2008 Avrupa Futbol Sampiyonu kim olacak ?

Başlatan esma 41, Mayıs 30, 2008, 11:47:46 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2008 Avrupa Futbol Sampiyonu kim olacak ?

T
18 (56.3%)
Isvicre
0 (0%)
Portekiz
3 (9.4%)
Cek Cumhuriyeti
0 (0%)
Avusturya
0 (0%)
Hirvatistan
0 (0%)
Almanya
5 (15.6%)
Polonya
0 (0%)
Hollanda
2 (6.3%)
Italya
1 (3.1%)
Romanya
0 (0%)
Fransa
1 (3.1%)
Yunanistan
0 (0%)
Isvec
0 (0%)
Ispanya
2 (6.3%)
Rusya
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 28

3,14

Alıntı yapılan: a_ysche - Haziran 25, 2008, 11:56:18 ÖS
böyle hakem olurmu yaaa,kaybetmemiz için elinden geleni yaptı resmen >:(  >:(  >:(

Hakem daha n'apsin penaltiyi görmedi.. ;D Hamit de iyi oynadi arkadaslar sinirlenmeyin bu kadar..

Aslanlarimiz ellerinden gelenleri yaptilar, cok da iyi oynadilar... En cok üzüldügüm yer, son frikigi Tümer'in kullanmasiydi... Bence o frikigi onun kullanmamasi lazimdi... Onun disinda Rüstü bile kullanabilirdi ama o olmamaliydi, gireli iki dakika olmus bir futbolcudan da o kadar cok sey beklenilmez yani...... Neyse arkadaslar olacagi varmis olmus.. Saglik olsun ne diyelim.. Üstelik sevinmemiz bile lazim bizim, yari finale kadar ciktik.. Millilerimizi burdan kutluyorum, gercekten iyi maclar sergilediler, bu finale cikmamiza yetmedi ama elden bir sey gelmez.. Yine de gönlünüzü ferah tutun arkadaslar, sonucta bir mac, dünyanin sonu gelmedi ya! ;) :) :) :)

Ayrica eklemek istiyorum: "TÜRKIYE GÖNLÜMÜZÜN SAMPIYONU, AVRUPA SAMPIYONLUGUNDAN DA DEGERLI BU!" :D

gece

Alıntı yapılan: RIBERY - Haziran 26, 2008, 12:45:03 ÖÖ
ben butun mıllılerımızı tebrık edıyorum ama hamıt altıntop etmıyorum maçın katili hamıt_hakemdır ne hakkları var bızı bukadar üzmeye aman Allahım delırecemmmmmmmmmmmmmmmmmmm 
hamıt okadar kötü futboll oynanılmaz be kaedeşimmmmmmmmmmmm

Artik bence tebrik edelim futboll bu ya yenmekte yenilmekte var hem yenerken eglendik demi eeeeee bu tarafida var bence futbollcularimiz EM in en iyi maclarinicikarttilar  onuun icin Tebrik edin yawww
o ne RIBERY olmaz delirmekk falan kismet hem nasip buraya kadarmis demi :)

halecim

haklısın gece ama kazanmak daha güzeldi ya..hele almanlara yenilmek..nese hayırlsı ellerinden geleni yaptı millilerimiz...

kesmeşeker

bu maçı hakeden bizdik almanlar ne yaptı ki?? arkalarında hakem vardı (birtek bizim penaltımızı vermemekle olmuyor) resmen taraflı yönetti maçı!! bizim takımımız daha güzel oynadı bence! bu arada rüştünün de emekli olma zamanı geldi de geçiyor...

yine de tebrikler bu aşamaya gelmek bile çok iyi bir başarı :angel:
HEP DESTEK TAM DESTEK
TÜRKİYE

gece

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Haziran 26, 2008, 10:03:01 ÖÖ
bu maçı hakeden bizdik almanlar ne yaptı ki?? arkalarında hakem vardı (birtek bizim penaltımızı vermemekle olmuyor) resmen taraflı yönetti maçı!! bizim takımımız daha güzel oynadı bence! bu arada rüştünün de emekli olma zamanı geldi de geçiyor...

yine de tebrikler bu aşamaya gelmek bile çok iyi bir başarı :angel:
HEP DESTEK TAM DESTEK
TÜRKİYE

Sana  katiliyorum Kesmeseker

HEP DESTEK TAM DESTEK TÜRKİYE

kirsehir7

cok üzgünüm bende kaybettik maci.ama gercekten bizim futbolcular almanlardan cok güzel oldu.bu mac bizim hakkimizdi.ama hakkimizi yediler inanamiyorum.2.golü yemedede rüstünün hatasi cok oldu.eger kaleyi bos birakmasaydi yemezdik golü kesin.yaa kostu topa birakda futbolcular yapsin o isi be rüstü neden biraktin kaleyi öyle bombos.

neyse yaa kismet degilmis.canlari,canlarimiz sagolsun.herkesinde dedegi gibi onlar bizim kalbimizin sampiyonu.tebrik ediyorum türkiyeyi.

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENEEEEEE!

kesmeşeker

daha tam kadro değildik sakatlarımız cezalılarımız olmasaydı kesin elimizden kurtulamazlardı >:( şükretsinler!

kirsehir7

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Haziran 26, 2008, 11:30:28 ÖÖ
daha tam kadro değildik sakatlarımız cezalılarımız olmasaydı kesin elimizden kurtulamazlardı >:( şükretsinler!
aynen katiliyorum.yaa aslinda gercekten o diger cezali sakat oyuncularimiz olsaydi.kesin ve kesin eminim avrupa sampiyonu bizdik.bide su ayrimcilik yapan hakemler böyle yapmasaydi. >:(

jentzsch

Gercekten yazik oldu..

Turnuvadaki en mükemmel macimizi oynadik.Oyuncu yok,eksik cok falan dedik ama dünkü kadro sampiyonanin en iyi takimlarindan birini sahada ezdi.Bunun baska aciklamasi olamaz..

şu rakamlara bakın: Almanya   Türkiye
3 Gol 2
9 şut 20   
3 Kaleyi bulan şut 11
2 Korner 8
14 Faul 15
0 Ofsayt 1
46 Topla oynama % 54

Kaleyi bulan sadece 3 sutlari var.Ben hepsini tebrik ediyorum dünkü macta oynayanlarida,öncekileri de..

Ribery yazdigin gercekten komik ve ayrica ayip.Hakemle Hamit'i ayni kefeye koyman..Hamit milli takimin en iyi oyuncusu ve bu turnuvada en cok calisan,her golde payi olan ve gercekten mukemmel oynayan bir oyuncu.Dün aksamda öyleydi.Asagida mac boyunca kimlerin kac km kostugu var.22 oyuncudan en cok kosan oyuncu Hamit.Kosmanin disinda elinden geleni yapti.Sahada 4 Bayernli oyuncu vardi ve ben yildizim diyen tek oyuncu (Ballack da dahil) Hamit Altintoptur.

Kim ne kadar koştu?
Türkiye KM.
Rüştü 4.58
Hakan Balta 10.49
Gökhan Zan 9.39
Mehmet Topal 10.02
Aurelio 10.41
Semih 10.39
Uğur 9.5
Kazım 9.45
Ayhan 9.96
Sabri 9.88
Hamit 11.44
Gökdeniz 1.07
Tümer 0.18
Mevlüt 2.49

Almanya KM.
Lehmann 4.52
Friedrich 10.12
Rolfes 5.63
Schweinsteiger 11.20
Klose 9.72
Ballack 11.25
Hitzlsperger 10.66
Lahm 9.56
Mertesacker 9.41
Podolski 9.88
Metzelder 8.94
Jansen 0.17
Frings 4.99

Muhtesem 3 mac ve ardindan sevinclerini yasadik ve son macimizdada mukkemmel oynadik.Ben üzgünüm ama gurur duyuyorum ülkem ve futboluyla.Buraya kadarmis.Saglik olsun..

Ingilizler'in bir sözü vardir;

Futbol 22 kişinin 90 dakika boyunca mücadele ettiği ve sonunda Almanlar’ın kazandığı bir oyundur.

Dün aksamda böyle oldu..

lengur

Dünkü Almanya maçı hariç, hep şansımız yaver gittiği için galip olduk.Ben Milli takımımızın öyle çok da sistemli,planlı bir oyun anlayışı olduğuna inanmıyorum.Rüştü her zamanki gibi aynı hatasını tekrarladı.Savunma konusundaki eksikliklerimiz ve hatalar dün de devam etti.Yani şansımızın getirdiği yarı finalde şans bu kez oyunda daha zayıf oynayan Almanlara güldü.Üzülmeye hiç hakkımız yok.Yine de Türkiye'yi tüm dünya'da iyi yönde  :) en çok konuşulan ülkelerden biri  haline getirdikleri için tüm oyuncuları tebrik ederim.

Kasus

Arkadaslar hakeme haksizlik yapmayalim. Bence hic taraf tutmadi.
Milli takimimizada haksizlik yapmayalim lütfen. Onlarla gurur duymaliyiz.
Cok nankör bizim insanlar. Adamlar gol atinca gidip televizyonu öperler. Golu kacirinca basiyorlar küfürü.
16 takimdan 3. olduk. Daha ne istiyorsunuz.
Onlari alkislayalim elestirmeyelim. Elestirenler ve herseyi cok daha iyi bilenler ciksin sahaya oynasin.  ;)

kesmeşeker

hakem bal gibi taraf tuttu arkadaşım, imkanın varsa maçı tekrar izlemeni tavsiye ederim

burcukafadar

bencede hakem taraf tutu, futboldan çok fazla birşey anlamayan biri bile bunu rahatlıkla anlayabilir. hatta taraf tutmasının sebebide isviçre'nin elenmesiydi herhalde, sinir yapmış olmalı...

RIBERY

hakem de taraf tutuyordu bıde benım düşüncem hamıtte almanlara karşi ıyı top oynamıyor du nasıl italyanlar bir g kore futbolcusu kovdular hamıtte ondan korkuyordu 2006 dunya kupasında sadece benım düşüncem ayrıca ben hepsını tebrık edıyorum ayrıcada kutlluyorum    

Alıntı yapılan: gece - Haziran 26, 2008, 03:43:14 ÖÖ
Alıntı yapılan: RIBERY - Haziran 26, 2008, 12:45:03 ÖÖ
ben butun mıllılerımızı tebrık edıyorum ama hamıt altıntop etmıyorum maçın katili hamıt_hakemdır ne hakkları var bızı bukadar üzmeye aman Allahım delırecemmmmmmmmmmmmmmmmmmm 
hamıt okadar kötü futboll oynanılmaz be kaedeşimmmmmmmmmmmm

Artik bence tebrik edelim futboll bu ya yenmekte yenilmekte var hem yenerken eglendik demi eeeeee bu tarafida var bence futbollcularimiz EM in en iyi maclarinicikarttilar  onuun icin Tebrik edin yawww
o ne RIBERY olmaz delirmekk falan kismet hem nasip buraya kadarmis demi :)

esma 41

Alıntı yapılan: 3,14 - Haziran 26, 2008, 03:32:17 ÖÖ
Alıntı yapılan: a_ysche - Haziran 25, 2008, 11:56:18 ÖS
böyle hakem olurmu yaaa,kaybetmemiz için elinden geleni yaptı resmen >:(  >:(  >:(

Hakem daha n'apsin penaltiyi görmedi.. ;D Hamit de iyi oynadi arkadaslar sinirlenmeyin bu kadar..

Aslanlarimiz ellerinden gelenleri yaptilar, cok da iyi oynadilar... En cok üzüldügüm yer, son frikigi Tümer'in kullanmasiydi... Bence o frikigi onun kullanmamasi lazimdi... Onun disinda Rüstü bile kullanabilirdi ama o olmamaliydi, gireli iki dakika olmus bir futbolcudan da o kadar cok sey beklenilmez yani...... Neyse arkadaslar olacagi varmis olmus.. Saglik olsun ne diyelim.. Üstelik sevinmemiz bile lazim bizim, yari finale kadar ciktik.. Millilerimizi burdan kutluyorum, gercekten iyi maclar sergilediler, bu finale cikmamiza yetmedi ama elden bir sey gelmez.. Yine de gönlünüzü ferah tutun arkadaslar, sonucta bir mac, dünyanin sonu gelmedi ya! ;) :) :) :)

Ayrica eklemek istiyorum: "TÜRKIYE GÖNLÜMÜZÜN SAMPIYONU, AVRUPA SAMPIYONLUGUNDAN DA DEGERLI BU!" :D

Koligeee yazdiklarina aynen katiliyorum.
Millilerimizi ayakata alkislamak lazim , cok güzel oynadilar .
Ben hepisiyle gurur duyuyorum .

Ayrica Hamit Altintop Turnuvanin en iyi oyunculardan bir tanesiydi bence.

Millilerimiz sizinle GURUR DUYUYORUM .

esma 41

Hem para hem de gurur kazandık

Hem para hem de gurur kazandık
Ay yıldızlılar, 5 maç sonunda UEFA’dan 14.5 milyon Euro kazandı. Yüzde 52.8 ile en fazla topa sahip olan takım olurken, 1.6 gol ortalaması tutturdu. 16 sarı, 1 kırmızı kartla turnuvaya veda etti.

A Milli Futbol Takımı, üçüncü kez katıldığı Avrupa şampiyonası finallerinde başarılı sonuçlarıyla dikkati çekti. Daha önce katıldığı iki turnuvada sadece 3 gol atabilen Türkiye, Almanya’ya 3-2 yenilerek yarı finalde elendiği 2008 Avrupa Futbol şampiyonası’nda 8 gol kaydetme başarısını gösterdi. Milliler, şimdiye kadar finallerde 10’ar golü bulunan finalist Almanya ve kupadan elenen Hollanda’nın ardından diğer yarı finalist İspanya ile birlikte 8’er golle bu iki ülkeyi izledi.

257 dakikada 3 gol

Maç başına 1.6 gol ortalaması tutturan ay-yıldızlıların 3 golü Semih şentürk’ten geldi. Semih’i, 2’şer golle Arda Turan ve Nihat Kahveci izledi. Semih, 3 golünü sahada kaldığı 257 dakikada atmayı başardı. Turnuvada bir tek yarı finaldeki Almanya maçında 22. dakikada Uğur Boral’ın attığı golle öne geçen Türkiye, şampiyonadaki 5 maçında toplam 13 dakika üstün oynayan taraftı. Türkiye, ilk kez katıldığı 1996 Avrupa Futbol şampiyonası’nda gol atamadan ve galibiyetsiz turnuvayı tamamladı. 2000’de Belçika ve Hollanda’nın ev sahipliğinde organize edilen Avrupa şampiyonası’nda ise Türk Milli Takımı, grupta ikinci olarak çeyrek finale yükseldi.

Kolay kart gösterdiler

şampiyonadaki maçlarında hakemler sarı kartlarını en çok Türk Milli Takımı için kullandı. Türkiye’nin karşılaşmalarında görev alan hakemler, maç başına 3.2 ortalama ile toplam 16 kez sarı kartlarını Türk futbolculara gösterirken, 1 kez de kırmızı karta başvurdular. Bu istatistik ile ay yıldızlılar, finallerin en çok sarı kart gören ekibi oldu.

Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda finallere gelen takımlar arasında en çok topla oynayan ekip olma özelliğini de taşıyor. A Milli Takım, yüzde 52.8’lik oranla bu konuda liderliği yakaladı. Ay yıldızlıları kupanın dışında bırakan Almanya ise yüzde 49.8’lik oranla millilerin ardından geldi.

Türkiye, grupta oynadığı 3 ve çeyrek finaldeki mücadelesi sonrasında 14.5 milyon Euro kazandı. Yarı finalde Almanya’ya elenen A Milliler, bu turdan bir gelir elde edemedi.

3,14