Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burhan_66_tr

Alıntı yapılan: ferdilantord - Ağustos 24, 2008, 02:18:07 ÖS
slm arkadaşlar bişey sormak istiyorum vizeyı ne kadar veriyorlar  ilk başta 3 ay 5 ya her neyse yardımlar için tşk
bildigim kadarıyla 3 ay herkes 3 ay aldı şimdiye kadar

Burhan_66_tr

Alıntı yapılan: dargin - Ağustos 24, 2008, 01:27:21 ÖS
slm burhan_66_tr kardesım bende 17 temmuzda basvuru yaptım malesef gelısme yok beklıyorum baskada yapacak bırsey yok sanırım evrakları takıp edemıyoruz ama esın oradakı yabancı polıse gıdıp ogrenebılır benım esım sormus evraklarımıza bakan bayan tatıldeymıs sozde ama nekadar dogru nekadar yalan bende bılmıyorum herseyın hayırlısı benım esımde sorgunlu hamburgta kalıyo avukatıma danıstım uc ay kesın surer dedı mecburen beklıyoruz kendıne ıyı bak
Selam dargin
banada gelen cevap aynı yani size bakan kişi tatilde dediler bende avukatıma danıstım ve bekliyoruz en kısa zaman da sonuclanması gerekiyor çünkü benim cocugum var ben daha hiç görmedim bekletemezler. zaten gider gitmez bir kac yere dava acacam.
17 temmuzda saat kac ta randevun vardı ben seni görmüsümdür belki ben sabah 8:45 te girmistim iceri

yalan degil ordakiler gercekten tatildeler cünkü tam tatil zamanına denk geldik biz tatilleride ya 2 hafta yada 4 hafta en fazla şimdiye kadar gelip bakmaları gerekiyodu belki bir hafta daha bekleriz tatilden gelmelerini ondan sonrada sonucu gönderirler.
ordan gönderiyolar ama burdada cok bekletiyolar milleti burdan eve cevap gelmiyo

gamzeli01

Slm Arkadaşlar! benim türkiyede yaptıgım nikah almanyada da geçerli değilmi?

Burhan_66_tr

Alıntı yapılan: gamzeli01 - Ağustos 24, 2008, 06:22:24 ÖS
Slm Arkadaşlar! benim Türkiyede yaptıgım nikah Almanyada da geçerli değilmi?
tabiki almanyada gecerli fakat eşinin soyadını degistirmek icin eşinle beraber ya burda yada almanyada konsolosluga basvurman gerekir. degismesede olur burda oraya gidince degistirirsin.

Burhan_66_tr

bayansan eger orda degistirirsin soyadını

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: Burhan_66_tr - Ağustos 24, 2008, 04:18:21 ÖS
bildigim kadarıyla 3 ay herkes 3 ay aldı şimdiye kadar

yanlış biliyosun arkdaşım normal şartlar altında 45 günde en aşağı yukarı en hızlı 21 günde en fazlada bilmiyorum mesela benim 45 günde geldi ve bende 45 günde bekliyodum zaten öylede olsu zaten..

ozgur_efe

tecrubeli kardesim tesekur ediyorum cevabı icinn Allah isini gucunu rast getirsin kardesim. ben basvurumu yapacagım konsolosluga ve zaten dil sınavınada basvuru yaptım sınav tarihina kadar hic degilse sınav tarihine kadar zaman kazanmıs olurum yada kimbilir belki vize cıkmıs olur hayırlısı insAllahh. benim sadece endisem konsolosluktaki yetkili basit almancamı soruyo yoksa cook zor mu oydu merak ettigim tesekur ederim ilginee kardes.

tecrübeli

sevgili özgür kardeşim.biraz almanca biliyorsan(anlayıp derdini anlatabiliyorsan)zorlayacak birşeyler sorulmuyor.(en azından bana denk gelmedi konsoloslukta yaşadığım onca olumsuzluklara rağmen)ama tecrübe olarak sana şunu söyleyebilirim. sertifikan olmadan başvurunun kabul edilebilmesi için oradaki görevli ne kadar türkçe konuşursa konuşsun sen almanca cevap ver.o sana türkçe sordu diye türkçe karşılık verme.mesla sana derki senin a1 sertifikan eksik başvurunu bu şekilde kabul edemem der türkçe.sende diyeceksinki mesela ich spreche gut deutch.yani şimdi sana muhtemel sorulabilecek almanca soruları çıkartabilirim ama senin hakkında azda olsa bilgi sahibi olmam gerek(başvuru ve evliliğinin durumu ile ilgili).....yani genelde evliliğin durumu ile ilgili sorular sorulur ilk müracatta birde evlilik öncesi sorular...ben çapraz sorgulamada gördüm ve muhtemel bana ve eşime sorulabilecek 70 tane soru hazırladım(onların adına kendimize sordum) ve 56 tane falan soru sordular bunun 55 tanesi benim hazırladığım soru ile aynı idi.sadece biri farklı o soruda komikti zaten.evinizde evcil hayvan besliyormusunuz?

ozgur_efe

tecrubeli kardes ilgine cok tesekur ediyorum  sormus oldugun seyler ozel oldugu icin burdan yanıtlayamam ama kısaca soyle ozetleyeyim evleneli bir yıl oldu universite mezunu oldugum icin kısa donem askerlik yaptım, haziran ayında askerden geldim. tatilimizi yaptık simdii muracat etmek istiyorum sınava gun aldım ama iki ay var o kadar bekleyene kadar en azından konsoloslukta vize islemlerim baslasın istiyorum! evliligime gelince capraz sorgular umurumda degil oturum amaclı bir evlilik olmadıgı icinn herhangi bir kaygım yok! zaten ordaki makamlar neyin nasıl oldugunu cok iyi bilirler capraz sorguya alsalarda celisecek birseyimiz olacagını sanmıyorum cunki herseyi beraber yasadık:)

Burhan_66_tr

Alıntı yapılan: yakamozlu_gece - Ağustos 25, 2008, 12:41:15 ÖÖ
yanlış biliyosun arkdaşım normal şartlar altında 45 günde en aşağı yukarı en hızlı 21 günde en fazlada bilmiyorum mesela benim 45 günde geldi ve bende 45 günde bekliyodum zaten öylede olsu zaten..
arkadasımız bize vizeyi ne kadar sürede verirler demiyorki ne kadar vize verirler diyo yani  hersey bittikten sonra bana gidiş için verecekleri vize süresi diyor orda uzatması gerekn süree sanırım sen yanlıs anlamıssın.

dargin

slm burhan kardes
ben 17 temmuz 07:45 te basvuru yaptım ıkı ay daha beklıyecem uc aya kadar yolu var bakalım hayırlısı sabır edecez baska care yok

recep49

Merhaba arkadaşlar dört aydan beridir beklediğim vizem sonunda geldi Allah herkese nasip etsin (vize bekleyenlere) ve bir hafta içinde berline gidiyorum sertifikayı aldıktan sonra konsoloslukta ilk randevumda almanca birşey sormadılar çapraz sorgulamada almanca olarak adın ne nerde doğdun diye sordular ikisine de cevap verdim başka birşey sormadılar çapraz sorgulamadan sonra iki hafta içinde vizem geldi vize bekleyenlere Allah sabır versin tecrübelerimden edindiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım sormak istediğiniz birşey varsa

sabır

arkadaşlar sabır sabır inanki sabırda kalmadı.07 temmuzda başvuru yaptım yabancılar polisinden hala daha evrakları istemedi yabancılar polisi. eşim bu gün tekrar gitti sordu daha işleme bile konmamış hic bir bilgi vermiyorlar ne kadar sürecek bizim bu cilemiz.yakında bu sitresten eşimizin yanınana gidecegimize tmarhaneye gidecez 

sabır

recep49 arkadaşım capraz sorguda ne gibi sorular soruyorlar ve seninki 4 ay nasıl sürdü neden o kadar cok bekledin

sabır

bu arada vizen hayırlı olsun inşAllah hepimizin ki en kısa zamanda cıkar

Burhan_66_tr

kardes hayırlı ugurlu olsun gözün aydın 4 ay cok beklemissin ama cıkmıs en azından.
recep49 sana adın ne nerden geldin nerde oturuyon derken almanca olarak. bunu capraz sorgudamı sordular sana böyle capraz sorgulama olurmuki anlamadım. capraz sorguda sana ve eşine aynı sorular sorulur diye biliyodum. sana almanca  arkadolarak bunları sormaları baska bişey olmasın sakın.   bana capraz sorgu gibi gelmedi.

valla arkadaslar bu gün almanyadan telefon ettirdim polise hiç kimse tekrardan arayıpta bişey söylemiyor. gittigi zaman da size bakan kişi tatilde biz bişey yapamayız diyolar.  insanı cileden cıkarıyolar daha hiç bir işlem yapılmadan orda bekliyor kagıtlar. yani ya öyle ya böyle 3 ayı dolduracaklar galiba bana biraz öyle geliyo.

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN[/color][/font][/color]

fmk

https://almancax.com/forum/almanya-in-pasaport-vize-zinler-aile-birleimi-sigorta-ehliyet-gibi-konular/capraz-sorgulamada-tek-sorgulamada-soru-ornekleri/
bir sürü soru örnekleri ekledim bakan yok tickoff:), sabir kardes ask olsun insan benim eklediklerime bi bakar  cofe:)