Almanca A1 Aile Birleşimi Sınavına Girenlerin Tecrübeleri

Başlatan mavigece, Kasım 07, 2007, 06:48:03 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dee

Arkadaslar ben de sinava bugun saat 11de girdim.
Sinavda Goethe nin kendi sitesinde yayinladigi ornek sinavin ebnzeri cikti bildiginiz uzere. Mektupta daha once burada da verilen orneklerden
Sie wollen ihren kollege und Kollegin in ihre wochnung einladen. Schreiben Sie E-mail .

Einladung nöchstes Samstag .
Problem mit dem Chef.
Sofort antworten

olan cikti bana.

Sprechen bolumunde 2 ogretmen ile birlikte 4er kisi bir sinifa girdik. Once kendimizi tanittik, daha sonra sirayla 4 kart dagitildi. Dagtilan ilk iki kartimda Sport ve Samstag yaziyordu.
Sport- Wann machen Sie sport?

Samstag- Was machen Sie am Samstag? diye soru sordum.

Resimli kagitlarimda Flasche ve Koffer vardi.

Flasche - Konnen Sie mir bitte eine flasche Wein geben?

Koffer - Konnen Sie mir bitte meinen Koffer mitbringen? dedim. *Bu arada Konnen deki o degil noktali o ama klavyemde yok.

Kendinizi tanittiktan sonra size baska sorular sorabiliyorlar mesela bana Almanyada yasamissin belli oluyor dedi ve Wie lange haben Sie in Deutschland gelebt? diye soru sordu. Sechs Monate diye cevap verdim.

Arkadaslarin kartlari- Famillie, Hotel, Bananen, Chef su an aklima gelenler.

Aklima geldikce yazarim. Fakat gozlemledigim birsey kimseye kulak asmayin kendi bildiginizden sasmayin inanin bugun hayretler icinde kaldigim durumlar oldu. O yuzden iciniz rahat olsun sinav hic o kadar zor degil. Benim ilk sinavimdi umarim gecerim. Sinava girecek arkadaslara basarilar.

tuu_ba

haaa ozlem bırde beruf cıktı sımdı aklıma geldı

karakartalali

Alıntı yapılan: dee - Mayıs 23, 2008, 09:54:48 ÖS
Arkadaslar ben de sinava bugun saat 11de girdim.
Sinavda Goethe nin kendi sitesinde yayinladigi ornek sinavin ebnzeri cikti bildiginiz uzere. Mektupta daha once burada da verilen orneklerden
Sie wollen ihren kollege und Kollegin in ihre wochnung einladen. Schreiben Sie E-mail .

Einladung nöchstes Samstag .
Problem mit dem Chef.
Sofort antworten

olan cikti bana.

Sprechen bolumunde 2 ogretmen ile birlikte 4er kisi bir sinifa girdik. Once kendimizi tanittik, daha sonra sirayla 4 kart dagitildi. Dagtilan ilk iki kartimda Sport ve Samstag yaziyordu.
Sport- Wann machen Sie sport?

Samstag- Was machen Sie am Samstag? diye soru sordum.

Resimli kagitlarimda Flasche ve Koffer vardi.

Flasche - Konnen Sie mir bitte eine flasche Wein geben?

Koffer - Konnen Sie mir bitte meinen Koffer mitbringen? dedim. *Bu arada Konnen deki o degil noktali o ama klavyemde yok.

Kendinizi tanittiktan sonra size baska sorular sorabiliyorlar mesela bana Almanyada yasamissin belli oluyor dedi ve Wie lange haben Sie in Deutschland gelebt? diye soru sordu. Sechs Monate diye cevap verdim.

Arkadaslarin kartlari- Famillie, Hotel, Bananen, Chef su an aklima gelenler.

Aklima geldikce yazarim. Fakat gozlemledigim birsey kimseye kulak asmayin kendi bildiginizden sasmayin inanin bugun hayretler icinde kaldigim durumlar oldu. O yuzden iciniz rahat olsun sinav hic o kadar zor degil. Benim ilk sinavimdi umarim gecerim. Sinava girecek arkadaslara basarilar.
vermiş olduğunuz bilğiler  için teşekkürler. :) :)

rose_iz

Alıntı yapılan: burcukafadar - Mayıs 23, 2008, 07:55:03 ÖS
Alıntı yapılan: rose_iz - Mayıs 23, 2008, 04:32:18 ÖS
arkadaşlar sınava girdim fena değildi inşAllah geçerim:S bu arada sınıflar klimalıydı süperdi yani:D  tuba 78.le sınavı geçmiş bu arada arkadaşlar darısı bize inşAllah
canım ya inşAllah hayırlısıyla geçersin :)
teşekkür ediyorum burcu eğer geçersem bunda çok katkın olucak:))

rose_iz

Alıntı yapılan: smc-403 - Mayıs 23, 2008, 07:36:26 ÖS
evet arkadaşlar sınavı atladık çok şükür haftaya geliyoo cvplr umarım kazanırız siz hangi sınıflardaydınız ben 21 yazılı 11 mülakat mülakat 14:30 da beklemek zor olcak :d
meraba smc bende 9,30 21 nolu sınıf yazılı
14,00 da sözlü sınavdı  ewet beklemek çok zor:d

rose_iz

arkadaşlar çok özür dilerim sınavla ilgili bilgileri şimdi verebiliyorum sizlere.
öncelikle mektup konum şubatta kış turizmi yapmak istiyorum...... diye bi yere gitcem adını haytılamıyorum :D onla ilgili makama yazı yazıyorum bilgi,otel adresleri,vs gibi. form kolaydı ama 1 tane yanlış yaptıım onuda bi anlık dalgınlık yüüznden:s mektubada yazdım bişiler:D en kolay sprechendı bana hause sport kelime olarak çıktı resimde rauchen ve brief çıktı. cümleleri ise şöle yaptım.

ist ihre hause mit enen Garten?  /  machen sie sport in der freizeit? / kann ich hier bitte rauchen. / ich möche eine brief für meinen mann sreiben. können sie mir bite helfen dedim.   sizce cümlelerim nasıl bu arada kjendimi tanıttım kod oarak hangi dilleri biliyorsunda ben ingilizce almaca türkçe dedim bana englisch.i kodlattırdı sonrada kafasına göre numara yazdı onu okuttu. inşAllah geçerim yaa:S inşAllah hepimiz geçeriz Allah yar ve yardımcımız olsun.

kayseri

sınavı kesin kazanırsınız.

özlem_özlem

vay be dıllerı kodlatmak nerden akıllarına gelmıs sok oldum valla:S

rose_iz

Alıntı yapılan: kayseri - Mayıs 23, 2008, 11:15:06 ÖS
sınavı kesin kazanırsınız.
inşAllah ama bi lesendan emin değilim çok aldatmaca vardı:S

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: rose_iz - Mayıs 23, 2008, 11:06:22 ÖS
arkadaşlar çok özür dilerim sınavla ilgili bilgileri şimdi verebiliyorum sizlere.
öncelikle mektup konum şubatta kış turizmi yapmak istiyorum...... diye bi yere gitcem adını haytılamıyorum :D onla ilgili makama yazı yazıyorum bilgi,otel adresleri,vs gibi. form kolaydı ama 1 tane yanlış yaptıım onuda bi anlık dalgınlık yüüznden:s mektubada yazdım bişiler:D en kolay sprechendı bana hause sport kelime olarak çıktı resimde rauchen ve brief çıktı. cümleleri ise şöle yaptım.

Çok güzel cevaplandırmışsın kardeşim hepsi güzel bence inaşşalh hören ve lesende böyle güzeldir ve geçersin verdiğin bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim...

ist ihre hause mit enen Garten?  /  machen sie sport in der freizeit? / kann ich hier bitte rauchen. / ich möche eine brief für meinen mann sreiben. können sie mir bite helfen dedim.   sizce cümlelerim nasıl bu arada kjendimi tanıttım kod oarak hangi dilleri biliyorsunda ben ingilizce almaca Türkçe dedim bana englisch.i kodlattırdı sonrada kafasına göre numara yazdı onu okuttu. inşAllah geçerim yaa:S inşAllah hepimiz geçeriz Allah yar ve yardımcımız olsun.

rose_iz

Alıntı yapılan: özlem_özlem - Mayıs 23, 2008, 11:15:33 ÖS
walla özlem bende çok oldum ben eşimin adını kendi adımı soyadımı ve opurdupu  yerle istanbula çalışmıştım bana dil.i sordu:d

rose_iz

arkadaşlar yanlış yazmışım şok oldum oturduğğum yer:D   doğrusu budur:d

rose_iz

yakamoz ne yazmak istedin anlamadım????

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: özlem_özlem - Mayıs 23, 2008, 11:15:33 ÖS

dilleri derken şey demek istedi sanırım arkadaşımız spreche var ona sıra geldiğinde kartta ich spreche türksch und englisch diye devam ettikten sonra sözü bittiğinde oda englisch kodla demişdir arkadaşım heralde buda basit bence konunun akabinde sorduğu için...

rose_iz

ayy arkadaşım araya yazmışsın şimdi gördüm kusura bakmaa ama normaldir gece 3.de uyandım heycandan daha uyumadım sabaha kadar:D
şimdi de yatcam ama sizlere bilgi vermek istedim

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: rose_iz - Mayıs 23, 2008, 11:06:22 ÖS

ist ihre hause mit enen Garten?  /  machen sie sport in der freizeit? / kann ich hier bitte rauchen. / ich möche eine brief für meinen mann sreiben. können sie mir bite helfen dedim.   sizce cümlelerim nasıl bu arada kjendimi tanıttım kod oarak hangi dilleri biliyorsunda ben ingilizce almaca Türkçe dedim bana englisch.i kodlattırdı sonrada kafasına göre numara yazdı onu okuttu. inşAllah geçerim yaa:S inşAllah hepimiz geçeriz Allah yar ve yardımcımız olsun.

Çok güzel cevaplandırmışsın kardeşim hepsi güzel bence inaşşalh hören ve lesende böyle güzeldir ve geçersin verdiğin bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim...
demek istemişdim ortada geldi yazı özür dilerim..

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: rose_iz - Mayıs 23, 2008, 11:22:05 ÖS
ayy arkadaşım araya yazmışsın şimdi gördüm kusura bakmaa ama normaldir gece 3.de uyandım heycandan daha uyumadım sabaha kadar:D
şimdi de yatcam ama sizlere bilgi vermek istedim

bizleri düşünmem bu şekilde çok güzel teşekkür ederim size Allah gönlünüzce versin istediklerinizi...