Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bars

iyi aksamlar arkadaslar.
esim Trde kursa gidiyor daha pasaport bile cikartmadik benim en iyi ihtimalle tahminim mart ayinda sinavi gecer esim ve basvuru yapariz.
ancak benim burdaki sorumun calismiyor olmam idi
su an icin bir is buldum ancak zeitfirma.haftaya basliyorum maasim ortalama 1300 olacak.
simdi sorularima geceyim;
3 aylik maas kagidi deniyor bu 3 ay Auslaenderbehoerde beni cagirdigi zamandan 3 ay öncesimi?
yada ne zamandan beri calistigimi soruyorlarmi yani basvuru yapmadan 3 ay once ise girsem sorun cikarmi?
Festvertrag istiyorlarmi? calisacagim firma zeitfirma bu polisde sorun cikariyormu?
SAYGILAR.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: RABİA SCHAFER - Eylül 14, 2008, 03:23:31 ÖS
slm arkadaşlar herkese sınavı kazananlara ve vizesini alanlara çok tebrik ediyorum arkadaşlar bir sorum olacak lütfen arkadaşlar yanıtlasın vizesini alan arkadaşlar daha iyi bilir vize alındıktan sonra sağlık raporumu alınıyor bilen arkadaşlar varsa lütfen yazssın ben izmir konsolosluğunda sıra beklerken orda yaşlı bir teyze söyledi dash sizin çok işiniz var diye bu nu bilen varsa yanıtlarsa sevinirim herkese bol şans
arkadasim yokk yaa ne saglikk raporuu...
hic canini sikma yok öle bisey yaa...
zaten konsolosluk icin randevu alirkan ne getirmen gerekenleri sana söylüyorlar. saglik raporu yoooooookkkkk...

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: bars - Eylül 14, 2008, 11:07:12 ÖS
iyi aksamlar arkadaslar.
esim Trde kursa gidiyor daha pasaport bile cikartmadik benim en iyi ihtimalle tahminim mart ayinda sinavi gecer esim ve basvuru yapariz.
su an icin bir is buldum ancak zeitfirma.haftaya basliyorum maasim ortalama 1300 olacak.
3 aylik maas kagidi deniyor bu 3 ay Auslaenderbehoerde beni cagirdigi zamandan 3 ay öncesimi?
yada ne zamandan beri calistigimi soruyorlarmi yani basvuru yapmadan 3 ay once ise girsem sorun cikarmi?
Festvertrag istiyorlarmi? calisacagim firma zeitfirma bu polisde sorun cikariyormu?
SAYGILAR.
arkadasimm bildigim tek seyy senin 3 aylik maasin ve is sözlesmen... ya:)  dance:)
aldigin paraya her yabancilar polisi bakmior. yok 1,500 yok 2000 bunu her yabancilar dairesi problem olarak görmüyor. benim esim net 900 aliyordu ve kolaylikla vizemi aldim hicbir problem cikmadan. ustelik 25 gundee...
darisi sizlerinn basinaa

bars

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Eylül 15, 2008, 12:17:00 ÖÖ
arkadasimm bildigim tek seyy senin 3 aylik maasin ve is sözlesmen... ya:)  dance:)
aldigin paraya her yabancilar polisi bakmior. yok 1,500 yok 2000 bunu her yabancilar dairesi problem olarak görmüyor. benim esim net 900 aliyordu ve kolaylikla vizemi aldim hicbir problem cikmadan. ustelik 25 gundee...
darisi sizlerinn basinaa

heralde sorunda burda cikacak cünkü sözlesmem  yani süresiz bir is anlasmam yok zeit firma sizlerinde bildigi gibi gecici isci calistiran firmalardir.
bu durum polisinde bir sakinca doguracami bunu bilmek istiyorum.
yardimlariniz icin tesekkürler.
SAYGILAR.

tecrübeli

Alıntı yapılan: bars - Eylül 14, 2008, 11:07:12 ÖS
iyi aksamlar arkadaslar.
SAYGILAR.
ARKADAşIM öncelikle seni çağırdıkları andan önceki 3 aylık kağıt isteniyor.vize değerlendirmesi yapılırken işe giriş tarihin,ne kadar sıklıkla iş değiştirdiğin,ne kadar aldığın ve ne kadar çalışacağın gibi kriterler üzerinden değerlendirmeler yapılıyor.eğer bu kriterlerden mesela bir işte uzun zamandır çalışıyor olmanın(işe giriş tarihi)ve maaşının durumu ve feztvertrag artı olarak hanene yazılır değerlendirilirken.yani tamamen olumlu olarak yansır.bu demek değilki işe yeni girmiş olman ters etki yapacak.ama iş sözleşmesi olursa çok iyi olur(çünkü sonuçta iş garantisi demektir bu)ama insafsız birine denk gelirsin çok problem yapar veya iyi birine denk gelirsin hiçbirini problem yapmaz sıkıntısız atlatırsın.birazda şansın olacak.mesela duygu kardeşinki gibi.ALLAH kolaylık versin.zamanın varken iyi bir iş bulmanın yolunu ararsan yada tanıdığın bir firmada işe başlarsan belki festvertrag almana(durumunuda anlatarak)yardımcı olurlar.

bars

fest isi cok zor hatda imkansiz gibi görünüyor ancak zeit firma bana 1 yiilik fertrag verecek en azindan bunun garantisini aldim.
bazi dostlar bana kisa sürelide olsa festvertrag verbileceklerini söylediler uzun süreli olursa vergi sorunlari cikarmis.
söyle söylersem dogru olurmu peki;
vize bas vurusundan 4 ay once bir yerde fest olarak baslamam yeterli olur.

dargin

slm kardes sen vızeden 4 ay once fest calıs hıc bır problrm cıkmaz bıde alman vatandasıysan kesınlıkle sorun cıkarmazlar rahatlıkla esın gelebebılır bak duygu arkadasımızın esı alman vatandası 25 gunde vızesı cıkmıs

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: bars - Eylül 15, 2008, 01:46:42 ÖÖ
fest isi cok zor hatda imkansiz gibi görünüyor ancak zeit firma bana 1 yiilik fertrag verecek en azindan bunun garantisini aldim.
bazi dostlar bana kisa sürelide olsa festvertrag verbileceklerini söylediler uzun süreli olursa vergi sorunlari cikarmis.

arkadaslar ortada bir yanlis anlasilma var. benim esim turk vatadasi alman degil 900 aliyordu ozamanlar. sözlesmesi de yoktu . yani tam ismini bilmiyorum ama lage mi herneyse yani baska bir firma esimi suanki calistigi firmaya gönderiyordu yani yan firma esimi baska biryere yolluyor buna siz nediyorsunuz almancasini bilmiyorum ama dedigim gibi yan firma esimi yollamisti suanki bulundugu yere...

duygu_0354_duygu

arkadaslar ortada bir yanlis anlasilma var. benim esim turk vatadasi alman degil 900 aliyordu ozamanlar. sözlesmesi de yoktu . yani tam ismini bilmiyorum ama lage mi herneyse yani baska bir firma esimi suanki calistigi firmaya gönderiyordu yani yan firma esimi baska biryere yolluyor buna siz nediyorsunuz almancasini bilmiyorum ama dedigim gibi yan firma esimi yollamisti suanki bulundugu yere...

arkadsim az oncede yadim benim esimin iside fest degildi. hem bu para konusunu fazla problem yapma ya ::) paran yetersiz olmasi durumunda kefilde gösterebiliyorsun. yabancilar polisi esime kendi agziyla sölemis. getir birisini hemen kefil yapalim olsun bitsin demis  ya:)

duygu_0354_duygu

haaa bu arada arkadaslar ALLAH INSALLAH BENIM SANSIMDAN SIZLEREDE VERSIN  dance:)
valla ben 25 gun beklemekle kafayi yedim Allah aylarca bekleyenlere sabirr versinnnn  ya:)

bars

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Eylül 15, 2008, 01:46:31 ÖS
haaa bu arada arkadaslar ALLAH INSALLAH BENIM SANSIMDAN SIZLEREDE VERSIN  dance:)
valla ben 25 gun beklemekle kafayi yedim Allah aylarca bekleyenlere sabirr versinnnn  ya:)

yardimlariniz icin cok tesekkürler.
sizin örneginizi duyduguma sevindim cünkü malum sagdan soldan duyma seyler kafamizi cok karistiriyor.sizin gibi birinci elden yasasmis birilerinden tecrübelerini ogrenmek dahada cesaretlendiriyor beni .

Leihfirma = isci kiralayan firma anlaminda
Fabrikalar artik kendileri isci almak yerine bu isi butür firmalara devr etdiler bu sekilde ileride bir isci isden cikarsa ona tazminat vermek zorunda kalmiyorlar.yada bu tür iscileri daha ucaza daha uzun saatler calistirabiliyorlar.
SAYGILAR. 

fevziş

Alıntı yapılan: duygu_0354_duygu - Eylül 15, 2008, 01:46:31 ÖS
amin inşAllah arkadaşım senin kadar olmasada beklediğimize değecek bi karar çıkra yani vizemiz gelir ve bugün 4 ay bitti :'(

lebensraum

merhaba arkadaşlar. ben 23 yasında üni. öğrencisi bir gencim. bir kaç sorum olacak yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
eşim alman vatandaşı. ileride aile birleşimi için konsolosluğa başvuracağım.
ancak okulum bitmedi ve son sınıftayım.
kış tatilinde almanyaya turist vizesi almayı düşünüyorum.
öğrenci olduğum için pek fazla sorun çıkarırlarmı. 2 haftalık bir tatil için.
yaz aylarına doğru aile birleşimi için başvuracağım! acaba negibi problemler çıkarırlar bana!
bu konuda bir çoğunuzu muzdarip gördüm. benide sıkıntıya sokacak bir durum olursa. bu kış başvurmayayım! 
şimdiden herkeze teşekkürler

esma 41

Ya biraz Konu disi olacak ama illede yazmak istedim .

Tecrübeli arkadasimiza buradan tesekkür etmek istiyorum.
Her üyeye hic "bikmadan " yardimci olmaya calisiyor.
Almanyada dogup büyüdügüm icin Aile Birlesimi Tecrübeleri Konusu
hakkinda pek bilgim yok yani bunlari yasamadigim ve gerek kalmadigi icin.
Ama arkadasimiz azimle herkese yardimci oluyor ve bu Konu hakkinda
baya bir bilgisi var gördügüm kadariyla. Bende cok sey ögreniyorum ...

Tekrar tesekkürler ... insanlara yardim edebilmek ne güzel.  okey:)

Forumun bu Konuda ennnnn yardim sever üyesi  tecrübeli  ;)

tecrübeli

Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 16, 2008, 11:21:49 ÖÖ
Ya biraz Konu disi olacak ama illede yazmak istedim .

Tecrübeli arkadasimiza buradan tesekkür etmek istiyorum.
Her üyeye hic "bikmadan " yardimci olmaya calisiyor.
Almanyada dogup büyüdügüm icin Aile Birlesimi Tecrübeleri Konusu
hakkinda pek bilgim yok yani bunlari yasamadigim ve gerek kalmadigi icin.
Ama arkadasimiz azimle herkese yardimci oluyor ve bu Konu hakkinda
baya bir bilgisi var gördügüm kadariyla. Bende cok sey ögreniyorum ...

Tekrar tesekkürler ... insanlara yardim edebilmek ne güzel.  okey:)

Forumun bu Konuda ennnnn yardim sever üyesi  tecrübeli  ;)

TEşEKKÜR EDERİM arkadaşım sezarın hakkını sezara verdiğin için.geçmişim hatalarla dolu ve bedellerinide ödedim(tecrübe ne diye sormuşlar birine odacvp vermiş;hayatta yediğim kazıkların bileşkesi tecrübedir demiş)iki yıla yakındırdırda hayatımda köklü değişikler yaptım(mesela alkol sigara vs bıraktım)hemen hemen hayatın her dalında tecrübelerim oldu.küçük yaşta büyük sorumluluklar aldım(mesela türkiyenin en genç seçilmişlerinden oldum)insanlara yardımcı olmak(art niyetsiz)beni çok mutlu ediyor.ben hep büyüdüğüm yerde küçülmeyi başardım ve bunun içinde hep kaybettiğim yerden tekrar kazanmayı bildim.varlıkta gördüm yoklukta ve varlıktan inmedim yokluğa.maddi değeri kesinlikle ölçü tutmamayı öğrendim.adaletli olmayı hoşgörüyü öğrendim.bunların hepsi güzel şeyler.eğer bir nebze olsada insanlara yardımcı olabiliyorsam bu beni mutlu eder.zaten ramazan ayı(prensip olarak ramazanda çalışmıyorum)onun için vaktim bol.ALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun.birde yaptığım yorumlarda kesinlikle eğer konu hakkında bilgim yoksa yorum yapmam.benim yapmış olduğum yorumlarda bilgi eksikliği gören arkadaşım olurs lütfen uyarsın ki arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.tekrar teşekkürler.

esma 41

Hayata  bakis aciniz cok güzel,tebrik ederim.
Önemli olan yasadiklarimizdan ders alip iyi insan olmaya calismaktir.
Üzerine erken sorumluluk alan insanlar belki hayati yorucu olarak görebilirler
ama hayatta cok da basarili  ve iyi olurlar.
Ben bunu sizde hissettim ..  :)

birde yaptığım yorumlarda kesinlikle eğer konu hakkında bilgim yoksa yorum yapmam.benim yapmış olduğum yorumlarda bilgi eksikliği gören arkadaşım olurs lütfen uyarsın ki arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.tekrar teşekkürler.

Yorum yok .. bu cümleler zaten herseyi anlatiyor . ;D
Tekrar tesekkürler.

Size bundan sonraki "yeni " hayatinizda mutluluklar dilerim .

tecrübeli

b
Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 16, 2008, 12:32:51 ÖS
Hayata  bakis aciniz cok güzel,tebrik ederim.
Önemli olan yasadiklarimizdan ders alip iyi insan olmaya calismaktir.
Üzerine erken sorumluluk alan insanlar belki hayati yorucu olarak görebilirler
ama hayatta cok da basarili  ve iyi olurlar.
Ben bunu sizde hissettim ..  :)

birde yaptığım yorumlarda kesinlikle eğer konu hakkında bilgim yoksa yorum yapmam.benim yapmış olduğum yorumlarda bilgi eksikliği gören arkadaşım olurs lütfen uyarsın ki arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.tekrar teşekkürler.

Yorum yok .. bu cümleler zaten herseyi anlatiyor . ;D
Tekrar tesekkürler.

Size bundan sonraki "yeni " hayatinizda mutluluklar dilerim .

biraz konu dışına çıktık ama konuya nasılsa dönülür.çok hoşuma giden bir söz vardır;İYİ DOSTU OLANIN AYNAYA GEREKSİNİMİ YOKTUR'teşekkür ederim bence siz iyi bir dostsunuz(bazı arkadaşlar yaptığım yorumlardan dolayı konsolosluk görevlisi olup olmadığımı(komik bir ifadeyle)sormuşlardı.keşke herkez sizin gibi yapıcı olabilse.(bunu hakkımda iyi şeyler söylediğiniz için söylemiyorum)