Almanca A1 Aile Birleşimi Sınavına Girenlerin Tecrübeleri

Başlatan mavigece, Kasım 07, 2007, 06:48:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayseyildiz

Ben yarın tüm temalarla birlikte hocanın bize gösterdikleri soruları rica cümlelerini hepsini yazıcam.Onları çalışırsan senin için çok iyi olur.çıkan kelimeler zaten aynı.

karakartalali

Alıntı yapılan: ayseyildiz - Mayıs 29, 2008, 10:47:47 ÖÖ
EVET TABİKİ.AMA BENCE DİĞERİ DAHA KOLAY HEM TEMAYLA DAHA ALAKALI EĞER EİNKAUFENDE BROT VEYA FLEİSH ÇIKSAYDI DAHA UYGUN OLURDU O SORU.AMA TABİ O AN AKLINA O GELMEZSE BUDA OLUR
hani ben ezberledim ya arkadaşım. ondan söylüyorum. hangisi daha uygunsa onu söylüyeyim. zaten zor bir şey deil.bence sınavın en kolay bölümü.ama her zaman olduğu gibi çalışmak şart.

ayseyildiz

evet kesinlikle.bende en çok sprehen bölümünden korkuyordum korkumun nedenide bilmemenden değilde heycandandı kesin unuturum orda diyorduma ama hiçte öyle olmadı ama tekrar tekrar söylüyorum bizi kendi hocamız sınav yaptı ve sprehen bölümünde yine kendi hocamız ve bir bayan vardı o kadar şekelerki o an bende heycan falan kalmadı.Çok anlayışlılar zaten:))

karakartalali

konuşmada temalarda çok önemli değil mi? yani temalara göre soru yöneltiyoruz.

ayseyildiz

Evet.zaten zor olanda o o olmasa çok kolay..insanın kafası karışıyor

karakartalali

Alıntı yapılan: ayseyildiz - Mayıs 29, 2008, 10:56:23 ÖÖ
Evet.zaten zor olanda o o olmasa çok kolay..insanın kafası karışıyor
evt diyelim ki brot başka bi temada çıktı. o zaman kafa kalmıyor.

ayseyildiz

çıkmaz  brot ya essen und trinken yada einkaufende çıkar

karakartalali

Alıntı yapılan: ayseyildiz - Mayıs 29, 2008, 11:03:02 ÖÖ

anladım tşk.

ayseyildiz

Alıntı yapılan: karakartalali - Mayıs 29, 2008, 11:07:55 ÖÖ

anladım tşk.
Rica ederim ne demek yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana:))

karakartalali

Alıntı yapılan: ayseyildiz - Mayıs 29, 2008, 11:19:17 ÖÖ
Alıntı yapılan: karakartalali - Mayıs 29, 2008, 11:07:55 ÖÖ

anladım tşk.
Rica ederim ne demek yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana:))
arkadaşım yardımcı olmak ne demek, siz yardımcı olmaktan daha fazla şeyler yapıyorsunuz.şu sınavı bir kazansam buradaki arkadaşlara ben de yadımcı olmaya çalışcam.  ::)

imren

Slm alykm arkadaşlar bende 23 ünde istanbulda girdim sınava ama malesef 41 puanla kaybettim kazana arkadaşların hepsini tebrik ediyorım Allah tamamına erdirsin.Burdaki arkadaşların hepsini tanıyorum çünkü bu bölümü hep takip ediyorum şimdi sizden birşey rica etmek istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Geothe nin çalışma kitabı vardı herhalde bazı arkadaşlar bahsediyordu o kitabın ismini , kitabın içeriğini ve nereden temin edebileceğimi bilgisi olan arkadaşlar varsa rica ediyorum beni bilgilendirsin.Kitabı çalışırsam bi işe yarar mı zaten mektub örneklerine çalışıyorum bana lesen ve hören lazım çok kötü geçti yaa bu konuya ilginizi bekliyorum... Allah yar ve yardımcımız olsun lütfen bizim içinde dua edin selametle...

rose_iz

Alıntı yapılan: imren - Mayıs 29, 2008, 12:12:56 ÖS
Slm alykm arkadaşlar bende 23 ünde istanbulda girdim sınava ama malesef 41 puanla kaybettim kazana arkadaşların hepsini tebrik ediyorım Allah tamamına erdirsin.Burdaki arkadaşların hepsini tanıyorum çünkü bu bölümü hep takip ediyorum şimdi sizden birşey rica etmek istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Geothe nin çalışma kitabı vardı herhalde bazı arkadaşlar bahsediyordu o kitabın ismini , kitabın içeriğini ve nereden temin edebileceğimi bilgisi olan arkadaşlar varsa rica ediyorum beni bilgilendirsin.Kitabı çalışırsam bi işe yarar mı zaten mektub örneklerine çalışıyorum bana lesen ve hören lazım çok kötü geçti yaa bu konuya ilginizi bekliyorum... Allah yar ve yardımcımız olsun lütfen bizim içinde dua edin selametle...
arkadaşım fit für diye yanlış hatırlamıyorsam alman kitap evinden alabileceğin bi alıştırma kitabı var fiyatı yanlımışyorsam 37 ytl. ama bence sen bol bol kelime ezberle arkadaşım bide hep yazarak çalış senin için daha yararlı olur . Allah yar ve yardımcın olsun arkadaşım

rose_iz

arkadaşlar bu sitenin bana çok faydası oldu sınavda, gerek mektup gerek konuşma bölümü olsun gerçekten burdan çok faydalandım kursa gittim ewet ama kendimi burda geliştirdim. sınava gircek olan arkadaşlar sizlerede başarılar diliyorum elimden geldiğince sizlere sewe sewe yardım ederim.

rose_iz

imren online görünüyorsun şuan sana tavsiyem bu bölümü baştan sona kadar oku sınavla ilgili bilgilerin çıktısını al oku yaz çalış ezberle. burda bir çok arkadaşımı konuşma mektup örnekleri vermiştir.

Selamet

Alıntı yapılan: imren - Mayıs 29, 2008, 12:12:56 ÖS

Merhaba imren kardesim

ilk önce sinavi gecemediginiz icin gercekden cok üzüldüm rabim insAllah bir dahaki sefere nasip eder, bu arada goethe institutun calistigi kitaplarin isimleri, Schritte 1  ve Schritte 2,  ben kendim almanya da kaliyorum o yüzden tr de nerden temin edebilirsiniz bilemiyecem, ben bu kitaplari esime burdan alip gönderdim ve faydasi bana sorarsaniz var beraber aksamlari telefon üzeri calisiyoruz. aldiginiz zaman benim size tavsiyem 2 kitabi da alip calismaniz. 1inci kitap baslik girisim fallan oluyor 2 ci kitapda sinav da gelen konular gibi konular gelmeye basliyor.

Eger siz türkiyede yayin evlerinde bulamasaniz, esiniz size almanyadan alip göndersin cargo ile, burada genelde her yayin evinde bulunuyor yoksa da siparis verme imkani cok kolay.

kitap icin gereken bilgiler

Deutsch als Fremdsprache  
Schritte 1 ve 2
Hueber Verlag

Umarim yardimci olabilmisimdir

imren

zaten bu bölümün çok faydası oldu bana bu da olmasaydı o puanı bile almazdım ya aslında mektub örneklerini çalıştım ama iş arkadaşlarını evine davet etmek istiyosun gibi bişeydi vardı o örnekten ama ben bu kime çıkmışki bana çıksın dedim yoğunluğu çok çıkan mektublara verdim şimdi sınav tarihi aldım 27 haziran yine cuma günü saat 11 de arkadaşlar bana çok dua edin kazandığımzaman size çok mutlu bi şekilde yazmak istiyorum Allahım banada nasip et...

imren

çok sağol bende eşime söylemem lazım bana göndersin