Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ferdilantord

arkadalşlar benim bir sorum olacak yeni alman vatandaşıyla türkıyede evlenen arkadaşlar lütfen yardım edin alman vatandaşıyla Türkiyede evlenmem için benim Almanya bişey gondermem gerekıyormu yada onun gelirken bişey getirmesi gerekiyormu her agızdan bir laf cıkıyor kafayı yiyecem ya  ne yapmamız gerekiyor aydınlatırsanız sevinirim  şimdiden teşekkür ederimm...............
onun Türkiyeye bağzı evraklr getirmesi lazım onun o evrakları alması içinde senin birtakım evraklar alman lazım kısacası ikinizinde evrakları lazım    ne tür evrak gondermem  gerekıyor bunları almancaya cevirmemde gerekıyormu

yalcin55

Alıntı yapılan: ferdilantord - Haziran 06, 2008, 10:58:52 ÖÖ
arkadalşlar benim bir sorum olacak yeni alman vatandaşıyla türkıyede evlenen arkadaşlar lütfen yardım edin alman vatandaşıyla Türkiyede evlenmem için benim Almanya bişey gondermem gerekıyormu yada onun gelirken bişey getirmesi gerekiyormu her agızdan bir laf cıkıyor kafayı yiyecem ya  ne yapmamız gerekiyor aydınlatırsanız sevinirim  şimdiden teşekkür ederimm...............
onun Türkiyeye bağzı evraklr getirmesi lazım onun o evrakları alması içinde senin birtakım evraklar alman lazım kısacası ikinizinde evrakları lazım    ne tür evrak gondermem  gerekıyor bunları almancaya cevirmemde gerekıyormu

arkadasım ben tr de evlendim eşim alman vatandası,simdi onun ordan dogum belgesi ikametgah bide bi belge daha vardı,oranın evlendirme dairesine gitsin onlar söylüyolar neler oldugunu yanlız sen burdan ikametgah sonra dogum belgen sabıka kaydın felan yani alabilecegin bütün belgeleri yolla birde pasaport cıkartman lazım,benden istediler,söyle bi belge istemişlerdi eşimden YALÇIN CENGİZ TÜRK VATANDAŞIDIR yazan bi belge,gittim nufusa dediler böyle bi belge yok kimse veremez sonradan demişler pasaport da olur diye,yani dicem sana fazla bise yok kolay iş,Allah yardımcın olsun,Allah yardımcımız olun...

kadiy

Alıntı yapılan: ferdilantord - Haziran 06, 2008, 10:58:52 ÖÖ

arkadaşım bildiğim kadarıyla formül b yada a kağıdını getiriyo eşin tam hatırlamıyorum ama öyle olmuştu sanırım

ferdilantord

Alıntı sahibi: ferdilantord üzerinde Bugün  09:58:52 ÖÖ

arkadasım ben tr de evlendim eşim alman vatandası,simdi onun ordan dogum belgesi ikametgah bide bi belge daha vardı,oranın evlendirme dairesine gitsin onlar söylüyolar neler oldugunu yanlız sen burdan ikametgah sonra dogum belgen sabıka kaydın felan yani alabilecegin bütün belgeleri yolla birde pasaport cıkartman lazım,benden istediler,söyle bi belge istemişlerdi eşimden YALÇIN CENGİZ TÜRK VATANDAşIDIR yazan bi belge,gittim nufusa dediler böyle bi belge yok kimse veremez sonradan demişler pasaport da olur diye,yani dicem sana fazla bise yok kolay iş,Allah yardımcın olsun,Allah yardımcımız olun... saol arkadaşım bunları almancaya ceviri yapıpdamı gondermem gerekıyor kesinlikle pasaport olması lazım o var dogum belgesini nereden alıyoruz ya bunu nüfüsa sordum biz vermıyoruz dediler bana aydınlattıgın için teşekkür ederim arkadaşlar

smc-403

evlenme ehliyet belgesi pasaportun nüfus kayıt örneğin gerekli onları eşine yolluosun bunlar alman tercümesi yapılmış noter tasdikli olcak oda aynı belgeleri alcak ordan ama alabilmesi için senin ona evrakları göndermen lazım

cihangir

Alıntı yapılan: umutzehra - Haziran 05, 2008, 06:20:46 ÖS
evet yalçın birde Almanyadaki eşinin maaşı yetmezse artık kefil yerine orda işyeri olan birini bulacakmış eşin ve onuda yanında polislerin yanına götürecekmiş ve o işverende bunun eşi Almanyaya geldiginde benim yanımda çalışacak diyecekmiş işte o zaman oluyormuş duymayan arkadaşlara duyurulur
umutzehra böyle bişey olduğunu nerden biliyorsun? eşinin maşı yetmedimi bunu gerçekten kabul ederlermi

cihangir

arkadaşlar bişey soracam.eşim meslek yapıyor ve kaldığı evde kendisinin yani kira vermiyor.yanlız eşimin maaşı yetersiz geliyor demişler nasıl bişeyler yapması gerekir ve kefil olayıda kalkmış.nasıl yapabilirim bilen varmı

smc-403

Alıntı yapılan: cihangir - Haziran 08, 2008, 07:06:07 ÖS
arkadaşlar bişey soracam.eşim meslek yapıyor ve kaldığı evde kendisinin yani kira vermiyor.yanlız eşimin maaşı yetersiz geliyor demişler nasıl bişeyler yapması gerekir ve kefil olayıda kalkmış.nasıl yapabilirim bilen varmı

eşin türk vatandaşımı

umutzehra

cihangir güzel kardeşim benim eşim  avukata sormuş avukat kefilin kalktıgını sölemiş ama ne kadr yalan sölemiş ne kadar dogru sölemiş bilemem.ve benim başıma gelmedi çünkü benim eşim evrakları almayada vereli 2 ay oldu ama daha bakmadıklarını sölemişler bilmiyom artık ne zaman bakar ve bana cevabı göndeririler

cihangir

Alıntı yapılan: smc-403 - Haziran 08, 2008, 07:30:03 ÖS
alman vatandaşı

eşin türk vatandaşımı

umutzehra

arkadaşlar almanyadaki polis eşime biz burdan ankaraya gönderecez evrakları artık orası karar vercek vizeye demiş gerçekten böle bişey varmı benim bildigime göre almanya vizeyi vermiyormu çıldırmamak elde degil hergün yeni şeyler duyuyoruz bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazsın paylaşalım ve bu almanlara günlerini gösterelim

Dilhas

slm cihangir, bende meslek yapiyorum son senem iste bi kac ay sonra bitiyor, banada yetersiz dedi ama senin esin alman mi türk mü bu önemli galiba, ben alman vatandasiyim adam yetmez dedi annengil bi kagit yazsinlar dedi ev kirasi ödemicaniza ve onlarin bize bakacaklarina dair bi kagit yaz ve imzalat dedi. Bende eve gidip yazdim ve onlarda imzaladi. Ha damadima da bakcam diye de yazmaniz gerek arkadaslar. Evi bile sormadi yani kontrati dogrudürüst bakmadi bile......

tecrübeli

slm arkadaşlar bugün benim çapraz sorgum vardı.hiçbir sıkıntı yaşamadım.memur bana sonucun olumsuz olacağını tahmin etmiyorum ama yinede biz verdiğin cevapları almanyaya göndereceğiz orası karar verecek dedi.ne kadar sürer dediğimdede iki hafta falan sürer dedi.hatta memur bayandı ve bana dediki kaç yıllık evliyim bu soruları bana sorsalar kesin benim evliliğim sahte çıkar dedi.bu konuda tecrübe yaşayan arkadaş varmı.yani çapraz sorguya giripte sonuç alan arkadaşlar.ha bu arada 50 tane soru vardı.hiçbirinde bir sıkıntı olmadı cevap konusunda.eşimle aynı cevaplar yani.akşam kontrol ettik.herkesin ALLAH yardımcısı olsun.

tecrübeli

umut zehra bunu birazda senin için yazdım.vizenin burayla alakası yok.burası yani konsolosluklar sadece aracılar.çok istisnai durum olmadığı sürece.eşinin almancası nasıl belki biz evraklarını gönderdik.konsolosluk geri kalan işlemlerini yapacak falan demiş olmasın.yani vizeni pasapotuna yapıştırıp postaya vermek gibi.belki evraklarında vizende geliyordur.

f_tuba26

Alıntı yapılan: başkan - Haziran 10, 2008, 10:06:46 ÖS
slm arkadaşlar bugün benim çapraz sorgum vardı.hiçbir sıkıntı yaşamadım.memur bana sonucun olumsuz olacağını tahmin etmiyorum ama yinede biz verdiğin cevapları Almanyaya göndereceğiz orası karar verecek dedi.ne kadar sürer dediğimdede iki hafta falan sürer dedi.hatta memur bayandı ve bana dediki kaç yıllık evliyim bu soruları bana sorsalar kesin benim evliliğim sahte çıkar dedi.bu konuda tecrübe yaşayan arkadaş varmı.yani çapraz sorguya giripte sonuç alan arkadaşlar.ha bu arada 50 tane soru vardı.hiçbirinde bir sıkıntı olmadı cevap konusunda.eşimle aynı cevaplar yani.akşam kontrol ettik.herkesin ALLAH yardımcısı olsun.

gecmiş olsun diyim o zaman sana arkadasım,demek buna capraz sorgu diyosun,50 tane azda diyilmiş hani,ben 29 mayısta izmirde basvurumu yaptım,öle böle bisorgu degil,ankara sınav bölgem olmasına ragmen orda sınava niye girdin neden burda degil diye tekrarlayan bir soru kümesi içinde buldum kendimi,1bucuk saat sürdü,artık yüzüğümü isteyip nişan tarihine bakmasından tutunda daha neler neler,ve göethedeki scprehen bölümü aratmayan bir dizi almanca soruya maruz kaldım.Atık bu stresli dönemin ardından bekliyorum,evraklarım daha almanya ya ulaşmadı bile,acıkcası ben tekrar gittiğimde esime sorulan sorularda aynı sıkntıyı yasamaktan korkuyorum,tekrar geçmiş olsun diyorum,ALLAHIN HERKESİN YARDIMCISI OLSUN ARKADAşLAR

cihangir

Alıntı yapılan: Dilhas - Haziran 10, 2008, 05:00:42 ÖS
slm cihangir, bende meslek yapiyorum son senem iste bi kac ay sonra bitiyor, banada yetersiz dedi ama senin esin alman mi türk mü bu önemli galiba, ben alman vatandasiyim adam yetmez dedi annengil bi kagit yazsinlar dedi ev kirasi ödemicaniza ve onlarin bize bakacaklarina dair bi kagit yaz ve imzalat dedi. Bende eve gidip yazdim ve onlarda imzaladi. Ha damadima da bakcam diye de yazmaniz gerek arkadaslar. Evi bile sormadi yani kontrati dogrudürüst bakmadi bile......
selam dilhas evet eşiminde 1 senesi kaldı mesleğin bitmesine. aynı sende istedikleri gibi eşimdende istemişler .ve hata eşime demişlerki sen alman vatandaşısın iyi görünüyor demiş.bakalım çarşamba günü bakıp inceliyecekmiş .bekliyoruz ne yapalım.inanki özlem çok kötü.Allah herkesi sevdiğine kavuştursun.ya xızır

cihangir

Alıntı yapılan: başkan - Haziran 10, 2008, 10:06:46 ÖS
slm arkadaşlar bugün benim çapraz sorgum vardı.hiçbir sıkıntı yaşamadım.memur bana sonucun olumsuz olacağını tahmin etmiyorum ama yinede biz verdiğin cevapları Almanyaya göndereceğiz orası karar verecek dedi.ne kadar sürer dediğimdede iki hafta falan sürer dedi.hatta memur bayandı ve bana dediki kaç yıllık evliyim bu soruları bana sorsalar kesin benim evliliğim sahte çıkar dedi.bu konuda tecrübe yaşayan arkadaş varmı.yani çapraz sorguya giripte sonuç alan arkadaşlar.ha bu arada 50 tane soru vardı.hiçbirinde bir sıkıntı olmadı cevap konusunda.eşimle aynı cevaplar yani.akşam kontrol ettik.herkesin ALLAH yardımcısı olsun.

selam kardeş seni çok iyi anlıyorum çapraz ateşe yakalanman çok büyük bir şans kurtulman.takma kafana eşin alman vadatdaşıysa olur.ve maşı iyise eşin orda gerekeni yapsın .olay bitmiştir.