Alman Televizyonunda Türkiye Nasıl Rezil Oldu??

Başlatan ...mystery..., Ağustos 23, 2008, 08:08:37 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

...mystery...

Alman televizyon kanalı RTL’de pazartesi akşamı yayınlanan Ekstra Magazin (Extra-Das RTL-Magazin) adlı program, bir Türk ve bir Alman kadını Türkiye’ye tatile gönderdi ve yaşadıklarını başından sonuna gizli kameraya çekti.
Beş ayrı yere gitti kadınlar ve bakın başlarından neler geçti...

1-Hamburgercide
Herkesin görebildiği yerde asılı olan fiyatları Türk kadına lira, Alman kadına euro olarak söylediler.Yani Türk kadın hamburgeri 6 liraya, Alman kadın 6 euroya aldı.Üstelik çok ünlü bir fast food zinciriydi bunu yapan, markayı buzlayarak vermelerine rağmen ne olduğu anlaşılıyordu.Kameralar geldiğinde bütün satış görevlileri bir yerlere kaçıştı, sonra bir görevli çıktı pişkince "Alman kadına sattığımız fiyatlar pahalı değil" dedi.

2- Takside
Türk kadınla Alman kadın aynı yerden taksiye bindiler aynı mesafeyi gidip aynı yerde indiler.Türk kadın 20 euro ödedi, Alman kadın 30 euro...Kameralar Alman’ı taşıyan taksiciyi bulup sordu."Anlaşamadık, çok dolaştık yol uzadı" falan dedi.Sonradan anlaşıldı, gece tarifesi açmış.

3- Mağazada
Alman kadın bir mağazaya girip çanta satın aldı, 70 euro ödedi.Bunların hepsi gizli kamerayla çekiliyor.Bir süre sonra Türk kadın aynı mağazaya girip aynı çantayı aldı, 30 euroya...Sonra kameralar geldi, neden böyle yaptığını sordular bizim uyanığa...Neyse ki bu satıcı insaflı çıktı, özür dileyip 40 eurosunu iade etti Alman’ın.

4- Kuyumcuda
Alman kadın kuyumcuya girip 170 euroya bir kolye aldı.Ardından dükkana giden Türk kadın aynı kolyeye 130 euroya ödedi.Kameralar gelip "Bu fark turist olmasından mı kaynaklanıyor" diye sorunca dükkan sahibi sinirlendi.Başladı bağırmaya; "Serbest piyasa bu, istediğimi istediğim fiyata satarım size ne oluyor, kimse karışamaz bana" diye...Almanlar neye uğradıklarını şaşırıp çıktılar dükkandan.

5- Restoranda
Alman kadın bir restorana girip, mezeler, yemekler sipariş etti.Ardından Türk kadın girdi, aynı yemekleri yiyip aynı şeyleri içti...Sıkı durun!
İkisi de kuruşu kuruşuna aynı parayı ödedi.
Kameralar mikrofon uzatınca da restoran sahibi; "Bizim için din, dil, ırk fark etmez. Her müşterimiz önemlidir, her müşteriye aynı hizmeti aynı fiyata sunarız" dedi.Derin bir ohh çektik, nihayet dürüst bir satıcı çıktı diye...
Bu anlattıklarım aynı sırayla salı akşamı RTL’de yayınlandı.

Her bölümün arasında da Türk bayrakları dalgalandı, sahillerden görüntüler yayınlandı.Sonunda da toplu bir hesap çıkardılar."Bir Almanla bir Türk’ün Türkiye’de yaptıkları günlük harcamalar arasındaki fark 108-110 euro civarında" sonucuna vardılar...
Yani açıkça "Bu Türkler bizi kazıklıyor" dediler.
şimdi siz Almanya’da istediğiniz kadar turizm reklamı yapın, salı gecesi RTL’yi izleyen milyonlarca Alman’ın kafasındaki "Kazıkçı Türkler" imajını silebilir misiniz?
Hem her şey dahil sistemlerle en ucuz tatil cenneti ol hem de kazıkçı olarak anıl...Bir de üstüne böyle rezil ol...Esnafından otelcisine kadar hálá turizmi öğrenemedik ya ona yanıyorum.

Cengiz SEMERCİOĞLU - Hürriyet

Bunu okuduğumda şok oldum :o :o ama en azından sonunu okuyunca azda olsa dürüst insanlar olduğunu görmekten mutlu oldum :) almanlar Türkiyeye geldiğinde böyle yapıyoruz biz oraya gittiğimizde onlardan bize nasıl davranmalarını bekleyebiliriz ki??(Konuyu nereye açayım diye çok düşündüm umarım doğru yere açmışımdır ??? )

3,14

--> Konu dogru yerde acilmis ve ben de bu duruma cok üzülüyorum... Hic sasirmadim, cünkü biliyordum... Bir kere gelip, bir daha gelmeyen turistler mi hakli, yoksa turistleri baska ülkelere yönlendiren halkimiz mi? Ben bir karar veremiyorum, ben okudum, buyrun siz de okuyun karari siz verin.

Paylasim icin tesekkürler gizem...

...mystery...

dielosch

evet ya hep böyle neden böyleki o restaurant a da bayıldım yaa süper olmuş bir nebze rahatlatmıştır onları o da bunları yanında görülmeyecek kadar küçük bir rahatlamadır da neyse yaa onu bunu geç müzelerde tarihi yerlerdede böyle inanmıyorum yaa :(

...mystery...

evet malesef öyle ama napalım..?? :( ne yazıkki düzeltemiyoruz...

lengur

Alıntı yapılan: ...mystery... - Ağustos 23, 2008, 08:08:37 ÖS

Yani açıkça "Bu Türkler bizi kazıklıyor" dediler.

Aslında genelleme yapmamak lazım.Yani tatilde tüm Türk esnafı Almanları veya yabancı turistleri kazıklıyor veya kazıklamaya çalışıyor demek yanlış olur.Genelde tatil yörelerinde bir çok şey piyasa fiyatının kat kat üstünde satılıyor.Hem bu kazık fiyatlar sadece yabancı turistlere değil yutturabilirlerse yerli turistlere de uygulanıyor.Bunun tek çaresi pazarlık etmek.Herhalde Almanlara pazarlık etmeyi de biz öğretecek değiliz.Akıllı olsalardı  :)

...mystery...

Alıntı yapılan: lengur - Ekim 22, 2008, 01:57:58 ÖS
Aslında genelleme yapmamak lazım.Yani tatilde tüm Türk esnafı Almanları veya yabancı turistleri kazıklıyor veya kazıklamaya çalışıyor demek yanlış olur.Genelde tatil yörelerinde bir çok şey piyasa fiyatının kat kat üstünde satılıyor.Hem bu kazık fiyatlar sadece yabancı turistlere değil yutturabilirlerse yerli turistlere de uygulanıyor.Bunun tek çaresi pazarlık etmek.Herhalde Almanlara pazarlık etmeyi de biz öğretecek değiliz.Akıllı olsalardı  :)
:haha: genellemek doğru değil evet...ama son 2 cümlenize çok güldüm yaa... ;D

dielosch

pazarlık mı ? :haha: güldürmeyin beni bazı yerler pazarlık yapıyor yabancı turistlere evet ama o söylediği fiyat normal fiyatın kat kat üstünde olduğu için turistin aldığı indirimli fiyat bizim aldığımız normal fiyata göre yine pahalı oluyor .... genelleme yapmıyorum ama durum bu... onlar da tabi aaa indirim yaptırdık ucuza aldık diye seviniyorlar zavallıcıklar :-\

...mystery...

zavallıcıklar... :haha: evet o durumdakiler gerçekten zavallılar ama gittikleri tatil köylerine yerli turistlerden kat kat daha ucuza gittikleri için ona saysınlar dicem ama tabiki kazıklamak doğru bişey değil..ne dengesizim ya.. :haha:

Mustystella

Ne yazık ki böylesi bir durum söz konusu. Yıllardır turizm sektörünün içinde olan birisi olarak bir çok defa böylesi durumlara tanık oldum ve sadece bu yüzden bir çok kez taksicilerle tartıştığımı biliyorum. Bundan yaklaşık on yıl kadar önce iki tane Amerikalı müşteri getirmişti bir taksici otele. Ayrıca bagaj için ücret talep etti müşterilerden. Gerçi İngilizcesi yoktu, anlatmaya çalışıyordu. Olaya müdahale ettim hemen. Amerikalılara sordum, taksiye binerken ekstra bagaj ücreti istediğini söyleyip söylemediğini. Onlar da taksicinin böylesi bir şeyden bahsetmediğini söylediler. Taksici de onayladı söylediklerini. Ben de o halde nasıl böylesi bir talepte bulunabildiğini zordum. Kendine göre bir şeyle saçmaladı. Amerikalılara dönüp ekstra ücret vermeyin kesinlikle dedim. Tabii taksici anlamadı İngilizce bilmediği için. Bir kaç dakika taksiciyle tartıştım ama mücadeleden ben galip çıkıp taksiciye tek kuruş verdirtmedim:)

...mystery...

Alıntı yapılan: Mustystella - Ekim 23, 2008, 01:53:54 ÖÖ
Ne yazık ki böylesi bir durum söz konusu. Yıllardır turizm sektörünün içinde olan birisi olarak bir çok defa böylesi durumlara tanık oldum ve sadece bu yüzden bir çok kez taksicilerle tartıştığımı biliyorum. Bundan yaklaşık on yıl kadar önce iki tane Amerikalı müşteri getirmişti bir taksici otele. Ayrıca bagaj için ücret talep etti müşterilerden. Gerçi İngilizcesi yoktu, anlatmaya çalışıyordu. Olaya müdahale ettim hemen. Amerikalılara sordum, taksiye binerken ekstra bagaj ücreti istediğini söyleyip söylemediğini. Onlar da taksicinin böylesi bir şeyden bahsetmediğini söylediler. Taksici de onayladı söylediklerini. Ben de o halde nasıl böylesi bir talepte bulunabildiğini zordum. Kendine göre bir şeyle saçmaladı. Amerikalılara dönüp ekstra ücret vermeyin kesinlikle dedim. Tabii taksici anlamadı İngilizce bilmediği için. Bir kaç dakika taksiciyle tartıştım ama mücadeleden ben galip çıkıp taksiciye tek kuruş verdirtmedim:)

;D