleyenlerın başına

saol kardeş.inşAllah.

umutzehra

arkadşlar merak ettim acaba benim konumumda olanınız varmı.benim eşim kendisinden istenen evrakları vereli 1 ay oldu ama halal bizim evraklarımıza bakmadıklarını sölemişler acaba böle bütün işlemleri bitipte böle bu konumunda olan varmı yoksa ilk benim başıma mı gelliyor:-( :-( :-( :-( :-(  helfe helfe helfe helfe...........

firdevs

hayırlı olsun werdermm darısı bize olsun arkadaslar bi sorum olcaktı benim kağıtlarım dün gitmiş almanyaya tam bi ay oldu eşimden evlilik cüzdanını kira kağıtlarını ve son üç aylık maaş kağıtlarını istemişler eşim yeni işe girmişti 2 ay çalıştıktan sonra iflaz sebebiyle çıkardılar ve başka işe başladı polisi aramıs işten çıktım son iki aylık maaş kağıdım var demiş ve başka işe girdim süresiz demiş sizce bi problem olurmu açıkcası korktum eşim türk vatandası maaşıda 1200 euro lütfen bilgisi olan varsa beni bilgilendirsin şimdiden teşekkür ederim selamlar

kesmeşeker

Alıntı yapılan: firdevs - Mayıs 22, 2008, 12:24:30 ÖS
hayırlı olsun werdermm darısı bize olsun arkadaslar bi sorum olcaktı benim kağıtlarım dün gitmiş Almanyaya tam bi ay oldu eşimden evlilik cüzdanını kira kağıtlarını ve son üç aylık maaş kağıtlarını istemişler eşim yeni işe girmişti 2 ay çalıştıktan sonra iflaz sebebiyle çıkardılar ve başka işe başladı polisi aramıs işten çıktım son iki aylık maaş kağıdım var demiş ve başka işe girdim süresiz demiş sizce bi problem olurmu açıkcası korktum eşim türk vatandası maaşıda 1200 euro lütfen bilgisi olan varsa beni bilgilendirsin şimdiden teşekkür ederim selamlar
maaşı iyiymiş sorun olacağını sanmıyorum. peki işten çıktığı zamanla yeni işe başladığı zaman arasında nekadar boşluk var?

kesmeşeker

ben de şimdi konsolosluğu aradım pasaportumun süresi 3 hafta sonra bitiyor nasıl uzatabilirim dedim, uzatılması gerektiği zaman biz size pasaportunuzu göndeririz dediler. benim durumumda olanlara duyrulur

kayseriliii

werderm hayırlı olsun kardeş şanslısın valla bende senle başvurmuştum ama Allah yinede banada yardım etti eşim bugün kagıtları verdi bi sıkıntı cıkması şükür Allaha 1 haftadan varır demiş polis seninki kaç günde çıktı

kayseriliii

senin pasaport gibi bi arkadaşımın pasaport bitmişti konsolosluk önderdi pasaportu arkadaş uzattı daha sonra götürdü tekrar verdi ve 20 günde vize geldi

limonn

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Mayıs 22, 2008, 02:44:26 ÖS
ben de şimdi konsolosluğu aradım pasaportumun süresi 3 hafta sonra bitiyor nasıl uzatabilirim dedim, uzatılması gerektiği zaman biz size pasaportunuzu göndeririz dediler. benim durumumda olanlara duyrulur
yani şöyle demek istemiş..vize vericemizi söylemedikki sana henüz niye uzatıyonn:)

umutzehra

ya arkadaşlar dellenmek üzereyim herkesin eşi kagıtları verdikten en geç 10 gün sonra vize geliyor ama benim hanım kagıtları vereli bir ay oldu daha kagıtlara bakmamışlar bile öle demişlr ne diye bekletirler anlamadım böle uzun zamandır eşinin kagıtlarını vermesine ragmen hala bekleyen varmı yardım lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:(