Karadenizli Adamin Biri ...

Başlatan yücel, Kasım 16, 2007, 09:08:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esma 41

Vites

Temel birgün son model bir mercedes araba ile Trabzon'a gelmiş ve arkadaşları ile muhabbete başlamış;
Konu arabalardan açılınca, Temel başlamış arabasını övmeye, Almanlar ne kadar zeki insanlar yahu, yaptıkları araba dört dörtlük. şöyle iyi araba, böyle rahat araba, çok hızlı araba vs. neyse böyle konuşulurken iş iddiaya binmiş ve Temel 'Ben arabamla Trabzon'dan Samsuna 4 saatte giderim' demiş.
Arkadaşları gidemezsin demişler. Temel hemen heyecanlanarak arabasına binmiş ve 'gideyimde görün uşaklar'demiş.
Arkadaşları 'iyide biz senin oraya ne zaman vardığını nereden bileceğiz demişler.'
Temel'de 'Samsun'a varınca telefon ederim.' demiş.
Ordan hemen biri atılmış ve 'iyide Samsun'dan aradığını nereden bileceğiz. Sen git şu kişiyi bul ordan, o bizi arasın.' demiş.
Temel adresi alarak yola çıkmış ve 3,5 saatte Samsun'a varmış, sözü edilen kişiyi bulmuş ve Trabzon'a telefon etmişler.
Arkadaşları Temel'e 'oooo Temel iddiayı kazandın tamam hadi gel' demişler ve başlamışlar Temel'i beklemeye.
Aradan 5 saat geçmiş Temel yok. gece olmuş Temel yok.
Arkadaşları 'nerde kaldı bu yahu' diyerek evlerine gitmişler. Sabah erkenden herkes birbirine 'Temel geldimi? ' diye sormuş ama kimseden cevap yok.
O gün de Temel efendi Trabzon'a teşrif etmemiş.
Ertesi gün sabah yine yok, öğleden sonra çıkmış gelmiş!.
Arkadaşları Temel'e hemen 'yahu Temel Samsun'a 3,5 saatte gittin 3 günde ancak döndün, ne oldu uşağım' demişler
Temel de ' Sormayın be arkadaşlar bu Alman'lar ne gerizekalı bir millet' demiş.
Arkadaşları ' Ne oldu Temel' demişler
Temel ' şu güzelim arabayı yapmışlar, 5 tane ileri vites koymuşlar ama 1 tane geri vitesi koymuşlar' demiş. ;D

Ahhh bu almanlar ahhh   ;D ;D

3,14

--> Güzel fıkralar. :) Benden +1 ;)
İkinciye daha çok güldüm! ;D ;D ;D

lengur

Temel ölüm döşeğindeyken karısı Fadime'ye :
- "Karıcığım, ben ölmek üzereyim. Allaha dua ettim, eğer karım ben
öldükten sonra bir erkekle yatarsa ahirette kendi etrafımda bir kez
döneceğim. Eger benim öbür dünyada rahat etmemi istiyorsan lütfen
benden sonra hiç bir erkekle yatma olur mu?"

Fadime:
-"Kocacigim o nasıl söz, tabii ki sana oldukten sonra da sadık
kalacağım", der ve Temel ölür. Yıllar sonra Fadime de ölür ve öbür
dünyaya gider Temel'i aramaya başlar.
Kapıdakı görevliye sorar:
-"Kocamı arıyorum ismi Temel",
Görevli:
- "Hangi Temel? hanımefendi, burda milyonlarca Temel var."
Fadime
- "Arasıra kendi etrafinda bir kez dönen birisidir."
Görevli:
- "Ha, sen topaç Temel'i arıyorsun, az ileride".

schwartz

temel yabanci arkadaslariyla ucak seyahatine cikmis maksatlari dunyanin cevresinde tur atmakmis
arkadaslari almanm,fransiz,ingiliz ve italyanmis
ucak kutuplardan havalanmis almanyanin ustunden gecerken alman pencereden asagi bakarak aglamaya baslamis arkadaslari kendi kendilerine heralde memleketini gorunce huzunlendin ondan agliyor demis ama alman aglamayi fazla abartinca temel sormus ula usagum anladik huzunlendin ama cok abartiyorsun bu kadar aglama demis almanda temele yok ondan degil annemle bacim aklima geldi onlar bu ulkede kotu yola dústuler demis
birza sure sonra ingililterenin ustune gelmisler ingiliz aglamaya baslamis temel ne oldu usagum diye sormus ingiliz benimde annemle bacim bu ulkede kotu yola dustu demis az sonra fransa sinirina gelmisler fransizda ayni keza agliyor ne oldu diye sormus temel benimde annem burada kotu yola dustu demis italya sinirina geldiklerinde italyanda ayni tepkiyi gosterince temel iyice sinirlenmis
belli bir sure sonra ucak turkiye trabzon havasahasina girmis temel ayaga kalkip bagirmis birakin beni atlicam diye arkadaslari memleket hasteri heralde demisler temel hayir ne memleket hasreti usagim benim bu kadar o......cocugunun arasinda isim yok demis!!!!!!!

schwartz

temel kayresi hava indirme taburunda parasutcu olarak askerligini yapiyormus ole iyi bir askermiski 10000 metreden hedefe nikta atlayisi yapip iniyormus
birgun karargahi denetlemeye pasalarin gelecegini haber alan yuzbasisi hemen temelin yanina gelip oglum sana cok guveniyorum yuzumu kara cikarma pasalarin yaninda iyi atla terfe edeyim demis temelde komutanim yuzunuzu kara cikarmam insAllah demis
o gece temele erkenden istirahat vermisler ve temel uyumus geceleyin rahmetli anasi ruyasina girip temel oglum atlama parasutun acilmayacak yere cakilacaksin demis sabah kan ter icinde uyanmis temel tabi pasalar gelmis merasim baslamis
temel komutaninin yanina gidip komtanim ben atlamicam demis komutani olmaz ole sey bin ucaga atlicaksin demis emir demiri keser mecbur temel binmis ucak belli bi sure yukseldikten sonra temel komutanina yaklasip komutanim dungece anami ruyamda gordum parasutum acilmicak dedi ben atlamak istemiyorum dedikten sonra komutani temele oglum kac aydir burdasin hic parasutun acilmadini gordunmu birisinde deyince temel yok komutanim der ardindan komutan peki al yinede icin rahat olsun al benim parasutumle sen atla seninkiylede ben demis temel bi nebze rahatlamis
herkez atlayinca sira temelle komutanina gelmis temel atlamis 100 metre sonra ipi cekmis parasut acilmis komutani atlamis 100metre sonra ipi cekmis acilmamis parasut acil kurtarma ipinide cekmis oda acilmamis hizla temelin yanindan yere dusen komutanina temel sormus
....... uyyyyyyyyyy komutanum nereye gideysunuz?
komutani cevap verir:oteki dunyaya anayin yanina selamini iletmeye.........

3,14

Güzel fikralarmis tesekkür ederim lengur ve schwartz.. ;D ;D (+1 ;))

--> Benden de bir fikra;

Geber ula

Temel ile Dursun hararetli bir  şekilde iddialaşırlar.

Temel: - "Ula Dursun ha pen pu pinanun çatusundan pi pardak suya paluklama dalarum daa."

Dursun: -"N.h dalarsun ula imkanu yoktur"

Vardır yoktur bir milyarına iddiaya girer kafadarlar. Temel gider bir bardak su getirir ve kaldırıma koyar.

-"İyi izle ula" der "Nasul dalacam hamsi cibi"

Dursun ise hala Temel'i umursamamakta, dalgasını geçmektedir.

Temel çatıya çıkar Dursun'a seslenir:
-"Ula Dursun iyi izleyesun ha celeyrum!" ve kendini boşluğa bırakır.

Tam yere üç beş metre kala Dursun yerdeki bardağa bir tekme sallar:

"Geber ula ..pne Temel"

3,14

--> 3 Karadenizli:

Bir gün 3 karadenizli Haydarpaşa Tren İstasyonun'a gelirler. İlk trenin kaçta olduğunu öğrenmek için görevliye soru sorarlar. Görevli ilk tren saat 5'te der ve bu üç arkadaş bir kafeye gidip trenin gelmesini beklerler. Çaydı, muhabbetti derken muhabbet baya koyulaşır. Temel'in aklına birden bire tren gelir.

-"Hey, garson hesabı getir."

Derken hep birlikte koşarlar. Bakarlar ki tren uzaklaşmış gidiyor. Görevliye bir dahaki trenin kaçta kalkacağını sormuşlar. Görevli 6 deyince yine aynı kafeye gidip muhabbet etmeye başlamışlar. İlk seferki gibi yine muhabbet baya koyulaşmış. Dursun bir de bakmış ki, saat 6'yı 1 geçiyor. Hemen istasyona koşmuşlar, tren kaçmış. Bir dahaki tren 7'deymiş. Yine aynı kafeye gidip takılmışlar. Yine konuşurken Cemal saate bir bakmış, saat 7'ye 1 var. Üçü birden koşarken tren tam harekete başlarken Dursun ve Cemal trene biner. Temel ise koşarken düşer. Temel yerde kahkahalar atarak gülmeye başlar.

Görevli de az da olsa Temel'i tanıdığı için:
-"Oğlum aptal mısın? Arkadaşların gitti sen kaldın."

Temel ise bir ara gülmesini durdurup:
-"Onlar beni yolcu etmeye gelmişlerdi", der.

3,14

--> Alkol Kontrolü

Trafik memurları bir gün, trafik kontrolü yapıyorlarmış. Karşıdan gelen Temel ile Fadime'yi gören komiser hemen arabayı durdurmuş. İkisini de emniyet kemeri takılmış görünce,

-"Ya beyefendi bugün yaptığımız kontrolde tek emniyet kemerini takan çift sizsiniz, bu yüzden size 500 milyon ödül veriyoruz", der. "Ama merak ettik bu parayla ne yapacaksınız."

Temel sevinçle:
-"Ne yapacağım hemen gidip kendime bir ehliyet alacağum", der.

Komiser şaşkın şaşkın;
-"Ne ehliyetiniz yok mu?", der.

Fadime olayı toparlamak için;
-"Kusura bakmayın memur bey Temel içince ne dediğini bilmez", der.

Komiser daha da şaşkınlıkla;
- "Ne bir de içkili misiniz?", diye haykırır.

Arkadan yaşlı adam öne atılır ve;
-"Ben demiş idum çalıntı arabayla yola çıkmayalum başumuza bi iş gelir diye."

Komiser neye uğradığını şaşırmışken, bagajdan atlayan İdrus de koşa koşa gelerek;
-"Ne oldi geçtuk mi sınırı", der.

3,14

--> İngiliz

İngiltere ye gezmeye giden Temel tanınmamak için gördüğü Türklere selam vermeyip selam da almıyormuş... Fakat Türk'ün üstelik de hemşehrisinin biri Temel'deki burnu görünce
"Bu kesun lazdur" demiş ve peşine takılmış.

Yanaşıp sormus Temel'e;
"Kardaşum sen laz musun?"

Temel den çıt yok... Adam yine sormuş;
"Kardaşum Laz musun?"

Temel yine bakmamış adama. Adam ısrarla takip edip devamlı
"Kardaşum laz musun" diye sorunca,

Temel adama dönüp şöyle demiş;
"İnciluzum İnciluz..."

3,14

--> Trabzon

Temel'le Dursun Trabzon'a gitmek için uçağa binmişler. Temel yanlış koltuğa oturmuş.O koltukta oturacak adamın tüm ısrarlarına rağmen Temel kalkmamış. Bir süre sonra Dursun gelir ve Temel'in kulağına bir şey söyler. Temel kalkar yerine oturur görenler, Dursun'a Temel'in kulağına ne dediğini sorar.
Dursun da;
- "Temel'un kulağına pu koltuğun Tirabzona gitmeduğunu söyledum" der.

--> Orman

Temel ile dursun otobüste yolculuk yapıyorlarmış.
Dursun Temel’e;
-"Ula temel ormani çoriyimisun?" demiş.

Temel de;
-"Ula Tursun akilli ol biraz, ha bu ağaçlardan nasil çoreyim oni" demiş.

--> 15 zenci

15 zenci temele der ki;
-"Bizi çölden dışarı olan falan kasabasına götür ama kimsenin haberi olmıyacak"

Temel ücreti konuşur ve anlaşır yola çıkarlar az gidip uz giderken karşılarına bir cin çıkar ve herkeze bir dilek hakkı verir. Zenciler hemen dileklerini söylemeye başlar. Birinci zenci;
-"Beni beyaz yap." Der.
İkinci zencinin de hoşuna gider o da;
"Beni beyaz yap." Der. Yani 15 zenci dileklerini kendilerini beyaz yapmak için harcar. Sıra gelir bizim Temel’e, cin sorar;
-“Seni de kara mı yapayım?“ der.
Temel gülümser;
-"Yok." der;
-"O zaman dileğini söyle." der.
-"Laf aramızda kalsın cin kardeş, ama şu 15 ini de geri zenci yap." der...

yücel

Harikaydi onur eline saglik... +tes.  :D

3,14

--> Anlamlı Anlamlı

Karadenizlinin biri hemşerisine anlatıyor:

-"Dün belediye otobüsüne bindim; yan koltuktaki adam bilet almamışım gibi bana anlamlı anlamlı baktı."

-"Sen ne yaptın?"

-"Ben de bilet almışım gibi anlamlı anlamlı ona baktım."

--> Arabam dışarda

Temel kırtasiyeye girmiş, tezgahtara:

-"Pana pir roman lazum", demiş.

Kırtasiye tezgahtarı sormuş:
-"Efendim ağır mı olsun hafif mi?"

Temel:

-"Farketmez, nasul olsa arabam dısarudadur."

3,14

--> Ayağımı denize sokup

Temel her gün köyden evine gidince paçaları ıslak gidiyormuş. Bir gün köylünün biri sormuş:

-"Ya Temel neden senin paçaların hep ıslak?"

Temel akıllı ya:

-"Deniz kenarına gittiğim zaman bir sigara içiyorum, sonra bu sigarayı denize atıyorum. Ondan sonra söndüğünden emin olmak için ayağımı denize sokup tekrar söndürüyorum."

--> Aslan

Temel hayvanat bahçesinde gezerken açık bulduğu bir kafesten içeri dalmış.

-"Hoop, dur ne yapıyorsun, orası aslan kafesi", diye bağırışmışlar.

Temel geri dönmüş,

-"Sankim aslanınızı yedük", demiş.

3,14

--> Aynı yaşta teğil midur?

Temel yaşlanmış ve sol ayağı devamlı ağrımaya başlamıştır. Ağrılara dayanamayan Temel günün birinde doktora gitmiş:

-"Eyi çünler toktor pey."

-"Buyrun size nasıl yardımcı olabilirim?"

-"Pir şiçayetum vardur."

-"Anlatın sizi dinliyorum."

-"Haçan pu benim sol ayağım tevamli olarak ağrımaktadır."

Temeli kısa bir süre inceleyen doktor teşhisini koyar.

-"Efendim sizin sorununuz yaşlılıktan meydana gelmektedir. Yani ayağınızda romatizma vardır."

Doktorun bu teşhisini duyan Temel:

-"Ula toktor pey madem öyle diyeysunuz, ama penum sağ ayağım hiç ağrımıyor. O da öbür ayağımla aynı yaşta teğil midur???"

--> Bana Güvenmeyin

Gazetede şöyle bir ilan çıkmış:

"Bir müdür aranıyor. Yüksek tahsilli, İngilizce ve Fransızca bilen, askerliğini yapmış, 30 yaşından gün almamış, boyu 1.85'den yukarı ve bekar olması gerekir...

Temel başvurmuş:

-"Ben", demiş, "yüksek tahsil şöyle dursun, ilk mektebi bile zor biturdum. İnciluzce de Firansizca da bilmeyrum.Yaşım 45'den yukarı, boyum 1.67..."

-"Eeee", demişler. "Ne demek istiyorsun?"

Temel gayet ciddi:

-"Bu ilanı verduğunuz müdürlük işi var ya, ha bu iş için bana güvenmiyesunuz", demeye geldim...

gece

Onur güzelmis ya tesekkürker emegine saglik :D

3,14

3,14

--> Fadime derler

Bir gün teröristler yoldan geçen her arabayı durdurtup onlara isimlerini soruyor ve sonra öldürüyor. Bir kadına sormuş adın ne o da benim adım Fadime demiş. Terorist ona benim rahmetli annemin adı da Fadimeydi demiş, seni öldürmeyeceğim sen geç demiş. Temele sıra gelmiş ona adını sormuş, Temelde "Benum adum Temel ama çöyde Fadime derler"...