Organ bagisi hakkinda ne düsünüyorsunuz ?

Başlatan esma 41, Nisan 11, 2008, 12:41:08 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Organinizi bagislarmiydiniz ?

Evet  ( belirtiniz )
23 (65.7%)
Hayir ( belirtiniz )
3 (8.6%)
Emin degilim ( belirtiniz )
9 (25.7%)

Toplam Oy Verenler: 28

esma 41

Ilginc bir haber ....

Amerika'da intihar eden bir adamın kalbinin nakledildiği kişi, intihar eden kişinin eşiyle evlendi ve yıllar sonra aynı şekilde intihar etti...

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Sonny Graham, 1995 yılında kalp yetmezliği yüzünden ölmek üzereydi. Sadece altı aylık ömrü kalan Graham'a uygun kalp bulunduğu yönündeki müjdeli haber, Güney Carolina Üniversitesinden geldi.
Graham'a, kafasına kurşun sıkarak intihar eden Terry Cottle'ın kalbi nakledildi. Graham, kalbini aldığı kişi hakkında, 33 yaşındaki bir adam olduğunun dışında bilgi sahibi değildi.;

Bir yıl sonra Graham organ bağışı kurumuna başvurarak kalbini veren kişinin kimliğini öğrenmek ve ailesine teşekkür etmek istedi. Graham, Terry Cottle'ın dul karısı Cheryl ile mektuplaşmaya başladı. Daha sonra görüşmeye başlayan Graham ile Cheryl, birbirine aşık oldu ve evlendi.

Kalp naklinin üzerinden 12 yıl geçtikten sonra Graham çenesinin altından kurşun sıkarak intihar etti ve eşinin aynı korkunç şeyleri tekrar yaşamasına sebep oldu.

Bilim adamları, nakil geçiren hastaların, organını aldıkları kişilerin karakter özelliklerinin bazılarını aldıklarını gösteren 70 kadar vaka olduğunu bildirdiler.

Lancashire'dan bir kadın, böbrek naklinden sonra edebiyat zevkinin değiştiğini, ünlülerin biyografilerini ve en çok satan popüler kitapları okumaktan zevk alırken, nakilden sonra klasikleri tercih etmeye başladığını anlatmıştı.

Yine de bazı uzmanlar, hastada karakter değişimi konusunda yeterli kanıt olmadığına işaret ediyor.

alinti ...

Sizce nakil geciren hastalarin , organini  aldiklari  kisilerin karakter özelliklerinin bazilarinin aldiklari dogru olabilirmi?

3,14

--> Gercekten ilginc bir olaymis... Bence organ nakli kisilik özelliklerini etkilemiyordur.. O psikolojiktir büyük ihtimal... Benim düsüncem de bu.. :)

SEVGI-40

bende hic düsünmeden bagislardim organlarimi mezarda cürüycene baskalarina hayat versin dahagüzel

Adse

Cok düsük bir oranda olsa kisiligi etkileme imkani neden olmasin, cünkü o kisinin genlerinden olusan bir organ ile yasamina devam eden insan o genlerin kismen neden etkisinde kalmasin, olabilir...Yorum acik.

kadriye_01

slm arkadaşlar ben öldükten sonra dirilmeye inanıyorum yani ahirette ama bu tekrar hayata geldim önceden filandım şimdi filanım diyene inanmıyorum çünkü ruhun tekrar dirilişte bedene gireceği için bir ruh iki bedende yada daha fazla bendende olmaz diye düşünüyorum elhamdüllillah hepimiz müslümanız organ bağışına gelincede yine kafamı kurcalayan bişe var diyelimki ben öldüm ve organlarımı bağışladım ahiret günü dirileceğimize inandığım için orda sorguyada inanıyorum ve okuduğum kadarıyla uzuvlarımızdanda sorumlu olacağız bazı konularda onlarda dile gelecek şahit olacaklar gözümüz harama baktın elimiz çaldın çırptın kalbimiz kötülük düşündüm dilimiz yalan kötü söz söyledin diyecek şimdi ben organlarımı bağışladığım zaman bu organlar kim için konuşacak bu organların günahlarıda kadriyede şunu yaptık kadriyeden sonra bunumu yaptık diyeceker sadedce kafama takılıyor arkadaşlar yoksa bende istiyorum bağışlamayı o tekrar hayata dönen insanların ve ailelerinin mutluluğunu başka hiçbir şekilde elde edemeyiz fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim banada yardımcı olmuş olursunuz en az sizin kadar bende organlarımı bağışlamak isterim ALLAH yar ve yardımcımız olsun

esma 41

Alıntı yapılan: kadriye_01 - Ağustos 10, 2008, 05:25:05 ÖS
slm arkadaşlar ben öldükten sonra dirilmeye inanıyorum yani ahirette ama bu tekrar hayata geldim önceden filandım şimdi filanım diyene inanmıyorum çünkü ruhun tekrar dirilişte bedene gireceği için bir ruh iki bedende yada daha fazla bendende olmaz diye düşünüyorum elhamdüllillah hepimiz müslümanız organ bağışına gelincede yine kafamı kurcalayan bişe var diyelimki ben öldüm ve organlarımı bağışladım ahiret günü dirileceğimize inandığım için orda sorguyada inanıyorum ve okuduğum kadarıyla uzuvlarımızdanda sorumlu olacağız bazı konularda onlarda dile gelecek şahit olacaklar gözümüz harama baktın elimiz çaldın çırptın kalbimiz kötülük düşündüm dilimiz yalan kötü söz söyledin diyecek şimdi ben organlarımı bağışladığım zaman bu organlar kim için konuşacak bu organların günahlarıda kadriyede şunu yaptık kadriyeden sonra bunumu yaptık diyeceker sadedce kafama takılıyor arkadaşlar yoksa bende istiyorum bağışlamayı o tekrar hayata dönen insanların ve ailelerinin mutluluğunu başka hiçbir şekilde elde edemeyiz fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim banada yardımcı olmuş olursunuz en az sizin kadar bende organlarımı bağışlamak isterim ALLAH yar ve yardımcımız olsun

Selam Kadriye,

Yücel arkadasimiz senin kafanda soru isareti olusturan konu hakkinda birseyler yazmis .
Buyurun sizde okuyun.
Bu Konu hakkindaki  kaygilarinizin gereksiz oldugunu göreceksiniz.

Ölmeden önce göz ve böbrek gibi bir organını bağışlayan kimse, bu organlarının öldükten sonra bir hastaya takılmasıyla şüphesiz sevap kazanacaktır.  Çünkü bu sayede başka bir insan sıhhate kavuşmuş, hayata dönmüştür. Ancak organ bağışlayan bu kimse bağışlamış olduğu ve sonra da nakledilmiş olan bu uzvunun ikinci bir şahısta gördüğü vazifeden dolayı mes’ul sayılmaz.

şöyle ki, bir başkasından nakledilen gözle görmeye başlayan, eğer o gözle harama bakmış, bir günah işlemişse mes’uliyet kendisinedir. Ölen kimsenin bundan bir mes’uliyeti yoktur. Çünkü o adam ölmesiyle vücut elbisesinden tamamen soyulmuş, artık maddî bedenle bir irtibatı kalmamıştır.

Saygilar ....

esma 41

Bu önemli Konuyu tekrar "GÜNDEME"  getirmek  istiyorum.  :)

Sevgili üyelerimiz siz bu Konu hakkinda ne düsünüyorsunuz ?

Yorumlariniz bekliyorum ...  :)

RIBERY

bır ınsanın hayatını kurtarıyorsun guzel ama ?

esma 41

Evet bencede.

Peki siz hic organlarinizi  bagislamayi düsündünüzmü Ribery?

fevziş

evet bağışlardım sonuçta bi insan hayatıysa konu hiç tereddüt  etmem

RIBERY

yok Allahtan korkarım tamam bırıne hayat verıyorsun ama ınsan senın verdıgın organla ne kadar gunah işlerse vebalı senın boynunda ama
hayırda işlerse sende o hayra tabısın ama dınımızde organ bagişi ne kadar hayır ne kadar gunah oldugunu bılmıyorum Allahın sana verdıgı o canı sen başkasına veremezsın benım düşüncelerımdır

esma 41

Alıntı yapılan: RIBERY - Eylül 12, 2008, 02:46:40 ÖS
yok Allahtan korkarım tamam bırıne hayat verıyorsun ama ınsan senın verdıgın organla ne kadar gunah işlerse vebalı senın boynunda ama
hayırda işlerse sende o hayra tabısın ama dınımızde organ bagişi ne kadar hayır ne kadar gunah oldugunu bılmıyorum Allahın sana verdıgı o canı sen başkasına veremezsın benım düşüncelerımdır

Arkadaslar iste biz bu düsüncelerden kaybediyoruz.
Hic arastirmadan etmeden kendimizce kararlar veriyoruz.
Dogruda olsa yanlisda olsa veriyoruz.
Yücel arkadasimiz güzel bir yazi paylasmisti bizimle.
Okumanizi tavsiye ederim.....

Ben tekrar kopyalayim...siz okuyun isterseniz.
Bende arastirdim bu Konuyu ve dinimizce hic bir sakincasi yoktur.

Kulaktan duyma seylere inanmayin arkadaslar.
Hepimizin kendi akli var,bize düsen ise bu akili dogru yerlerde kullanmaktir.
Aklimizi dogru yerlerde kullanmamanin hesabini da verecegiz.

Bence siz tekrar arasitrin.... bu Konuyu. :)
Kimse organ bagislamak zorunda degil tabiki ama
yanlis bilgiler vermeyelim, aklimizi kullanalim. :)

Saygilar ....

Ölmeden önce göz ve böbrek gibi bir organını bağışlayan kimse, bu organlarının öldükten sonra bir hastaya takılmasıyla şüphesiz sevap kazanacaktır.  Çünkü bu sayede başka bir insan sıhhate kavuşmuş, hayata dönmüştür. Ancak organ bağışlayan bu kimse bağışlamış olduğu ve sonra da nakledilmiş olan bu uzvunun ikinci bir şahısta gördüğü vazifeden dolayı mes’ul sayılmaz.

şöyle ki, bir başkasından nakledilen gözle görmeye başlayan, eğer o gözle harama bakmış, bir günah işlemişse mes’uliyet kendisinedir. Ölen kimsenin bundan bir mes’uliyeti yoktur. Çünkü o adam ölmesiyle vücut elbisesinden tamamen soyulmuş, artık maddî bedenle bir irtibatı kalmamıştır.

Dip Not: Sevgili ribery niyetim seni  kirmak degil umarim yazdiklarimdan alinmazsin.  ;)

talay68

bende bagışlamakta tereddüt etmezdim siz öldükten sonra zaten bi organa ihtiyacın
olmuyor neden başka bir insanın hayatını kurtarmayayım ki
bir kere en başta kendimizi organ nakline ihtiyacı olan  birinin yerine koymalıyız

çok acı bir olaykı yakın bir tarihte okul arkadaşımı karaciger yetmezliginden kaybettim
nakil yapabilinmesi için ablasının karacigeriyle uyumluymuş nakil olabilirmiş ablası nişanlısı izin vermedigi için kabul etmemiş diye duymuştum ve çok üzülmüştüm

esma 41

Alıntı yapılan: talay68 - Eylül 12, 2008, 10:01:09 ÖS
bende bagışlamakta tereddüt etmezdim siz öldükten sonra zaten bi organa ihtiyacın
olmuyor neden başka bir insanın hayatını kurtarmayayım ki
bir kere en başta kendimizi hasta birinin yerine koymalıyız

çok acı bir olaykı yakın bir tarihte okul arkadaşımı karaciger yetmezliginden kaybettim
nakil yapabilinmesi için ablasının karacigeriyle uyumluymuş nakil olabilirmiş ablası nişanlısı izin vermedigi için kabul etmemiş diye duymuştum ve çok üzülmüştüm

Kizin nisanlisi kabul etmiyor diye kizin öz kizkardesimi ölüyor?
Valla söyleyecek laf bulamiyorum.
ALLAH rahmet eylesin ne diyim.

Kizin kardesine de  vijdan azabi vermez insAllah. Tabi nisanlisini unutmamak lazim.

Böyle düsündügün icin seni tebrik ederim sevgili talay 68.  ;)

ALLAH uzun ömürler verir insAllah.

talay68

Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 13, 2008, 01:28:31 ÖÖ
Kizin nisanlisi kabul etmiyor diye kizin öz kizkardesimi ölüyor?
Valla söyleyecek laf bulamiyorum.
ALLAH rahmet eylesin ne diyim.

Kizin kardesine de  vijdan azabi vermez insAllah. Tabi nisanlisini unutmamak lazim.

Böyle düsündügün icin seni tebrik ederim sevgili talay 68.  ;)

ALLAH uzun ömürler verir insAllah.

evet  ne acıdır ki öz kız kardeşi üzülmemek elde degil iyi dileklerin için de teşekürler

esma 41

Organ bağışı efsaneleri!

Bugüne kadar hiçbir cerrahi işlem bu kadar 'şehir efsanesi' üretmedi..

Organ bağışında gerçek olmamasına rağmen
vatandaşlar tarafından inanılan bazı söylentilerin bağışları engellediği
bildirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tekin Akpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada,
Türkiye'de organ bağışının istenilen düzeyde olmadığını ve her yıl
binlerce insanın uygun organ bulamadığı için hayatını kaybettiğini
söyledi.

Organ bağışlarının az olmasında ''şehir efsanesi'' olarak tabir edilen
bazı olumsuz söylentilerin etkili olduğuna işaret eden Akpolat,
özellikle medyada ''abartılı haberler'' yer aldığını savundu.

''Görünüşte her şey çok basit; organ bağışlayın, hayat kurtarın'' diyen
Akpolat, uygulamada ise insanların kafalarının karışık olduğunu, organ
bağışlanmadığı için pek çok hayatın da kaybedildiğini vurguladı.

Bugüne kadar hiçbir cerrahi işlem üzerinde belki de organ bağışı
kadar efsane üretilmediğine işaret eden Akpolat, ''eğer organlarımı
bağışlarsam, acil servis doktorları ve görevlileri hayatımı kurtarmak
için gerektiği kadar çaba göstermez, bir başkasının hayatını kurtarmak
için benim organlarımı almaya bakarlar'' gibi olumsuz düşünce ve
söylenti üretildiğini anlattı.

Acil serviste hastayla ilgilenen doktorların uzmanlık alanlarının organ
nakli olmadığını vurgulayan Akpolat, organ bağışının ancak beyin ölümü
tespit edildikten sonra gündeme geleceğini kaydetti.

Akpolat, beyin ölümü tespiti yapan doktorlarla organ nakli yapacak
ekibin ve organ alacak hastanın sürekli doktorlarının yasa gereği farklı
kişiler olduğunu belirterek, ayrıca beyin ölümü durumunda bile ailenin
rızasının alındığını kaydetti.

Akpolat, şöyle devam etti:

''Diğer bir şehir efsanesi ise ''belki de beyin ölümü raporum
imzalandığında gerçekten ölmüş olmayacağım ve eğer organlarım nakil için
alınmazsa, belki de yeniden hayata dönme şansım olacak'' şeklinde. Beyin
ölümü tanısı konduktan sonra insanların hayata dönmesi söz konusu
değildir. Ayrıca üzerinden organ bağışı kartı çıkan hastalara gerçekten
beyin ölümü durumunda olup olmadıklarını anlamak için normal bir ölüm
vakasından daha çok test yapılır.

'Bir gün organ mafyasının kurbanı olma ve uyutulup sonra da bir böbreğim
alınmış olarak sokakta uyanma ihtimalim ne zaman var'' söylentisi de
çok dolaşan, internette sık rastlanılan bir öykü olmakla birlikte gerçek
olma şansı neredeyse yok denecek kadar azdır.''

Organ naklinin sıradan bir operasyon olmadığını, özel donanım
gerektirdiğini de belirten Akpolat, ''organ nakli sokak köşelerinde
yapılamayacak kadar karmaşık bir operasyondur.
Ancak yasal olarak suç
olmasına karşın, özellikle de canlı vericili böbrek nakillerinde para
karşılığı organ ticareti de söz konusu olabilmektedir. Organ ticaretini
bitirecek tek çare, iyi çalışan ve yeterli organ sağlayan bir bağış
sistemidir'' diye konuştu.

Dini açıdan da organ bağışının hiçbir sakıncası olmadığını vurgulayan
Akpolat, bütün semavi dinlerin insan hayatını kurtaran bir yöntem olan
organ bağışını onayladığını kaydetti.

Organ ve doku bağışlarıyla ilgili operasyonların cesedin görünümünü
mümkün olduğunca az etkileyecek şekilde yapıldığına da işaret eden
Akpolat, kesiklerin kişi yaşıyormuş ve ameliyat olmuş gibi özenle
dikildiğini belirtti.

Kişinin yaşlı olması veya herhangi bir hastalığının bulunmasının organ
bağışına engel olmadığını da vurgulayan Akpolat, bu kararın tıbbi
ölçülerle verilebileceğine işaret etti.

Organ bağışının açıklanmasının sadece bağışçı ailenin isteğiyle olduğunu
söyleyen Akpolat, organ bağışında beyin ölümü gerçekleştiği için kişinin
acı hissetmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Organ bağışıyla ilgili üretilen söylentilere inanılmamasını isteyen
Akpolat, hayat kurtarmak için herkesi organ bağışında bulunmaya davet
etti.

...mystery...

bende bağışlarım...
çünkü sizin organlarınız bi başkasının hayatını kurtarıcak bence çok güzel bişey..insanı ölmüş olsa bile hep mutlu edicek bişey o kişilerin aileleri sevdikleri çok mutlu olurlar sizi hep hatırlarlar kısaca insanı çok mutlu edicek bi durum bi kişinin hayatını kurtarmak... :)