Almanyadamı türkiyedemı yasamak mantıklı ????

Başlatan suzan, Nisan 27, 2008, 06:58:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lengur

Alıntı yapılan: meltem80 - Haziran 28, 2008, 03:28:10 ÖS
...Fakat buraya gelmeden once aileyi iyice arastirin ve insanlari tanimaya calisin sonra burda yasayacaginiz sorunlara Türkiyede ki yakinlariniz yardim edemeyecek.Burda dogmus birinin Türkce konusmasi bir sey ifade etmiyor;arada kültür farki cikiyor.Ve genc kizlar ozellikle sizlere uyariyorum burda ki gencler o kadar saglam degil cogu esini aldatiyor ve yabanci madde kullaniyor.Burda 2 sene icinde o kadar cok seye tanik oldumki bu durumda olan insanlara Allah yardim etsin!

Meltem

Gerçekten önemli bir konuya değinmişsiniz.Meslek hayatımda bu türden çok boşanma davasına baktım.Ne yazıkki bu konuda hataya düşme ihtimali çok  yüksek.Çünkü genelde bu tür evlilikler ya akraba yada konu komşu çevresinden yapılıyor.Erkek tarafının Türkiye'de geçirdikleri dönem kısıtlı olduğu,damatın yeterince tanınmaması ve  akrabalık,komşuluk ilişkileri en önemli  güven oluşturduğundan,bir de Almanya'ya gelin gidip rahat bir hayata kavuşacağı(ailesine de destek olabileceği) beklentisi,bu tür evliliklerin nedenlerini oluşturmakta.Az sayıda da olsa Almanya'ya evlenerek gelen erkekler içinde kötü süprizlerle karşılaşma ihtimali yok değil. Almanya'dan daha çok Hollanda'da uyuşturucu madde alışkanlığı  fazla.Bir akrabamın durumuda aynı..Ne kendisi bırakıyor ne de tedaviye yanaşıyor.Eş aldatma olayına gelince ona bir şey diyemiyecem.Türkiye'deki durum Almanya'dakinden pek farklı değil.

meltem80

Türkiyede ki durum farkli degil diyorsun fakat kisi burda yalniz oldugundan mücadelesi daha yorucu oluyor.Memleketinde olsa daha cozülebilir bir hal alir.Sakin ola büyük umutlarla Avrupaya gelmeyin derim!!!

Kasus

Cok sükür uyaniyor millet.

Biz yillardir bas bas bagiriyoruz  Almanya eskisi gibi degil diye ama nedense evet evet deyip pekde inanmiyorlar.
Evet burda cok az iyi yetismis gencler var. Sorun cok seyden kaynaklaniyor gerci. Aile calisiyor cocuklarla ilgilenemiyor onlarda ilgiyi baska yerlerde ariyorlar(bu bir örnek). Önceden bir alman kiz arkadasi oluyor onu biraksin diye aile onu temiz bir türk kizinla evlendiriyor sonra olanlar belli tabi. Buna cok sahit olduk. Ama iyi olanlarda var.
Türk kizlarina ise sunu söylemek istiyorum. Buraya gelince önce kendilerini egitsinler. almanca ögrensinler, kanunlari haklarini ögrensinler. Evde oturup beklemesinler. Yani buda bir suc.

Su an vaktim yok ama bu konuda daha yazacaklarim var. InsaAllah daha sonra.

burcukafadar

Alıntı yapılan: Kasus - Haziran 30, 2008, 02:41:10 ÖS
Cok sükür uyaniyor millet.

Biz yillardir bas bas bagiriyoruz  Almanya eskisi gibi degil diye ama nedense evet evet deyip pekde inanmiyorlar.
Evet burda cok az iyi yetismis gencler var. Sorun cok seyden kaynaklaniyor gerci. Aile calisiyor cocuklarla ilgilenemiyor onlarda ilgiyi baska yerlerde ariyorlar(bu bir örnek). Önceden bir alman kiz arkadasi oluyor onu biraksin diye aile onu temiz bir türk kizinla evlendiriyor sonra olanlar belli tabi. Buna cok sahit olduk. Ama iyi olanlarda var.
Türk kizlarina ise sunu söylemek istiyorum. Buraya gelince önce kendilerini egitsinler. almanca ögrensinler, kanunlari haklarini ögrensinler. Evde oturup beklemesinler. Yani buda bir suc.

Su an vaktim yok ama bu konuda daha yazacaklarim var. InsaAllah daha sonra.
paylaşımın için çok teşekkürler. diğer yazılarınıda bekliyorum...

ozan

benim icin en güzel yer almanya..en azindan sosyal haklarin var..meslegin yoksa,okul durumu lise terk,birde türkiye de hicbir gelir,mal,mülk yoksa  en kral almanya..
kimse yanlis anlamasinda almanya söyle böyle diyenler hicbiri türkiyeye temelli gitmiyo nedense..ben 5 yildir berlindeyim
,Allah sükür gecinip gidiyorum..en azindan burda kira derdi yok,gecim derdi yok..
burdaki sorunlardan biri insan cok strese giriyo,birde adapte olamazsan buraya beyin olarak cökersin...
burayi kolay haline getirmenin bir yoluda,sizi anlayan,sizin dilinizden konusan,en stresli zamanlarda bile yaninizda olacak ve dertlesecek,size fikir verecek iyi arkadaslar veya dostlar edinmek....

duygu_0354_duygu

valla arkadaşlar kalbim mantık olarak ALMANYA diyor
ama kalben  TÜRKİYEMİ tercih ediyorum...   ::)

Kasus

Almanya ya ithal gelenler tabiiki en güzel hayallerle geliyorlar. Bazilarininki gercek olabiliyor ama cogununki olmuyor. Gelinler veya damatlarin ilk sorunu dil. Sonra binbir türlü müsadeler, yok oturma müsadesi yok is müsadesi falan filan. Tek güvenebilecegi kisi esi. Herseye esi kosuyor. (Bu arada onlarin iside kolay degil).
Bir insanin evlenme niyeti neyse o niyete göre olaylar gelisiyor.
Yani ailesi onu alman sevgilisinden ayirmak icin evlendiriyorsa alman sevgilisi yüzünden bosaniyorlar, veya gelin buna katlanip bin bir türlü yanlisla(niyeti iyi tabi) evliligini kurtarmaya calisiyor. (örnek cocuk)
Ama gercekten sevgi varsa ve evlenenlerin niyeti bir aile kurmak ise taraflar nerden olursa olsun gecinilebilir güzel güzel.
Birde kötü olan genelde damatlar icin gecerli. Adam Türkiyede okuyor yüksek okul bitiriyor buraya gelince dil sorunu yüzünden ilkokul cocugundan düsük mertebeye düsüyor.Fabrikalarda en kötü islerde calisiyor icabinda. Bu insani gercekten büyük bunalimlara sokabilir. Yani diyecegim su.
Dil, Is v.s yoksa bu Almanya isinde dikkatli olun. Ithal olmadan iyi düsünün.  ;D

warum?

.

esma 41

Alıntı yapılan: Kasus - Temmuz 01, 2008, 10:48:26 ÖS

Almanya ya ithal gelenler tabiiki en güzel hayallerle geliyorlar. Bazilarininki gercek olabiliyor ama cogununki olmuyor. Gelinler veya damatlarin ilk sorunu dil. Sonra binbir türlü müsadeler, yok oturma müsadesi yok is müsadesi falan filan. Tek güvenebilecegi kisi esi. Herseye esi kosuyor. (Bu arada onlarin iside kolay degil).
Yani ailesi onu alman sevgilisinden ayirmak icin evlendiriyorsa alman sevgilisi yüzünden bosaniyorlar, veya gelin buna katlanip bin bir türlü yanlisla(niyeti iyi tabi) evliligini kurtarmaya calisiyor. (örnek cocuk)
Ama gercekten sevgi varsa ve evlenenlerin niyeti bir aile kurmak ise taraflar nerden olursa olsun gecinilebilir güzel güzel.
Birde kötü olan genelde damatlar icin gecerli. Adam Türkiyede okuyor yüksek okul bitiriyor buraya gelince dil sorunu yüzünden ilkokul cocugundan düsük mertebeye düsüyor.Fabrikalarda en kötü islerde calisiyor icabinda. Bu insani gercekten büyük bunalimlara sokabilir. Yani diyecegim su.
Dil, Is v.s yoksa bu Almanya isinde dikkatli olun. Ithal olmadan iyi düsünün.  ;D

Kasus yazdiklarina aynen katiliyorum . ;)
"Ithal damatlar ve gelinler "büyük hayallerle Almanya ya geliyor ve
cogu degisik sebebelerden dolayi büyük bir hayal kirikligi yasiyor.
Bence en büyük sorunlardan birisi de dil yetersizligi , almancayi cok iyi ögrenmek de
fayda var.

"Ithal damatlara ve gelinlere " bu yollarinda basarilar dilerim.  ;D

Siz "türkler " ;D bize "almanci " derken iyi oluyor demi ?
Biz de( yani ben )  size bundan sora ithal damat ve gelin diyecegiz/m.  ;D

esma 41

Alıntı yapılan: warum? - Temmuz 02, 2008, 01:01:08 ÖÖ
Al birini vur ötekine çok sağol ya bravo hala gülebiliyorsun...

O "birileri "  kim oluyor acaba ?  ::)

warum?

esma 41

Alıntı yapılan: warum? - Temmuz 02, 2008, 01:09:27 ÖÖ
Alıntı yapılan: esma 41 - Temmuz 02, 2008, 01:06:16 ÖÖ
Alıntı yapılan: warum? - Temmuz 02, 2008, 01:01:08 ÖÖ
Al birini vur ötekine çok sağol ya bravo hala gülebiliyorsun...

O "birileri "  kim oluyor acaba ?  ::)

o birileri okadar akıllıki o kadar zeki'ki  kendilerini hemen bilirler ssen takma kafana biz türküz sen almancı ne yapacaksın bunları!!

....

warum?

esma 41

Warum der ki : o birileri okadar akıllıki o kadar zeki'ki  kendilerini hemen bilirler ssen takma kafana biz türküz sen almancı ne yapacaksın bunları!!

Peki sizin yaptiginiz ne ?

Ben alingan bir insan olmadigim icin sizin yazdiklariniza "saygisizlik " demiyorum.
Siz bunlara saygisizlik diyorsaniz , o zaman ben kendime de  saygisizlik yapmis olurdum.

Kendime gülerek "Almanci " diyorum. Ben yazdigim yazida hic bir saygisizlik göremiyorum.
Arkadalsar lütfen ...  biz akli basinda insanlariz ... yani birisi bu kadar Mizahi kaldiramiyorsa ...
hatta saygisizlik bile diyorsa ... söylecek cümle bulamiyorum.

Sevgili warum ,

yazimiz (kasus ve ben )  sizi o kadar rahatsiz ettiyse , özel mesaj ile ... esma 41 ... lütfen böyle yazmayin cok gücüme gidiyor
yazabilirdiniz.
Ama hemen saldiriya gecip .. yazimiza yani  bize  saygisiz demeniz hic hos degil.

Bize yillardir Almanci diyorlar ... biz kimseye saygisiz demiyoruz.
Ama alingan olmak da elimizde olmuyor bazen ... ne yapalim .. saglik olsun.
Hayatta bukadar zulüm ve haksizlik varken , ben böyle seyleri kafama bile takmiyorum .
Sanada tavsiye ediyorum sevgili warum ...

Saygilar ..

warum?

Kasus

Alıntı yapılan: warum? - Temmuz 02, 2008, 12:42:58 ÖÖ
Alıntı yapılan: Kasus - Temmuz 01, 2008, 10:48:26 ÖS

İTHAL olmak ne demek ya nasıl bir üslupdur bu bir insan sevdikten sonra ırakta'da yaşasa aynı amerikada veya Türkiye veya Almanya ne farkeder insanlar aklı ile düşünür nerede yaşamak mantıklı ise orada yaşar düşüncesi dar  insan heryerde küçüktür küçük konuşur  bende yüksek okul bitirdim Almanyada çöpçülük yaparsam en iyi çöpçü ben olurum işin aşağlığı iyisi kötüsü olmaz Türkiyede adam öğretmen olmuş atama yok düğün salonunda garsonluk yapıyor ama bakıyosunuz en iyi garsanluğu o  yapıyor çünkü sevdikleri insan var ve hayatı seviyorlar özür dilerim ama ben böyle aşşağlık bi kelimeyi kabul etmiyorum BEN BU DÜNYANIN İNSANIYIM!

warum sagst du das ;D

Saka bir yana sen bu ithal kelimesini ne kadar ciddiye almissin warum kardes. Ben de alamanciyim iyi okullarda okudum ve en pis islerde calistim yeri geldiginde. Temizlikcilik yaptim gerekirse cöpcülükde yaparim. Ithal kelimesi eskiden beri kullanilir ama kötü anlamda degil, benim esimde ithal Türkiyede yüksek okul bitirdi ama simdi fabrikada calisiyor. Yani o da ekmek parasi diyor sikayet etmiyor sagolsun. Sen alinma bu kelimeye asagilamak icin söylemedim. Ayrica benden önce biri yazmisti o yüzden bende kullandim. Neyse, kusura bakma seni kirdiysam ama niyetim kimseyi kirmak veya asagilamak degildir. Bana göre kötü bir kelime degil.