Ders 5: Almanca Sayılar (0-100)

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 01:44:22 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yücel

vielen Dank calismalarinizda basarilar

kaan_91

blackwolf_91

wolf_09

StoraX

Arkadaşlar biz Almanca dersi görüyoruz ama derslerde bu cd den dinlediğimizde accaip hızlı numaraları söylüyorlar.Örneğin telefon numaraları gibi.Hızlı söylenincede birşey anlamıyoruz.Daha ilk 2 sayıyı düşünürken adam telefon numarasını bitiriyor.Nasıl desem yani bu olayı nasıl aşcaz ! Sayıları bütün olarak mı düşüncez nasıl yani ? Yardımcı olursanız sevinirm :D

yazyagmuru001

arkadasim turk sayilarini nasil asinai birsekilde ezbere biliyorsak alman sayilarinida ezberledimizde otomatikman ilk iki rakami dusunmeden hepsini anlariz biraz sayilar hakkinda pratik yaparsan o kadarda zor olmadigini goreeksindir eminim

ziyaretci

Alıntı yapılan: StoraX - Eylül 27, 2006, 11:19:26 ÖS
Arkadaşlar biz Almanca dersi görüyoruz ama derslerde bu cd den dinlediğimizde accaip hızlı numaraları söylüyorlar.Örneğin telefon numaraları gibi.Hızlı söylenincede birşey anlamıyoruz.Daha ilk 2 sayıyı düşünürken adam telefon numarasını bitiriyor.Nasıl desem yani bu olayı nasıl aşcaz ! Sayıları bütün olarak mı düşüncez nasıl yani ? Yardımcı olursanız sevinirm :D

Ama yanlış bilmiyorsam Almancada Türkçeden farklı olarak telefon muraları tek tek söyleniyor buda haliyle okunuşunu kolaylaştırıyor yanlış bilmiyorum değilmi ??

StoraX

Alıntı yapılan: ziyaretci - Eylül 28, 2006, 09:26:23 ÖS
Alıntı yapılan: StoraX - Eylül 27, 2006, 11:19:26 ÖS

Ama yanlış bilmiyorsam Almancada Türkçeden farklı olarak telefon muraları tek tek söyleniyor buda haliyle okunuşunu kolaylaştırıyor yanlış bilmiyorum değilmi ??

Aslında söylediğiniz doğru olabilirde bizim dinlediğimiz cd de dediğim gibi 2-2-2 şeklinde söyleniyor.Bunun tek yolu da çokça tekrar etmekmiş :) Zaten tek tek okunsa iş kolay,hemen anlarız !

ebrums_e

slm arkadaşlar ben de sayılar konusuna çalışıtken birşey dikkatimi çekti burdaki sayıların okunuşlarıyla bende bulunan kitaptaki okunuşları farıklı hangisi doğru bunların :Örneğin;

bendeki kitapta      dreizehn (draytse:n)
    burda                               (drayseiyn)

acaba hangisi doğru beni bilgilendirirsenin çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

aybastili ekrem

Alıntı yapılan: ebrums_e - Ekim 13, 2006, 09:06:06 ÖS
slm arkadaşlar ben de sayılar konusuna çalışıtken birşey dikkatimi çekti burdaki sayıların okunuşlarıyla bende bulunan kitaptaki okunuşları farıklı hangisi doğru bunların :Örneğin;

bendeki kitapta      dreizehn (draytse:n)
    burda                               (drayseiyn)

acaba hangisi doğru beni bilgilendirirsenin çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

ebrums; burada telaffuz farki var.seninki dogrudur.Digeri de dogru telaffuzda bir farklilik olmus,  dreizehn = draytseiyn olmali yani (z) harfi (tset) seklinde okundugu icin t harfi unutulmus.Bir de senin yazinda ki (:) noktali isaret önceki harfin uzatildigini haber veriyor.Buradaki (y) harfide zaten o (:) noktali isaretin karsiligidir.

aybastili ekrem

yukaridaki gülümsemeleri Iki nokta üst üste yapmistim ama o sekli almis kafanizi karistirmasin!

ebrums_e

ben zaten o iki nokta üst üstenin anlamının uzatma olduğunu biliyordumda yinede kafam karıştı işte sizde böyle görünce neyse aybastili ekrem çok tşk ediyorum çok sağol

fcbarcelona20

16 ve 17 nin yazılışını ve telaffuzunu,diğer 6 ve 7 rakamıyla başlayan yada biten tüm rakamlardan farklı olduğunu gördüm.Bu biraz oyaladı beni ama şimdi hem okuyup hemde yazabiliyorum.Hala yeterince hızlı olduğumu sanmıyorum ama daha fazla pratikle bunun üstesinden gelebileceğimi sanıyorum.

mein teil

süperr ben 10 a kadr sayabiliodm dewamını bilmiodumm ;)

tan_umut_91

ya çok yararlı oldu hazırlayan arkadaşımızın eline sağlık çok güzel olmuş ama ben 4 ün söylenişinde takılıyorum bide 40 ta sizce ne yapmalıyım?

MuhaяяeM

Mp3 dersler bölümünden sayılar konusunun bulunduğu dosyayı indirip dinlemelisiniz.

tan_umut_91