Almanyadamı türkiyedemı yasamak mantıklı ????

Başlatan suzan, Nisan 27, 2008, 06:58:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

PıNaR^^

Almanya Almanya Almanya [bence xD]
halam var Almanyada ve ben bi alman gurubundakı [tokio hotel] tom kaulitze resmen aşığım :)
sırf onun yüzünden sardım belki almancaya ama normaldede gitmek istiyordum Almanyaya  nedense Türkiyeyi pek sevmıyorum yani herkes için kendi vatanı ama benim kökenim belki türk olmadıgı ıcın sevmıyoda olabılırım bılmıyorum herkezin zevkı ıstegı farklı belkı burda yapamadı orda yapabılıcak bu ona kalmıs bırsey benim için Almanya ^^
umarım gidebilirim :)

kayretuba

hayatımın en güzel anlarını türkiyede geçirdim.burayı birgün bırakıp başka ülkelerde ömrümü geçireceğim aklımın ucundan bile geçmezdi.ama rabbimin istediği olyomuş demekki bizcede bölesi daha hayırlıymış. şimdi oraya gitmek zorundayız.tek olsam hür özgür nerde istersem orda yine yaşarım ama artık bi ailem olcak yani oldu gibi birazda onları düşünmek lazım.onlarda ordalar...
yanına gitmek zorunluluğu var. oraya hiç gitmedim ve nasıl bir yer hiç bilmiyorum.ama benim sevdiğim biryer diye gitmiyorum benim yaşadığım yer sevdiğimdir.insan oğlu istemeye dursun en kötü yeri bile cennete çevirir. orası elli kötü olsa eee artık ben orda olcam nasıl kötü olabilir.yaşadığım yere hayat enerjimi götürmesem kendim nasıl nefes alırım.öel veya bçle ben oraya orası bana mecbursa bulunduğum anın tadını çıkarmalıyım. kötü veya iyi benim mutluluğumla mutlu olcak insanları düşününce zor değilya tebessüm etmeye değer....işte o zamn görün bakalım almanya mı türkiyemi yada ikisi içinde herhangi bir farkı var mı???

meltem80

Alıntı yapılan: PıNaR^^ - Temmuz 21, 2008, 09:34:03 ÖS
Almanya Almanya Almanya [bence xD]
halam var Almanyada ve ben bi alman gurubundakı [tokio hotel] tom kaulitze resmen aşığım :)
sırf onun yüzünden sardım belki almancaya ama normaldede gitmek istiyordum Almanyaya  nedense Türkiyeyi pek sevmıyorum yani herkes için kendi vatanı ama benim kökenim belki türk olmadıgı ıcın sevmıyoda olabılırım bılmıyorum herkezin zevkı ıstegı farklı belkı burda yapamadı orda yapabılıcak bu ona kalmıs bırsey benim için Almanya ^^
umarım gidebilirim :)

Bizlerde biliyoruz ki Türkiye cok cesitli milletlerden olusuyor.Fakat suda bir gercekki insan Türkiyeden bir ciksin ve bir ömür boyu baska bir +lkede yasacagini anlasin o zaman memleketim dersin!Her ne olursak olalim Türkiyemiz bir cennet!Insanlariyla,dogasiyla,havasiyla...

Keske memleketimiz de sosyal haklar olsada bizlerde buralarda olmasak..!

esma 41

Alıntı yapılan: mehmetemir21 - Temmuz 19, 2008, 01:48:05 ÖS
jentzsch ,fmk ,esma 41 görüşleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum içimi rahatlattınız
gelişimin asıl amcı para kazanmak değil öyle bir kaygım yok amacım birikimlerimi ordaki insanlarımıza aktarmak. tarihiyle geleneğiyle kültür ve sannatıyla yeni nesli yeniden tanıştırmak.Uzun yıllardır geleneksel sanatlarımız üzerinde araştırmalar yapıyorum.Orada yaşayan insanlarımızın sorunlarını çok iyi biliyorum sadece maddi sorunlar yok.Gençlerin çoğu geçmişi hakkında çok şey bilmiyor .Nasip olurda gelebilirsem oradaki öğrencilerimle sanatsal anlamda önemli başarılar elde edeceğimizi umuyorum.Gelenksel sanatlarımızla uğraşırken,kendilerini daha iyi tanıma fırsatı bulacak ülkeleriyle daha sıkı ilişkileri olacaklar.Belkide ülkemizde yokolmaya başlmış sanatlarımız ordaki gençlerimizin gayretleriyle yeniden canlanacak.Asıl kaygım bütün bunları yapabilecek ortamım olacak mı oradaki öğrencilker bunlara rağbet gösterecek mi?

Merhaba mehmetemir21 ,

ihnsAllah Almanya ya gelip bu isteklerinizi yerine getirebilirsiniz.
Buna buradaki ögrencilerin ihitiyaci var.
Size bu yolunuz da basarilar dilerim, ALLAH yolunuzu acik etsin .

Saygilar ...

mehmetemir21

İyi dileklerin için teşekkür ederim esma ,aldığım olumlu tepkiler dahada cesaretlendiriyor beni .iyiki almancax var iyiki siz varsınız

kesmeşeker

ben şahsen gittim gördüm, almanya çok sistemli bir ülke herşey okadar düzenli ki hayret ettim doğrusu :) bir de insanların çoğu görgülü, trafikte birbirine yol vermek için yarış yapıyorlar adeta ;D ben çok beğendim güzel bir yer.. ama alışmışım memleketime o başka bir güzel...

esma 41

kaslanaklar

bana göre sistem olarak almanya nede olsa doğduğu yerde değil doyduğu yerde yaşar insan  . almanyada yaşadımı en azından yaşam kalitesi artıyo nede olsa refah düzeyi yüksek orda yaşamak daha kolay gerek çalışmak gerek parasal açıdan bana görde burda yaşıyozda ne oluyo  insanlar 3-5 kuruşa köpekler gibi çalıştırılıyo her yerden bi bomba bi saldırı bi pkk haberi geliyo tabi başka ülkede yaşamak o kdar kolay değil orda bambaşka bir hayat kurmak yaşamak piskolojik olarak zor bişey  bide bunun içine burası vatanım yurdum gib egzantrik hislerde girince pek gitmek istemiyo burdan insan...:D

sheqilcocuk

Alıntı yapılan: burcukafadar - Mayıs 16, 2008, 12:48:04 ÖÖ
sorun çözülmüştür arkadaşlar;
Almanyada çalışacan, Türkiyede emekliliğini yaşıycan!!!
aynen öle......

talay68

türkiyem gibi varmı insan en sevmedigi şeylere bile hasret kalıyor benim de görüşüm burdakil arkadaşlarla aynı...

wild_cobragirl

Bence Türkiye bulunmaz bir ülke ama Türkiye'de yaşadıklarım beni Türkiye'den soğuttuğu için bence en güzeli Türkiye dışı bir yer. Ben İsviçre doğumluyum, okul hayatım Türkiye'de geçti ve üniversite için Polonya'yı seçtim. şu an Bir Avrupa ilkesinde olmak bana çok mtluluk veriyor. Almanya'yı da gördüm ama Almanya'da yaşamayı da istemezdim açıkcası.

joshua

calıştıgımda hakkımı aldıgım heryerde yaşamak isterim biz türkler duygusal insan oldugumuz için hala illede vatanım diyoruz yoksa bir getirisi falan yok bize ve devletin devlet oldugu bir yerde yoksa türkiye bırak kendine yetmeyi türkiyenin siyaseti iş gücü yatırımı ve yönetimi adam gibi olsa tüm avrupaya yeteriz ama biz sarımsagı bile cinden alan bir ülkeyiz

mahmutbilge

en iyi ben bilirim bu konuyu buraya geleli 4 ay oldu size süylemeliyim ki TÜRKIYE gibi bir yer yok burda anlatilanlarin hepsi hava civa burdaki türklerinde türklügü gitmis benden söylemesi biras yasam sansi iyi türkiyede biraz iyi bir maas bu farki kapatir türkiye daha özür hemde yazi kisi yok buranin her zaman yagmur yagiyor ben daha günes görmedim ayrica ünüversiteyi bitirip diplomayi alinca Allah nasip ederse türkiyeye geri gelmeyi düsünüyorum oyüzden deli gibi almancaya calisiyorum bu site baslangic asamasi icin cok iyi bir site hocalara cok tesekkür ederim dersleri biras daha agirlastirirsaniz sewinrim perfekt deutsch bilelim yaw arkadaslar kendinize iyi bakin

esma 41

Alıntı yapılan: mahmutbilge - Eylül 13, 2008, 11:06:34 ÖS
en iyi ben bilirim bu konuyu buraya geleli 4 ay oldu size süylemeliyim ki TÜRKIYE gibi bir yer yok burda anlatilanlarin hepsi hava civa burdaki türklerinde türklügü gitmis benden söylemesi biras yasam sansi iyi Türkiyede biraz iyi bir maas bu farki kapatir Türkiye daha özür hemde yazi kisi yok buranin her zaman yagmur yagiyor ben daha günes görmedim ayrica ünüversiteyi bitirip diplomayi alinca Allah nasip ederse Türkiyeye geri gelmeyi düsünüyorum oyüzden deli gibi almancaya calisiyorum bu site baslangic asamasi icin cok iyi bir site hocalara cok tesekkür ederim dersleri biras daha agirlastirirsaniz sewinrim perfekt deutsch bilelim yaw arkadaslar kendinize iyi bakin

Sevgili mahmutbilge ,

düsüncelerine saygi duyuyorum ama "türklerinde türklügü gitmis " cümlesi cok yanlis bence.
Ben Almanyada dogdum ve büyüdüm  ,türklügümün  gittigini sanmiyorum.
(Ha simdi  " bu herkes icin gecerki degil " dersiniz. )
Aksine bence burada ki türkler bir cok türkten daha milliyetci ve kültürne deger ve sahip cikan isanlardir.

Kendi Milletimiz bizim (almancilar ) hakkimizda böyle düsünüyorsa , buradaki almanlar ne desinler.
Birde irkcilara kiziyoruz ...
Kendi insanimiz bizi "disliyor" ... yazik cok yazik ne diyim.

fmk

esma41 sana sonuna kadar katiliyorum. Ama arkadas daha 4 ay olmus almanyada yasayali ve ögrenci henüz...
ne insanlar gördük biz hemen döncem diyen

mahmutbilge kardesim sorum sana gurbetcilerimiz nasil olursa türklügü gitmemis oluyor yani nasil davranmamiz gerekiyor türk
olabilmek icin cidden bilmiyorum aciklarmisin bunun bir normu var mi... neyle alakali cidden bilmek istiyorum neye dayanarak böyle konusa biliyorsun 4 ay icinde neler yasadin tecrübelerin nelerdir.... hii bide Almanyada dogma büyüme insanlar dogal olarak almanyada okula gidiyor almanyada enine boyuna türk tarihi ögretilmiyor konuyu buraya getrimek diyse niyetin. Bide unutmadan her yurt disinda yasayanda keyfinden kalmiyor gurbette
... ama diyorumya sende alisirsin. Kardesim senin icin duaciyim insAllah kendini almanyanin serbest rahat hayatina kaptirmasin diplomani en kisa zamanda alirsin vatanimiz türkiyede insanlarimiza calisma imkani yaratirsin da bizi gurbet elinden kurtarirsin...

fmk

esma41 sana sonuna kadar katiliyorum. Ama arkadas daha 4 ay olmus almanyada yasayali ve ögrenci henüz...
ne insanlar gördük biz hemen döncem diyen

mahmutbilge kardesim sorum sana gurbetcilerimiz nasil olursa türklügü gitmemis oluyor yani nasil davranmamiz gerekiyor türk
olabilmek icin  ??? cidden bilmiyorum aciklarmisin bunun bir normu var mi... neyle alakali cidden bilmek istiyorum neye dayanarak böyle konusa biliyorsun hakaret ediyorsun. 4 ay icinde neler yasadin tecrübelerin nelerdir.... hii bide Almanyada dogma büyüme insanlar dogal olarak almanyada okula gidiyor almanyada enine boyuna türk tarihi ögretilmiyor konuyu buraya getrimek diyse niyetin. Bide unutmadan her yurt disinda yasayanda keyfinden kalmiyor gurbette
... ama diyorumya sende alisirsin. Kardesim senin icin duaciyim insAllah kendini almanyanin serbest rahat hayatina kaptirmasin diplomani en kisa zamanda alirsin vatanimiz türkiyede insanlarimiza calisma imkani yaratirsin da bizi gurbet elinden kurtarirsin...  halayy:)