Bana da bu yakisir

Başlatan esma 41, Eylül 07, 2008, 01:30:36 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esma 41

Bana da bu yakisir.....

Birgün aynanin gercek yüzünü görmek icin derince baktigimizda? gördüklerimiz bizi korkuturmu?, belkide aydinlatacaktir!!
Belki tanimakta güclük cekecegiz,,, "bu bana yakismaz" diyecegiz.

Bu güne kadar nasilda tanimamisim kendimi, icimde ne kadar hircin duygularim var, sartlandirimisim kendimi emir kulu olmaya ve bunu normal saniyorum, ama ""bu bana yakisiyor" süsünü öyle benimsemisimki cikamiyorum icinden.

"Siz dinlenin" dercesine adeta isteklerinizin uyanmamasi icin enerji harcadiginizi, "bana yakismaz" düsüncesiyle ört bas ettiginizi, düsündünüzmü hic?

Yasamak istediginiz Asklarinizi, erteleyip, geride tutup, engellemekle neyi ispatlamak istediniz ?? "bana yakismaz" kelimesinimi?

Haksizliklara karsi, Kapilari kapatmakla, susmakla, görmezden gelmekle, kime faydaniz oldu? Egonuzami? yoksa "kisiligime yakismaz" düsüncesinimi?

Hep ayni ayarda olmaniz gerektigini savunmus, mütevazilikde üstüme yok "tersi bana yakismaz" sözüylemi avundunuz?

Herkesi mutlu etmem gerektigini, bu arada dar, kirli, eziyetli yollarini kendine ayirdiginizi anladiginizda, yinede inadinizdan gecmeyip, ama "böyle davranmak bana yakisiyor" dedinizmi hic?

Ben güclüyüm banada bu yakisir "gururuyla, "ne güzel basarmisim, kendimi ezdirmeyi, zahmetlere koymayi" aklinizdan gecermiydi acaba?

Aynadan bir an gözünüzü ayirip, "hayir daha bitmedi",, diyerek; kendinizi zorlayarak tekrar baktiginizda, gözleriniz size;
"kendin icin yasa, kendin icinde biraz hirsli ol" dedigini görüp, yüreginiz size biraz bencil olmaniz gerektigini söylediginde; siz ona
"ama bu bana yakismiyorki" dediginizi fark ettinizmi hic?

Ben baktim aynaya bu sabah:
Bir seyin pesinde kosuyorum diyerek, hayalimin gercek olmasina, engel olmusum! "bu da bana cok iyi yakisiyor!!!"
Güclü ve becerikli görüntüsüne bürünmem icin, basarili oldugumu kendime kanitlamam icin, sartlar ve yakistirmalar icat etmisim.
cogu zaman, susmusum, daha olgun, daha sabirli görünmem icin,
Icim feryad etsede, hisslerimin tersinde hareket etmisim,etrafimdakileri mutlu etmem icin, insanlari tatmin etmek icin,
Bana cok iyi yakistigi icin ; duymak istediklerini söyledim;
Banada ancak bu yakisiyordu.

Yildizkaymasi

esma 41

Siz aynaya bakip bu bana yakismaz dedinizmi hic ?

Öyle dediginiz yada düsündügünüz halde yinede o "yanlisi" tekrarladinizmi ?

Siz düsüncelerinize "sadikmisiniz " yoksa insanlarin duymak istediginimi söylersiniz hep ?

Gerçeğin ne olduğu değil, insanların ne duymak istediğidir mühim olan. İnsanlara duymak istediğini söyleyeyenler kazanır çoğu zaman.

demis birisi ...

Üstte yazilan  cümle cok dogru ama  bi o kadarda aci ...

esma der ki: her ne olursa olsun ,karsimdaki  kim olursa olsun ben düsüncelerime sadik kalmayi ögrendim .
Insanlarin ne duymak istedigi degil , benim icimden gelenleri söylemeyi ögrendim .

Anneme arada bir duymak  istedigi söylüyorum , gönlünü almak icin ....  ;D

Siz bu Konu hakkinda ne düsünüyorsunuz ?

Yorumlarinizi bekliyorum  ....

Simdiden tesekkürler.

ayhan gündüz

NE MUTLU ONA İÇİNDEN GEÇENLERİ SÖYLEMEK, SÖYLEYEBİLMEK

BEN HEP SÖYLERİM İÇİMDE BIRAKMAM, SÖYLEMEZSEN DERT OLUR, DERTLER BÜYÜR YARA OLUR ODA BÜYÜR......ALLAH KORUSUN

esma 41

Alıntı yapılan: ayhan gündüz - Eylül 07, 2008, 05:33:56 ÖS
NE MUTLU ONA İÇİNDEN GEÇENLERİ SÖYLEMEK, SÖYLEYEBİLMEK

BEN HEP SÖYLERİM İÇİMDE BIRAKMAM, SÖYLEMEZSEN DERT OLUR, DERTLER BÜYÜR YARA OLUR ODA BÜYÜR......ALLAH KORUSUN

En iyisini yapiyorsun sevgili ayhan gündüz.

Bazen birsey söylesekte bir tesirini  göremiyoruz ama icimizde kalmiyor en azindan .

Cok güzel bir cümle aklima geldi...

Konussam tesiri yok , sussam gönül razi degil .. ayni böyle iste.

gece

Cok güzelmis gercekten adeta kayboldum yazinin icinde ...

Yaziyi buraya tasidigin icin cok Tesekkür ederim Esma41 ( Yesillim ...)
okey:) okey:)

esma 41

Alıntı yapılan: gece - Şubat 13, 2009, 01:47:14 ÖSCok güzelmis gercekten adeta kayboldum yazinin icinde ...

Yaziyi buraya tasidigin icin cok Tesekkür ederim Esma41 ( Yesillim ...)
okey:) okey:)

Rica ederim gece.  :)

NİLSENAM

çok güzel bir paylaşım olmuş esma 41 alkis:)

ellerinize sağlık  alkis:) alkis:)

vindela

elinize saglık esma41 çok anlamlı

esma 41