Vize İçin Başvurup Bekleyen veya Sonuç Alan Arkadaşların Tecrübeleri

Başlatan celik_mehmet, Ocak 20, 2008, 03:43:40 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

werdermm

Alıntı yapılan: yildiz58 - Mayıs 29, 2008, 12:35:45 ÖÖ
selam werdem sana kac günde cikti vize kargo ilemi haberin oldu yoksa telefonda arayipda sordunmu vizem cikmismi diye bana cvp verirsen cok sevinirim simddieden tsk ederim  biraz ayrintili anlat bana:D?
35 günde çıktı.kargoyla haberim oldu.günlerden birgün bi baktım aaa vize gelmiş ;D urum bu.nasıl ayrıntılı anlatıyımki ;D

yildiz58

hihi cok komiksiniz:)yani önceden demek istedim ankara konsolosungu aradinda sana söyledilermi vizen cikmismi diye vizeyi aldin konusursun tabi:) almadan sende benim gibi kesin stresdeydin cikacakmi diye neyse tskler

werdermm

Alıntı yapılan: yildiz58 - Mayıs 29, 2008, 12:51:00 ÖÖ
hihi cok komiksiniz:)yani önceden demek istedim ankara konsolosungu aradinda sana söyledilermi vizen cikmismi diye vizeyi aldin konusursun tabi:) almadan sende benim gibi kesin stresdeydin cikacakmi diye neyse tskler

ankara konsolosluğunuda nerden çıkarttın ;D ben istanbulda verdim evrakları.gerçekten olay bu.35 gün sonra kargo geldi ve vize getirdi.ben konsolosluğu 1 kere aradım sadece.açıklama yapmadılar bidahada aramamıştım.tabiki stres oldu.sabırsızlık oldu ama sonu mutluluk.merak etmeyin diycem ama bende yaşadım bilirim,tabiki merak var.ama gerçekten çok fazlada kasmayın gelir vizeniz inşAllah.

yildiz58

hmm bilmiyordum istanbul konsolosluguna gitiginizi kusura bakmayin neyse bilgileriniz icin tsk ederim yinede..

werdermm

Alıntı yapılan: yildiz58 - Mayıs 29, 2008, 12:57:26 ÖÖ
hmm bilmiyordum istanbul konsolosluguna gitiginizi kusura bakmayin neyse bilgileriniz icin tsk ederim yinede..
rica ederim.

burcukafadar

Alıntı yapılan: werdermm - Mayıs 29, 2008, 12:43:31 ÖÖ
Alıntı yapılan: yildiz58 - Mayıs 29, 2008, 12:35:45 ÖÖ
selam werdem sana kac günde cikti vize kargo ilemi haberin oldu yoksa telefonda arayipda sordunmu vizem cikmismi diye bana cvp verirsen cok sevinirim simddieden tsk ederim  biraz ayrintili anlat bana:D?
35 günde çıktı.kargoyla haberim oldu.günlerden birgün bi baktım aaa vize gelmiş ;D urum bu.nasıl ayrıntılı anlatıyımki ;D
negüzel ya. bigün hiç ummadığın bi anda kapıda kargocu vizeni uzatıyor sana. Allahım bu nasıl bi duygu acaba. acba bizde bigün bu duyguyu tadabilecekmiyiz ::)  :-\

werdermm

valla burcu ilk başda merakla poşeti açıyorsun.bakıyorsun vizeye sonra sıkılıp kenara koyuyorsun ;D bakda bak ;D visium yazıyo ;D .şaka bi yanada üzmeyin kendinizi.Allahın izniyle çıkar vizeniz.bu arada senin işlemler ne alemde burcu?

burcukafadar

Alıntı yapılan: werdermm - Mayıs 29, 2008, 01:02:23 ÖÖ
valla burcu ilk başda merakla poşeti açıyorsun.bakıyorsun vizeye sonra sıkılıp kenara koyuyorsun ;D bakda bak ;D visium yazıyo ;D .şaka bi yanada üzmeyin kendinizi.Allahın izniyle çıkar vizeniz.bu arada senin işlemler ne alemde burcu?
bugün verdiğin diğer no'yu aradım, yine geçenlerde aradığım kadın çıktı, sesinden tanıdım ismimi söylemediM(yine niye aradı bu demesin diye, belki not alıyordur arayanalrı ::) )  sadece bilgi almak istiyorum dedim, herkesin evrakalrı gider almanyaya dedi ezberlemiş gibi. bende teşekkür ederim deyip kapadım. yani hala TIK yok ::)

firdevs

werdermm sen internet üzerinden takip ettinmi ups ile ve sana kargo gelmeden mesaj gelmedimi hani a1 sertifikaları gelmeden mesaj gelmiştiya vizede öyle oluyomu acaba

sertanla

Benim başvurum

28 mayıs

kagıtlarımın almanyaya yetismesi-----belli dğeil

eyalet---KÖLN

werdermm

Alıntı yapılan: firdevs - Mayıs 29, 2008, 11:28:46 ÖÖ
werdermm sen internet üzerinden takip ettinmi ups ile ve sana kargo gelmeden mesaj gelmedimi hani a1 sertifikaları gelmeden mesaj gelmiştiya vizede öyle oluyomu acaba
yok ben takip etmedim öyle fazla.ayrıca ben sertifikayı kazandığımda msj gelmedi.çünkü goethe de eğitim almıştım zaten.müracattan sonra 2 ayı geçerse üzerine düşün.bu zaman dolmadıysa kendinizi fazla kasmayın.zaten 8/10 hafta demedilermi?bol şans.

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: sertanla - Mayıs 29, 2008, 06:01:31 ÖS
Benim başvurum

28 mayıs

kagıtlarımın Almanyaya yetismesi-----belli dğeil

eyalet---KÖLN

Siz başvuru yapdıktan 5 gün sonra evraklarınız almanyaya ulaşıyo öenmli olan ordan dönmesi önceki yazılarımdada dediğim gibi kalabalık şehirlerde cevap çok geç oluyo 5 haftayı buluyo ama küçük şehirklerde 2 haftada cevap ulaşıyo konsolosluğa arkdaşım....

werdermm

2 hafta diye bişey yok.herşey elektronik ortamda oluyor.bunların evraklar gitti geldi demeleri hep kolpa!

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: werdermm - Mayıs 29, 2008, 08:11:28 ÖS
2 hafta diye bişey yok.herşey elektronik ortamda oluyor.bunların evraklar gitti geldi demeleri hep kolpa!

Onu biliyoz tabiki elektronik cevap yanıt araşdırmaların aşaması yani kalabalık şehirlerle ufak şehirler arası... :)

burcukafadar

Alıntı yapılan: werdermm - Mayıs 29, 2008, 08:05:06 ÖS
Alıntı yapılan: firdevs - Mayıs 29, 2008, 11:28:46 ÖÖ
yok ben takip etmedim öyle fazla.ayrıca ben sertifikayı kazandığımda msj gelmedi.çünkü goethe de eğitim almıştım zaten.müracattan sonra 2 ayı geçerse üzerine düşün.bu zaman dolmadıysa kendinizi fazla kasmayın.zaten 8/10 hafta demedilermi?bol şans.
bana başvurduğumda zaman kavramıyla ilgili tek kelime etmediler, 8 hafta 10 hafta falan hiçbirşey söylemdiler. bedne o anki heyecandan sormayı unuttum.

ayseyildiz

meraba arkadaşlar bende sınavı yeni kazandım ve tabi ki vize için başvurmak istiyorum şimdi.Konsolosluğu aradım ilk önce pasaportumu çıkarmam gerekiyormuş benmde pasaport ne ve Ziraat bankasına 20 YTL yartırmamı söylediler.ondan sonra randevu veriyorlarmış.Randevu günü gidip evraklarımızı teslim ettikten sonra bir daha konsolosluğa gitmiyoruz değilmi?Yani biz başvurumuzu buradan yapıyoruz evraklar Almanyaya gidiyor ordan eşimizle ilgili araştırma yapılıyor ve sonra oılumlu ise pasaportumuzu adresimize gönderiyorlar?Yardımcı olursanız çok sevinirim ??? ???

firdevs

merhaba ayseyıldız pasaportunu çıkaracksın önce sonra bankadan 24 5 ytl karsılığı pin numarası alıyosun onunla terminini alırsın sonrada evraklrı teslim edip bekliyeceksin