Ana Menü

Ergenekon

Başlatan Kasus, Temmuz 09, 2008, 12:20:32 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhaяяeM

Dediğiniz doğru, bu işin altından biçok şey çıkabilir, ama zamanında can ciğer kuzu sarması değil miydi bunlar ya ?
Demek öküz öldü ortaklık bitti :)

nuhal2

sayin lengur avukat deyince benim aklima hemen alpaslan aslan geliyor nedense.e staj falanda yapmistir.sizin kadar görev yapmamis olmali genc gözüküyor. yalaka medya deyincede hani bu avukat danistayi basip tabancayla bir kisiyi öldürmüs birilerini yaralamistiya bu saldirida  hemen "birisi otomatik tüfekle girip Allahüekber dedi ve danistay üyelerini üzerine ates acti" diye yazan ve halka bunu yutturmaya calisan medya geliyor.tabi siz bunlari hatirlamazsiniz, burda ölenlerde hayal ürünü. ancak olayin sahidi olan kadin hakim saldirganin tekbir getirmedigini, ve tabancayla ates actigini belirtince sizin yalaka medya neden böyle bir sey uydurdugunu aciklamaya gerek görmedi. demek savci uyduruk iddianame hazirliyor öylemi  sende hukuk adamisin sende yaparmisin böyle seyler yok canim yaparmisin.yapmazsin tabi senin alninda hukuk kurallarina riayet eder yaziyor dimi. peki uyduruk iddanameyi hakimler kabul edermi etmezler etmezler. peki bunu nasil ettiler. ne oluyor bu hukuk adamlarina. tek dürüst siz kalmissiniz.abd de yasayan hocadan falan konuyla alaksi pek olmadigi halde bahsetmeniz sizin dindar insanlara karsi beslediginiz hasmaniyeti gösterir.ne buldunuz sizin elinizde hangi belgeler var.hircinca hakaretler ederek bir yeremi varacaksin .hangi isini yaptiramadin.seni kayiran torpil yapan adamlarinmi yerinden uctu.sen bana bir avukat neden danistayi basar acikla sana tek diyecegim yok. am a mantikli böyle hukuk adami olarak zirvalamak yok.muharrem bey sanada sonra cevap vercem.sende kanit var ha can ciger ha nerden anladin sonra.

MuhaяяeM

Saldırmana gerek yok nuhal2, burada herkes fikrini söyler ve sen ister benimsersin ister
benimsemezsin.
Benimse ya da benimseme bu beni bağlamaz ama insanların görüşlerine saygı göstermek zorundasın.
Ben ergenekon iddianamesini sonuna kadar destekliyorum ama arkadaşım bunu desteklemediği
için ona hesap sormuyorum, herkesin kendi bileceği iş.
Benim için herkesin görüşü kendine, benim düşündüğümü düşünmüyor diye şuursuzca laflar etmem
kimseye.
Ama burada özel olarak lengur'a ya da bana laf atıyorsanız önce haddinizi bilin.
Herşeyden önce laf attığınız kişi hukukundan siyasetine, iktisadından politikasına kadar
her konuda iyi yerlerde eğitim almış bir kişidir.

Benim görüşüme gelince; Türkiye gibi ülkelerde güçlü bir medya hükümetleri götürüp
getirebilir, nitekim bunun örneği kısmen de olsa ülkemizde görülmüştür.Sonra ülkeyi
medya yönetiyor derler.Neden diyorlar bunu? Oy kullanan kaç kişi oy verdiği parti programını
okuyor? Bir partiye oy verirken neleri göz önünde bulunduruyoruz?
Hiç birşeyi göz önünde bulundurmuyoruz, medya onun hakkında iyi konuşuyorsa o parti iyidir,
kötü konuşuyorsa o partiye oy verilmez, bu iş bizde böyledir.

Geçenlerde bir yazı okumuştum, ülkemizde tarihte ilk defa bir hükümet bir medya grubuna
savaş açtı deniyor. Neden böyle denilmiş? Çünkü adamlar çıkarlarını korumak veya devam ettirmek
istiyorlarsa medyayla iyi geçinmek zorundalar.Bu güne kadar da hep böyle olmuştur.
Medyanın desteğini arkasına alan dereyi geçmiştir. Bu parti iktidara gelirken bunları kulanmadı mı?
Herkes gibi bunlar da kullandı elbette, ilk geldikleri günlerde bu gruba bağlı şirketler için borçlar yeniden
yapılandırılmadı mı? Teşekkür mahiyetinde çeşitli imtiyazlar tanınmadı mı?
Bırakın bunları ya, ben ne hükümeti savunurum ne de medyayı, hepsi birbirinden beter.

Türkiye yolsuzluk endeksinde kaçıncı sırada biliyor musunuz? Neden peki?
Yapılan yolsuzlukların kaçından haberdarsınız? Bir yolsuzluk yapıldığında bunu size kim haber
verebilir? Medyadan başka nereden öğreneceksiniz? Elbette yapılanları gizlemek adına
medyayla can-ciğer olacaklar, sadece bu hükümet değil hepsi aynı.
Milletin sesi çıkmasın diye bu ülkeyi krize sürükleyen ekonomi politikalarını öve öve bitiremeyenleri de
biliriz biz.İşte medyanın gücü.

Sende kanıt var mı diyorsun bir de bana, insanların görüşlerini belirtmeleri için ellerinde kanıt olmasına
gerek yoktur.Yapılanlardan az çok neyin ne olduğunu anlıyoruz.
Bu Doğan - Erdoğan tartışması ne? Bana göre ikisinin de kirli çamaşırları var ve birisi diğerine
"senin kirli çamaşırlarını ortaya dökerim diyor" diğeri de "buyur dök ben de seninkileri dökeyim" diyor olay budur.
Bu bağlamda bana göre halk ne kadar pislik varsa dökülsün diye düşünüyor, maskeler düşsün birer birer.
Ama sanmam, böyle gelmiş böyle gider, biz de burada o onu yapmış, şu şunu etmiş diye konuşur dururuz.
Atı alan Üsküdar'ı geçerken, biz de birbirimizi yeriz.

lengur

Arkadaşlar daha önceki yazılarımın birinde de söylediğim gibi suç işleyen kim olursa olsun üzerine gidilmelidir.Adalet yerini ancak bu şekilde bulur.Fakat Adaleti sağlama bahane edilerek,rezilliklere,sahtekarlıklara,vatan hainliğine,din ve vicdan sömürücülüğüne karşı ses çıkaran, siyasi görüşleri tamamen farklı, muhalefet eden herkesi alakasız sebeplerle aynı suçtan hiç bir Ceza Usul Kurallarına uymadan,insan haklarına aykırı bir şekilde içeri tıkarsanız o zaman bunun adı Adalet olmaz,siyasi linç olur.Sürekli uyduruk Ergenekon iddianamesi ibaresini kullanmam bundandır.

Sayın nuhal2,

Önce sorularınıza cevap vermeye çalışayım.

"Avukat deyince benim aklıma hemen Alpaslan Aslan geliyor nedense" demişsiniz.Peki Ali Günday diye bir isim hiç tanıdık geliyor mu? Kim bu Ali Günday derseniz hemen söyleyeyim.1995 yılında bürosunda öldürülen Gümüşhane Barosu eski başkanı.Peki  kimler tarafından hedef gösterilmiş,kim tarafından,niye öldürülmüştü? Vakit ismini alan Akit gazetesinin Günday, hakkında günlerce süren yayınlardan sonra İzzet Kıraç adlı bir kişi tarafından türbanı yasakladığı gerekçesiyle öldürülmüştü.

"Alpaslan Aslan kimdir? "Bir avukat Danıştay'ı niye basar?" Eğer TV'lerden sadece Samanyolu(hani şu bizim CIA destekli derin hocamızın kanalı),Kanal 7 (hani meşhur Deniz Feneri skandalının mimarlarının kanalı),ATV(hani iktidarın borozanlığını yapmak amacıyla özel hiç bir bankanın kredi vermemesi üzerine iktidarın sanki babasının parasıymış gibi Devlet Bankalarından özel kıyaklarla sağlanan kredilerle alınan) de yayınlanan haberden ziyade yorum içeren şeyleri seyredip bu soruyu soruyor iseniz,vereceğim cevaplar sizi hiç bir şekilde tatmin etmeyecektir.şimdilik sadece şunu söyleyebilirim ki yukarıdaki İzzet Kıraç ile Alpaslan Aslan arasında 3 önemli benzerlik var.

1)Her iki cani mi desem dangalak mı desem kişinin de devamlı yobazlığın medyadaki en önemli temsilcisi Vakit Gazetesini okudukları mahkeme tutanakları ile sabit olmuş.
2)Her ikisinin de ifadelerinde türban yasağını protesto etmek için böyle bir eylem yaptıklarını söylemişler.
3)İlginçtir her iki dangalak da nedense ruhsal rahatsızlıkları olan kişiler çıkmış.İzzet Kıraç'ın raporlu,Alpaslan Aslanın ise deli raporu almak için çabaladığı  yine mahkeme dosyalarında belli.

Bu konular hakkında google'de ayrıntılı bilgi bulabilirsin.Haa belge istersen iktidar gücü elimde olmadığından gizlilik taşıyan bu belgeleri gerek sitemize gerekse de yanlı herhangi bir gazeteye servis edemem. :) Hem belgeyi ne yapacan?AKP Genel Başkan Yardımcısı şaban Dişli hakkında hemi de  belgesiyle birlikte 1 milyon dolar rüşvet aldığı iddiaları havada uçuşurken o ne yaptı?Savcılar ne yaptı? Göstermelik olarak başkan yardımcılığı görevinden istifa etti fakat milletvekilliği dokunulmazlığı zırhını atmaktan korkup millet vekilliğinden istifa etmedi(Bu aradan TL'den bol sıfırlar atılmasına vesile olup,ulusal paramızın sembolikte olsa itibarını yükselttiği için takdir ettiğim iktidar partisinin, genel başkan yardımcısı hakkında YTL üzerinden değil de Dolar üzerinden hemi de belgeli rüşvet aldığı iddialarına şahşen çok üzüldüm. :) )

şu nefret ettiğiniz Turan Dursun,Bahriye Üçok,... gibi insanların katledilmesine hiç girmeyeyim.

ABD'de CIA korumasında yaşayan şu derin hocamız hakkında konuyla ilgili şeyleri de yukarıda yazmıştım.Özetle bugün şu uyduruk Ergenekon soruşturması nedeniyle siyasi görüşleri birbirine tamamen zıt o kadar kişilerin tutuklanmalarından önce birleştikleri tek nokta, şu şerefsiz,vatan haini,ABD uşağı,din ve vicdan vampiri... derin hocanın ve devlet kademelerindeki oluşumunun,bu ülke için ne kadar tehlikeli bir şey olduğuydu.

Daha çok şeyler yazacaktım ama bu akşamlık zamanım kısıtlı.2 saat sonra İstanbul'a doğru yola çıkacam.İnşAllah Pazar gecesi devam ederim.

nuhal2

bu ülke neden ileri gitmemis yillardir biliyormusun.iyi egitim iyi insanlar degilde senin gibiler aldigi icin.verdigin cevap tam bir zirvalik.türban icin neden bir imam adam öldürmezde ergenekonla baglantili iyi egitim görmüs ayni senin aldigin egitimi almis senin deyiminle ruhsal bozuklugu olan bir avukat insan öldürür. ayni o yalaka medyanin yalan haberleriyle iftira ve hakaret dolu bir yazi olmus.her vakit gazetesi okuyan insan öldürüyor sonucuna cikiyorsun.ne güzel iyi yerlerde egitim almismis cok gördü bu milletsenin gibilerini.CIA ile falan ne baglantin nerden biliyorsun kimi kim koruyor ne sacmaliyorsun ispatliyamiyorsun sifatindan meslegindendemi utanmadan böyle seyler yaziyorsun.hakaretlerini aynen sana iade ediyorum. sunuda unutma a,aslan ergenekon sanigi ve iyi egitimli bir avukat ve bugun disari ciksa senden fazla müsterisi olur.senin gibiler hirsizlarla katillerle degilde abdde yasayan bir din adamiyla ugrasiyor.aciyorum size bide bir sürü sey yazmis ben zamanim olursa bütün haberleri izlerim.önyargili falanda degilim olay cok net .

nuhal2

peki muharrem gelelim sizin yazdiklariniza . secimlerde önce veya sonra yada cbaskanligi secimleri esnasinda dogan medyasin akp yanlisi bir haberini bana göeterebilirmisiniz. gösteremezsinz. hicbir zaman övmemis her zaman saldiracak bir firsat kollamistir dogan grubu.özellikle 2002 secimlerinden önce ( bizde gazt okuyoruz) cogo medyanin akp lehine tek satiriyoktur ve akp iktidara gelmistir. sizi tezlerini cürütecek cok sey var. medya ne derse halk hepsini yutar diyorlarsa O ESKIDENDI. kaldiki bu gun sadece dogan medyasi var, akp iktidara geldiginde sadece doganin degil anlasmaya yanasan bütün gruplarin borcunu yapilandirdiki tahsil etmenin tek yolu bu idi.doganin sicili bozuk diye onu ihalede vs kovamaz oda herkesle ayni haklara sahip.simdi salim kafayal söyle düsün. sen bir site kurmussun hacker falan ne varsa yararlaniyor. sen sitede hosgeldiniz falan su hizmetlerimoiz var yaziyorsun kisacasi sirf millete hizmet yani bir parti gibi, ama bu hackerler senden sitenden faydalanmakla kalmiyor haksiz seyler talep etmeye basliyor.siteyi kopyaliyor falan. sende tabiki kiziyorsun haklarimi savuncagim diyorsun. ne oldu simdi sen bu sahtekara siteden fayadlanma imkani verdin diye onunnla can cigermi oldun. sonrada o hacker seni tehdide basladi senin siten söyle kopyaci falan diye karsilikli tehditler, ama ben burda seni hakli görürüm.tabi sen diyeceksinki yok böyle bisey. dimi senin dedigin gibi elilmizde belge olmasina gerek yok sallyalim iftirayi gitsin.neyse gerekirse sonra devam ederim.

MuhaяяeM

Bak kardeşim, daha önceden de birkaç tartışmada yer almıştın hatırlıyorum.
Tamam senin fikirlerin de güzel evet gayet hoş, bana göre medya desteği vardır ama sana göre yoktur, olabilir problem değil.
Ama niye bu kadar hırçın mesaj yazıyorsun anlamadım.
Herkes doğal üslubunu kulanarak yorum yaparken sen topla tüfekle saldırıyorsun, bu ne ya?

Biz ne zaman adam gibi tartışmayı öğrenicez?

Ne demek senin gibiler? Ne demek verdiğin cevap tam bir zırvalık?
Ne demek acıyorum size? Ne demek cok gördü bu millet senin gibilerini?

Bunların konuyla ne ilgisi var?
Tanımadığın biriyle fikirlerinden dolayı böyle konuşamazsın!

Benzer üslubu daha önceki tartışmalarda da kullanmıştın. Daha fazla çekemem, tekrar uyarmıyorum hesabın kapatıldı.

Kasus

EE konu "ERgenekon" "laf lafi aciyor"a benzemez illaki gerginlik yasanacaktir.

Bu arada gazetelerden ve televizyonlardan bende cok seyler ögrendim tabi. Benim görüsüm. Bir insan hic birsey yapmamissa öyle kolay kolay tutuklanamaz. Hem hakliysa yani onu suclulugunu kanitlayacak bir belge yoksa nasil olsa cikar. Demesi kolay diyeceksiniz ama dedigim gibi, suclu olduguna dair bir belge yoksa bence tutuklama emri cikamazki. Ben mi yanlis biliyorum. Bende iddianameyi destekliyorum. Varsa böyle bir örgütlenme kesinlikle yok edilmesi lazim.

SEVGI-40

ya valla su ergenekon nedir bende anliymadim nedemek okadar cok duyuyorumki nezmn tv acsam ergenekon terörden sonra bide bu cikti

jentzsch

Bir zamanlar büyük bir Türk destaniydi Ergenekon..

Kasus

Alıntı yapılan: jentzsch - Eylül 18, 2008, 12:51:50 ÖÖ
Bir zamanlar büyük bir Türk destaniydi Ergenekon..

Evet öyleymis. Bir disi kurt insanlari güvenli bir yerlere getirmis sanirim, böyle birsey.

lengur

Tartışmaların bu şekilde sonuçlanması gerçekten üzücü.Keşke bir kaç kişinin tartışması ile konu aydınlatılacaksa neyse.Ortada aydınlanan hiç bir şey yokken daha kötüsü daha bir garip hale getirilen bu uyduruk soruşturma nedeniyle birbirimize düşman olup, kırıcı olmamıza gerek yok.Sadece ortada bir takım gariplikler,çelişkiler,tuhaflıklar var.Bunları tarafsız gözle değerlendirmek,dile getirmek yerine zaten yapılması planlanan bir tarafı peşin suçlu göstermek,diğer tarafı da sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek oyununa bu kadar kolay düşme gibi zihinsel acizliğe uğramamak,Allahın bir insana verdiği en büyük lütuf olan aklın gereğidir.

Neyse gelelim son gelişmelere.

Sayın Başbakanımız, partisinin ilçe kongrelerinde Almanya'daki "Deniz Feneri" soruşturmasında adı geçtiği iddiasını yazdığı gerekçesiyle Doğan medyasını boykot etmesi konusunda halka çağrı yapıyor.Bende şahsen Başbakanımızın kendi insanının yardıma muhtaç insanlara verilmek üzere bağışladığı paraların kendi partisinin giderlerinde kullanılmak üzere aldığına inanmıyorum.Ama ortada Alman savcılarının ve Mahkemesinin verdiği öyle hafife alınmayacak tespitler var.Başbakanın şahsını değil de lideri olduğu Partisini doğrudan ilgilendiren şeyler.Daha önceki bir yazımda şu yalama Kanal 7'deki bir haber spikerinin Başbakanlık basın sözcülüğüne kadar getirildiği hatta bu padişah soytarılığına soyunan dangalak spikerin Başbakanımızı Hz.Musanın soyuna kadar dayandıran bir dalkavukluk kitabı yazdığını belirtmiştim.şimdi Başbakan,Kanal 7,Soytarılık,Dalkavukluk,Deniz Feneri,Almanya Mahkemesi... hepsini ekleyince çok anlamlı şeyler çıkıyor. :)

Deniz Feneri ile Ergenekon soruşturması arasında ne benzerlik var diyeceksiniz?Ergenekon soruşturmasında son dönem 2 kez tutuklama olayı yaşandı.Öncekinde bir kaç teğmen ve askeri okul öğrencisi,sonrakinde bir kanal sahibi,önemli görevler yapmış bir polis şifi tutuklandı.İşin ilgiç yanı tutuklanan teğmenlerden birisinin Güneydoğu'da dağlarda PKK'ya karşı operasyon yaparken apar topar getirtilip,mahkemece "kaçma şüphesi" var diye tutuklanmış.Bu teğmenin avukatının kameralar önündeki açıklaması anlayanlar için bir ibret konuşmasıydı."Teröristle çatışma halinde olup,vatanın korunması görevinden kaçmayan bir asker hiç adaletten kaçar mı?"(Anlaşılan bu teğmeni, hakkındaki her soruşturmada ortadan kaybolan,en son soruşturmada da ABD'ye kaçan şerefsiz hocayla karıştırmışlar.)

Diğer taraftan son dalgada tutuklanan ünlü polis şefi zamanında DGM savcılığına dilekçe ile başvurarak,Emniyet İstihbarat biriminin şu şerefsiz hoca yandaşlarına geçtiğini,bu durumun ülke için son derece sakıncalı olduğunu belirtmiş.(ayrıntıları google de hemde mahkeme tutanaklarında bulabilirsiniz)

Her şey ortada. Almanya Almanya olalı böyle bir sahtekatlık,dolandırıcılık olayı görmemiş diyen Alman hakiminin tespitlerini unutturup halkın tepkisini şu uyduruk Ergenekon soruşturmasına yöneltmek.Aslında şu şerefsiz hocanın oluşumu belki dünya kurulalı görülmemiş sahtekarlık ve dolandırıcılık örneği ya o da yakında ortaya çıkar.Kaç paralık adamlar olduğu,kime ve hangi görüşe köpeklik yaptığı,insanları nasıl kandırdıkları ortaya çıkar.

Devamı var... :)

lengur

20/10/2008 tarihinde başlayan Ergenekon davasında,2455 sayfadan oluşan iddianamenin okunmasına  devam edilerek 31.10.2008 yani Cuma günü itibarıyla ancak 443. sayfasına gelinebildi.Yarin 03.11.2008 Pazartesi günki  7.duruşma'da ,iddianamenin okunmasına kalındığı yerden devam edilecek.

İddianamenin hazırlanması süreci tam bir hukuk rezaleti olmuşken,görünen o ki yargılama süreci de farklı olmayacak.Ergenekon’un kasası iddiasıyla tutuklanan Kuddusi Okkır,nasıl hakkındaki suçlamaları bilmeden,yargılanma aşamasına gelmeden  kanserden beş parasız öldüyse,diğer sanıkların ömrü de şu iddianamenin hazırlanması ve okunmasını beklemekle sona erecek.Çin işkenceleri tarihsel üne sahiptir ama görünen o ki  belli anlayışta olanların  :) elindeki Türk Hukukunun sebep olduğu işkence,Çin işkencelerini aratmamaktadır.

Sanal dünya'da dolaşan modern bedduaların en kötüsü herhalde "Allah, seni Ergenekon soruşturması sanığı yapsın" olacağa benzer.

Adse

İddianamenin özeti çıkarılarak devam edilecekmiş :D
İddianamemi, Lord of the rings 7'lemesimdir belli değil.
Bu arada Hüseyin Üzmez'e hayırlı olsun. Adam birde televizyonlarda şaklabanlık yapıyor. Asıl sonumuzu Allah hayır etsin.

Kasus

Ben mi salakim bu Ergenekon isini hala tam olarak anlayamadim. Nedeni su, madem bu kötü birsey nicin insanlar bu kadar tepki gösteriyor? Iyi birsey ise neden bu adamlar tutuklaniyor? Aslinda bastan da ögrenmek istedigim buydu. Ama neyse bakalim sorusturma bitince ve kararlar verilince ne olacak? Cok merak ediyorum, belki o zaman anlarim.

dielosch

ben şu Ergenekon dan hiç bişi anlamadım yaaa ben sadece onun bir zamanlar büyük bir Türk destanı olduğunu biliyorum Jentzsch'in dediği gibi.... ama şu dönemdeki Ergenekon davasından anlamıyorum bişi yazdıklarınıza baktım çat pat bilgi sahibi oldum teşekkürler ama sonuç itibariyle yine pek bişi anlayamadım  :-\

...mystery...

ben okuyorum okuyorum okuyorum.... ::) anlamıyorum... ;D o yüzdende siyasal bilgiler okumayı düşünmüyorum.. funny:)
bende bir Türk destanı olarak biliyordum ama Türkçe'deki biçok kelime gibi bunada başka bir anlam yüklediler ve ben o anlamın iyi bişey olduğunu düşünmüyorum... tickoff:)

aslında bu ergenekonu çıkaranları bi güzel..... ----------> :zopa: