AİLE BİRLEşİMİ ile ilgili gereken belgeler

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 07, 2008, 11:42:53 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hunkarus

Arkadaşlar bu soruma acil cevap verirseniz sevinirim nişanlım almanyadan haftaya geliyor ve orada nikah ypacaktık ama vazgeçtik burda yapmayı düşünüyoruzo gelirken hangi kağıtşları getirsin ve o kagıtlar için benim başka bir şey yolamamm gerkirmi

Adse

Siz eşinize kendi nüfus dairenizden " Uluslararası Doğum Kayıt Örneği " nizi alıp göndereceksiniz...Tabi yanında sizin nüfus cüzdan suretini, ikametgah kağıdının ve nüfus cüzdan fotokopinizide istiyorlardı sanırım. Eşin senden gelen belgelerin gerekenlerini orada tercüme ettirip sizin Uluslararası Doğum Kayıt Örneğinizle oradaki evlendirme dairesine verecek ve eşiniz kendine ait uluslararası bir belge alacak ve bunu size gönderecek....Eşinizin kimliği veya pasaportunu da siz türkiyede noter yeminli tercümana tercüme ettirip noterde tasdikledip evraklarınızın arasına ekleyeceksiniz...Bunlar eşiniz Alman iken istenenler, Türk iken ise bilmiyorum...kolay gelsin...

hunkarus

pasaport isteniyormu peki kardeş bu arada ilgin için teşkkürler
birde çok bekletirlermi almanyada

Adse

Türkiye'de nikah dairesinden eşine ait kimlik veya pasaportun tercümesini istiyorlar ( noter yeminli tercümana tercüme ettirip notere tasdik ettirmen gerekiyor, ayrıca alman kimliği varsa onu tercüme ettir daha rahat olur )...Almanyada ise evraklar için hiç bekletmiyorlar, hemen alabiliyor eşin.Bu arada söz konusu belgelerin asıllarını kullanacaksınız hem eşiniz hemde siz...Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

hunkarus

son bir şey  sorucam kardeş faxla yollasam bu kagıtları  olurmu acaba

kayretuba

slm arkadaşlar eşim alman vatandaşı ailesi önceden o daha doğmadan alm gitmişler o yani eşim orda doğmuş büyümüş ama benden onun içinde tam tekmil nüfüs kayıt örneği istediler ben nerden nasıl alacağımı bilmiyorum nüfus dairesinde yanliz kendiminkini alabiliyorum bilen varsa bi yardımcı olsanız

nisanur

kayretuba eşin almanyadan sana faxlasın almansa tabiki burdaki nufustan çıkmaz bilgiler sen eşine söyle o sana gönderir

kayretuba

ya eşimin fakslamasını istemiyorlar burdaki bir nüfus dairesinden çıkartmamı istiyorlar yine de saol

nisanur

o nasıl olacakmıs kim istedi ya ankaradanmı istediler

kayretuba

evet ankara konsolosluğundan istediler terminimi yaktılar onun için yeniden randevü aldım normalde4haziranda teslim edip kurtulacaktım ama şimdi 23hazirana yeniden gün aldım inş şu kayıt örneğini bulurumda problem çıkarmazlar tekraar saol sana kolay gelsin rabbim ilerleyen hayatımızda kolaylık versin

nisanur

amin inş. ALLAH seninde yar ve yardımcın olsun

Adse

Eşinin ailesinin Almanya'ya gitmeden önce ikamet ettiği yerin nüfus müdürlüğüne gidip bir bak derim. Ayrıca eşinin aileside alman vatandaşı olmuşlarsa kayıtları duruyorlardır ancak dosyaları kapatılmıştır. Kapatılmış dosyalar ile ilgili işlem yapmaz nüfus daireleri ancak sen durumunu iyi bir şekilde izah edersen ve ikna gücünü iyi kullanırsan ve Türkiye'de en önemli etken olan bir tanıdık devreye sokarsan gereken belgeyi alırsın. Başarılar.

Adse

hunkarus isimli arkadaş'a ; belgelerin fakslarından dolayı problem yaratabilirler asılları ile işlem yap derim, ancak işlemlerin yürümesi açısından asıllarını daima isteyeceklerdir diye tahmin ediyorum.

hunkarus

saolasın kardeş şansa belgelerimin çoğunu oraya gönderdiğim için alancasınında orda yapılamsını istemişler bakalım son durum alamancaya çevriliyor şu an ainşalalh bir sorun çıkmazda şu nikahı yaparız sağ salim

hunkarus

Uluslararası Doğum Kayıt Örneği, Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi, İkamet Belgesi ve Almanca tercümeleri

burdan konsolosluğa başvurunca bunlarıda istiyorlarmı

Adse

Bu evraklari evlenmeye basvurdugunda evlendirme dairesi yani nikah dairesi senden aliyor. ben gene her ihtimale karsi fotokopilerini aldim kenara koydum. Vize basvurusunda o evraklari istemiyorlar, zaten konsoloslugun sitesine girersen neler istediklerini rahatlikla bulabilirsin. Bunun disinda konsolosluktan randevu alacagin zaman telefondaki IKS ( randevu sirketi ) yetkilisine sor baska birsey lazimmi diye zaten lazimsa o gerekenleri tekrar iletiyor. Sunuda belirteyim olaki vizeye basvurduktan sonra senden ekstra olarak baska herhangi bir evrak isteyebilirler; bu saydiklarindan herhangi biride olabilir veya baska bir evrakta olabilir, o artik konsoloslugun insafina kalmis. Simdiden basarilar.

adnan38

slm arkadaşlar vize başrusu yapacagım agustosun 8 zinde nikahımızı yaptık türkiyede şükür a1 sertifikamıda aldım hangi evraklar gerekli eşim alman vatandaşı yardımcı olursanız sevinirim