Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kesmeşeker

Alıntı yapılan: arzu_kılıc - Ağustos 19, 2008, 12:45:49 ÖS
yani  günde 2,5 saatse haftada iki gün gidcen  ve toplam 5 saat öylemi??
evet salı ve perşembe günleri 18.00 20.30 saatleri arasında. onun için 3 yıl sürecek kursum :-\

arzu_kılıc

Hakkında Hayırlısı olsunn kardeş...haftanın hergünü gitsen daha az zamanda bitirirsin sanırım..peki suan sen işsizzsin bi yardım para mara alıonmu :D
Alıntı yapılan: kesmeşeker - Ağustos 19, 2008, 12:47:13 ÖS
evet salı ve perşembe günleri 18.00 20.30 saatleri arasında. onun için 3 yıl sürecek kursum :-\

kesmeşeker

Alıntı yapılan: arzu_kılıc - Ağustos 19, 2008, 12:49:40 ÖS
Hakkında Hayırlısı olsunn kardeş...haftanın hergünü gitsen daha az zamanda bitirirsin sanırım..peki suan sen işsizzsin bi yardım para mara alıonmu :D
ben almanyaya gittim işlemlerimi yaptım ama daha iş bakmadım türkiyedeyim çünkü.. bu ayın sonunda gideceğim inşAllah, ozaman iş bakacağım

arzu_kılıc

Anladım HAYIRlısı olsun ....bende gitcem 1 ay içinde uçök biletleri el yakıo 850 milyon ::(

kesmeşeker

Alıntı yapılan: arzu_kılıc - Ağustos 19, 2008, 12:55:19 ÖS
Anladım HAYIRlısı olsun ....bende gitcem 1 ay içinde uçök biletleri el yakıo 850 milyon ::(
haklısın biletler çok pahalı :o daha erken alsaydın keşke, eylül ayının ortalarına doğru biraz daha ucuz olabalir baktın mı hiç?

arzu_kılıc

kayseriliii

slm arkadaslar ben 2 gün oldu baslayali kursa günlük 3.5 saat görecem 9 ay boyunca hergün gidecekmisim zor olacak ama olsun daha iyi burada dilsiz gibisin valla

özlem_özlem

selam arkadaslar almanyadan selam bu sefer :+)
esimin yanindan :+) bi kac sey paylasmak istiyorum sizlerle
arkadaslar arabayla gidilmez diyolar ilk gidiste yok oyle bisey esimle arabayla geldim cehizimin cogunuda  goturdum cok guzel bi yolculuk gecti hemde ulkeleri gore gore gumruk problem cikarmadi cok sukur vizem tam 21 gunde cikti Allahtan bi sorun cikmadi hic ve simdi esimleyim herkes kavusur umarim en kisa zamanda esine ... bi sorunuz oolursa sorun lutfen ben atlattim darisi sizlere ....

whiteshadow9950

tekrar merhaba arkadaslar 21 temmuzda vize basvurusu yapmistim izmir konsulattan, 10 gun once esime yabancilar dairesinden kagit geldi, 3 aylik maas kagidi, ev kontratlari, sigorta kagitlari, pasaportundaki Turkiyeye  giris yaptigi sayfalarin fotokopisi.... buevraklarin  yabancilar dairesine postalanmasini  istediler, esim universite ogrencisi staj yaptigi icin maasinda sorun vardi, kayinvalide ile kayinpederden kefalet kagidi verdik kabul ettiler. evraklariniz tamamladiniz demisler. dosya 1 eylülde görüsülecek, sizin dosyayla ilgilenen arkadasa ileticez demisler. 1 eylülden once bakilmaz ama demisler...
bunaldik artik, neler oluyor arkadaslar vize cikarmi sizce? tecrubeli arkadaslar cevap yaza bilirse cok sevinirim...

melisa_85

slm whiteshadow9950 sanirim yabancilar dairesi onay verdikten sonra problem kalmiyo insAllah alirsin vizeni kolay gelsin...

ozgur_efe

slm arkadaslar benim bir sorum olacak yardımcı labilecek biri vardır umarım. ben biraz almanca biliyorum fakat sınava cok var 10. aydaymıs sertifika olmadan vize muracatı yapmak istiyorum belgelerim hazır konsoloslukta neler soruyolar cok zormu sertifika lmadan muracat eden varmı? cevaplarsanız sevinirim

tecrübeli

arkadaşım hangi konsolosluk?ben a1 sertifikam olmadan başvurdum.benimkindede başvuruma çok uzun zaman vardı.ve kabul edildi.şimdi almanyadayım.tyo verebilirim.

ozgur_efe

slm arkadasım tskur ederim ilgine. istanbul baskonslslugundan randevu aldım sertifika alıp oyle gitmek isterdim ama sınav tarihine cok zaman var  yoksa yarın sınav olsa sertifikayı alacagıma eminimm. simdi konsolosluga sertifikasız gidip basvurmayı dusunuyorum 1 yıl oldu evleneli ve sabrım tastı diyebilirim sertifikasız basvurursam olurmu yada orda konsloslukta almanca bilgimi olcmek icin ne gibi sorular soruylarr cevap verirsen cok tesekur ederim

tecrübeli

arkadaşım orada şu soruları soruyorlar diye birşey yok yani almanca olarak.benim enteresan olan konuştuğumun yarısının yarısı kadar anlayamamam.şansımada o türkçe konuştu(memur)ben almanca cvp verdim.illada sertifika lazım dedi yapabileceği bişeyin olmadığını ve kanunen istediklerini söyledi.bende görüyorsunuz almanca anlaşıyoruz lütfen sizde yardımcı olun falan dedim.ben kabul edeceğim başvurunu ama sertifika istenirse getirmen gerekebilir dedi.tavsiyem başvurunu yap ama sertifika içinde randevu al.olaki ilerki zamanlarda sertifika gerekli diye eksik belge isterlerse elinin altında bulunmuş olur.bu aradada işlemlerin tamamlanmış olur.benim kadar şanslı olursanda(sertifika istenmemesi hakkında) hiç gerek kalmadan bakmışsın sertifika sınav tarihine kadar vizen gelmiş.(benim vize başvuru tarihinden tam 4 ay 11 gün sonra elime ulaştı)bu arada çapraz sorgular gördüm.eksik evrak dediler.memur izinde dediler.ben ümidi kesmiş idimki vizem geldi.ama geçen zaman içinde çok sistemli hareket ettim.sürekli konsolosluk ile yazıştım.sinir stres yapmadım.en önemliside(benim vizeme nasıl red gelmez sorusuna yanıt aradım ve bunu buldum)yani önemli olan istedikleri kriterlere uygunluk.tabi sana başka tyolarda verebilirim ama malum sebeplerden dolayı sitede çok yorum yapmak istemiyorum.ALLAH cümlemizin yar ve yardımcısı olsun.ve şunu unutmayalım arkadaşlar bizim bu uğraşlarımızın tek nedeni var hani diyoruzya sevdiğimizden falan(doğru ama hikaye)insan birazda doyduğu yer arıyor.bizden önceki(ülkemizi yöneten insanlar)geleceğimizi düşünmüş olsalardı(buradaki gibi insan hakları ekonomi,sağlık vs)bugün buralarda yaşayan eşlerimiz değil burada kalmayı(ki çoğu uyum sağlayamayız diye türkiyede yaşamayı tercih etmiyor ve türkiyedeki eş almnyya geliyor)koşarak türkiyeye gitmek isterlerdi.ama ne yazık ki geleceğe yatırım yapan yöneticilerimiz olmamış.bu tecrübelerden yola çıkarak inşAllah ALLAH hepimize geleceği güzel günleri bizden sonraki nesiller bırakma şansı verir.ve bunu idrak edebilen insanlar oluruz.yoksa bugünkü çabamız sadece kendimiz içinse gerçekten yazık olsun hepimize.saygılarımla.

Burhan_66_tr

bize atalarımız cok güzel bir ülke bırakmıs ama bunu ilerleyen zamanlarda gelenler kötü amaclara kullanmıs batırmıstır. yoksa 4 mevsim bi arada yasayan kac ülke var. dedigin gibi daha iyi olabilirdi ama olmamıs sansımıza

ben basvuralı 1 ay 10 gün oldu ve daha hiç bir gelişme yok vize takibini hangi siteden nasıl yapıyoruz bilenler varsa acıklayabilirmi acaba

Saygılar Allah yar ve yardımcımız olsun[/font]. byby:)

dargin

slm burhan_66_tr kardesım bende 17 temmuzda basvuru yaptım malesef gelısme yok beklıyorum baskada yapacak bırsey yok sanırım evrakları takıp edemıyoruz ama esın oradakı yabancı polıse gıdıp ogrenebılır benım esım sormus evraklarımıza bakan bayan tatıldeymıs sozde ama nekadar dogru nekadar yalan bende bılmıyorum herseyın hayırlısı benım esımde sorgunlu hamburgta kalıyo avukatıma danıstım uc ay kesın surer dedı mecburen beklıyoruz kendıne ıyı bak

ferdilantord

slm arkadaşlar bişey sormak istiyorum vizeyı ne kadar veriyorlar  ilk başta 3 ay 5 ya her neyse yardımlar için tşk