Vize isleminde benden neller isterler

Başlatan Selamet, Haziran 29, 2008, 03:46:02 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Selamet

Arkadaslar size bir sorum var, benim isler biraz gicik oldu hanimim a1 sinavini iks firmasini aradik konsoloslukdan randevu icin basvurusunu bize verdikleri en erken 15 temmuz simdi biz 15 temmuz da vize basvurusunu yapdigimizda o tarihe kadar büyük ihtimal alman vatandasligina gecmis olacam su an alman konsoloslugunda giris belgemi bekliyorum. benim sorum ise su ollacak 15 temmuz da biz vizeyi iceri verdigimizde ben kendim de temmuzun sonunda türkiyeye gidecegim. ben daha burda 15 günlük almanya da kalacagim o zaman icerisinde ben türkiyeye gitmeden önce benden evrak istermiler eger isterseler bu 15 gün icerisinde istermiler. türkiye ye gitdigimde isterseler ya bir daha bosu bosuna almanya ya gelip evraklari verip geri gidecem ya da dügünden sonra hanimimi tr de birakip ben yanliz gelecem o sonradan gelecek. Ama biz beraber geri gelmek istiyoruz.   ??? ??? ???

Bu konuda bilgisi olan yardim ederse sevinirim.

duygu_0354_duygu

peki sen tr de nekadar kalacaksın? eşin 15 temmuzda başvuracaksa yaklaşık 3 hafta sonra evrakları almanyaya ulaşır. evrakların yabancılar polisine geçtiğinde senin evine posta gönderirler ve içinde getirmen gereken evraklar yazılıdır. yani diyeceğim arkadaşım konsoloslukta bir problem çıkmazsa yaklaşık 3 hafta felan sonra almanyadaki adresine posta gönderilir ve sana randevu verirler. o tarihte senin almanyada bulunman gerekiyor...
ama şunuda söyleyim genellikle 3 hafta içerisinde  evraklar alm.geliyor fakat 1 ay felanda süren arkadaşlarda var.... belki senin enson tr ye giriş ve çıkış belgeni yada 2000 yılından beri giriş çıkış belgeni eşinden isterler. sen en fazla bunu yapabilirsin TR den. diğer belgelerini almanyadaki yabancılar polisi alcak burayla bir ilgisi yok....

Selamet

duygu kardesim benim demmek istedigim haani evraklar bir an önce ben türkiyeye gitmeden önce gelmesi cünkü tr gitdkden sonra gelirse ya ben bir daha gelip evraklari verecem ve yine tr ye gidecem ya da dügünden sonra yanliz gelip evraklari fallan verecem vizesi cikdikdan sonra hanim yanliz gellecek, ama benim istedigim ise ben gitmeden önce evraklari iceri vermek ki 1 ay fallan tr de kallacam  o zaman icerisinde de hanimin vizesi cikar beraber geri geliriz diye diyorum hanim basvurdukdan sonra ben daha yaklasik 15-17 gün daha almanyadayim sonra ise tr gidecem.

burcukafadar

merhaba, bir arkadaşımızında böyle oldu, hemde yeni. sen yabancıalar dairesi ile görüş ve durumunu belirt. büyük ihtimalle sanada arkadaşınki gibi seçenek sunarlar. sen tr'ye geleceğin zaman gel, postana mektup gittiğinde kaldığın yerden güvendiğin biri sana bildirir mektbun geldiğini, sen de kargoyla tr'den yabancılar dairesi'ne gönderirsin evraklarını. o söylediğim arkadaşıma öyle tavsiyede bulunmuş yabancılar dairesi. telaş yapıp kendini üzme arkadaşım. mutlaka bunun gibi bir çözümü bulunur. sen yabancılar dairesine durumunu yeterki uygun bir ifadeyle anlat ;)

Selamet

Alıntı yapılan: burcukafadar - Temmuz 01, 2008, 07:35:12 ÖS
merhaba, bir arkadaşımızında böyle oldu, hemde yeni. sen yabancıalar dairesi ile görüş ve durumunu belirt. büyük ihtimalle sanada arkadaşınki gibi seçenek sunarlar. sen tr'ye geleceğin zaman gel, postana mektup gittiğinde kaldığın yerden güvendiğin biri sana bildirir mektbun geldiğini, sen de kargoyla tr'den yabancılar dairesi'ne gönderirsin evraklarını. o söylediğim arkadaşıma öyle tavsiyede bulunmuş yabancılar dairesi. telaş yapıp kendini üzme arkadaşım. mutlaka bunun gibi bir çözümü bulunur. sen yabancılar dairesine durumunu yeterki uygun bir ifadeyle anlat ;)

tesekür ederim burcukafadar kardesim, inanin birazcik da olsa icim rahatladi zaten islerimden dollayi 2 senedir türkiyeye gidemedim yani 2 senedir esimi göremedim sonradan sinav cikardilar basimiz 4-5 ay onla ugrass ya kazanamasa ya vesaire simdi de öyle bir ters oldu ki 15 temmuza konsololsuga termin verdiler, önceden sinavdi derdimiz ya kazanamasa edemese Allahima sükür onu haletdik simdi ise yeni derdimiz ya ben gidene kadar bana mektup gelirse gelmese :) ne zormus bu evlilik inanin bunun yüzünden 23 yasinda saclarim beyazladi nerdeyse yav :( insAllah dedigin gibi olur burcu kardesim yardiminiz icin tesekürler.

burcukafadar

rica ederim :) inşAllah dediğim gibi bir kolaylık yaparlar

ATAAN

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.