Yöresel yemekler

Başlatan lengur, Haziran 07, 2008, 11:20:21 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jentzsch

Alıntı yapılan: gece - Haziran 09, 2008, 02:05:33 ÖS
Jentzsch Cig köftenin ve Icli köftenin tarifini bizzat annende alip yazarsan sevinirim :)
Sizin ispanaklimi icli köfteniz degisikmis simdi dikkatimi cekti ilginc ;)
Yoo ispanakli degil.Disi bulgur sanirim icinde kiyma ve cevizli bir seyler var. ;D  Sorarim anneme..

kayretuba

gece

Alıntı yapılan: jentzsch - Haziran 09, 2008, 02:07:30 ÖS
Jentzsch Cig köftenin ve Icli köftenin tarifini bizzat annende alip yazarsan sevinirim :)
Yoo ispanakli degil.Disi bulgur sanirim icinde kiyma ve cevizli bir seyler var. ;D  Sorarim anneme..

Resimde ispanak gibi gördüm yawww ::)

gece

Itiraf edeyim böyle bir yemek ismi ilk defa duydum "Meftune" ne var bu Meftune´nin icinde jentzsch ;)

jentzsch

Alıntı yapılan: gece - Haziran 09, 2008, 02:08:21 ÖS
Alıntı yapılan: jentzsch - Haziran 09, 2008, 02:07:30 ÖS

Resimde ispanak gibi gördüm yawww ::)
Evet resimde ispanak gibi bisi var ama icli köftede ispanak falan olmaz.. ;D

kesmeşeker

ben içli köfteyi hiç sevmedim ya :-\

jentzsch

Alıntı yapılan: gece - Haziran 09, 2008, 02:11:09 ÖS
Itiraf edeyim böyle bir yemek ismi ilk defa duydum "Meftune" ne var bu Meftune´nin icinde jentzsch ;)
Meftune cok bilinen bir yemek degildir zaten.Diyarbakir ve cevresinde iyi bilinir.Patlicanla yapiliyor.Bildigin sulu bir yemek icinde hatirladigim kadariyla cok lezzetli kemikli bir et vardi.Sarimsakli bir yemekti.Hafifte aci. ;D Bu kadar hatirliyorum..ama cok zevkle yedigimide hatirliyorum.Güzel bir yemek.

gece

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Haziran 09, 2008, 02:14:10 ÖS

aaa sen güzel icli köfte yememissindirde ondan yoksa icli köfte hem zahmetli hemde cok lezzetlidir ;)

gece

Alıntı yapılan: jentzsch - Haziran 09, 2008, 02:15:04 ÖS
Alıntı yapılan: gece - Haziran 09, 2008, 02:11:09 ÖS
Meftune cok bilinen bir yemek degildir zaten.Diyarbakir ve cevresinde iyi bilinir.Patlicanla yapiliyor.Bildigin sulu bir yemek icinde hatirladigim kadariyla cok lezzetli kemikli bir et vardi.Sarimsakli bir yemekti.Hafifte aci. ;D Bu kadar hatirliyorum..ama cok zevkle yedigimide hatirliyorum.Güzel bir yemek.

Merak ettim bulayim netten MEFTUNE yemegini ismi güzelmis ;)

jentzsch

https://www.yemek-tarifleri.gen.tr/lezzet/et-yemekleri/meftune.php

Ben buldum. ;D

kesmeşeker

Alıntı yapılan: gece - Haziran 09, 2008, 02:15:47 ÖS
Alıntı yapılan: kesmeşeker - Haziran 09, 2008, 02:14:10 ÖS

aaa sen güzel icli köfte yememissindirde ondan yoksa icli köfte hem zahmetli hemde cok lezzetlidir ;)
yedim ama beğenemedim ya :-\ benim damak tadıma uymuyor içinde ceviz olmasa belki severim de ne bileyim ;D

gece

Alıntı yapılan: jentzsch - Haziran 09, 2008, 02:18:45 ÖS
https://www.yemek-tarifleri.gen.tr/lezzet/et-yemekleri/meftune.php

Ben buldum. ;D

Bende bulmustum zaten  ;D deniycen bu yemegi  ;)

Meftune (Diyarbakır)

1 kg koyun kuşbaşır
1.5 kg patlıcanr
1 kg domatesr
2 çorba kaşığı sumakr
1 su bardağı sur
Tuz, pulbiber

1. Eti yıkayıp tuzla ovarak tencerenin tabanına yayın. 2 çorba kaşığı sumağı 1 su bardağı suyla karıştırıp 15 dakika bekletin. İnce bir tülbentten geçirerek süzün. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Boyuna dörde bölüp küçük küçük doğrayın. Tuzlu suda bekletip süzün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
2. Hazırladığınız sebzeleri tenceredeki etin üzerine yerleştirin. Sumak suyunu ilave edip tuz ve pulbiber serpin. Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın. :D

gece

SULU  KÖFTE

Malzeme

200 gr yağsız kıyma
1 Orta boy soğan
1/2 Çay bardağı pirinç
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Yumurta
1/2 Çay bardağı Un
1 Limon suyu
Karabiber, Tuz

Hazırlanışı

Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci koyarak iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp una bulayın. Bir tencereye 8 bardak su koyarak kaynatın.

Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Kaynayan suyun içine önce havuçları,daha sonra patatesleri atın, biraz yumuşayınca köfteleri teker teker ekleyin. Köftelerin pirinci piştiğinde ateşten indirin.

Ayrı bir kapta yumurta ve limon suyunu çırpın, içine bir kepçe çorba suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı çorbaya ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatın.

En sevdigim yemektir . ;)

gece

Bu aksam menüde BOHEM SAZANI (Çek Cumhuriyeti) olsun ;D

(cesky kapr)

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1200 gramlık bir sazan balığı,
30 gram un,
50 gram çavdar ekmeği,
40 gram margarin yağı,
1 baş soğan,
1 sap kereviz,
2 körpe havuç,
1 defne yaprağı,
1 limon,
1 demet maydanoz,
1 çorba kaşığı sirke,
1 tutam zencefil,
birkaç baş karabiber,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Sazan balığının pullarını kazıyıp yüzgeçlerini kesip atmalı. Önce solungaçlarını, sonra içini çıkarmalı. Bol suda içini dışını yıkamalı, tuzlamalı.
Büyükçe bir tencereye su dökmeli. Üstü kazınmış ve küçük parçalara doğranmış havucu, kabuğu soyulmuş ve çentilircesine doğranmış soğanı, iyice yıkanmış kereviz yaprağıyle maydanozu ve defne yaprağını katmalı.
Bir kaşık sirke döküp birkaç karabiber tanesi attıktan sonra zencefili serpmeli ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı.
Tenceredekiler kaynamaya başlayınca yuvarlak dilimlere doğranmış balığı, dilimlerinin sırasını bozmadan tencereye oturtmalı.
Balığı onbeş dakika kadar haşladıktan sonra kevgirle süzerek tencereden çıkarmalı ve sıcak bir yerde tutulan servis tabağına düzgün bir biçimde sıralamalı.
Tenceredeki sebzeyi ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirmeli.
Margarin yağını bir kuşanede eritmeli. Tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken elekten geçirilerek azar azar katılan unu yağa yedirmeli. Yağlı unu tahta kaşıkla bir-iki dakika kavurduktan sonra karıştırmaya ara vermeden süzülmüş balık suyunu sicim gibi akıtarak boza kıvamında bir salça elde etmeli. Sadece sarısı rendelenmiş limon kabuğuyla ufalanmış çavdarı katmalı ve karıştırarak bunu salçaya yedirmeli. Salça bozadan fazla koyulaşmışsa bir miktar daha süzülmüş balık suyundan katmalı. Sonra salçayı ince delikli bir süzgeçten ezerek geçirip bir taşım kaynatmalı ve sıcak sıcak balığın üstüne gezdirerek dökmeli, hemen sofraya götürüp servis yapmalı.

jentzsch

Balik güzel görünüyor gece ama bu tarifler pek biz erkeklere göre degil.Ya diyorki asagida; ;D

''Süzülmüs balik suyunu sicim gibi akitarak boza kivaminda salca elde etmeli'' ;D  Kimya deneyi gibi vAllahi ;D

Birde ''centilenircesine dogranmis sogan''  ;D

Son olarak  margarini eritmek icin lazim olan su ''kusane''  ;D Sanirim bizim evde yok.Öyle bir seyi hic duymadim.. ;D

gece

Yada et severler icin altarnativ menü 

Bohemya Bifteği (Çek Cumhuriyeti)

Bir tencereye 30 gram sadeyağ koyup ateşe oturtun. Tümü kuşbaşı doğranmış ve turşu olmuş 2 sivri kırmızı dolmalık biberle 2 sivri yeşil biberi, iki hıyarı, iki enginarı ve salamuraya yatırılmış 2 dilim dili katın. Orta derecedeki ateşte kavurun.
Beri yanda bir tavaya iki kaşık zeytinyağıyla ceviz büyüklüğünde tereyağ koyun. Dört parça bifteği tuzlayıp kekikledikten sonra yağın içine atın. Bifteklerin her iki yanlarını da kızartın. Sonra beri yanda hazırlanmış olan salçayı bifteklerin üzerine dökün, kabın ağzını örtün ve hafif ateşte on-onbeş dakika pişirin. Biftekler iyice piştikten sonra servis tabağına boşaltıp servis yapın.

Afiyet olsun  ;D ;D ;D

gece

Alıntı yapılan: jentzsch - Haziran 15, 2008, 05:34:40 ÖS
Balik güzel görünüyor gece ama bu tarifler pek biz erkeklere göre degil.Ya diyorki asagida; ;D

''Süzülmüs balik suyunu sicim gibi akitarak boza kivaminda salca elde etmeli'' ;D  Kimya deneyi gibi vAllahi ;D

Birde ''centilenircesine dogranmis sogan''  ;D

Son olarak  margarini eritmek icin lazim olan su ''kusane''  ;D Sanirim bizim evde yok.Öyle bir seyi hic duymadim.. ;D

hahahahahahahahaha ;D ;D ;D ;D

yaww yemegin tarifini kafaana göre yap sen malzemeyi tututur yeter

maksat Cek Cumhuruyeti   Yemek yawww  ;D ;D ;D ;D ;D