Yöresel yemekler

Başlatan lengur, Haziran 07, 2008, 11:20:21 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kirsehir7

haaa.ben sen cektin fotosunu sandim yaril:)

gece

Ama aksam saat 20: 23 den sonra benimle elimde bir kase firinda sütlac olucak  ;D :P

yakamozlu_gece

çok teşekkürler gece bunu bizzat kendi ellerimle yapacağım ben bakalım elime yüzüme bulaşdırmadan yapabileceğimmi ;D

gece

Alıntı yapılan: yakamozlu_gece - Eylül 02, 2008, 04:34:24 ÖS
çok teşekkürler gece bunu bizzat kendi ellerimle yapacağım ben bakalım elime yüzüme bulaşdırmadan yapabileceğimmi ;D

sonucu burda paylasirmisin merakla bekliycem bende gidip yapayim
anca aksama surda ne kaldi  ne kaldi yaklasik 4 saat hehe  ;)

yakamozlu_gece

gece tarifini uyguladım harika oldu sütlacım tek sorun fırında kızarmadı yaw tabaklar kızardı ;D ama sütlaç kızarmadı annemde anam tabaklarım gitti diye ağlamaya başlayınca hemen aldık sanki ev yanıyo ;D

gece

Alıntı yapılan: yakamozlu_gece - Eylül 02, 2008, 11:48:43 ÖS
gece tarifini uyguladım harika oldu sütlacım tek sorun fırında kızarmadı yaw tabaklar kızardı ;D ama sütlaç kızarmadı annemde anam tabaklarım gitti diye ağlamaya başlayınca hemen aldık sanki ev yanıyo ;D

Ya nasil yani isiya dayanikli degilmiydi tabaklar :-\

Firina sürerken iki seye dikkat edilmeliydi bir kaseler isiya dayanikli olmali iki firin tebsisine bir miktar su ilave edilmeliydi kaselerde su eklenmis olan tepsiye koyulup firina sürülmeli yaklasik 10  dakikada kizarir zaten tühhhh  ::) :embarassed:

gece

İFTAR ÇORBASI TARİFİ:

1 su b. mısır
1 su b.aşurelik buğday
tavuk suyu
terbiyesi için:
1 su b. yoğurt
2 yumurta
1 çorba k. un
üzeri için : 1 kase tavuk eti
tuz,nane
sıvıyağ,tereyağı

HAZIRLANIşI:
Daha önceden hazırladığınız tavuk suyunun içine mısırları ilave edip
pişmeye bırakın. Mısırlar pişince haşlanmış buğdayları ilave edin.
Bu arada yoğurt,yumurta sarısı ve un ile terbiye hazırlayın. Soğuk su ilave
ederek kıvamını ayarlayın. Kaynayan çorbaya ilave edin.Daha sonra didiklenmiş
bir kase tavuk etini de çorbanıza ekleyin. Başka bir tavada
tereyağında taze veya kuru naneyi soteleyerek sos hazırlayın. çorbanızın
tuzunu ayarlayıp servis kasesine alın. En son sosu üzerine gezdirin.

gece

Ezogelin Çorba

Malzemeler
8 – 10 su bardağı et suyu
2 Su bardağı kırmızı mercimek
1 fincan pirinç
1 fincan ince bulgur
3 çorba kasığı salça
2 baş soğan
1 havuc
2 çorba kaşığı un
Sıvı yağ
Karabiber, tuz – Arzu ederseniz biraz kırmızı biber yada pul biber
3 Çorba kaşığı kadar kuru nane

Yapılışı

· Tencerede sıvı yağ ile soğanı kavurun
· 2 çorba kaşığı unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın
· 8 bardak et suyunu veya kemik suyunu tencereyi karıştırarak yedirin
· Kaynayana kadar karıştırın
· Temizlenip yıkanmış kırmızı mercimekle pirinci ve bulguru da atın istege  göre bir adet  havuc rendelenebilir .
· Sulandırdığınız üç kaşık salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler patlayana kadar kısık ateşte pişirin
· Bol kuru naneyi tencereye serperek karıştırın ve servis yapın.

Afiyet Olsun,

rose_iz

patatesli açık pide

Malzemesi

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta akı

1 çorba kaşığı tozşeker

100 gr margarin

aldığı kadar un

Üzeri için:

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta sarısı

İç malzemesi:

1 kg haşlanmış patates

2 orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)

arzu edilen baharatlar

(Kimyon, pulbiber, karabiber)

tuz

yapılışı,

malzemeler bölümündeki herşey karıştırılıp fazla sert olmayacak hamur elde edilir. hamurlar küçük top halinde ayrılır daha sonra yağlanmış tepsiye belli aralıklarla konulan hamurların ortasını elimizle kuş yuvası gibi oyuyoruz. ve hamurun üzerine iç malzemeeri birbirine karıştırıp süreriz içine daha önceden haşladığımız patetesleri ufak küp hal,inde doğrarız ve soğanla kavururuz(arzuya göre iç malzemeye yukarda yazan baharatlar eklene bilir) iç malzememiş ortası oyulan hamura göz kararı bölüştürülür. ve 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirilir.

afiyet olsun arkadaşlar:))

bu arada hamurda maya olduğu için hamurumuz tepsiye kendini yayacağından muhakkak hamurları sık yerleştirmemeye özen gösterin ;)

lengur

Yav bu bölüme bir türlü yeterli ilgiyi sağlayamadık.Neredeyse 40 gün olmuş sadece 2 çorba tarifi ile bir yemek tarifi eklenmiş.Neyse tatilde çektiğim yemek resimlerini ilerli gün ve haftalarda  kısım kısım ekleyecem.Bu akşam TC'de 01.Eylül'de sona eren av yasağı nedeniyle bollaşan balık türlerinden Zargana ile başlayayım.Görüntüsü nedeniyle yılana benziyor diye tadı çoğu insanca bilinmeyen Zargana gerçekten çok lezzetli bir balık türüdür.Tatildeyken Gökçeada'da fazlasıyla avladım :)

ZARGANA IZGARA

Balığımızı temizleyip hafif tuzlayalım. Üzerine zeytinyağı sürelim. Hafifçe küllenmiş kömür ateşinde, yakmadan ve başından ayrılmadan dikkatlice pişirelim. Sıcak olarak yeşil salata ile birlikte servise sunalım.

ZARGANA BUĞULAMA

Malzeme

1 kg Zargana

1/2 çay bardağı zeytinyağ

1 kaşık tereyağ

2 tane kabuğu soyulmuş domates,

sarımsak, tuz

YAPILIşI

Balıklarımızı bakır tepsimize sığacak şekilde 2-3 parçaya bölelim. Domatesimizi tepsiye rendeleyelim. İçerisine 2 diş sarımsak atalım. Balıklarımızı dizip üzerine zeytinyağ, su, tuz ilave edelim. Kısık ateşte 10-15 dekika pişirelim. Pişme esnasında tüçük parçalara ayrılmış tereyağımızı balığın üzerine atalım.

ZARGANA TAVA

Balıklarımızı yıkayıp temizledikten sonra, uzun balığmızı 2-3 parçaya bölelim. Hafifçe tuzlamış olduğumuz zarganalarımızı mısır unuyla unlayalım. Unları silkeleyerek tavamıza dizelim. Balıklarımızı nar gibi olana kadar pişirelim.

Kasus

Yav insanin karni ac olunca ilk bu bölüme bakiyor. En azindan bu aksam iftarda ne yiyebiliriz diye fikirler üretiyorum.
Kararim:

iftar corbasi ( yalniz misir yerine nohut kullanacagim,tavuk meseleside daha belli degil)
pastirmali kuru fasülye (iki güvecimde catladi ne sans yav, ne güzel güvecte yapardim)
ee bunun yanina pilav gider herhalde

ramazan pidesini haftasonu yaptim, cok güzel oldu yalniz ben kayik seklinde actim ve icine kasarli pastirma veya maydanozlu peyaz peynir koydum, kavurmalisi oluyor birde Türkiyede yemistim ama onu yapmadim. Üzerine bol bol yumurta sürdüm. Cok güzel oldular. Hamurunu tereyagli yaptigim icin sanirim hic bayatlamadi. Ic malzemesi bitince geri kalan hamuru pide yaptim, üzerine cörek otu ve susam.Üc gündür sahurda yiye yiye nihayet bitirdim  ya:)

Biraz ac gözlüyümde(ac olunca) tarifde bir kilo un yaziyor ben iki kilo yapiyorum.  utanan:)

esma 41

Kasus kayik Pidelerinden bizede birkac tane ayirsaydin.
Hazir iki kilo yogurmusken ...  ;D

Bi ara ugrar yerim insAllah.  hiihi:)

Kasus

Ne ugrayip yemesi, sira sende, yap pideleri davet et. Ramazan bitiyor. Ayrica pideler de bitti.  cofe:) Söööööyle güzel bir sofra kur. En sevdigim yemekleri bilirsin herhalde. Ne zamandir forumdayim, arastir hakkimda biraz birseyler ve ona göre yemek yap lütfen.  hiihi:)

jentzsch

Evet.Kasus'a katiliyorum.Ramazan bitiyor hala bir iftara davet etmedin koligee. Kasus sende gelirken su pastirmasli-kasarli peynirli bol tereyagli pidelerinden yapip getirirsin artik..  kur;)

Kolalar benden.  :haha:

gece

Alıntı yapılan: jentzsch - Eylül 18, 2008, 01:19:08 ÖS
Evet.Kasus'a katiliyorum.Ramazan bitiyor hala bir iftara davet etmedin koligee. Kasus sende gelirken su pastirmasli-kasarli peynirli bol tereyagli pidelerinden yapip getirirsin artik..  kur;)

Kolalar benden.  :haha:

Jenztsch in tarif ettigi Pide Karadeniz Pidesi sanirim olsada yesek ya bol kasarli sicak sicak hmmmmmmmmm :P ;D

Su manzarada  süper görünüyor  :P ;D

fevziş

ankara yemekleri dışında ilk defa yöresel yemeklri gaziantepte tattım şehrine giderek yani çok sevdim biraz kilo aldırıcı ama tatları bi harikaydı alkis:)

gece

Alıntı yapılan: fevziş - Eylül 18, 2008, 05:09:06 ÖS
ankara yemekleri dışında ilk defa yöresel yemeklri gaziantepte tattım şehrine giderek yani çok sevdim biraz kilo aldırıcı ama tatları bi harikaydı alkis:)

O zaman tarifleri alalim fevzis ;)